Sony Original Blended anyag

100%-ban papír alapanyagból készült csomaglás

Segítség a Földnek, hogy a jövőben is gyönyörű lehessen

A Sony vállalatcsoport különféle környezetmegóvási kezdeményezésekben vállal szerepet; ezek egyike a csak műanyagcsomagolások kiváltása papíralapú megoldásokkal.

Mit az a Sony Original Blended Material?

A Sony Original Blended Material egy tartós papíranyag, melyet a Sony fejlesztett ki. Sokféle csomagolásként felhasználható, és kisebb hatást gyakorolt a környezetre, mint a szűz műanyagok.

A Sony Original Blended Material születése

Fenntartható anyagokból készült

Egynyáriakból készült, hogy kevésbé terhelje a környezetet a műanyagoknál

Míg a legtöbb papírtermék évelőkből készül, az általunk használt kevert csomagolóanyag egynyári növényekből, bambuszból és cukornádól készül. Az egynyáriak alkalmazása kevesebb CO2-t eredményez az igény szerinti termesztéssel és betakarítással az évelők gondozásához és kitermeléséhez viszonyítva.

1. Évelő  2. Egynyári  3. Facsemete 4. Fakitermelés (átalakítás nyersanyaggá) 5. Öreg fa 6. Nyersanyag betakarítása/kitermelése 7. CO2-abszorpciós időszak

Fenntarthatóság zöld anyagok használatával
Sokoldalú és fenntartható csomagolás fejlesztése

A Sony termékei a legkülönfélébb alakú csomagolásban kaphatók.
Ugyanazokból az anyagokból készültek prototípusok, amelyekből különféle formákat lehetett létrehozni az összetétel ismétlődő módosításával.

Tudatosság kialakítása a csomagolással

Kevesebb bélelő- és csomagolóanyag

A jó tapintású, minőségi – környezetkímélő szemléletű – anyagok használata reményeink szerint egyszerre szolgálja a fenntarthatósági céljainkat és fokozza a felhasználóink környezettudatosságát.

Az egész csomagolásra gondolunk

A borítás, a külső és belső doboz, a párnázások...minden 100%-ban Sony Original Blended Material.
Ez egy sokoldalú, formázható anyag, mely sokféle célra felhasználható.

Papírba nyomott Sony logó
Kevesebb felhasznált tinta

A feliratokat dombornyomással is meg lehet jeleníteni, tinta használata nélkül.

Nincs szükségtelen színezés

A végtermék színezésmentes a vonzó, organikus megjelenés érdekében, emellett biztonságosabban kezelhető és kisebb az erőforrásigénye.

Papíralapú anyag képe
Az újrahasznosítást szem előtt tartva készült

A Blended Material csomagok összegyűjthetők a többi papírral együtt, további válogatás nélkül, így egyszerűen újrahasznosítható újrapapírként.

1. Újrahasznosítás papírként 2. Gyártás 3. Vásárlás 4. Összegyűjtött anyag 5. Hulladékként feldolgozott

Cél a fenntartható csomagolás

A csomagolás jelene és jövője

A tervező portréja
Kenichi Hirose

Tervező
Creative Center
Sony Group Corporation

Ezen anyag használatának célja, hogy felhívja az ügyfelek figyelmét a környezettudatosságra. Az a szándékunk, hogy bemutatjuk számukra a „hol”, a „mi”, a „hogyan” és a „miért” kérdéskörét. Lényegében a Sony számára a környezettudatosság nem olyasmi, amit egyszerűen a termékek biztosításával el lehet érni. A környezeti ciklusok azoknak a tevékenységén múlnak, akik ismerik a koncepciót. Ennek a gondolatnak a mentén felkerestünk különféle környezeteket, gondosan kiválogattuk a nyersanyagokat, majd az előnyeiket kiaknázó ötvözésükkel optimálisan használható anyagokat hoztunk létre, és „kommunikációt szolgáló anyagokká” alakítottuk őket. Reményeink szerint ez a csomagolás segít továbbítani az üzenetet az emberek felé.