α7R IV

Még egy fontos pillanat

Virtuóz kifejezés. A Sony full-frame tükör nélküli α7R IV gépe a fényképészi elképzelés csúcsa – ilyen kifejezőerő eddig közepes formátumú gépeknél volt elvárás, a kompakt váz pedig letaglózóan gyors eszközt rejt. Tudja meg, miként teszi hatékonyabbá a nagyobb merevség és csatlakoztathatóság.

FULL FRAME E-BAJONETTES TÜKÖR NÉLKÜLI

Alpha 7R IV 35 mm-es full-frame fényképezőgép 61,0 MP felbontással

ILCE-7RM4A
α7R IV

1 734 009 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
Még inspirálóbb

Fedezze fel a fényképészet kifejezőerejének egy új dimenzióját a páratlan képminőségnek és feldolgozási sebességnek köszönhetően. Az α7R sorozat egy nagy teljesítményű taggal bővül, amely korszerű csatlakoztathatóságot és nagyobb fokú megbízhatóságot nyújt a profik igényeit kielégítve.

Egy távolba néző férfi képe piros színű homokdűnékkel a háttérben
Kiváló felbontás és átmenetek
Kép egy állványra szerelt, szuperteleobjektíves fényképezőgépbe néző férfiról
Agilis és érzékeny
Női fotóst és női modellt egy fotóstúdióban ábrázoló kép
Lélegzetelállító portrék, okos munkafolyamat
A fényképezőgép hátulnézete, a háttérben elmosódó templombeltérrel
Láttatni a láthatatlant
Kézben tartott fényképezőgép hátulnézete, rajta a monitor menüképernyőjével
Zseniális kezelhetőség és megbízhatóság
Külső mikrofonhoz és külső monitorhoz csatlakoztatott fényképezőgépet használó férfi képe, a háttérben lombozattal
Videofelvétel mesteri szinten
Páratlan megjelenítés
Hihetetlen részletesség

A 61.0 Mp-es full-frame Exmor R™ CMOS érzékelő a BIONZ X™ képfeldolgozó processzorral páratlan felbontást, kiváló átmeneteket és alacsony zajszintet nyújt, a részletesség új dimenzióit megnyitva a profik elvárásainak megfelelően. Az α7R IV minden jelenet hangulatát és a témák textúráját is megörökíti.

Az Exmor R CMOS-képérzékelőt bemutató kép
61 MP Full-Frame, hátsó megvilágítású CMOS-érzékelő

Az újonnan fejlesztett Exmor R CMOS-képérzékelő páratlanul nagy felbontással büszkélkedhet. A hátsó megvilágítású kivitel nagy érzékenységet és alacsony zajszintet biztosít a rendkívül magas 61 megapixeles felbontás ellenére.

A BIONZ X képfeldolgozó processzort bemutató kép
A legújabb képfeldolgozó processzor

A legújabb BIONZ X képfeldolgozó processzor a „front-end” LSI-vel együtt maximalizálja a nagy felbontású érzékelő teljesítményét, és akár 15 fokozatnyi dinamikatartományt képes elérni alacsony ISO-érzékenységnél.

Éjszakai kép egy városról, piros színnel megvilágított híddal az előtérben
Széles normál ISO-tartomány: ISO 100–32 000

A megnövelt pixelszám ellenére az α7R IV biztosítja a legmagasabb ISO 32 000 beállítást, és csökkenti a zajt az alacsony és közepes érzékenységi tartományokban a kiváló képminőség érdekében.

A kiváló felbontást maximalizáló tényezők

Drótvázas kép, mely a fényképezőgép vázába épített 5 tengelyű képstabilizáló rendszert illusztrálja
Vázba integrált, öttengelyes képstabilizálás

A vázba integrált, öttengelyes képstabilizáló algoritmusát a nagy felbontású 61,0 megapixeles képérzékelő teljesítményére optimalizálták. Így mindenben támogatja a kézből történő fotózást és akár 5,5 fokozattal nagyobb zársebességet garantál.

Egy gepárd portréja
Fényképezzen síri csendben

A csendes felvételkészítés nem csak ott előnyös, ahol fontos a csend, hanem a fényképezőgép rázkódásából eredő elmosódottságot is kiküszöböli. A rezgésmentes zár maximalizálja az α7R IV nagy felbontását az éles és tiszta fotókért.

