α9

Felfedezésre váró, ihletett világok

A szenvedély kiterjeszti a képzeletet, de az eszközök akadályozzák?
? A képességek csak szabadon szárnyalhatnak igazán.
Az álom és a technológia találkozása – új fényképezőgép született.
A jövő mostantól az Öné.

CSERÉLHETŐ OBJEKTÍVES FÉNYKÉPEZŐGÉPEK

α9 Full Frame, tükör nélküli fényképezőgép egymásra helyezett CMOS-érzékelővel

ILCE-9

Kép a(z) α9 Full Frame, tükör nélküli fényképezőgép egymásra helyezett CMOS-érzékelővel termékről

1 328 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Az új szoftver már elérhető.

α9 fényképgaléria

A fényképezés sebességének új dimenziója

A Sony új képérzékelője teljesen új helyzetet teremt azzal, hogy egy csapásra feleslegessé teszi a hagyományos fényképezőgépes mechanikát; olyan sebességet és teljesítményt kínál, amely túlmutat a mechanikus megoldások lehetőségein. Ráadásul a mechanika miatti zaj és rázkódás is a múlté, így vadonatúj távlatok nyílnak a fotózásban.

Hajtóerő a teljesen elektronikus eszközök forradalmához

Innovatív, full-frame, rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

Az α9 segítségével túlléphet a hagyományos, mechanikus rendszeren alapuló, türkörreflexes gépek korlátain. A világon elsőként alkalmazott, nagy sebességű, rétegelt kialakításnak köszönhetően a 24,2 megapixeles, full-frame képérzékelő átmenetileg nagy mennyiségű adatot képes tárolni beépített memóriájában az akár 20-szoros általános adatkiolvasási sebesség biztosítása érdekében. A CMOS-érzékelő és a továbbfejlesztett BIONZ X képfeldolgozó motor elhozza Önnek a valódi digitális szabadságot.
[ Rétegelt, hátsó megvilágítású szerkezet beépített memóriával ]
(1) Képpontterület (2) Beépített memória (3) Nagy sebességű jelfeldolgozó áramkör (4) Képfeldolgozó motor

Örökítse meg a korábban megfoghatatlant

Nagy sebességű sorozatfelvétel – akár 20 kép/mp

Nagy sebességű sorozatfelvétel – akár 20 képkocka/mp

Vadonatúj full-frame Exmor RS CMOS-érzékelő és BIONZ X processzor együttese 20 képkocka/mp-es sorozatfelvételt tesz lehetővé AF/AE-követéssel. Lélegzetelállítóan gyors működés és bőséges puffertár szolgálja az igazán fontos pillanat megörökítését.

Elsötétedésmentes fényképezés

Elsötétedésmentes fényképezés

A mechanika nélküli, elektronikus zár kiküszöböli a tükörmozgás miatti elsötétedést. A téma zárkioldás közben is folyamatosan látható az élő, 60 képkocka/mp frissítésű nézetben, sorozatfelvételnél pedig a megjelenítési késedelem minimális. (A) Elsötétedésmentes fotózás (B) Fényképezés elsötétedéssel

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak.

Kövesse a történéseket folyamatos nézetben

AF/AE-számítások akár 60 alkalom/mp sebességgel.

AF/AE-számítások akár 60 alkalom/mp sebességgel.

A fény közvetlenül, köztes mechanikai elemek nélkül éri el a képérzékelőt. A tükör nélküli kialakítás és új, sebességnövelő technológiák zseniális ötvözete AF/AE-funkciókat kínál a full-frame fokális síkon.
(1) AF/AE-számítások (2) 60 alkalom/mp (3) 20 kép/mp

Akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás

Akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás

A mechanikus megoldásoknál messze jobb, akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás új képi kifejezésvilágot tesz elérhetővé. Megőrizheti a kis mélységélességet ND-szűrő nélkül, még jelentős fényerő mellett is.
(„A” mód: 1/20 000 mp, F8.0, ISO 1000)

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak.

