Ugrás a tartalomra

A Sony és a környezetvédelem

Küzdelem a nulla környezeti lábnyom elérésért

A Sony termékek környezetvédelmi jellemzői

A Sony mindig törekszik arra, hogy csökkentse termékei széles skálájának környezeti hatását. Ezek az erőfeszítések a kompakt, könnyű és energiatakarékos kivitelekben érhetőek tetten, melyek csökkentik a kárba veszett erőforrások és az energiafogyasztás mértékét, emellett pedig elkötelezettek vagyunk az újrahasznosított anyagok alkalmazása iránt. 

Valódi energiatakarékosság egy virtuális világban

A PlayStation® kiemelkedő teljesítményének köszönhetően az emberek lenyűgöző új világokat ismerhetnek meg. Itt bepillantást kaphat, hogy a Sony erőfeszítései hogyan járulnak hozzá az energia és az erőforrások takarékos felhasználásához.

Takarékosság, amelyről jó hallani

A mobiltermékek forradalmasítják az emberek életét, és fényesebb kilátást kínálnak a jövőre. Az Xperia™ Ear az egyike ezen hasznos eszközöknek. Ismerje meg, hogy a piaci bővülést hogyan lehet ellensúlyozni környezettudatossággal.

További környezettudatos Sony termékek

A Sony környezetvédelmi technológiája

A Sony környezetvédelmi technológiák fejlesztésében vesz részt annak érdekében, hogy csökkenthető legyen a környezetre gyakorolt hatás.

Ragyogó ötletekkel tele

A Sony megépített egy full-frame rétegelt CMOS-képérzékelőt beépített memóriával az α9 nagy teljesítménye érdekében. Az eredmény egy kisebb és könnyebb professzionális fényképezőgép, mely kevesebb erőforrást vesz igénybe

A Sony α9 képe.
Vezető az újrahasznosított műanyagok terén

Vezető az újrahasznosított műanyagok terén

A Sonynál csökkentettük a nem megújuló erőforrások használatát a SORPLAS™ újrahasznosított műanyag kifejlesztésével, amely fenntarthatóságot és nagy teljesítményt is biztosít, így ideális új termékeink számára.

Újrahasznosítás és nagyobb zenei élmény

Az újrahasznosított műanyagok alkalmazásának egyre növekvő aránya részét képezi a Sony környezettudatossági tervének. A Sony ezért kifejlesztett újrahasznosított műanyagot vezet be, amellyel tovább növelheti az újrahasznosított anyagok arányát.

Újrahasznosított műanyag: része a zenének

A Sony környezetvédelmi tevékenységei világszerte

A Sony Csoport minden egyes vállalata környezetvédelmi tevékenységekben vesz részt szerte a világon, amelyek a helyi közösségek igényeihez igazodnak.

A vezetett túra résztvevőiről készített fotó a Road to Zero és az ENSZ AICHI méhkasokkal kapcsolatos rendezvényén.

Európa

Méhkas építése a biológiai sokféleségért

A Shanghai Suoguang Electronics alkalmazottai a Hengsha-szigeten, egy zöld biciklitúrán.

Kína

Alacsony szénkibocsátású túra: kerékpározás és gyaloglás Kínában

A hangprojektor fele olyan széles, mint az elődje, mindössze 50 cm. Jól elfér még a keskeny tv-állványokon is.

Japán

Egy kisebb, takarékosabb hangprojektor

A kaliforniai Culver Cityben található, történelmi nevezetességű Studio Lotban található Morita Building.

Észak-Amerika

A Morita Building LEED-tanúsítványt szerez

Az újrahasznosítási szöveget hallgató gyermek a Sony fülkéjében.

Latin-Amerika

A Sony Inter-American S.A. is jelen volt a 2017-es „Festi Harpia” rendezvényen, támogatva a biológiai sokféleség megőrzését

2016 júliusában tartott ültetési ünnepség egy mezőgazdasági területen.

Pán-Ázsia

A Sony India támogatja az erdészeti „Trees for Life” projektet

Videók a Sony környezetvédelmi tevékenységéről

Angry Birds – A boldogság nemzetközi napja

Az ENSZ által létrehozott International Day of Happiness (A boldogság nemzetközi napja) támogatása érdekében a Sony Pictures és az Angry Birds együttesen buzdít a boldogságra, valamint a klímaváltozás elleni fellépésre bátorít.

Vezérigazgatói üzenet

Új fejezet környezetvédelmi kezdeményezéseink sorában céljaink gyorsabb elérése érdekében

A környezetvédelmi kezdeményezések különösen fontos szerepet töltenek be napjainkban a Sony vállalat életében – mindez nem meglepő, hiszen a vállalatok környezettudatossága rendkívül fontos szempont a vásárlók számára a termékek kiválasztásakor.

A Sony továbbra is kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek, amely „Road to Zero” környezetvédelmi tervezetünk formájában ölt testet – a terv célja, hogy ökológiai lábnyomunkat nullára csökkentsük. Környezetvédelmi tevékenységünk hatásainak felgyorsítása érdekében megfogalmaztuk a „Green Management 2020” környezetvédelmi célkitűzéseket (a célok elérésére a 2020-as pénzügyi évet jelöltük ki). A célok elérése felé vezető úton a teljes Cégcsoport – beleértve a szórakoztatási üzletágat is az elektronika mellett – megpróbálja a saját erejéhez mért legjobb teljesítményt nyújtani.

A Sony Csoport új fejezetet nyitott környezetvédelmi tevékenységei sorában. Izgalmas felhasználói élményt nyújtó termékei, szolgáltatásai és tartalmai mellett a Sony elkötelezett a „Road to Zero”, nullára csökkentett ökológiai lábnyomot megcélzó környezetvédelmi terv mellett is.

Kazuo Hirai aláírása

Kazuo Hirai

Elnök és vezérigazgató, megbízott vezérigazgató, Sony Corporation

Úton a NULLA felé

A Sony környezetvédelmi terve

A Sony csoport vállalatai állnak az „Úton a nulla felé” (Road to Zero) környezetvédelmi terv mögött, amelynek célja nulla környezeti behatás elérése. A tervvel kapcsolatos részletek egy különleges webhelyen olvashatók.

A 2017-es CSR JELENTÉS emblémája

CSR beszámolás

CSR (vállalati társadalmi felelősség) beszámoló a Sony fő CSR-tevékenységeiről.

Szabályozási és egyéb információk az országára vonatkozóan

Ismerje meg országa szabályozási információit, melyek a Sony termékekre vonatkoznak.