Drótvázdiagram a fényképezőgép belső szerkezetéről
Elmosódottságcsökkentő felépítés

Az átalakított mechanizmus magába foglalja a záregységet, hogy elnyomja a finom rázkódást, a javított képstabilizáló algoritmus pedig hatékonyan csökkenti a kép elmosódottságát. Összességében sikeresen megmarad a fényképezőgép nagy felbontása.

Férfi tartja a fényképezőgép távkioldóját
Rázkódásmentes távoli zárkioldás

A külön megvásárolható vezeték nélküli távvezérlővel (RMT-P1BT) távolról lehet irányítani a fényképezőgépet, így a zárkioldó megnyomása által okozott rázkódás nélkül készíthet állóképeket. Ez maximalizálja a képérzékelő nagy felbontását.

[1] Ultra-XGA OLED Tru-Finder [2] Quad-VGA OLED Tru-Finder

5,76 millió képpontos UXGA OLED Tru-Finder

Ez az 5,76 millió képpontos elektronikus képkereső a finom részleteket kb. 1,6-szer nagyobb felbontásban jeleníti meg, mint az α7R III. A „Magas” minőségi mód nagy precizitást és természetes valósághűséget kínál, szűri a moirét és az egyenetlenséget. A simább kép és a 120/100 képkocka/mp-es képkockasebesség megkönnyíti a mozgó témák követését.

Lenyűgöző reakció
Kategóriájában a leggyorsabb sorozatfelvétel

A figyelemre méltó képfelbontása ellenére az α7R IV egy mechanikus zár segítségével tartja az akár 10 képkocka/másodperces (sorozatfelvételnél pedig akár 8 képkocka/másodperces) sebességet. Ez biztosítja a fontos pillanatok – például a vadállatok mozgásának – részletgazdag megörökítését, melyet csak a 61 megapixeles képfelbontás tesz lehetővé.

Repülő madárról készített portré, amely bemutatja a kép körülvágásos kinagyításához is elegendő képfelbontást
Hasznos 26,2 MP APS-C keretezéssel

A kimagasló képfelbontásnak köszönhetően akkor is megőrizheti a lenyűgözően nagy felbontású, 26,2 megapixeles képet, ha Full Frame méretről APS-C-méretre vágja. Az α7R IV segítségével proaktívan használhatja ki a 61,0-megapixeles full-frame felvételkészítést, például madarak fényképezésekor, amikor gyakran van szükség körülvágásra az elkészített képek felnagyításához.

Kép az AF-érzékelő területeiről, melyek a képnek szinte az egész területét lefedik
Széles AF-lefedettség

Az új képérzékelő széles és nagy sűrűségű AF-lefedettséget biztosít 567 fázisérzékeléses AF-ponttal (kb. a magasság 99,7%-a és a szélessége 74,0%-a). A 425 pontos kontrasztérzékeléses AF precíz fókuszálást tesz lehetővé.

Kép egy árnyas környezetben lévő oroszlánról
Gyors AF a nagyobb felbontás ellenére

A továbbfejlesztett Fast Hybrid AF-nek köszönhetően az α7R IV a nagy adatmennyiség ellenére is gyors AF-et biztosít gyenge megvilágításnál is, hogy megörökítse a megcélzott témát.

Kép két egymással szemben ágaskodó zebráról
Még jobb AF-követés

A több AF-pont, az AF-érzékelő szélesebb lefedettsége és a továbbfejlesztett AF-algoritmus tovább javítja a témakövetési teljesítményt, még a bonyolult vagy hirtelen mozgások esetén is.

4D FOCUS
Bővebben a Sony AF-funkciójáról
Kép gyenge megvilágítású környezetben lévő elefántról
Nagy pontosságú AF gyenge fényviszonyok mellett

A fejlett AF-algoritmusok még -3 Fé fényerőnél is segítik az AF pontosságát. A „Fókuszprioritás a blende meghajtójában” opció pontosabb élességállítást eredményez gyenge fény és reteszelt blende mellett is.

Egymás utáni vadvilágfelvételeket bemutató illusztráció
Akár 68 képet is készíthet sorozatfelvétel módban

Mivel a puffermemória mérete másfélszeresére bővült, a fényképezőgép sorozatfelvétel-készítési sebessége akár 68 kép is lehet. APS-C felvételkészítési módban nagyjából háromszor annyi képet készíthet, mint Full-frame felvételkészítési módban.

