ananda joinet az alpha 7m4 fényképezőgépét tartva figyeli a tájat

A természet megörökítése

Ananda Joinet

A nevem Ananda Joinet, profi fotós és videós vagyok, és a Sony Europe Imaging Creators csapatának tagja. Limousin régióban, Franciaország közepén születtem, aminek köszönhetően a kedvenc játszóterem, a természet közepén találtam magam.

A természet, az állatok, valamint a művészet gyermekkorom óta lenyűgöztek, így a fotográfia hamar a szenvedélyemmé vált: így fejeztem ki, hogy mi az, amit szeretek. Az, hogy megörökítem a saját érzéseimet, amelyek a természetben fognak el, fontos része a munkámnak.

homokkő hegy a lemenő nap vörös fényében

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/25s @ f/4.5, ISO 125

Amikor elindulok egy fotózásra, legyen szó állat- vagy tájképfotózásról, vagy akár egy vlogolós expedícióról, mindig nagy figyelmet fordítok a felszerelésem kiváló minőségére, de a méretére és a tömegére is. Az FE 20-70mm kompakt, és stabil a fogása, de meglepően könnyű is. Én elég kis termetű vagyok, szóval egy nehéz, helyigényes objektív könnyen teherré válik. Az, hogy ez az objektív sokkal nagyobb gyújtótávolságot kínál, mint ami egy normál zoom esetén megszokott, nagy rugalmasságot ad nekem, akár arcképet, akár tájképet fotózok, vagy akár csak filmezem az utazásaimat. Számomra ez a tökéletes utazós objektív, amely nem köt kompromisszumokat a sebesség vagy a minőség terén.

sziklás, texturált hegyoldal gyenge fényviszonyok között

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 500

Mint minden Sony objektív, ez is tökéletesen együttműködik az Alpha 7 IV kamerám beépített funkcióival, főleg az autofókusz követésével és a Szem AF rendszerrel. Ha használtad ezeket a funkciókat, akkor utána nem is tudsz gondolni arra, milyen lenne visszatérni egy régebbi autofókusz-rendszerhez, és ezért is mindig eredeti Sony objektíveket használok! Mindemellett néha használom a manuális fókuszbeállítást is, ezért örültem, amikor megláttam az új, vaskos fókuszgyűrűt.

sony alpha 7m4 a felszerelt sel2070g objektívvel

Az a funkció, ami az objektívben leginkább érdekelt, a kibővített tartományú gyújtótávolság volt. Ha van egy olyan normál zoomobjektíved, ami 20 mm-nél kezdődik 24 mm helyett, az óriási előny. A gyakorlatban akkor adott nekem sokkal nagyobb rugalmasságot, amikor keretezni kellett a képeket. Néha kompromisszumot kell kötni a kompozíció tekintetében, és ki kell hagyni egy elemet, ami amúgy jól működne, de egész egyszerűen nincs elegendő látószöged, hogy beleférjen a kompozícióba. A 20-70mm objektívvel nem érzem úgy, hogy lennének ilyen korlátaim. Szeretem a nagylátószögű felvételeket, és gyakran a Sony PZ 16-35mm f/4 G-t használom, ami ugyan fantasztikus objektív, de a 20-70 mm-es gyújtótávolság mellett elég lehet akár csak egy objektívet magammal vinnem egy tájképfotózásra.

vízesés hosszú záridővel és borongós égbolttal

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 8s @ f/5.6, ISO 125

Általában, ha tájképet készítek, akkor f/8 vagy kisebb blendét használok, hogy megmaradjon a mélységélesség, de érdekes volt látni, hogy milyen jól teljesített az objektív szélesre nyitva is. Ahhoz képest, hogy f/4 objektív, csodásan finom és egyenletes a bokeh-hatása, és az jutott eszembe, hogy portréfotózáshoz is remek lenne.

közelkép egy páfránylevélről

© Ananda Joinet | Sony α7 IV + FE 20-70mm f/4 G | 1/320s @ f/4.0, ISO 1000

Időről időre megjelenik egy új objektív, amely kitör a megszokott keretek közül, és ez pont olyan. Képes voltam könnyű csomaggal utazni anélkül, hogy kompromisszumot kellett volna kötnöm a gyújtótávolság terén, és lenyűgözött, hogy mennyire képes volt bármilyen feladattal megbirkózni. Hamar ez lett a kedvenc objektívem a tájképekhez, és alig várom, hogy hamarosan arcképekhez is kipróbáljam.

Kiemelt termékek

Kapcsolódó történetek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.