A Sony és a környezetvédelem

Küzdelem a nulla környezeti lábnyom elérésért

A Sony termékek környezetvédelmi jellemzői

A Sony mindig törekszik arra, hogy csökkentse termékei széles skálájának környezeti hatását. Ezek az erőfeszítések a kompakt, könnyű és energiatakarékos kivitelekben érhetőek tetten, melyek csökkentik a kárba veszett erőforrások és az energiafogyasztás mértékét, emellett pedig elkötelezettek vagyunk az újrahasznosított anyagok alkalmazása iránt. 

Kevesebb erőforrás, hatékonyabban

A Sony mérnökei a kezdetektől együttműködtek operatőrökkel. Ez folytatódik a VENICE esetében egy sokkal kompaktabb kamerával – a minőség és a kemény körülményeket is bíró kialakítás maradt, a gyártáshoz felhasznált erőforrások jelentősen csökkentek.

További környezettudatos Sony termékek

A Sony környezetvédelmi technológiája

A Sony környezetvédelmi technológiák fejlesztésében vesz részt annak érdekében, hogy csökkenthető legyen a környezetre gyakorolt hatás.

Ragyogó ötletekkel tele

A Sony a nagy teljesítményű α9 géphez megalkotott egymásra helyezett full-frame CMOS-képérzékelőt beépített memóriával. Az eredmény: egy kisebb és könnyebb professzionális fényképezőgép, amely kevesebb erőforrást igényel.

További környezettudatos Sony termékek

A Sony környezetvédelmi tevékenységei világszerte

A Sony Csoport minden egyes vállalata környezetvédelmi tevékenységekben vesz részt szerte a világon, amelyek a helyi közösségek igényeihez igazodnak.

Egyesült Sony az óceánjaink jövőjéért – illusztráció
Egyesült Sony az óceánjaink jövőjéért

Termékeiben és üzleti folyamataiban műanyagokat felhasználó vállalatként a Sony alkalmazottai világszerte egyesültek, hogy válaszoljanak az óceánok műanyagszennyezésére.

Új típusú áttörés keresését illusztráló kép
Új áttörést keresve

A Sony csoport növeli a megújuló energia felhasználását a regionális feltételek és az erőforrások optimális kiegyensúlyozásával.

Japán képe
Japán

A Sony az első japán vállalat, amely 5 egymást követő évben felkerült a CDP szervezet klímaváltozási „A” listájára

Európa képe
Európa

Napelempanelek telepítése Ausztriában a klímavédelem érdekében

Kína képe
Kína

Összehangolt környezettisztítás Kína térségében a műanyaghulladéktól mentes óceánokért

Kép Ázsiáról
Pán-Ázsia

Sony természettudatos bevásárlótáska-tervezési versenye Indonéziában

Kép Észak-Amerikáról
Észak-Amerika

Bejelentették a Sony legnagyobb napelemrendszerének telepítését az észak-amerikai régióban

Kép Latin-Amerikáról
Latin-Amerika

Részvétel a „Festi Harpia” 2019-es rendezvényén a biodiverzitás fontosságának ismertetése érdekében

A Sony környezetvédelmi tevékenysége

Az Angry Birds 2. promóciója az ENSZ ActNow klímakampányának támogatásaként

A mérges madarak és a zöld malacok egyesítették erőiket az ENSZ-szel, hogy támogassák annak ActNow elnevezésű klímakampányát, mely egy globális felhívás a civilek fellépésére az éghajlatváltozás kapcsán.

Vezérigazgatói üzenet

Új fejezet környezetvédelmi kezdeményezéseink sorában céljaink gyorsabb elérése érdekében

A környezetvédelmi kezdeményezések különösen fontos szerepet töltenek be napjainkban a Sony vállalat életében – mindez nem meglepő, hiszen a vállalatok környezettudatossága rendkívül fontos szempont a vásárlók számára a termékek kiválasztásakor.

A Sony továbbra is kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek, amely „Road to Zero” környezetvédelmi tervezetünk formájában ölt testet – a terv célja, hogy ökológiai lábnyomunkat nullára csökkentsük. Környezetvédelmi tevékenységünk hatásainak felgyorsítása érdekében megfogalmaztuk a „Green Management 2020” környezetvédelmi célkitűzéseket (a célok elérésére a 2020-as pénzügyi évet jelöltük ki). A célok elérése felé vezető úton a teljes Cégcsoport – beleértve a szórakoztatási üzletágat is az elektronika mellett – megpróbálja a saját erejéhez mért legjobb teljesítményt nyújtani.

A Sony Csoport új fejezetet nyitott környezetvédelmi tevékenységei sorában. Izgalmas felhasználói élményt nyújtó termékei, szolgáltatásai és tartalmai mellett a Sony elkötelezett a „Road to Zero”, nullára csökkentett ökológiai lábnyomot megcélzó környezetvédelmi terv mellett is.

Kenichiro Yoshida aláírása
Kenichiro Yoshida

Elnök és vezérigazgató, megbízott vezérigazgató, Sony Corporation

Szabályozási és egyéb információk az országára vonatkozóan

Ismerje meg országa szabályozási információit, melyek a Sony termékekre vonatkoznak.