afrikai leopárd üldögél a napon, miközben két kölyke hozzábújik

Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

„A látványnak hatalma van. Egyetlen felvétel is képes megörökíteni egy érzelmet, vagy kiváltani érzést legbelül.”

Chris Schmid elismert szabadúszó fotós, rendező-producer és filmes, akinek több mint 10 év tapasztalata van a természettudományok terén. A Sony nagyköveteként és a National Geographic felfedezőjeként Chris a filmszerű esztétikát és a dokumentarista stílust vegyítve elképesztő és vizuálisan magával ragadó felvételeket készít a világ leginkább embert próbáló terepein, főképp nagymacskákról. A célja mindig ugyanaz: hogy a természetet testközelből mutassa meg, ezáltal felhívva a figyelmet bolygónk törékeny mivoltára, valamint hogy cselekvésre sarkallja az embereket a természet védelme érdekében.

Saját filmes operatőrként sok tapasztalatra tett szert, és a legkülönfélébb fotós és filmes projektekben vett részt a megszületésüktől a megvalósításig. Chris figyelemre méltó tudással rendelkezik a teleobjektívvel való fotózás, a gyönyörű kompozíciók, a nagy sebességű események fotózása, valamint az állati viselkedés előrelátása terén.

Chris mélységesen elkötelezett a vadvilág védelme iránt, és a WildAiddel, egy San Franciscó-i környezetvédelmi szervezettel szoros együttműködésben munkálkodik azon, hogy visszaszorítsák az illegális vadon élő állatokból és növényekből készült termékek iránti keresletet. 2019-ben elindította a Stay·Wild™ vállalkozást, amely természet inspirálta, 100%-ban kézzel készített termékek exkluzív felhozatalát kínálja, és amely profitjának 50%-át nonprofit szervezeteknek adományozza, hogy támogassa a vadvilág megőrzését célzó projekteket.

Készségeit és a természettudományok iránti szeretetét ötvözve elgondolkodtató oktatási célú tartalmakkal kíván rávilágítani a környezet- és vadvilágvédelem problémáira.

Chris felszerelése

Chris történetei