α9 II

A hivatásosok szenvedélye ihlette

Az α9-es lenyűgöző sebessége teljesen átformálta a sport- és hírfotózást, és most olyan új fejlesztéseket kapott, amelyek még hatékonyabbá teszik a professzionális munkafolyamatokat.

FULL FRAME E-BAJONETTES TÜKÖR NÉLKÜLI

Alpha 9 II full-frame fényképezőgép professzionális funkciókkal

ILCE-9M2
Kép a(z) Alpha 9 II full-frame fényképezőgép professzionális funkciókkal termékről

2 328 154 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
Az új szoftver már elérhető.
Gyors, megbízható és hatékony használatra tervezve

Az α9 II a professzionális munkafolyamatok által támasztott igényeket kielégítő megoldásokat kínál. Ezek közé sorolható a kifinomult kezelhetőség és hálózati csatlakoztatási lehetőség a terepen történő hatékony munkavégzéshez, valamint a kimagasló megbízhatóság és a páratlan sebesség.

a9 II fotógaléria
α9 II fotógaléria
Szituációs kép parakerékpáros versenyről
Gyors működés
Továbbfejlesztett automata fókusz
Továbbfejlesztett automata fókusz
Fotó egy havas tetejű hegyről
Kiváló képminőség
Továbbfejlesztett munkafolyamat-támogatás
Továbbfejlesztett munkafolyamat-támogatás
Sokoldalúság és megbízhatóság
Sokoldalúság és megbízhatóság
Sebességre találták ki
Örökítse meg azon történelmi pillanatokat, amelyek ezidáig megfoghatatlanok voltak
20 egymást követő fotó síelőkről
Nagy sebességű sorozatfelvétel – akár 20 képkocka/mp

A forradalmi full-frame Exmor RSTM CMOS-érzékelő és a BIONZ XTM processzor együtt 20 képkocka/mp-es sorozatfelvételre képes AF/AE-követés mellett. Döbbenetesen gyors működés és bőséges puffertár szolgálja az igazán fontos pillanat megörökítését.

Elsötétedésmentes fényképezés
Elsötétedésmentes fényképezés

Az elektronikus zár kiküszöböli az SLR tükrös gépekre jellemző elsötétedést. Sorozatfelvételnél a téma zárkioldás közben is látható az élő, 60 képkocka/mp frissítésű nézetben, minimális megjelenítési késedelemmel.
(A) Elsötétedésmentes fotózás (B) Fényképezés elsötétedéssel

AF/AE-számítások akár 60 alkalom/mp sebességgel.
AF/AE-számítások akár 60 alkalom/mp sebességgel.

A fény köztes mechanikai elemek nélkül éri el a képérzékelőt. A tükör nélküli kialakítás és a sebességnövelő technológiák AF/AE-funkciókat kínálnak a full-frame fokális síkon.
(1) AF/AE-számítások (2) 60 alkalom/mp (3) 20 kép/mp

Akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás
Akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás

A mechanikus megoldásoknál messze jobb, akár 1/32000 mp-es elektronikus zárkioldás új képi kifejezésvilágot tár elénk. A kis mélységélesség megőrizhető ND-szűrő nélkül, még jelentős fényerő mellett is.
(„A” mód: 1/20 000 mp, F8.0, ISO 1000, α9-cel készítve)

Zavaró hangok nélkül
Zavaró hangok nélkül

A torzításmentes elektronikus zárnak köszönhetően hang nélkül örökítheti meg a jelenetet , mivel nem áll fenn annak a kockázata, hogy a mechanikus tükör vagy a zár hangjával esetleg megzavarja az adott sporteseményt.

Villódzásmentes fényképezés
Villódzásmentes fényképezés

A gép észleli a fluoreszkáló és más mesterséges lámpák villódzását, a zárműködés időzítése pedig elnyomja a nagy zársebességgel készült sorozatfelvételeknél jelentkező világítási és színanomáliákat, egyenetlenségeket.
Villódzásmentes [1] BE [2] KI

10 képkocka/másodperc mechanikus zárral
10 képkocka/másodperc mechanikus zárral

A mechanikus zár akár 10 képkocka/mp sebességű sorozatfelvétel-készítést is lehetővé tesz, és vakuval együtt is használható. A nagy sebességű sorozatfelvétel-készítést igény szerint használhatja bizonyos jelenetek megörökítéséhez.

