HT-A5000

5.1.2ch – Fedezd fel az élmények új szintjét

Emeld új szintre a filmeket. A HT-A5000 a felfelé fordított hangszórók, irányított magassugárzók, a beépített két mélynyomó és fejlett hangtechnológiák segítségével 5.1.2 csatornás surround hangzással vesz körül. A jelenet része lehetsz, mivel minden körülötted zajlik.

HÁZIMOZI ÉS HANGSUGÁRZÓ

5.1.2 csatornás Dolby Atmos®/ DTS:X® hangprojektor | HT-A5000

HT-A5000
A HT-A5000 hangprojektor elölnézetből
Lenyűgöző surround hangzás egy prémium hangprojektorból

A HT-A5000 5.1.2 csatornás: Két felfelé fordított hangszóró biztosítja a szétterülő hangot, két irányított magassugárzó és három elülső hangszóró nyújt surround hangzást, és két mélynyomó gondoskodik a mély basszusról. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround révén virtuális surround hangzást teremt a Dolby Atmos® és a DTS:X® minden izgalmával.

Ábra: a Vertical Surround Engine hangot ad a hallgató fölött a 3D hangélményhez mennyezeti hangszóró nélkül
Hangélmény fentről 

A Sony virtuális surround technológiájának köszönhetően a hangprojektor képes pozícionálni a hangot a függőleges térben – így 3D hangzást élvezhetsz a mennyezetben található hangszórók nélkül. A Dolby Atmos, a DTS:X és a Vertical Surround Engine pedig még realisztikusabb, többdimenziós hangzást ad az egyéb formátumoknak is.

Ábra arról, ahogyan az S-Force PRO Front Surround csak az elülső hangsugárzóival virtuális surround hangzást hoz létre
Surround hangzás egyszerűen 

A Sony egyedi digitális hangtérfeldolgozó technológiája surround hangzást hoz létre csak az első hangszórók használatával úgy, hogy a hang mindkét oldalról érkezik. Gazdag, moziszerű surround hangzást élvezhetsz anélkül, hogy telepakolnád az élettered.

Mozizz virtuális surround hangzással

Szeretnéd kipróbálni a HT-A5000 megával ragadó hangzását a kedvenc eszközeiden? Javasoljuk, hogy vedd fel a fejhallgatódat az izgalmas virtuális surround élményhez.

Fejlett hangszórók és egy mélynyomó hangja

A nagy teljesítményű hangszórók tiszta, széles tartományú hangot biztosítanak az egész szobában. Két felfelé fordított hangszóró biztosítja a szétterülő hangot, két irányított magassugárzó és három elülső hangszóró nyújt surround hangzást, és egy mélynyomó gondoskodik a dübörgő basszusról.

Az egyedülállóan téglalap alakú X-Balanced Speaker Unit és egy hagyományos hangsugárzó összevetése
X-Balanced Speaker Unit

A két beépített mélynyomó, a felfelé irányított és az elülső hangszóró X-Balanced Speaker Unit egységet tartalmaz. Ezek egyedi, téglalap alakja maximalizálja a membrán területét, hogy még ütősebb legyen a basszus. Csökkenti a hangszóró kitérését a hangnyomás megtartása mellett, így kisebb a torzítás és tisztább a vokál. 

Valós időben feljavítja a digitális zenéket

A DSEE Extreme™ digitális hangzásjavító eszköz – az Edge-AI (mesterséges intelligencia) segítségével – valós időben feljavítja a tömörített digitális zenefájlokat. Dinamikusan felismeri a zeneszámok hangszereit, zenei műfaját és különleges elemeit (pl. vokált, közjátékot), és helyreállítja a tömörítéssel elvesző magas hangokat a teljesebb zenei élmény érdekében.

Tömörített fájlok DSEE Extreme segítségével történő helyreállítását mutató diagram

A = Bővített hangdinamika (húrosok és rendkívül halk részletek)
B = Helyreállított magas frekvenciák (valósághű akusztikus hangszerek és énekhang)

Ábra, mely az intermodulációs torzításcsökkentés működését mutatja

Ez az ábra csak szemléltető célokat szolgál.
1. Beszédhang hullámformája 2. Basszus hullámformája 3. Modulált hullámforma

Tisztább beszédhang

Minél mélyebb a basszus, annál jobban mozog a membrán. Ez úgynevezett fázismodulációs torzítást okozhat, amikor egy teljes frekvenciás membránnak egyszerre kell magasabb frekvenciákat reprodukálnia. A Sony egyedi jelfeldolgozó technológiája kompenzálja ezt a hatást a tisztább és pontosabban elhelyezett beszédhangért. A modulált hullámforma fejlesztései fokozzák a tisztaságot és megakadályozzák a hang torzítását.