Kép a fényképezőgép hátoldaláról, két SD-kártyával
Két adathordozó-nyílás UHS-II támogatással

Az 1. és 2. NYÍLÁS is kompatibilis a nagy sok adat gyors írását lehetővé tevő UHS-I és UHS-II kártyákkal. Az α7R IV egyszerre vagy váltásokban is képes felvételre, RAW/JPEG-adatok és képek/videók elkülönítésére, valamint a kártyák közötti másolásra.

Kép a fényképezőgép hátoldaláról, két Z akkumulátorral
Bővítse a felvételkészítési időt, mint a profik

Az α7R IV nagy kapacitású NP-FZ100 akkumulátorral van ellátva. Hosszas fotózás esetén csatlakoztathat egy VG-C4EM függőleges markolatot, amely akár két NP-FZ100 akkumulátort is képes tárolni, így kétszer annyit fényképezhet, mint az α7R IV-el.

Kép egy kutya pofájáról, amelyen az egyik szemre rá van illesztve egy AF-keret
Valós idejű Eye AF – az állatok szemének követésére is képes

Egy továbbfejlesztett algoritmussal az α7R IV az emberi szemen túl, már állatok szemének követésére is képes, lehetővé téve a gyors, precíz és automatikus azonosítást és követést. Ön így hatékonyabban örökíthet meg állatokat a vadonban vagy akár a házikedvenceit otthon, akkor is, ha valami épp elhalad a téma előtt, vagy ha gyakran forgatja a fényképezőgépet a vízszintesen/függőlegesen.

Maximális teljesítőképesség a hivatásos portréfotózásban
Valós idejű Eye AF: a portrékészítés forradalma

A valós idejű Eye AF a portrékészítés forradalma. Ez az MI által támogatott technológia azonnali, pontos szemfelismerést és szemkövetést biztosít, hogy az alany arca mindig tisztán éles maradjon, akkor is, ha a modellek gyorsan mozognak egy fotózáson. A fotós a kompozícióra koncentrálhat – a zökkenőmentes munkafolyamat pedig fontos a profinak.

Kép egy női modellről, akinek az arcát részben eltakarja egy kalap, az AF-keret pedig az egyik szemén látható
Azonnali élességállítás a szemre

Amikor AF-üzemmódban aktív az Arc-/Szemprioritás, egyszerűen nyomja le félig a kioldógombot, majd az AF-ON gombot, vagy egy hozzárendelt egyéni gombot. A fényképezőgép gondoskodik arról, hogy az alany szeme legyen fókuszban.

Kép egy modellről, akinek az egyik szemén látható az AF-keret, és kiválasztható a bal vagy a jobb szem
Jobb/bal szem kiválasztása – igény szerint

Immár akár az alany egyik – jobb vagy bal – szemét is kiválaszthatja fotózás előtt vagy közben az egyéni gombot használva. A szem kiválasztása lehetővé teszi, hogy Ön a kompozícióra, a megvilágításra, és egyéb részletekre összpontosítson.

Kép egy női modellről egy homályos épülettel a háttérben
Valós idejű követéssel a szemet gyönyörködtető portrékért

A valós idejű Eye AF funkciót együtt is alkalmazhatja a valós idejű követéssel, így a rendszer reagál az alany dinamikus mozgására. Ez a „csapatmunka” olyan követési pontosságot eredményez, ami kényelmesebbé teszi a portréfotózást.

Hatékonyabb munkafolyamat

Vezetékes és vezeték nélküli csatlakozás nagy elvárású profiknak

Az α7R IV támogat különféle lehetőségeket a PC Remote funkcióihoz kapcsolódóan, illetve adattovábbítási módokat, köztük az 5 GHz-es Wi-Fit. Használd ki a távvezérelt fotózás és a biztonsági mentés további lehetőségeit és kényelmét.

Kép valakiről, aki laptopon dolgozik egy fotóstúdióban
Rugalmas, vezeték nélküli, összekapcsolt fotózás

A PC Remote segítségével vezérelheti az α7R IV gépet, vagy továbbíthat adatokat számítógépre az Imaging Edge™ „Remote” szoftveralkalmazáson keresztül (v. 2.0 vagy újabb). Gyorsabb, 5 GHz-es Wi-Fi is elérhető a nagyobb fotózási rugalmasságért.