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak, ha nincs erre vonatkozó egyéb információ.

Full-frame rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával
Full-frame rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

A 24,2 megapixeles nagy sebességű, full-frame rétegelt képérzékelő belső memóriájában tárol adatokat a villámgyors adatkiolvasásért. CMOS-érzékelő és továbbfejlesztett BIONZ X képfeldolgozó motor – a digitális szabadságért.
[ Rétegelt, hátsó megvilágítású szerkezet beépített memóriával ]
(1) Képpontterület (2) Beépített memória (3) Nagy sebességű jelfeldolgozó áramkör (4) Képfeldolgozó motor

Kimagasló AF-teljesítmény
4D FOCUS: Széles AF
4D FOCUS: Széles AF

693 fázisérzékeléses, illetve 425 kontrasztérzékeléses AF-pontjának köszönhetően az érzékelő a kép 93 %-át lefedő széles és nagy sűrűségű automata fókuszt biztosít.

4D FOCUS: gyors AF
4D FOCUS: gyors AF

Az érzékeny és továbbfejlesztett Fast Hybrid AF-nek hála, az α9 II még gyenge fényviszonyok mellett is gyors autofókuszt biztosít, és kiválóan alkalmas az alanyok megörökítésére.

Fotó egy kerekesszékes atlétáról
4D Focus: folyamatos követés

A folyamatos AF és az optimalizált AF-algoritmus lényegesen javítják az AF pontosságát és az AF-követést. A folyamatos AF-aktiválás még a zár kioldása során is működik, és lehetővé teszi az alany mozgásának állandó követését.

4D FOCUS hivatkozás
További részletek a 4D FOCUS technológiáról
A sebesség és a mesterséges intelligencia találkozása

Az MI-alapú algoritmusokat használó és hatalmas mennyiségű adat valós idejű feldolgozására képes valós idejű követés és valós idejű Eye AF funkciókat a gyors, precíz és intelligens témakövetésre terveztük.

MI-alapú valós idejű követés
MI-alapú valós idejű követés

A követni kívánt téma megadása után, a kioldógombot félig lenyomva tartható fenn a pontos fókusz. A gép pontosan követi a helyzeti változásokat, biztosítva a rugalmas képalkotást, és lehetővé téve, hogy a legjobb kép elkészítésére koncentrálhasson.

A mögötte rejlő technológia
A mögötte rejlő technológia

Az MI-alapú felismerő algoritmus képes a képérzékelőből érkező színek, minták, távolság, az arcok és szemek hatékony feldolgozására a nagy pontosság érdekében.
(1) Arc [MI] (2) Szem [MI] (3) Szín (4) Minta (5) Távolság (6) Valós idejű feldolgozás

Azonnali fókuszálás egy szemre
Azonnali fókuszálás egy szemre

A kioldógomb félútig történő vagy az AF-BE, illetve más egyéni gombok megnyomásakor a valós idejű Eye AF akkor is fókuszban tartja az alany egyik szemét, ha egy másik tárgy elhalad előtte. 

Jobb/bal szem kiválasztása – igény szerint
Jobb/bal szem kiválasztása – igény szerint

Immár akár az alany egyik szemét is kiválaszthatja — jobb vagy bal — fotózás előtt vagy közben az egyéni gombot használva. A szem kiválasztása lehetővé teszi, hogy Ön a kompozícióra, a megvilágításra, és egyéb részletekre összpontosítson.

Eye AF állatokhoz
Eye AF állatokhoz

Az emberek és állatok esetében is használható gyors és precíz automatikus észlelésnek és szemkövetésnek köszönhetően nagyobb sikerrel örökítheti meg a vadonban élő állatokat és házi kedvenceit is.

