Original Blended Material

A Sony által kifejlesztett papíralapú anyag

A környezetért és a jövőért

A Sony vállalatcsoport különféle környezetmegóvási tevékenységekben vállal szerepet; ezek egyike a csak műanyag csomagolás kiváltása papíralapú megoldásokkal.

Mi az Original Blended Material?

Az Original Blended Material a Sony által a környezet szem előtt tartásával kifejlesztett, tartós, papíralapú anyag. Nem tartalmaz kőolajalapú műanyagot, és a legkülönfélébb csomagolási igényeknek megfelelően alakítható.

Az Original Blended Material születése

A környezetre figyelemmel termesztve

A legtöbb papírtermék idős, évelő fákból származik, ám a hosszú növekedési ciklusú növények generációkon átívelő gondoskodást igényelnek. Az Original Blended Material olyan növényekből készül, mint a gyorsan növő bambusz és cukornád. Figyelünk arra is, hogy a termelők a termesztés és a betakarítás során a környezetre is figyelemmel legyenek.

1. Évelő növény 2. Rövid növekedési ciklusú növény 3. Facsemete 4. Növekvő fa 5. Gallyazás 6. Válogatás és betakarítás 7. CO2-abszorpciós időszak

Az Original Blended Material létrehozása
Sokoldalú csomagolás kifejlesztése

A Sony számos terméket gyárt, különböző csomagolási formákkal. A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk arra késztetett minket, hogy Original Blended Material-formulákat alkossunk, szabadon alakítható csomagolásokat létrehozva, amelyek termékek és célok széles skálájához felhasználhatók.

Tudatosság kialakítása a csomagolással

Azért használunk kézzel fogható, kiváló minőségű anyagokat (amelyeket a környezet szem előtt tartásával hoztunk létre), hogy felhívjuk a környezetvédelemre mindazok figyelmét, akik a csomagot a kezükbe veszik.

Az egész csomagolásra gondolunk

Az Original Blended Material egy sokoldalúan felhasználható anyag, amely számos célra alakítható és felhasználható, beleértve a külső és belső dobozokat, párnákat, tokokat, termékvédő lapokat, használati utasításokat és egyebeket.

Papírba nyomott Sony logó
Kevesebb felhasznált tinta

A feliratokat dombornyomással is meg lehet jeleníteni, tinta használata nélkül.

Nincs szükségtelen színezés

A végterméket nem színezzük, így a megjelenése tetszetős, organikus.

Papíralapú anyag képe
Az újrahasznosítást szem előtt tartva készült

A Blended Material csomagok összegyűjthetők a többi papírral együtt, további válogatás nélkül, így egyszerűen újrahasznosítható újrapapírként.

1. Újrahasznosítás papírként 2. Gyártás 3. Vásárlás 4. Összegyűjtött anyag 5. Hulladékként feldolgozott

A csomagolás jelene és jövője
A tervező portréja
Kenichi Hirose

Tervező
Creative Center
Sony Group Corporation

Ezen anyag használatának célja, hogy felhívja az ügyfelek figyelmét a környezettudatosságra. Az a szándékunk, hogy bemutatjuk számukra a „hol”, a „mi”, a „hogyan” és a „miért” kérdéskörét. Lényegében a Sony számára a környezettudatosság nem olyasmi, amit egyszerűen a termékek biztosításával el lehet érni. A környezeti ciklusok azoknak a tevékenységén múlnak, akik ismerik a koncepciót. Ennek a gondolatnak a mentén felkerestünk különféle környezeteket, gondosan kiválogattuk a nyersanyagokat, majd az előnyeiket kiaknázó ötvözésükkel optimálisan használható anyagokat hoztunk létre, és „kommunikációt szolgáló anyagokká” alakítottuk őket. Reményeink szerint ez a csomagolás segít továbbítani az üzenetet az emberek felé.