afrikai leopárd üldögél a napon, miközben két kölyke hozzábújik
Chris Schmid

Chris Schmid | Switzerland

„A látványnak hatalma van. Egyetlen felvétel is képes megörökíteni egy érzelmet, vagy kiváltani érzést legbelül.”

Chris Schmid svájci fényképész, filmrendező és operatőr, aki távoli tájak természetrajzának a bemutatására specializálódott, azon belül is főként a nagymacskák. Chris a Sony Europe nagykövete, National Geographic Explorer, akinek a művei szerepelnek a National Geographic Image Collection nevű gyűjteményében is. Életét annak szenteli, hogy bolygónk természeti szépségeit megörökítse. A célja mindig ugyanaz: a természet elevenébe hatolni, rámutatva bolygónk törékenységére, miközben felhívja a figyelmet a megóvására tett erőfeszítések fontosságára is.

Az operatőri és a rendezői szerep egyidejű betöltésében jártas Chris a teleobjektíves munkában, a kompozícióban, az állati viselkedés kiszámításában és villámgyors lekövetésében is nagyon jó. Munkájának minőségét jól jelzik a széles körben elnyert elismerései. Azonban sohasem ezek a díjak ösztönöték. Azt az erőt, amelyet a kevés, még érintetlen vadon megörökítésének és megóvásának fáradhatatlan munkájához kell, természetszeretetéből és a még megmaradt értékek védelmének igényéből meríti.

Chris mélyen elkötelezett természetvédő, aki szoros együttműködésben dolgozik a WildAid nevű, San Fransiscó-i székhelyű környezetvédelmi szervezettel a vadon élő növényekből és állatokból készült illegális termékek iránti kereslet letörése érdekében. 2019-ben Chris elindította Stay Wild™ nevű ékszerwebáruházát. A webáruház által termelt nyereség 50%-át Chris olyan nonprofit szervezeteknek adományozza, amelyek a vadon élő növény- és állatvilág védelmét célzó projekteket valósítanak meg.

Chris felszerelése

Chris történetei