További AF-funkciók a magabiztos fotózás érdekében
Megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok között
Megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok között

A hatékonyabb AF-algoritmusok még -3 Fé mellett is növelik az automata fókusz pontosságát. A „Fókuszprioritás a blende meghajtójában” opció gyenge világítás esetén, valamint akkor eredményez pontosabb fókuszt, ha a blende le van rekeszelve.

Jobb fókuszkeret-használhatóság
Jobb fókuszkeret-használhatóság

A többes választó segítségével akkor is bárhová helyezheti a fókuszterületet, amikor az exponáló gomb félig le van nyomva. A még kényelmesebb használat érdekében a fókuszkeret színét a jelenethez igazítva pirosra vagy fehérre is változtathatja.

Kiemelkedő képminőség
Korszerű egymásra helyezett CMOS-érzékelő
Korszerű egymásra helyezett CMOS-érzékelő

A 24,2 effektív megapixel, a nagy érzékenység, a hátsó megvilágítás, a résmentes, chipre szerelt objektívarchitektúra és az egyéb Sony innovációk a legkülönbözőbb fotózási helyzetekben is lenyűgöző felvételeket biztosítanak.

A legújabb képfeldolgozó processzor
A legújabb képfeldolgozó processzor

A legújabb BIONZ X képfeldolgozó processzor a „front-end” LSI-vel együttműködve maximalizálja a nagy felbontású érzékelő teljesítményét.

Fotó egy havas tetejű hegyről
Kiváló képminőség

Az akár ISO 51200-as érzékenységű teljesítménynek , és az algoritmus fejlesztéseinek hála a képek megjelenése egyenletes, a bőrszínek természetesek, és az égen is lágyabbak a színárnyalatok közti átmenetek. 14-bites RAW kimenet is elérhető. 

3,68 millió képpontos Quad-VGA OLED Tru-Finder™
3,68 millió képpontos Quad-VGA OLED Tru-Finder™

A 3,68 millió képpontos képkereső (EVF) részletgazdag képet ad. A 120 képkocka/mp sebességű kereső képe egyenletes, és csökkenti a bemozdulási elmosódást. Az objektív külsejének fluorbevonata kosztaszító, így megkönnyíti a tisztítást.

Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás
Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

A beépített öttengelyes optikai képstabilizálás 5,5-lépéses zársebesség-előnyt nyújt. Az élőnézetes monitor képstabilizálásának köszönhetően még a gyorsan mozgó témák esetén is könnyű a képek megkomponálása.
(1) Lengés (2) Billenés (3) Elfordulás

Elmosódottságcsökkentő felépítés
Elmosódottságcsökkentő felépítés

A Sony újratervezte a záregységet, így az új csavarok képesek elnyelni a zár működése okozta rezgést, a továbbfejlesztett képstabilizáló algoritmus pedig hatékonyan csökkenti a kép elmosódottságát. A zár működése egyúttal csendesebb is lett.

Gyönyörű 4K videofelvétel

A gyönyörű 4K videofelvételek már elérhetők. A képponteldobás nélküli, teljes képpontkiolvasás teszi lehetővé a 4K-hoz szükségesnél 2,4-szer több (6K-val egyenértékű) adat összesűrítését 3840×2160 pontos 4K-kimenetbe. A Fast Hybrid AF teljesítmény, az Eye AF funkció, az érintésalapú követés stb. garantálják a sokoldalúságot.

Gyönyörű 4K videofelvétel
Videókészítési funkciók széles palettája
Valós idejű Eye AF videók készítéséhez is
Valós idejű Eye AF videók készítéséhez is

A valós idejű Eye AF immár a videókészítést is támogatja, ugyanis képes felismerni és folyamatosan követni az alany szemét. Mivel az α9 II pontosan ráfókuszál az alany szemére, Önnek csak a kompozícióval kell törődnie.

Érintésalapú követés – folyamatosan éles alany
Érintésalapú követés – folyamatosan éles alany

Ha az α9 II-vel történő videózáskor az LCD monitoron megérint egy tárgyat, a gép automatikusan ráfókuszál és követi az érintéses követési funkciónak köszönhetően. Egy emberi szem felismerésekor a valós idejű Eye AF bekapcsol, és azt is követni fogja.