Állványra rögzített fényképezőgép hátulnézetből, csatlakoztatott kábellel
Gyorsabb PC-távvezérlő vezetékes USB kapcsolattal

SuperSpeed USB 5 Gb/s (USB 3.2) kompatibilis USB Type-C®-portot használhat a gyorsabb adatátvitel érdekében, a vezetékes PC Remote fotózáshoz. Nagy méretű, tömörítetlen RAW-képeket továbbíthat gördülékenyen, a munkamenet megakasztása nélkül.

Kép a fényképezőgép „Server Setting” menüképernyőjéről
FTP háttér-adattovábbítás támogatása

A profi elvárásoknak való azonnali megfelelés érdekében az α7R IV támogatja a háttérben futó FTP-adattovábbítást a felvételkészítés közben és után egyaránt a JPEG- és RAW-fájlok küldéséhez. Akár 9 FTP-kiszolgálót is hozzá lehet rendelni előre.

Kép fényképezőgépre erősített vakuegységről
Az igazi vakus fényképezés

Az egyenletes és reakciókész vakus fotózáshoz minimalizálták a zárelengedés késleltetését, folyamatos vakuval 10 képkocka/mp-es sebesség is elérhető. Vezeték nélküli, önálló vakuval válassza a lassú vagy a hátsó redőnyre történő szinkronizálást.

Kép a fényképezőgép standard szinkronizálási csatlakozójáról, amely a külső vakuegységekkel történő szinkronizálásra szolgál
Standard szinkroncsatlakozó

A standard szinkroncsatlakó kényelmes szinkronizálást biztosít a stúdióvakukkal és egyéb külső világítóberendezésekkel a kívánt stúdiómegvilágítási körülmények megteremtése érdekében.

Kép egy fotóstúdióban található laptopról
Imaging Edge™ Remote, Viewer, és Edit alkalmazások

Emelje új szintre a fotóit az Imaging Edge alkalmazásokkal. „Remote”: a PC képernyőjéről élőben irányíthatja és felügyelheti a fotózást; „Viewer”: gyorsan megnézheti, értékelheti és kiválaszthatja a nagy képtárak fotóit; „Edit”: RAW-adatokat kiváló minőségű fotókká dolgozhat ki.

„Tapintható” realizmus
A hűség egy más dimenziója

Támogatja 16 kép összedolgozását a Pixel Shift Multi Shootinggal

A megújult funkció fél/egy képpontos programozott közzel mozdítja el az érzékelőt, 16 képponteltolásos kép elkészítéséhez, az eredeti 963,2 MP-es (egyenértékű) adatmennyiségből pedig egy nagyjából 240,8 MP-es kompozit fotót készít. Az építészeti, művészeti és más képeket valósághű részletekkel, textúrával, színnal, hangulattal, környezettel, 3D-realizmussal és lélegzetelállító hűséggel adja vissza.

Két kép épületrészletről, amelyeken összehasonlítható a normál és a Pixel Shift Multi Shooting által kompozitált felvétel

[1] Normál egyedi kép (200%-os nagyításban)
[2] Kompozit fotó képponteltolásos többszörös fényképezéssel készített 16 képből összeállítva (100%)

Kérjük, fogadd el a YouTube-sütiket a videó megtekintéséhez

Lépj be alább a sütibeállításokba, és győződj meg róla, hogy a „Funkcionális” szakaszban engedélyezted a YouTube-sütiket.

Profiknak tervezve
A fényképezőgép-menü „Save” (Mentés) utasítása, a mutató a „CAMSET10” elemen
Beállítások mentése/betöltése

Az új Beállítások mentése/betöltése funkció segítségével elmentheti a fényképezőgép beállításait az SD-memóriakártyára, amelyről aztán beolvashatja őket annak érdekében, hogy más fényképezőgépeken is kényelmesen használhassa beállításait.

A fényképezőgép-menü „Image Jump Method” (Képugrási mód) beállítása, a mutató a „By 100 images” (100 képnyi) elemen
Hatékony képválogatás

A képek visszanézésekor csillagokkal értékelheti a fotókat, és védelemmel láthatja el őket, rögtön elkészítés után. További kényelmi funkció a 10/100 fotónként lépő kijelző és a sorozatfelvételek csoportos ellenőrzése.

