α9

Felfedezésre váró, ihletett világok

A szenvedély kiterjeszti a képzeletet, de az eszközök akadályozzák?
A képességek csak szabadon szárnyalhatnak igazán
Az álom és a technológia találkozásakor egy új fényképezőgép születik, és most újjászületik
A jövő az Öné, akárhová is megy

1 399 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
Az új szoftver már elérhető.
Az új szoftver már elérhető.

A 6.0-ás (vagy újabb) frissítésnek köszönhetően már elérhető a valós idejű Eye AF legújabb változata állatokhoz.

α9 fotógaléria
α9 fotógaléria
A fényképezés sebességének új dimenziója

A Sony új képérzékelője teljesen új helyzetet teremt azzal, hogy egy csapásra feleslegessé teszi a hagyományos fényképezőgépes mechanikát; olyan sebességet és teljesítményt kínál, amely túlmutat a mechanikus megoldások lehetőségein. Ráadásul a mechanika miatti zaj és rázkódás is a múlté, így vadonatúj távlatok nyílnak a fotózásban.

Hajtóerő a teljesen elektronikus eszközök forradalmához

Innovatív, full-frame, rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

Az α9 segítségével túlléphet a hagyományos, mechanikus rendszeren alapuló, türkörreflexes gépek korlátain. A világon elsőként alkalmazott, nagy sebességű, rétegelt kialakításnak köszönhetően a 24,2 megapixeles, full-frame képérzékelő átmenetileg nagy mennyiségű adatot képes tárolni beépített memóriájában az akár 20-szoros általános adatkiolvasási sebesség biztosítása érdekében. A CMOS-érzékelő és a továbbfejlesztett BIONZ X képfeldolgozó motor elhozza Önnek a valódi digitális szabadságot.
[ Rétegelt, hátsó megvilágítású szerkezet beépített memóriával ]
(1) Képpontterület (2) Beépített memória (3) Nagy sebességű jelfeldolgozó áramkör (4) Képfeldolgozó motor

Örökítse meg a korábban megfoghatatlant
Nagy sebességű sorozatfelvétel – akár 20 kép/mp
Nagy sebességű sorozatfelvétel – akár 20 kép/mp

Vadonatúj full-frame Exmor RS CMOS-érzékelő és BIONZ X processzor együttese 20 képkocka/mp-es sorozatfelvételt tesz lehetővé AF/AE-követéssel. Lélegzetelállítóan gyors működés és bőséges puffertár szolgálja az igazán fontos pillanat megörökítését.

Elsötétedésmentes fényképezés
Elsötétedésmentes fényképezés

A mechanika nélküli, elektronikus zár kiküszöböli a tükörmozgás miatti elsötétedést. A téma zárkioldás közben is folyamatosan látható az élő, 60 képkocka/mp frissítésű nézetben, sorozatfelvételnél pedig a megjelenítési késedelem minimális. (A) Elsötétedésmentes fotózás (B) Fényképezés elsötétedéssel

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak.

Kövesse a történéseket folyamatos nézetben
AF/AE-számítások akár 60 alkalom/mp sebességgel.
AF/AE-számítások akár 60 alkalom/mp sebességgel.

A fény közvetlenül, köztes mechanikai elemek nélkül éri el a képérzékelőt. A tükör nélküli kialakítás és új, sebességnövelő technológiák zseniális ötvözete AF/AE-funkciókat kínál a full-frame fokális síkon.
(1) AF/AE-számítások (2) 60 alkalom/mp (3) 20 kép/mp

Akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás
Akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás

A mechanikus megoldásoknál messze jobb, akár 1/32 000 mp-es elektronikus zárkioldás új képi kifejezésvilágot tesz elérhetővé. Megőrizheti a kis mélységélességet ND-szűrő nélkül, még jelentős fényerő mellett is.
(„A” mód: 1/20 000 mp, F8.0, ISO 1000)

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak.