Kompatibilis az új, multifunkcionális mikrofonnal
Kompatibilis az új, multifunkcionális mikrofonnal

A multifunkciós aljzat egy digitális audio csatlakozófelülettel bővült. Az új ECM-B1M puskamikrofont használva kiváló hangminőségű felvételt készíthet minimális minőségromlással.

Profi munkafolyamat-támogatás
Nagysebességű adatátvitel 1000BASE-T-vel
Nagysebességű adatátvitel 1000BASE-T-vel

A nagyméretű képfájlok kijelölt FTP-kiszolgálóra való zökkenőmentes, megbízható és nagysebességű adatátvitele már az 1000BASE-T-t támogató LAN-csatlakozón keresztül is lehetséges. Az FTPS (Fájlátviteli protokoll SSL/TLS-en keresztül) magas fokú biztonságot garantál.

Támogatás háttérbeli FTP-adatátvitelhez
Támogatás háttérbeli FTP-adatátvitelhez

A professzionális igényeknek is megfelelő gyors átvitel érdekében, az α9 II a JPEG és RAW formátumú képek készítésekor és azt követően is támogatja az FTP háttér-adattovábbítást. Előzetesen akár kilenc FTP-kiszolgáló is hozzárendelhető.

Adjon hangos emlékeztetőket képeihez
Adjon hangos emlékeztetőket képeihez

Az új Hangos emlékeztető funkcióval 60 másodpercnyi audiofelvételt vagy a fotózási körülményekkel kapcsolatos hanganyagot adhat képeihez .wav fájlformátumban. A képfájlokba az IPTC-információk és a fényképezőgép sorozatszáma is beágyazható.

Távoli használat a Remote Camera Tool funkcióval
Távoli használat a Remote Camera Tool funkcióval

A Remote Camera Tool asztali alkalmazással olyan helyzetekben is kényelmesen működtetheti fényképezőgépét távolról, amikor például távoli fotókat készít egy stadion tetejéről, és csupán korlátozottan férhet hozzá kamerájához.

5 GHz-es Wi-Fi®-vel ellátva
5 GHz-es Wi-Fi®-vel ellátva

A 2,4 GHz-es sáv mellett, az 5 GHz-es sávú Wi-Fi®-vel is lehetséges a nagysebességű adatátvitel (vezeték nélküli LAN IEEE 802.11ac). A vezeték nélküli, PC használatával történő távoli felvételkészítés is lehetséges.

Gyorsabb PC-s távoli felvételkészítés, vezetékes USB kapcsolattal
Gyorsabb PC-s távoli felvételkészítés, vezetékes USB kapcsolattal

Az új USB Type-CTM csatlakozás, és a PC-s távfényképezéses algoritmuson végzett fejlesztések nagyban javítják az átviteli sebességet. A munkafolyamat megszakítása nélkül, kényelmesen továbbíthat nagyméretű, tömörítetlen RAW fájlokat.

Profiknak tervezve
Könnyen használható függőleges helyzetben
Könnyen használható függőleges helyzetben

Az új VG-C4EM optimalizált elhelyezésű, méretű, formájú és a fényképezőgép-vázához hasonló anyagból készült gombjai ideális kezelhetőséget biztosítanak a fényképezőgép függőleges használatakor is.

Bővítse a felvételkészítési időt, mint a profik
Bővítse a felvételkészítési időt, mint a profik

Az α9 II egy nagy kapacitású NP-FZ100 akkumulátorral lett felszerelve. Az igény szerint használható VG-C4EM függőleges markolatban akár két ilyen akkumulátor is elhelyezhető a terepen történő, gondtalan és minél hosszabb ideig tartó fényképezéshez.

Két adathordozó-nyílás UHS-II támogatással
Két adathordozó-nyílás UHS-II támogatással

Mindkét adathordozó-nyílás kompatibilis a gyors adatírást szolgáló UHS-I és az UHS-II kártyákkal. Az α9 II képes egyidejű vagy váltott felvételkészítésre, RAW/JPEG-adatok és állóképek/videók elkülönítésére, valamint a kártyák közötti adatmásolásra.

