LUT-példa banner

Nagyköveti LUT-galéria

Ingyenes LUT-letöltések a felvételeid átalakításához. A Sony Cinema Line kamerákkal és bizonyos Alpha fényképezőgépekkel használhatók

Mi az az LUT?

Az LUT vagy Look Up Table arra használható, hogy S-Log3 felvételeid megjelenését gyorsan és könnyen alakíthasd. Számos kreatív, stilizált megjelenést kölcsönözhetünk a képeknek, vagy csak egyszerűen átalakíthatjuk a színtartományukat.

Előnyök

Az LUT-k segítségével megjelenések széles körét alkalmazhatod a videótartalmaidon. Az LUT-ket gyakran használják RAW- vagy naplózási tartalmak készítésekor, amelyek elsőre kissé laposnak tűnhetnek, de rengeteg olyan adatot tartalmaznak, amelyeknek köszönhetően az utómunkálatok során kiélheted a kreativitásodat.

Hogy működik?

Az LUT használható úgy is, hogy közvetlenül feltöltöd a fényképezőgépre, vagy úgy is, hogy a felvételre az utómunka során alkalmazod. Ez a fényképezőgéped típusától függ.

Minden Sony Cinema Line kamera esetében, valamint az olyan Alpha gépeknél, amelyekben van külön S-Log3 mód* (pl. Cine EI vagy rugalmas ISO), van lehetőség az egyéni LUT-k feltöltésére közvetlenül a fényképezőgépre.

Ha a fényképezőgépeden nincsen külön S-Log3 mód, de van S-Log3 képprofil**, akkor az LUT segítségével az utómunka során alakíthatsz a tartalom kinézetén.

Az LUT különböző fajtái

A Sony fényképezőgépek 3D Cube LUT-ket használnak, amelyek különböző minőségi szinteken állnak rendelkezésre. A Sony fényképezőgépek a 33x-os Cube LUT-ket támogatják, mert ezek megfelelő egyensúlyt teremtenek a minőség és a felvett energia között. Az utómunka során kiváló minőségű 65x-ös LUT-ket is használhatsz. Ezek több felvett energiát igényelnek, de a legfinomabb korrekciókra is képesek.

Maximális rugalmasság

Bár az LUT-k remek kiindulópontot jelentenek a színbeállításhoz, további igazításokra lehet szükség a kontraszt, a fényerősség vagy a szín tekintetében, ha a lehető legjobb eredményt szeretnéd elérni. Az S-Log3 módú felvételek összes előnyének kihasználásához minden további változást az S-Log3-anyagon kell végrehajtani, még az LUT alkalmazása előtt. Ha utómunka során csomópontokkal (azaz „node”-okkal, pl. DaVinci Resolve-ban) dolgozol, az LUT-t az utolsó csomóponthoz add hozzá. Ha rétegeket használsz (pl. Adobe Premiere-ben), a globális korrekciós rétegen keresztül add hozzá.

A kísérletezés kulcsfontosságú. Ne korlátozd magad egyetlen LUT-re; használd ki az S-Log3 széles dinamikatartományát, és fedezz fel különböző, kreatív megjelenéseket! LUT-galériánk számtalan LUT-t kínál a számodra, amelyeket akár már a következő projekteden is kipróbálhatsz.

Dobd fel a tartalmaidat a tökéletes LUT felfedezésével, amely jól kiegészítheti a víziódat.

* A külön S-Log3 felvételkészítési móddal rendelkező, belső LUT-t használó fényképezőgépek többek között az alábbiak:

Sony FX30, FX3, FX6, FX9, ZV-E1, Alpha 7C II, Alpha 7CR, Alpha 6700.

** 2017 óta a Sony Alpha fényképezőgépek többségébe beépítettük az S-Log3 képprofilt. További információért tekintsd meg a fényképezőgép használati útmutatóját.

 

 A letöltések eléréséhez hozz létre ingyenes fiókot, vagy jelentkezz be a My Sony-fiókodba.


 

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.