A csend tovább bővíti a fotózás lehetőségét
Nincsenek zavaró zajok
Nincsenek zavaró zajok

A torzításmentes elektronikus zár néma fényképezést tesz lehetővé a mechanikus zár- és tükörzaj nélkül. Ez ideális sportfotózásnál és csendet igénylő témáknál, és jelentősen bővíti a fényképezőgép sokoldalúságát.

Nincs nemkívánt vibrálás
Nincs nemkívánt vibrálás

A tükörreflexes fényképezésnél a tükör mozgása és a zár kioldása apró rezgést okoz. Az α9 azonban vibrációmentes elektronikus zárral rendelkezik, így a fényképezőgép stabil marad, a képek pedig borotvaélesek lesznek.

Megjegyzés: Ez a fényképezőgép elektronikus és mechanikus zármegoldással is rendelkezik. A jelen szakaszban említett funkciók elsősorban az elektronikus zárral történő működéshez kapcsolódnak.

Gyors, pontos és megbízható AF

A szoftverfrissítésben bemutatott újonnan kifejlesztett AF funkcióknak köszönhetően a továbbfejlesztett AF gondoskodik a pontos fókuszról és a folyamatos, stabil követésről.

4D FOCUS logó
További részletek a 4D FOCUS technológiáról
A sebesség és a mesterséges intelligencia találkozása

MI-alapú témafelismerés, az AF funkció egyre intelligensebb

Az MI-alapú algoritmusokat használó és hatalmas mennyiségű adat valós idejű feldolgozására képes valós idejű követés és valós idejű Eye AF funkciókat a gyors, precíz és intelligens témakövetésre terveztük.

Továbbfejlesztett valós idejű Eye AF funkció

A gép továbbfejlesztett témakövetési tulajdonságának köszönhetően az alany szeme már a kioldógomb félútig történő lenyomása vagy az AF-ON gomb megnyomása esetén is észlelhető, majd folyamatosan követhető. Az alany jobb vagy bal szemének kiválasztása is lehetséges.

További AF-funkciók a magabiztos fotózás érdekében
Megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok között
Megbízhatóan működik gyenge fényviszonyok között

Örökítse meg a témákat precíz AF mellett még –3 Fé fényerő esetén, ISO 100 mellett is – a nagy érzékenységű képérzékelő képes rá.

AF-támogatás A-bajonettes objektíveknél is
AF-támogatás A-bajonettes objektíveknél is

A 693 AF-pontos, fokálissík-fázisérzékeléses AF-rendszer megbízhatóan működik. Éljen az AF/AE-követéses, akár 10 képkocka/mp-es sorozatfelvétel előnyeivel objektívközgyűrűvel (LA-EA3) használt A-bajonettes objektív esetén is.

Továbbfejlesztett Fast Hybrid AF videókhoz
Továbbfejlesztett Fast Hybrid AF videókhoz

Sikerült egy még stabilabb AF funkciót létrehozni videókhoz a Fast Hybrid AF fókuszsík fázisérzékeléses rendszerének hatékonyabb használatával. Így még a fő téma előtt elhaladó tárgyak sem zavarják meg az automata fókuszt.

Kiemelkedő képminőség

Full-frame kialakítású, 24,2 megapixeles érzékelő akár ISO 204 800 érzékenységgel és széles dinamikatartománnyal a kimagasló képminőség érdekében.

Új CMOS
Új CMOS-érzékelő a csúcsminőségű képalkotáshoz

Nagy érzékenység, hátsó megvilágítás, résmentes, chipre szerelt objektívarchitektúra és egyéb Sony innovációk a sokféle fotózási helyzetben is lenyűgöző felvételekért. Standard ISO-tartomány: ISO 100–51 200, amely minimális zajjal ISO 50–204 800-ig bővíthető.

BIONZ X
Nagy sebességű BIONZ X képfeldolgozó processzor

A fényképezőgép fejlettebb képfeldolgozó algoritmust kapott a legújabb szoftverfrissítéssel, így erőteljesebb természetes tónusátmenetekre és stabilabb AWB-re képes sorozatfelvételnél.

