A Sony és a környezetvédelem

Küzdelem a nulla környezeti lábnyom elérésért

A Sony termékek környezetvédelmi jellemzői

A Sony mindig törekszik arra, hogy csökkentse termékei széles skálájának környezeti hatását. Ezek az erőfeszítések a kompakt, könnyű és energiatakarékos kivitelekben érhetőek tetten, melyek csökkentik a kárba veszett erőforrások és az energiafogyasztás mértékét, emellett pedig elkötelezettek vagyunk az újrahasznosított anyagok alkalmazása iránt. 

Új, újrahasznosítható csomagolás aibo számára

Forradalmi csomagolás született. aibo szorosan beburkolva, a sérülésektől védve érkezik egy filc csomagban, amely 50%-ban újrahasznosított PET (polietilén-tereftalát) palackokból készült.

További környezettudatos Sony termékek

A Sony környezetvédelmi technológiája

A Sony környezetvédelmi technológiák fejlesztésében vesz részt annak érdekében, hogy csökkenthető legyen a környezetre gyakorolt hatás.

Környezeti hatásaink csökkentése

A környezetet szem előtt tartva a Sony kezdeményezéseket indított Japánban és a világ más részein, amelyek a termékeink teljesítményét, valamint az elkészítésük módját érintik.

További környezettudatos Sony termékek

A Sony környezetvédelmi tevékenységei világszerte

A Sony Csoport minden egyes vállalata környezetvédelmi tevékenységekben vesz részt szerte a világon, amelyek a helyi közösségek igényeihez igazodnak.

Új áttörést keresve

Innovációval a világért, nyom nélkül

A Sony most olyan innovációkra összpontosít, melyek megváltoztathatják a világot. 2017-ben a megújuló energia használatának fokozásával a Sony a környezetre gyakorolt hatását annyi CO2-vel csökkentette, amennyit 16 000 egygyermekes japán háztartás termel egy év alatt.

Kép: A természet szépségének megőrzése és az út szabaddá tétele a vándormadarak számára

Pán-Ázsia

A természet szépségének megőrzése és az út szabaddá tétele a vándormadarak számára

Kép: A Sony San Diego megszerezte a Vadvilági Élőhelyek tanúsítványt San Diegóban

Észak-Amerika

Megszerezte a Vadvilági Élőhelyek tanúsítványt San Diegóban

Kép: Az agykutató Kenichiro Mogi „A biológiai sokféleség világa” előadása kiegészíti a Természet és Élőlények fotóversenyt

Japán

Az agykutató Kenichiro Mogi „A biológiai sokféleség világa” előadása kiegészíti a Természet és Élőlények fotóversenyt

Kép: A méhek együttműködésével foglalkozó biodiverzitási esemény két civil szervezettel

Európa

A méhek együttműködésével foglalkozó biodiverzitási esemény két civil szervezettel

Kép: Környezetvédelmi Világnappal kapcsolatos tevékenységek Kínában, és tudatosítás a közösségi médiában

Kína

Környezetvédelmi Világnappal kapcsolatos tevékenységek Kínában, és tudatosítás a közösségi médiában

Kép: A Sony Inter-American S.A. jelen volt a 2017-es „Festi Harpia” rendezvényen, támogatva a biológiai sokféleség megőrzését

Latin-Amerika

A Sony Inter-American, S.A. ismét részt vesz a „Festi Harpia” 2018 rendezvényen, támogatva a biológiai sokféleség megőrzését.

Videók a Sony környezetvédelmi tevékenységéről

A veszélyeztetett álcserepesteknős tojásrakó helyeinek védelme Japánban

A Sony Semiconductor Manufacturing Corporation Oitai Technológia Központjának kuniszaki részlege több mint 20 éve vesz részt a kurocudzaki partszakasz megtisztításában. A veszélyeztetett tengeri álcserepesteknősök több évtizedes távollét után 2009 óta minden évben visszatérnek a területre tojást rakni.

Vezérigazgatói üzenet

Új fejezet környezetvédelmi kezdeményezéseink sorában céljaink gyorsabb elérése érdekében

A környezetvédelmi kezdeményezések különösen fontos szerepet töltenek be napjainkban a Sony vállalat életében – mindez nem meglepő, hiszen a vállalatok környezettudatossága rendkívül fontos szempont a vásárlók számára a termékek kiválasztásakor.

A Sony továbbra is kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek, amely „Road to Zero” környezetvédelmi tervezetünk formájában ölt testet – a terv célja, hogy ökológiai lábnyomunkat nullára csökkentsük. Környezetvédelmi tevékenységünk hatásainak felgyorsítása érdekében megfogalmaztuk a „Green Management 2020” környezetvédelmi célkitűzéseket (a célok elérésére a 2020-as pénzügyi évet jelöltük ki). A célok elérése felé vezető úton a teljes Cégcsoport – beleértve a szórakoztatási üzletágat is az elektronika mellett – megpróbálja a saját erejéhez mért legjobb teljesítményt nyújtani.

A Sony Csoport új fejezetet nyitott környezetvédelmi tevékenységei sorában. Izgalmas felhasználói élményt nyújtó termékei, szolgáltatásai és tartalmai mellett a Sony elkötelezett a „Road to Zero”, nullára csökkentett ökológiai lábnyomot megcélzó környezetvédelmi terv mellett is.

Kenichiro Yoshida aláírása

Kenichiro Yoshida

Elnök és vezérigazgató, megbízott vezérigazgató, Sony Corporation

Szabályozási és egyéb információk az országára vonatkozóan

Ismerje meg országa szabályozási információit, melyek a Sony termékekre vonatkoznak.