Beállítások mentése/betöltése
Beállítások mentése/betöltése

Az új Beállítások mentése/betöltése funkció egy SD-memóriakártyára menti és onnan tölti be a fényképezőgép beállításait, így azok kényelmesen vihetők át más α9 II modellekre is. Az „FTP-beállítások mentése/betöltése” funkció az „FTP átviteli funkció” lehetőség alatt érhető el, és az FTP-hez kapcsolódó beállítások menthetők és tölthetők be a használatával.

Hatékony képválogatás
Hatékony képválogatás

A képek ellenőrzési célú megjelenítésekor azonnal csillagos értékeléssel és képvédelemmel láthatja el a fotókat. Emellett 10/100 fotónként lépve is megnézheti a fényképgyűjteményeket, továbbá a sorozatfelvételek csoportos megtekintése is lehetséges.

Hatékonyabb menüfelület
Hatékonyabb menüfelület

Az egyedi gombok menüképernyőn található illusztrációja megkönnyíti a használatot. Emellett, az elülső tárcsát vagy az Fn gombot egy kézzel használva akár a menülapok között is váltogathat.

Creators' Cloud
Creators' Cloud platform

A Creators' Cloud a felvételtől az utómunkáig támogatja a kreatív munkát a Sony fejlett kameratechnológiája és a felhőalapú mesterséges intelligencia kombinálásával. Ezenkívül a felfedezésnek és a világ más alkotóival való együttműködésnek is teret ad. Fedezd fel a hatékony felvételkészítést és utómunkát biztosító webes, mobil és PC-alapú appokat.

α9 α9 II – Gyorsbeállítási útmutató
α9 α9 II – Rövid AF-beállítási útmutató
iMovie és Final Cut Pro
Kompatibilitás: iMovie és Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis az iMovie és a Final Cut Pro X szoftverrel.

Műszaki adatok és funkciók

A kezelhetőség, a megbízhatóság és a csatlakoztathatóság fejlesztéskor is a professzionális igények kielégítésére törekedtünk, így a megbízható autofókusz mellett lehetőség van akár 20 képkocka/mp-es elsötétedésmentes sorozatfelvétel-készítésre, csendes felvételkészítésre, illetve egy rázkódás nélküli, torzításmentes zárral is el lett látva a fényképezőgép.
  • 24,2 megapixeles, 35 mm-es, full-frame, rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

  • BIONZ X™™ képfeldolgozó processzor

  • 20 képkocka/mp-es sorozatfelvétel-készítés AF/AE-követéssel

  • Széles AF-lefedettség 693 pontos fázisérzékeléssel, és 425 kontrasztérzékeléses AF-pont

  • 1000BASE-T LAN csatlakozó, és 5 GHz-es Wi-Fi® támogatás a gyors adatátvitelért

Objektívkompatibilitás
Sony E bajonettes objektívek
Érzékelő típusa
35 mm-es full-frame (35,6×23,8 mm), Exmor RS CMOS-érzékelő
Pixelek száma (valódi)
Kb. 24,2 megapixel
ISO érzékenység
[Állóképek] Mechanikus zár: ISO 100–51200 (Az ISO-érték az ISO 50-től ISO 204 800-ig állítható a bővített ISO-tartományban), AUTO (ISO 100–12800, állítható alsó és felső határérték), Elektronikus zár: ISO 100-25600 (Az ISO 50 feletti ISO-értékeket kibővített ISO-tartományként lehet beállítani.), AUTO (ISO 100-12800, állítható alsó és felső határérték), [Filmek] ISO 100-51200 egyenértékű (Az ISO-érték ISO 102 400-ig állítható a bővített ISO-tartományban.), AUTO (ISO 100-12800, állítható alsó és felső határérték)
Akkumulátorkapacitás (állóképek)
Kb. 500 felvétel (képkereső) / kb. 690 felvétel (LCD monitor) (CIPA-szabvány)
Képkereső típusa
1,3 cm-es (0,5 típusú) elektronikus képkereső (színes), Quad-VGA OLED
Monitor típusa
7,5 cm (3,0 típusú) típusú TFT
A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések és díjak

A felhasználók véleménye