A csend tovább bővíti a fotózás lehetőségét

Nincsenek zavaró zajok

Nincsenek zavaró zajok

A torzításmentes elektronikus zár néma fényképezést tesz lehetővé a mechanikus zár- és tükörzaj nélkül. Ez ideális sportnál és csendet igénylő témáknál, és jelentősen bővíti a fényképezőgép sokoldalúságát.

Nincs nemkívánt vibrálás

Nincs nemkívánt vibrálás

A tükörreflexes fényképezésnél a tükör mozgása és a zár kioldása apró rezgés okoz. Az α9 azonban vibrációmentes elektronikus zárral rendelkezik, így a fényképezőgép stabil marad, a képek pedig borotvaélesek lesznek.

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak.

A mobilitás páratlan lehetőségeket teremt

Professzionális funkciók és teljesítmény kompakt vázba sűrítve. A mozgás szabadsága friss kreativitásra sarkall.

Gyors, pontos és megbízható AF

Fedezze fel a továbbfejlesztett AF funkciót – precízebb, gyakorlatilag hibátlan fókusz, azonnali mozgáskövetés, megbízható teljesítmény gyenge fényben és biztos témakövetés sorozatfelvételnél.

4D FOCUS logó

További részletek a 4D FOCUS technológiáról

  • Széles autofókusz-terület
  • Nagy AF-sebesség
  • Szünetmentes AF

További AF-funkciók a magabiztos fotózás érdekében

Még pontosabb fókuszálás Eye AF funkcióval

Még pontosabb fókuszálás Eye AF funkcióval

Az arcfelismerés fejlesztésével 30%-kal javított szemérzékelés fókuszban tartja a téma szemét szögben elfordított vagy részben árnyékos arc esetén is. A széles fokálissík-fázisérzékeléses AF-érzékelő nehéz felvételeknél is bizonyít.

Megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok között

Megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok között

Örökítse meg a témákat precíz AF mellett még –3 Fé fényerő esetén, ISO 100 mellett is – a nagy érzékenységű képérzékelő képes rá.

AF-támogatás A-bajonettes objektíveknél is

AF-támogatás A-bajonettes objektíveknél is

A 693 AF-pontos, fokálissík-fázisérzékeléses AF-rendszer megbízhatóan működik. Éljen az AF/AE-követéses, akár 10 képkocka/mp-es sorozatfelvétel előnyeivel objektívközgyűrűvel (LA-EA3) használt A-bajonettes objektív esetén is.

Weboldal ikonja

α9 fókusz-beállítási útmutató

Webes verzió

brosúra ikonja

α9 AF-beállítási útmutató

PDF verzió

α ikon

α9 AF-beállítási útmutató

Mobilalkalmazás verziója

Kiemelkedő képminőség

Full-frame kialakítású, 24,2 megapixeles érzékelő akár ISO 204 800 érzékenységgel és széles dinamikatartománnyal a kimagasló képminőség érdekében.

Új CMOS

Új CMOS-érzékelő a csúcsminőségű képalkotáshoz

Nagy érzékenység, hátsó megvilágítás, résmentes, chipre szerelt objektívarchitektúra és egyéb Sony innovációk a sokféle fotózási helyzetben is lenyűgöző felvételekért. Standard ISO-tartomány: ISO 100–51 200, amely minimális zajjal ISO 50–204 800-ig bővíthető.

technológiájának bemutatása

Technológia a csúcsminőségű képekért

Csúcsminőségű képalkotás, amely ötvözi az elérhető képérzékelő-technológiákat – köztük a hátsó megvilágítást és a résmentes, chipre szerelt objektívarchitektúrát.[A] Hagyományos, elülső megvilágítású kialakítás[B] Rétegelt, hátsó megvilágítású szerkezet beépített memóriával(1) Résmentes OCL (2) Alumínium vezetékréteg (3) Fényfogadó felület (4) Fotodióda lemeze (5) Réz vezetékréteg (6) Képpontterület (7) Rétegezett réteg

BIONZ X

Nagy sebességű BIONZ X képfeldolgozó processzor

A továbbfejlesztett képfeldolgozás és az új felhasználói LSI csökkenti a zajt, egyúttal javítja a részletábrázolást széles érzékenységi tartományban. A továbbfejlesztett részletmegjelenítés valósághűen képes visszaadni a textúrákat.

