Eye AF: A felejthetetlen portrék titka

A Sony exkluzív Eye AF funkciója éles fókuszt és sikeresebb portrékat garantál. Forradalmi eszköz mindenkinek – profiknak és lelkes amatőröknek is.

A szem ablak a portré alanyának lelkére 

A szemvillanás. Ez tesz nagyszerűvé minden portrét; egy pillantás az alany lelkébe. A Sony egyedülálló Eye AF funkciójának páratlan erejét mostantól minden portréjánál alkalmazhatja. Nemcsak az alanyt, de az alany szemét is követheti – így megdöbbentő képeket készíthet akár pillanatfelvételek, akár profi portrék készítésekor. 

És most, valós idejű Eye AF állatokhoz
És most, valós idejű Eye AF állatokhoz

Az állatok fotózása most könnyebb, mint valaha! A Sony valós idejű Eye AF funkciója mostantól az emberek mellett már az állatok szemét is automatikusan észleli és követi. 

A nagyszerű portrék kulcsa
Profik kedvence

Előfordulhat, hogy egy gyors objektívvel a díjnyertes portré és a mindennapos pillanatfelvétel közti különbséget mindössze egy szempilla hossza jelenti. A profik pontosan tudják, hogy a tökéletesen fókuszba állított szem minden másnál jobban képes életre kelteni a felvételeket – éppen ez teszi a Sony-féle Eye AF funkciót korszakalkotóvá.

A Sony-féle Eye AF ereje
Megbízható szemkövetés minden helyzetben

A szuper portrékon a szem a lényeg. Az Eye AF a Sony figyelemreméltóan széles AF területével és a pontos szemészleléssel teszi hihetetlenül szabaddá a kompozíciós lehetőségeket, így Ön olyan kreatív arckifejezéseket örökíthet meg, mint még soha.

Részben rejtett arc
Részben rejtett arc
Lefelé néz
Lefelé néz
Háttérvilágítás
Háttérvilágítás
Szemüvegben
Szemüvegben
Beltéri képek
Beltéri képek
Kis témák
Kis témák
Továbbfejlesztett valós idejű Eye AF funkció
Továbbfejlesztett valós idejű Eye AF funkció

Az alany szemeit már félig lenyomott kioldógombnál érzékeli a gép, majd kimagasló pontossággal követi azokat AF-C módban. A valós idejű AF-funkcióval videókészítés közben Ön az alanyra koncentrálhat élességállítás helyett.

Válassza ki az alany bal vagy jobb szemét
Válassza ki az alany bal vagy jobb szemét 

A menüből már a Bal szem, Jobb szem vagy Automatikus lehetőségeket is választhatja, így nagyobb figyelmet fordíthat a kompozícióra. Ezeket a lehetőségeket választott gombokhoz is hozzárendelheti, hogy gyorsabban váltogathasson köztük fotózás közben. 

A szemészlelő autofókusz úttörője
A tükör nélküli kialakítással lehetővé tett innováció

[1] Hagyományos DSLR fényképezőgépek [2] Tükör nélküli Sony fényképezőgépek

A tükör nélküli kialakítással lehetővé tett innováció

A képérzékelők vezető gyártója, a Sony páratlan feldolgozó- és érzékelőtechnológiája képes valós időben észlelni a témát, meghatározni a szem pontos helyét, és tökéletesen ráfókuszálni. A nagy precizitású AF-pontok – a hagyományos DSLR gépekénél sokkal szélesebb területen – segítenek a téma képen belüli követésében, így minden felvétel nagyszerű lehet.

A felhalmozott szaktudás eredménye

Nem minden tükör nélküli fényképezőgép születik egyenlőnek. A Sony-féle Eye AF teljesítménye a képalkotó technológiák több évtizedes, úttörő jellegű fejlesztéseiből származik – a képérzékelőktől, képfeldolgozóktól és objektívektől a szemérzékelő szoftveralgoritmusokig.

A felhalmozott szaktudás eredménye

 [1] Objektív [2] Képérzékelő [3] Képfeldolgozó processzor [4] Szoftveralgoritmus 

Fedezze fel a Sony Eye AF funkciót tartalmazó fényképezőgépeit

Cserélhető objektíves fényképezőgépek

Kompakt fényképezőgépek