Ragyogó ötletekkel tele

A Sony megépített egy full-frame rétegelt CMOS-képérzékelőt beépített memóriával az α9 nagy teljesítménye érdekében. Az eredmény egy kisebb profi fényképezőgép, mely kevesebb erőforrást igényel .

A cserélhető objektíves fényképezőgép újradefiniálása

A digitális képalkotási technológia folyamatos fejlődése ellenére a mechanikai korlátok miatt a digitális SLR-felhasználók csak viszonylag kisebb fejlődést észlelhettnek a méret és funkciók terén.
Forradalmi újításával a Sony most átlép ezeken a korlátokon, és újradefiniálja a cserélhető objektíves fényképezőgépek jövőjét. Az Exmor RS, a világ első 35 mm-es full-frame rétegelt képérzékelője beépített memóriával, a többi modellnél lényegesebb nagyobb sebességet és teljesítményt ért el, kevesebb erőforrás felhasználásával.

Exmor RS. Evolúció az akcióban
Exmor RS. Evolúció az akcióban

Az α9 érzékelője a sziklaszilárd autofókusznak; a néma, rezgésmentes és folyamatos, akár 20 képkocka/mp sebességű felvételnek; valamint a sötétedésmentes képkeresőnek köszönhetően óriási lépést tesz a teljesítmény és a képminőség terén.

35 mm-es full-frame, rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

A teljesítményre tervezett érzékelő 

Az α9-ben található új, rétegelt CMOS-érzékelő professzionális teljesítményt nyújt a hagyományos digitális SLR-fényképezőgépekben található mechanikai rendszerek megkötései nélkül.
Az iparágban első, nagy sebességű, rétegelt érzékelő kb. 24,2 tényleges megapixeles full-frame képeket készít, akár 20-szoros kiolvasási sebességgel a beépített memóriának köszönhetően. 

[1] Nagy sebességű jelfeldolgozó áramkör [2] Pixelterület [3] Képfeldolgozó processzor [4] Belső memória

Többet. Sokkal kevesebből.

Az α9 a hagyományos digitális SLR-fényképezőgép tükrének, mechanikus rekeszének, AF-érzékelőjének és optikai keresőjének a funkcióját a forradalmi Exmor RS képérzékelőbe csomagolja, miközben drámai módon csökkenti a fényképezőgép fizikai méretét és súlyát is. 

Nagy teljesítmény és kisebb csomag
Nagy teljesítmény és kisebb csomag

Az Exmor RS érzékelővel az α9 kb. 20%-kal kisebb, mindhárom dimenzióban, mint egy hagyományos full-frame DSLR, mint például a Sony első full-frame modellje, az α900. Így bárhová, bármikor könnyebb elvinni.

Az α9 a Sony elkötelezettségét fejezi ki a funkcionalitás és a képminőség, valamint szabadabb fotózás iránt. Az α9-ben megtalálható 35 mm-es full-frame CMOS képérzékelő fejlesztése kiemelkedő képminőséget eredményez, és hozzájárul a fényképezőgép méretének jelentős csökkentéséhez.

Az új könnyű nehézsúlyú

Közel 10 évvel ezelőtt a Sony megdöbbentette az iparágat az első full-frame digitális SLR készülékkel, az α900 mindössze 850 g volt. Most az új α9 csak 588 g, vagyis 30%-kal könnyebb, így könnyebben hordozható és stabilabb is.

Az új könnyű nehézsúlyú
Nagy teljesítmény a jövőért

Yasufumi Machitani
Az α9 projektvezetője

Nagy teljesítmény a jövőért

Innováció, amely mindenki számára előnyös 

A professzionális fotósoknak meg kell ragadniuk a drámai pillanatokat, hogy érzelmeket kiváltó történeteket tudjanak alkotni – legyen az a hír, sportesemény vagy esküvő. Ezeknek az igényeknek a kielégítése, valamint a Sony által kitűzött zéró környezetterhelés elérése érdekében folyamatosan azon dolgozunk, hogy kisebb, könnyebb fényképezőgépeket fejlesszünk a képminőség vagy a sebesség feláldozása nélkül.
Az új, full-frame rétegelt CMOS érzékelő hihetetlen képalkotási teljesítményt nyújt. Ezenkívül több funkciót is integrál, így kevesebb alkatrészre van szükség, és az α9 mérete és tömege is csökkenhet. Mindez része a Sony azon törekvésének, hogy a lehető leghatékonyabban használja a természeti erőforrásokat, miközben fejlett technológiákat és termékeket fejleszt.

A Sony-technológia másik lapja