14 bites RAW

Tömörítetlen, 14 bites RAW

Támogatja a tömörítetlen, 14 bites RAW formátumot, és igény szerint választható az aktuális tömörített RAW helyett. A tömörítetlen, 14 bites RAW jó választás olyan esetekben, ahol az érzékelő széles dinamikatartománya és finomátmenet-visszaadása előnyt jelent.
(1) Képérzékelő (2) Újonnan kifejlesztett, nagy sebességű felhasználói LSI
(3) 16 bites képfeldolgozás

Lélegzetelállító 4K felvételek

Nagy felbontás és minőség a 4K videók esetében

Képponteldobás nélküli, teljes képpontkiolvasás teszi lehetővé a 4K felbontáshoz szükségesnél 2,4-szer több (6K egyenértékű) adat összesűrítését a 3840 × 2160 képpontos 4K kimenetbe. Ez a túlmintavételezési eljárás és a képponteldobás nélküli, teljes képkockás képpontkiolvasás együtt a lehető legjobb minőségű 4K videókat eredményezi.

4K

Hatékony működés, professzionális megbízhatóság

A magnéziumötvözetből készült váz mellett, mely tartóssá és megbízhatóvá teszi a fényképezőgépet, számos sokoldalú funkció biztosítja a professzionális felhasználás lehetőségét.

Tru-Finder

Quad-VGA OLED Tru-Finder

Az új, nagy felbontású, 3686 ezer képpontos elektronikus képkereső (EVF) tiszta és részletgazdag képet ad. A legendás ZEISS® T* bevonat nagy mértékben csökkenti a tükröződést. A 120 kép/mp-es, folyamatos EVF-kép a gyorsan mozgó témák követését is egyszerűvé teszi. A külső lencse fluorbevonata fokozott védelmet nyújt a szennyeződésekkel szemben.

5 tengely

Öttengelyes képstabilizálás

Új, integrált, 5 tengelyes képstabilizáló egység biztosít 5.0 fokozatú zársebesség-javulást. Az élőnézetes monitor képe is stabilizálva van, azaz gyorsan mozgó témánál is könnyedén megkomponálhatja a felvételt. (1) Lengés (2) Billenés (3) Elfordulás

Akkumulátor

Akkumulátorkapacitás professzionális használathoz

Az új fejlesztésű NP-FZ100 akkumulátor kb. kétszeres üzemidőt biztosít elődjéhez (NP-FW50) képest. Akár kb. 480 állóképet is készíthet egyetlen feltöltéssel – ezt növelheti a tartozékként beszerezhető, függőleges markolattal, amelyben két akkumulátor kaphat helyet.

Két kártyanyílás

Két adattároló-nyílás

Két – egy SD-kártyás és egy SD/Memory Stick kártyás – nyílást használva egyszerre rögzíthet fotó-/videoadatokat, menthet RAW/JPEG-képeket külön kártyákra, illetve másolhat a kártyák között. Alsó kártyahely kapható gyorsabb UHS-II típusú kártyához.

FTP fájlátvitel

FTP fájlátvitel

Az új, vezetékes LAN-csatlakozón keresztül az állóképeket FTP-kiszolgálóra továbbíthatja megtekintés és fájlkezelés céljából. Támogatja az FTPS (File Transfer Protocol over SSL/TLS) szabványt, így a képfájlok küldése titkosítható.