Kiterjesztett basszus

Nagy teljesítményt igényel a mély frekvenciák reprodukálása, és a torzítás kockázata is gyakori (A). Ezért a HT-A5000 a Sony jelfeldolgozó technológiájával biztosítja a dinamikus mély hangokat egy széles tartományban, bármilyen hangerőnél (B).

Ábra, mely azt mutatja, hogy egy csúszó hangszínszabályozó hogyan biztosít dinamikus basszust

Ez az ábra csak szemléltető célokat szolgál.
1. Szint  2. Mély  3. Magas  4. Frekvencia

Fedezze fel újra kedvenc zenéit

A High-Resolution Audio hitelesen és precízen adja vissza kedvenc zenéidet. Próbáld ki a 360 Reality Audio technológiát, mely új zenehallgatási élményt nyújt azzal, hogy a hangszereket és az egyéb hangokat körülötted szólaltatja meg.  

Veszteség nélküli képminőség

Életteli jelenetekben gyönyörködhetsz valósághű színekkel és mélységgel. Az eredeti minőség nem csorbul a HT-A5000 hangprojektoron keresztüli lejátszáskor, így teljesen magával ragadhatnak a filmek. A játék is sokkal izgalmasabb és valósághűbb, ugyanis a HT-A5000 a legújabb formátumokat is támogatja.

Teljesebb, gazdagabb hangzást élvezhetsz vezeték nélküli mélynyomóval és hátsó hangszórókkal

Ha még mélyebb basszusra vágysz, adj hozzá egy vezeték nélküli mélynyomót. Ha kétféle mélynyomó van, akkor a HT-A5000-ben található két beépített mélynyomó kezeli a basszust és az énekhangokat, míg az opcionális vezeték nélküli mélynyomó az alacsony hangtartományra összpontosít. Ha pedig még inkább moziszerű élményre vágysz, akkor használj opcionális SA-RS3S vezeték nélküli hátsó hangszórókat.

SA-SW5 mélynyomó elölnézete
SA-SW5 mélynyomó

300 W mély, gazdag basszus egy 180 mm-es, passzív hangsugárzóból.

SA-SW3 mélynyomó elölnézete
SA-SW3 mélynyomó

200 W teljesítmény egy kompakt, 160 mm-es hangszóróval rendelkező Bass Reflex mélynyomóból.

Az SA-RS3S hátsó hangsugárzó elölnézeti képe
SA-RS3S hátsó hangsugárzók

Akár falra is szerelhető, összesen 100 W szélesebb surround hangzás. 


Innovatív technológiák a kiváló minőségű hangzásért
Ábra: a HT-A5000 intelligensen felméri a hangsugárzók pozícióját, és a helyiségnek megfelelően optimalizálja a hangzást
Hangtér optimalizálása

Nem kell precízen elhelyezni a hangszórókat. A beépített mikrofonos HT-A5000 mindent elvégez helyetted, vízszintesen és függőlegesen is beméri a hangszórók pozícióját, és optimalizálja a hangzást. A HT-A5000 segítségével kiegészítő hangszórókkal vagy azok nélkül is élvezheted a hangtér-optimalizálást. Az egyszerű kalibrálást az első beállításnál vagy a menüből lehet elindítani.

Sony televíziókkal a legjobb

BRAVIA™ televízióhoz párosítva a HT-A5000 a kép- és hangminőség csúcsát kínálja, lenyűgöző audiovizuális élményt nyújt. A BRAVIA televíziók tökéletes hangprojektora.

Illusztráció egy televízióról, melynek képernyőjéből az Acoustic Center Sync technológiát jelző hanghullámok indulnak
A BRAVIA Acoustic Center Sync még lenyűgözőbb élményt nyújt

Ha Acoustic Center Sync funkciós BRAVIA televízióhoz van csatlakoztatva a tartozék kábellel, a hangprojektor és a tv is a házimozirendszer középső hangszórója lesz. Így a hang tökéletesen követi a képernyőn látottakat, és garantált a magával ragadó élmény.

A hang tökéletesen követi a cselekményeket

Az Acoustic Center Sync funkciónak köszönhetően a hang pont onnan szól, ahol a szereplő áll a jelenetben. A mozgás és a hang tökéletes összhangjának köszönhetően a tévézés még lebilincselőbb lesz. 