Egyéni gombbeállítások menüje a vezérlőtárcsához, a mutató az „1 Aperture” elemen.
Hatékonyabb menüfelület

Az egyedi gombok menüképernyőn található illusztrációja megkönnyíti a használatot. Emellett, az elülső tárcsát vagy az Fn gombot egy kézzel használva akár a menülapok között is váltogathat.

Profi videókészítési funkciók
Stabil AF-követés a lélegzetelállító videókért

A Fast Hybrid AF funkció eleget tesz a 4K videók szigorú autofókusz-feltételeinek. AF-fel a sebesség, a precizitás és a követési teljesítmény is adott a sima és stabil videóhoz. Az állandó élességhez az AF-követési érzékenység beállítása szükséges.

Nő portréja, amely megmutatja, hogy filmezéskor is elérhető a valós idejű Szem AF
Valós idejű Eye AF videók készítéséhez is

A valós idejű Eye AF immár a videókészítést is támogatja, ugyanis képes felismerni és folyamatosan követni az alany szemét. Mivel az α7R IV pontosan az alany szemére állítja az élességet, Önnek csak a kompozícióval kell törődnie.

A menüképernyőt megérintő ujj
Érintésalapú követés – folyamatosan éles alany

Videókészítés közben érintsen meg egy alanyt az LCD monitoron. Érintésalapú követéssel az α7R IV élességet állít és követi az alanyt. Ha az α7R IV felismeri egy ember szemét, bekapcsol a valós idejű Eye AF és az is követni kezdi.

Külső mikrofon az α7R IV géphez csatlakoztatva
Digitális audiointerfész a tiszta hangrögzítésért

A digitális audiointerfész fokozza a multifunkciós aljzat (MI Shoe) teljesítményét. Használja az ECM-B1M puskamikrofont vagy az új XLR adapterkészletet a kiváló minőségű, minimális hangromlású hangfelvételek készítéséhez.

A brosúra indexképe
Brosúra letöltése

Műszaki adatok és funkciók

Rendkívül nagy felbontású CMOS-érzékelő, melyet a képfeldolgozó processzor, a minimalizált rezgés, illetve az 5 tengelyű képstabilizátor maximalizál. Kiváló AF-lefedettség, sebesség és követés. A valós idejű Eye AF már állatok szemét is követi. Sorozatfelvételi módban akár 10 képkocka/másodperc sebességgel rögzíti a döntő pillanatokat. Profi használhatóság egy robusztus, kompakt vázban: igazi megbízhatóság, rugalmasság és szabadság.
  • 61 megapixeles, 35 mm-es Full Frame Exmor R CMOS-érzékelő és BIONZ X™ képfeldolgozó processzor

  • Normál ISO-tartomány: 100 – 32 000

  • Fast Hybrid AF 567 pontos fókuszsík-fázisérzékeléses AF-fel és 425 pontos kontrasztérzékeléses AF-fel

  • Nagy sebességű, akár 10 képkocka/mp-es sorozatfelvétel AF/AE-követéssel

  • Megbízható és kényelmes kezelhetőség a profi munkavégzéshez

Objektívkompatibilitás
Sony E bajonettes objektívek
Érzékelő típusa
35 mm-es Full Frame (35,7 × 23,8 mm), Exmor R CMOS-érzékelő
Pixelek száma (valódi)
Kb. 61,0 megapixel
ISO érzékenység
Fotók: ISO 100-32000 (az ISO-érték az ISO 50-től ISO 102400-ig állítható a bővített ISO-tartományban), AUTO (ISO 100–12 800, állítható alsó és felső határérték), Videók: ISO 100-32 000 értéknek megfelelő, AUTO (ISO 100–12 800, állítható alsó és felső határérték)
Akkumulátorkapacitás (állóképek)
Kb. 530 felvétel (képkereső) / kb. 660 felvétel (LCD-monitor) (CIPA-szabvány)
Képkereső típusa
1,3 cm-es (0,5-ös típusú) elektronikus képkereső (színes), UXGA OLED
Monitor típusa
7,5 cm (3,0 típusú) típusú TFT
A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések

A felhasználók véleménye