Saját menü

Saját menü és új menüs kezelőfelület

Az új Saját menü funkció segítségével akár 30 menüelemet tehet közvetlenül előhívhatóvá, tetszőleges sorrendbe rendezheti az elemeket és törölheti a nem használtakat. Az elsődleges menük új szerkezete pedig segíti a keresést és a használatot.

  • Működtetés
  • Professzionális megbízhatóság
Imaging Edge

Új Imaging Edge szoftvercsomag a Sonytól

Imaging Edge szoftvercsomag: maximális képminőség, nagyobb hatékonyság. „Remote”: távvezérelhető a fotózás számítógépes felügyelet mellett; „Edit”: kiváló minőségű fotókat készít RAW adatokból; „Viewer”: értékelhetők és kiválaszthatók a fotók.

Capture One

Capture One (Sonyhoz)

A Capture One Express (for Sony) egy ingyenes, díjnyertes szerkesztőszoftver RAW fájlok kidolgozásához, egyszerű kezeléssel és hatékony szerkesztőeszközökkel. A Capture One Pro (Sonyhoz) még több szerkesztőeszközt és számítógéppel összekapcsolt fotózási lehetőséget biztosít.

iMoves és Final Cut Pro X

Kompatibilitás: iMovie és Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis az iMovie és a Final Cut Pro X szoftverrel.

Műszaki adatok és funkciók
Nagy sebességű sorozatfelvétel akár 20 képkocka/mp mellett, elsötétedés nélküli fényképezés, AF/AE élőnézet-követés, zársebesség akár 1/32 000 mp-ig, csendes, rázkódás nélküli, torzításmentes zár, akár ISO 204 800-as érzékenység (kiterjesztve), professzionális jellegű használhatóság, fejlett 4K videó.
  • 24,2 megapixeles, 35 mm-es, full-frame, rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

  • BIONZ X™ képfeldolgozó processzor

  • Nagy sebességű, akár 20 képkocka/mp-es sorozatfelvétel AF/AE-követéssel

  • 693 pontos, nagy átfogású, fázisérzékeléses AF

  • 5 tengelyes képstabilizálás, amely egyenértékű 5.0 fokozattal rövidebb záridővel

Objektívkompatibilitás
Sony E bajonettes objektívek
Érzékelő típusa
35 mm-es full-frame (35,6×23,8 mm), Exmor RS CMOS-érzékelő
Pixelek száma (valódi)
Kb. 24,2 megapixel
ISO érzékenység (Ajánlott Expozíciós Index)
[Állóképek] Mechanikus zár: ISO 100–51 200 (Az ISO-érték az ISO 50-től ISO 204 800-ig állítható a bővített ISO-tartományban), AUTO (ISO 100–6400, állítható alsó és felső határérték), Elektronikus zár: ISO 100-25 600 (Az ISO 50 feletti ISO-értékeket kibővített ISO-tartományként lehet beállítani.), AUTO (ISO 100-6400, állítható alsó és felső határérték), [Filmek] ISO 100-51 200 egyenértékű (Az ISO-érték ISO 102 400-ig állítható a bővített ISO-tartományban.), AUTO (ISO 100-6400, állítható alsó és felső határérték)
Akkumulátorkapacitás (állóképek)
Kb. 480 felvétel (képkereső) / kb. 650 felvétel (LCD-monitor) (CIPA-szabvány)
Képkereső típusa
1,3 cm-es (0,5 típusú) elektronikus képkereső (színes), Quad-VGA OLED
Monitor típusa
7,5 cm (3,0 típusú) típusú TFT

A doboz tartalma

Hálózati kábel, NP-FZ100 akkumulátor, Akkumulátortöltő BC-QZ1, Kábelvédő, Hálózati adapter, Vállszíj, Objektívsapka, Védősapka csatlakozóaljzathoz, Nézőkesapka, Micro USB-kábel, Használati útmutató

A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések és díjak

A felhasználók véleménye