Egy nappali egy család nézi a televíziót, melynek a képernyőjéből érkeznek a hanghullámok
A hangprojektor kezelőfelülete a tv-képernyőn
Egyszerűen kezelhető BRAVIA-ról

Integrált kezelőfelületének köszönhetően a hangprojektor beállításai automatikusan megjelennek a BRAVIA „Gyors beállítások” menüjében, így könnyen vezérelheted a hangmódokat, a hangteret és a hangerőt.  

Hangprojektor egy BRAVIA televízió előtt
A hangprojektor pozíciója

Ha többpozíciós állvánnyal rendelkező BRAVIA televíziód van, akkor módosíthatod a tévé pozícióját, hogy a HT-A5000 diszkréten elférjen alatta.

Minden irányt lefedő blokk dizájn

A HT-A5000 és az opcionális hangszórók is az egységes Omnidirectional Block koncepció jegyében készültek. Kifinomult, lekerekített sarkai egyetlen szilárd blokkot alkotnak, melynek hangja széles területet fed le. Az alkalmazott anyagok kombinációja bármilyen nappalihoz jól passzol.

Zenét streamelhetsz kedvenc szolgáltatásodból

A hangprojektor a Spotify Connect™ és az egyéb zenei szolgáltatásokat is támogatja a Bluetooth®, Chromecast vagy Apple AirPlay 2 segítségével, így egyszerűen élvezheted kedvenc zenéidet.

Egy pár zenét streamel az otthonában a HT-A5000 hangprojektorral
Bluetooth® logó
Bluetooth®-kapcsolat

A Bluetooth® kapcsolaton keresztül vezeték nélküli továbbíthatsz zenét okostelefonról, táblagépről vagy laptopról. 

Wi-Fi® logó
Wi-Fi® adatátvitel

Csatlakoztasd internetre a beépített Wi-Fi-vel, és már küldheted is a zenéket az otthoni hálózat eszközeiről.

Spotify Connect™ logó
Spotify Connect™

A távvezérlést biztosító Spotify Connect™ alkalmazással a hangszórón is lejátszhatod a számokat a Spotify-ról.

Chromecast built-in logó
Chromecast built-in

Streamelj zenéket, online rádióállomásokat és podcastműsorokat okostelefonodról, táblagépedről vagy laptopodról audioeszközödre a Cast gomb egyetlen érintésével.

Apple AirPlay logó
Apple AirPlay 2

Oszd meg a zenét és egyebeket kedvenc Apple készülékeidről a hangprojektoron. Mindezt egyetlen koppintással.

Ábra valakiről, aki a HT-A5000 hangprojektort egy hangvezérelt segéddel irányítja
Hangvezérlés

A hangprojektor kompatibilis a Chromecast built-in™-nel rendelkező Google Assistant és Amazon Alexa által támogatott eszközökkel. Add a HT-A5000 hangprojektort a hangszórócsoporthoz a Google Home alkalmazással, és hallgass zenét, módosítsd a hangerőt és érj el más funkciókat hangvezérléssel.

Könnyed és hangulatos hangzás

Nyomd meg a Sound Field gombot a távvezérlőn, és élvezd a kellemes hangzást, mely egyenesen az akció közepébe repít. Válaszd az S-Force PRO Front Surround és a Vertical Surround Engine opciót a filmeknél, vagy kapcsold ki a Sound Field funkciót, ha Hi-Resolution Audio vagy sztereó zenét hallgatsz.

Közelkép a HT-A5000 távvezérlőjéről
Csak ki kell csomagolni

A HT-A5000 szinte azonnal használható a dobozból kivéve. Egyszerűen dugd be, csatlakoztasd a tévéhez a HDMI eARC kábellel, és kapcsold be. Minden csatlakoztatási lehetőség a rendelkezésedre áll, ami a lélegzetelállító surround hangélményhez szükséges: USB és optikai bemenet, HDMI be- és kimenet (eARC), és S-CENTER OUT a kompatibilis BRAVIA modellekhez.

Műszaki adatok és funkciók

  • Az S-Force PRO Front Surround és a Vertical Surround Engine többdimenziós hangzást nyújt

  • Zenét streamelhetsz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül

  • Felfelé irányított hangszórók, irányított magassugárzók, beépített dupla mélynyomó és öt elülső hangszóró a magával ragadó moziélményért

  • Hangtér-optimalizálás az egyszerű beállításért

A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről