Fókuszban a kép

Giovanni Auletta | Porhó

Az Alpesi Sí Világkupa női lesikló versenye előtti nap volt, 2020 januárjában. A versenyt a bulgáriai Banskóban rendezték, én pedig – a többi fotóssal együtt – a pályát vizsgáltam a síelés előtt. Ebben a pillanatban észrevettem, hogy a fény néhány másodpercre hihetetlen effektet hozott létre a hóban; közvetlenül a talajszint felett mindent megvilágított. Ezután a jelenség eltűnt, és nem mutatkozott többé.

Ha sportfotósként dolgozol, általában a versenyt és a sportolókat kell fotóznod a lehető „legtisztábban”, hogy ők és a történések is jól láthatók legyenek. A fotó elkészítéséhez meg kellett szegnem ezeket a szabályokat, és el kellett távolodnom a versenytől. Egy szélesebb képet kellett megörökítenem, és nem egy közelit egy sportolóról.

női síelő a bulgáriai Banskóban

© Giovanni Auletta | Sony α9 II + FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS | 1/1250s @ f/6.3, ISO 200

A fotó elkészítése a verseny közben kockázatos volt a részemről; nem engedhettem meg, hogy rosszul sikerüljön, mivel azok a körülmények soha nem térnek vissza. Ha a Sony Alpha 9 II fényképezőt használom az FE 200-600mm f/5.6-6.3 G OSS objektívvel, az magabiztosságot ad az ilyen helyzetekben. 20 fps-sel tudok fotózni anélkül, hogy elsötétedne a kereső, és tökéletes az autofókusz még rossz fényviszonyok között is. Ez a rugalmasság lehetővé tette számomra, hogy lefotózzam Christine Scheyer osztrák síelőt, amint a csodálatos fény kijelöli az útvonalát. Egy egész sorozatot készítettem, így választani tudtam a fotók közül, és nem kellett beérnem egy „majdnem tökéletes” képpel.

Ez a kép különösen fontos személyes okokból kifolyólag. A sportfotózásban vannak fontos fotók, mivel maga az esemény is fontos, ha például egy világbajnokságon fotózol vagy megdöntenek egy világcsúcsot. Ebből adódik, hogy a kép a történelem részévé válhat. Azért választottam ezt a képet, mert egy „előfutár” volt, korábban senki nem gondolt erre, és valószínűleg nehéz lesz reprodukálni az adott napi körülmények miatt. Bár nem jelent meg sok sportmagazinban, mint néhány korábbi képem, erre a felvételre nagyon büszke vagyok, és ez az egyik kedvencem, mert rengeteg érzelmet vált ki.

Kiemelt termékek

Giovanni Auletta

Giovanni Auletta | Italy

„A fényképezés a legjobb módja annak, hogy egyszerre osszunk meg egy pillanatot mindenkivel és akárkivel.”

Kapcsolódó történetek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.