A „Mozgás” pályázat nyertese: „Moving Forward” (Haladás)

A rengeteg különböző értelmezésnek teret adó címnek köszönhetően az Instagram-pályázatunk legutóbbi fordulójában rendkívül sokféle felvétel érkezett, amelyekben egyetlen dolog volt közös: a mozgás. A sportolókat, autókat és állatokat bemutató képektől a kreatívabb, fénycsíkokat és bemozdulási elmosódást használó felvételekig érkeztek nevezések, a zsűri pedig ezek között olyan pályaműveket keresett, amelyek megfelelnek a nevezési kategóriának, vizuális élményt hordoznak, ugyanakkor kimagasló technikával készültek. Szokás szerint nehéz volt győztest hirdetni a több ezer beküldött mű közül, mivel rengeteg kivételes felvétel érkezett. Azonban Roberto Manfredi tökéletesen kivitelezett, a tokiói egysínű vasút kocsijából készített fénycsíkfelvétele meggyőzte a zsűrit.

Roberto Manfredi sony alpha 6600 utcai fénycsíkok hosszú expozícióval

© Roberto Manfredi | Sony α6600 + FE 16-55mm f/2.8 G | 1s @ f/2.8, ISO 100

Ezt a felvételt tavaly novemberben, Tokióban készítettem – magyarázta Manfredi – a városközpont és Odaiba kerület között járó, egysínű vasútról. Készítettem néhány hasonló képet napközben is, de azok a fotók valahogy nem lettek annyira erőteljesek, mint amennyire szerettem volna.

Tudván, hogy mit kell tennie, a nap folyamán készített felvételek ellenére Roberto este állhatatosan és eltökélten visszament az egysínű vasúthoz, hogy elkészítse a felvételt, amelyet előre kigondolt. „Éjszaka visszamentem – folytatta. – Az első kocsi első üléssorában ültem, hogy a vonat haladási irányában tudjak fotózni. Nem volt nálam állvány, sem tartó, ezért a fényképezőgépet egy polcra kellett tennem, közvetlenül az ablak alá, és erősen kellett fognom, hogy ne mozduljon el. Mindaddig fotóztam, amíg meg nem nyugodtam, hogy megvan a kívánt felvétel.” A verseny győzteseként Roberto új objektívvel gazdagíthatta Sony készletét: az FE 70–200 mm f/2.8 G Masterrel.

Jelenleg egy α7RIII-as és egy α6600-as gépet használok, ugyanis a velük készített felvételek kiválóak, miközben a két gép kis méretű és könnyű, ami utazáshoz ideális. A kedvenc objektívem az új E 16–55 mm f/2.8 G, amely azonnal a mindenes objektívemmé vált a kivételes élessége és fényerőssége miatt. Természetesen nagyon várom az FE 70–200 mm f/2.8 G-Master objektív hadrendbe állítását, különösen gyenge megvilágításnál.

Ne felejtsd el követni az @alphauniversebysony.eu Instagram-fiókot, hogy mindig időben értesülj a legújabb fotópályázatok kiírásáról, és láthasd a pályázatok legjobb felvételeit.

Kövess bennünket az Instagramon Kövesd az Alpha Universe-t az Instagramon

Kövesd az α Universe-t az Instagramon naprakész tippekért, történetekért és versennyel kapcsolatos tudnivalókért

Kiemelkedő versenyművek

Christoph Oberschneider sony alpha 99II hirtelen fékező síelő ver fel sok havat

© Christoph Oberschneider | Sony α99 II + 70-400mm f/4-5.6 G SSM II | 1/1250s @ f/5.0, ISO 400

Dieter Thau sony alpha 850 hosszú expozíciójú felvétel három, mozgásuk miatt elmosódó maratonfutóról

© Dieter Thau | Sony α850 + 45mm | 1/5s @ f/10, ISO 100

Malcolm Yates sony alpha 7II felföldi szarvasbika rázza le a vizet a fejéről

© Malcolm Yates | Sony α7 II + 150-600mm f/5-6.3 | 1/320s @ f/15.6, ISO 3200

Oliver Schabenberger sony alpha 7II hosszú csőrű madár rázza magát a vízben

© Oliver Schabenberger| Sony α7 II + FE 70-200mm f/4 G OSS | 1/2000s @ f/5.6, ISO 400

Kiemelt termékek

Regisztrálj az α Universe hírlevelére

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod az α Universe hírlevélre.

Kérjük, adj meg érvényes e-mail-címet.

Elnézést! Valami elromlott.

Gratulálunk! Sikerült feliratkoznod.