Lélegzetelállító 4K felvételek

Nagy felbontás és minőség a 4K videók esetében

Képponteldobás nélküli, teljes képpontkiolvasás teszi lehetővé a 4K felbontáshoz szükségesnél 2,4-szer több (6K egyenértékű) adat összesűrítését a 3840 × 2160 képpontos 4K kimenetbe. Ez a túlmintavételezési eljárás és a képponteldobás nélküli, teljes képkockás képpontkiolvasás együtt a lehető legjobb minőségű 4K videókat eredményezi.

4K
Hatékony működés, professzionális megbízhatóság

A magnéziumötvözetből készült váz mellett, mely tartóssá és megbízhatóvá teszi a fényképezőgépet, számos sokoldalú funkció biztosítja a professzionális felhasználás lehetőségét.

Tru-Finder
Quad-VGA OLED Tru-Finder

Az új, nagy felbontású, 3686 ezer képpontos elektronikus képkereső (EVF) tiszta és részletgazdag képet ad. A legendás ZEISS® T* bevonat nagy mértékben csökkenti a tükröződést. A 120 kép/mp-es, folyamatos EVF-kép a gyorsan mozgó témák követését is egyszerűvé teszi. A külső lencse fluorbevonata fokozott védelmet nyújt a szennyeződésekkel szemben.

5 tengely
Öttengelyes képstabilizálás

Új, integrált, 5 tengelyes képstabilizáló egység biztosít 5.0 fokozatú zársebesség-javulást. Az élőnézetes monitor képe is stabilizálva van, azaz gyorsan mozgó témánál is könnyedén megkomponálhatja a felvételt. (1) Lengés (2) Billenés (3) Elfordulás

Akkumulátorkapacitás professzionális használathoz
Akkumulátorkapacitás professzionális használathoz

Az új fejlesztésű NP-FZ100 akkumulátor kb. kétszeres üzemidőt biztosít elődjéhez (NP-FW50) képest. Akár kb. 480 állóképet is készíthet egyetlen feltöltéssel – ezt növelheti a tartozékként beszerezhető, függőleges markolattal, amelyben két akkumulátor kaphat helyet.

Két adattároló-aljzat, UHS-II támogatás
Két adathordozó-nyílás, UHS-II támogatás

Két adathordozó-nyílásának köszönhetően, melyből az egyik UHS-II-kompatibilis, az α9-es modell képes szimultán és váltott felvételkészítése, a RAW és JPEG adatok elkülönítésére, a képek és videók elkülönítésére és a kártyák közötti adatmásolásra is.

FTP fájlátvitel
FTP háttér-adattovábbítás támogatása

A profi fotósok azonnali képtovábbítási igényeit kielégítendő, a fényképezőgép már képkészítés közben, valamint annak befejeztét követően is támogatja az FTP háttér-adattovábbítást. Az átviteli és a szűrési módszereken is javítottunk a továbbítani kívánt képek egyszerűbb kiválasztása érdekében.

Értékelési funkció
Értékelési funkció

Az értékelési funkcióval 1 és 5 közötti osztályzattal láthatja el képeit bármikor, ezzel biztosítva a rugalmasabb munkamenetet. A fényképeket a lejátszási képernyőn osztályozhatja, a funkciót pedig tetszőleges gombokhoz is hozzárendelheti.

Csoportosítási kijelző
Csoportos megjelenítés sorozatfelvételekhez

A sorozatfelvétel közben rögzített képek megtekintése, törlése, illetve védelme gyorsan végrehajtható. Adatírás közben is elérheti a menüképernyőt, és módosíthat beállításokat, illetve lejátszhatja a felvételeket.

Saját menü
Jobb kezelhetőség és Saját menü

Menüelemek regisztrálása a Saját menüben, funkciók elérése tetszőlegesen hozzárendelt gombokkal, gyors elérés a többszörös fényképezési és fókusz mód tárcsákkal, automata fókusz elindítása AF-ON gombbal, AF-pontok áthelyezése a többfunkciós gombbal.

