A SORPLAS újrahasznosított műanyag képe ZV-1F-fel A SORPLAS újrahasznosított műanyag képe ZV-1F-fel

ZV-1F – a környezetvédelmi víziónk megtestesülése

A cél a zéró környezeti lábnyom

A világ szépsége által megihletve a Sony szem előtt tartja azt az igényt, hogy hozzájáruljunk a Föld megóvásához, miközben lehetővé tesszük az alkotók számára, hogy még szebb és kreatívabb képi világot hozzanak létre.
A célunk, hogy 2040-re nettó nulla kibocsátást , 2050-re pedig nulla környezeti lábnyomot érjünk el a teljes Sony vállalatcsoportban, ezért számos kezdeményezést felgyorsítunk.
Kép, amely a Sony Road to Zero (Úton a nulla felé) kezdeményezését illusztrálja

Termékek az emberekért és a környezetért

Újrahasznosított PET-palackok felhasználásával készült, újonnan kifejlesztett szélfogó0

A Sonynál kiterjesztettük az újrahasznosított anyagok használatát a fényképezőgépvázon túl a szélfogónkra is. A hangminőség teljesítményének és a szél elleni védelem hatékonyságának gondos tesztelése mellett fejlesztettük ki, és kizárólag újrahasznosított PET-palackokból készült0, így a teljesítményt a környezetterhelésünk csökkentése mellett tudjunk fenntartani.
Szélfogó és műanyag palack képe
Illusztráció az újrahasznosítási rendszerről, amelyben a hulladék műanyag átalakul SORPLAS műanyaggá, és felhasználásra kerül a Sony termékeiben
[1] Összezúzás  [2] Öntés  [3] Termékek  [4] Begyűjtés gyáraktól/piacokról

Szebb jövőn dolgozunk a SORPLAS™ segítségével

A SORPLAS vizespalackokból, továbbá gyárakból és piacokról összegyűjtött, kidobott optikai lemezekből készül, és saját fejlesztésű égésgátlót tartalmaz. A Sony és más gyártók legkülönfélébb termékeiben használják. A SORPLAS többszöri újrahasznosítás után sem öregszik el túlságosan, így remélhetőleg a jövőben is gyűjteni fogják  , és új termékekhez fogják felhasználni.

Az újrahasznosított anyag aránya akár 99%

Az elektronikai termékekben az újrahasznosított műanyag aránya jellemzően csak körülbelül 30%0. Forradalmian új, kénalapú égésgátlónkkal a műanyag akkor is tartósan jó teljesítményt nyújt, ha akár 99%-ban2 újrahasznosított anyag alkotja.

 

[1] SORPLAS
[2] 99% újrahasznosított tartalom2 [3] 1% égésgátló és egyéb adalékanyag


[4] Szokásos újrahasznosított polikarbonát műanyag3
[5] 55% kőolajalapú szűz műanyag4  [6] 30% újrahasznosított tartalom  [7] 15% égésgátló és egyéb adalékanyag

Tortadiagramokon látható, milyen magas az újrahasznosított tartalom a SORPLAS-ban a szokásos égésgátló újrahasznosított polikarbonát műanyagokkal összehasonlítva

A ZV-1F továbbfejlesztése a SORPLAS révén

A ZV-1F esetében mind a külső, mind a belső részekhez SORPLAS0 műanyagot használunk. Ez a kiválóan felhasználható újrahasznosított műanyag kettős előnnyel jár: javítja a termék minőségét, miközben csökkenti a környezetterhelését.
A ZV-1F képe, hozzá csatlakoztatott szélfogóval, nyitott kijelzővel

SORPLAS a kameráink széles választékában

Körülbelül 379 tonna0 SORPLAS újrahasznosított műanyagot használtunk fel a digitális fényképezőgépeinkben és digitális videokameráinkban az elmúlt tíz évben.
Kép SORPLAS felhasználásával készült Sony kamerákról

Csomagolás a szebb jövőért

A műanyag csomagolás csökkentése

A műanyag használatának kiküszöbölése érdekében most már növényi alapú, nem szőtt anyagból készült0 vagy papírzacskókat használunk termékeink csomagolására amikor ezek az anyagok elérhetőek1, miközben megőrizzük a csomagolás védő és párnázó tulajdonságait.
Kép a ZV-1F dobozáról és csomagolásáról

Csökkentjük a szén-dioxid-lábnyomunkat a gyártóüzemekben

Légifelvétel a Sony napelemekkel felszerelt gyártóüzeméről

100%-ban megújuló energia a ZV-1F gyártásához

A Sonynál nemcsak a terméktervezés során csökkentjük az energiafelhasználást, hanem a gyártási folyamatban is. Azok a Thaiföldön és Kínában található gyártóüzemek, amelyekben a ZV-1F készül, már 100%-ban megújuló energiával működnek. És ez nem minden: felgyorsítjuk annak a tervnek a megvalósítását, hogy világszerte bevezetjük a megújuló energia használatát a telephelyeinken.
A ZV-1F képe, hozzá csatlakoztatott szélfogóval

ZV-1F vlogkamera