Imaging Edge™ Remote, Viewer és Edit
Imaging Edge™ Remote, Viewer és Edit

Dobja fel a fotóit Imaging Edge asztali alkalmazásokkal. Remote: távvezérelheti a fotózást; Viewer: gyorsan megnézheti, értékelheti és kiválaszthatja a fotókat nagy képtárakból; Edit: RAW formátumú adatokból kiváló minőségű fotókat készíthet. Hozza ki a legtöbbet a Sony RAW-fájlokból, és tegye hatékonyabbá a munkáját.

Illusztráció
Imaging Edge™ Webcam

Az Imaging Edge Webcam alkalmazással egyszerűen használhatod Sony kamerádat kiváló minőségű webkameraként az élő streameléstől kezdve egészen a konferenciabeszélgetésekig.

α9 α9 II – Rövid AF-beállítási útmutató
α9 α9 II – Rövid AF-beállítási útmutató
Kompatibilitás: iMovie, Final Cut Pro X
Kompatibilitás: iMovie és Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis az iMovie és a Final Cut Pro X szoftverrel.

Műszaki adatok és funkciók

Nagy sebességű sorozatfelvétel akár 20 képkocka/mp mellett, elsötétedés nélküli fényképezés, AF/AE élőnézet-követés, zársebesség akár 1/32 000 mp-ig, csendes, rázkódás nélküli, torzításmentes zár, akár ISO 204 800-as érzékenység (kiterjesztve), professzionális jellegű használhatóság, fejlett 4K videó.
  • 24,2 megapixeles, 35 mm-es, full-frame, rétegelt CMOS-érzékelő beépített memóriával

  • BIONZ X képfeldolgozó processzor

  • Nagy sebességű, akár 20 képkocka/mp-es sorozatfelvétel-készítés AF/AE-követéssel

  • Egyszerre kínálja a 693 pontos, nagy átfogású fázisérzékeléses AF, valamint a 425 pontos kontrasztérzékeléses AF funkciót

  • 5 tengelyes képstabilizálás, amely egyenértékű 5.0 fokozattal rövidebb záridővel

Objektívkompatibilitás
Sony E bajonettes objektívek
Érzékelő típusa
35 mm-es full-frame (35,6×23,8 mm), Exmor RS CMOS-érzékelő
Pixelek száma (valódi)
Kb. 24,2 megapixel
ISO érzékenység
[Állóképek] Mechanikus zár: ISO 100–51 200 (Az ISO-érték az ISO 50-től ISO 204 800-ig állítható a bővített ISO-tartományban), AUTO (ISO 100–6400, állítható alsó és felső határérték), Elektronikus zár: ISO 100-25 600 (Az ISO 50 feletti ISO-értékeket kibővített ISO-tartományként lehet beállítani.), AUTO (ISO 100-6400, állítható alsó és felső határérték), [Filmek] ISO 100-51 200 egyenértékű (Az ISO-érték ISO 102 400-ig állítható a bővített ISO-tartományban.), AUTO (ISO 100-6400, állítható alsó és felső határérték)
Akkumulátorkapacitás (állóképek)
Kb. 480 felvétel (képkereső) / kb. 650 felvétel (LCD-monitor) (CIPA-szabvány)
Képkereső típusa
1,3 cm-es (0,5 típusú) elektronikus képkereső (színes), Quad-VGA OLED
Monitor típusa
7,5 cm (3,0 típusú) típusú TFT

A doboz tartalma

Hálózati kábel, NP-FZ100 akkumulátor, Kábelvédő, AC-UUD12 hálózati adapter, Akkumulátortöltő BC-QZ1, Vállszíj, Objektívsapka, Védősapka kiegészítőfoglalathoz, Nézőkesapka, Micro USB-kábel

A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések és díjak

A felhasználók véleménye