Cikk azonosítója : 00235855 / Utoljára módosítva: : 10/12/2019

Üdvözli az Android™ 9 Pie (a 2018-as tv-modellekhez elérhető)

  Ez az oldal a legújabb Android operációs rendszerben található fő funkciókat mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez az oldal kizárólag az AF9 és a ZF9 sorozatú készülékekre vonatkozik.

  Dolby Atmos: Android-P Dolby Atmos: Android-P

  Újratervezett Gyors beállítások és leegyszerűsített beállítási menük


  Gyorsan elérheti a Gyors beállítások menüt a távvezérlőn található ACTION MENU (Művelet menü) gomb megnyomásával. Emellett igény szerint hozzáadhat és eltávolíthat alkalmazásokat.
  Leegyszerűsített beállítások: Mostantól a Beállítások menü minden lehetősége hét kategóriába van sorolva, így Ön könnyebben megtalálhatja, amit keres.

  Az Apple AirPlay/HomeKit támogatása


  Az Apple AirPlay segítségével filmeket, zenét, játékokat és képeket vihet át televíziójára iPhone, iPad vagy Mac készülékéről.

  Beágyazott Dolby Atmos támogatás a televízió beépített hangszóróin


  Közvetlenül televízióján élheti át a Dolby Atmos által nyújtott hangélményt.
  Mindemellett a kompatibilis modelleken a Hang üzemmód automatikusan a Dolby Audio lehetőségre vált, hogy Ön Dolby Atmos hangzással élvezhesse a tartalmakat.

  További előnyök


  A menü és a felhasználói felület változásai

  Új funkciók

  Egyéb változások

  A továbbiakban nem támogatott funkció


  A menü és a felhasználói felület változásai


  Leegyszerűsített Beállítások menü

  Mostantól a Beállítások menü minden lehetősége hét kategóriába van rendezve.

  • Televíziózás: Tartalomszolgáltatási beállítások, például a csatornabeállítás, a rögzítés, a feliratok, a szülői felügyelet, a kábel/műholdas doboz (csak az IR Blasterrel kompatibilis modellek esetén) stb.
  • Képi megjelenítés és hangzás: A képi megjelenítéssel és a hangzással kapcsolatos beállítások módosítása
  • Hálózat és internet: Az internetkapcsolat és az otthoni hálózati kapcsolatok beállításai
  • Fiókok és bejelentkezés: Google-fiókbeállítások
  • Alkalmazások Az alkalmazások beállításai
  • Készülékpreferenciák: Egyéb készülékbeállítások, például a dátum és idő, a nyelv, a hozzáférhetőség, a beépített Chromecast stb.
  • Távvezérlők és tartozékok: A távvezérlő és a Bluetooth-eszközkapcsolatok beállításai

  Javaslatok is hozzáadásra kerültek az első beállítás során kihagyott beállítások konfigurálására vonatkozóan.


  A csatornalista gördülékenyebb elérése és teljes körű műsorfüzet

  A távvezérlőn található TV gomb megnyomásával mostantól a TV-Menü csatornalista jelenik meg.

  A TV-Menü menü bal alsó sarkában található TV-vezérlés kiválasztásával megjelennek a televíziózás közben elérhető funkciók, például a Kép a képben és a Hozzáadás a Kedvencekhez.

  Nyomja meg a (le) gombot a távvezérlőn a műsorkalauz megjelenítéséhez, majd nyomja meg a (fel) gombot a TV-Menü menühöz való visszatéréshez. A műsorkalauz böngészése közben a megjelenő kis képernyőn továbbra is láthatja az addig nézett műsort.


  Továbbfejlesztett IR blaster beállítások (csak az IR blasterrel kompatibilis modellek esetén)

  Az IR Blaster beállítás új neve Kábel/műholdas doboz beállítása lett.
  A kábel/műholdas doboz (beltéri egység) kezelési menüjének megnyitásához mostantól a TV gombot kell megnyomnia a távvezérlőn az ACTION MENU (Művelet menü) gomb helyett. Ha a kábel/műholdas doboz (beltéri egység) a Csatornarendezés beállítása lehetőség használatára van beállítva a Kábel/műholdas doboz beállítása menüben, az Élő tv-adás jelenik meg, az Élő tv-adás lehetőség kiválasztásakor pedig megjelenik az aktuálisan megtekinthető műsorok listája.

  Emellett, ha elvégzi a Kábel/műholdas doboz beállítása műveletet az egyesült királyságbeli modelleken, a távvezérlő REC (Felvétel) gombjával rögzítheti a konfigurált eszközök bemenetét, illetve a TITLE LIST (Címlista) gomb megnyomásával megjelenítheti a Recording Title List (Címlistarögzítés) menüt.


  Újrakonfigurált HDMI IN üzemeltetési menü

  A Főmenü (Menü), az Opciók, és a Kép a képben menü megnyitásához mostantól a DISPLAY (Megjelenítés) (EU/PA: (Infó)) gombot kell megnyomnia a távvezérlőn az ACTION MENU (Művelet menü) gomb helyett.
  A Kép a képben felirat le lett cserélve a (Kép a képben) ikonra.


  Továbbfejlesztett Címlistarögzítési funkciók

  A címrögzítéskor használható Törlés és Védelem funkciók – melyek eddig a távvezérlő ACTION MENU (Művelet menü) gombjával jelentek meg – mostantól a Címlistarögzítés menü (Törlés) elemével, illetve a színes gombokkal használhatók.


  Hozzáadott Újraindítás menü

  Az Újraindítás menü a távvezérlőn lévő Be-/kikapcsoló gomb néhány másodpercig tartó nyomva tartásával jeleníthető meg a tv-képernyőn.

  A Bemenetek menü mostantól személyre szabható


  A tv-n és a HDMI-vezetékkel csatlakoztatott eszközökön kívül mostantól az USB-háttértárakat is kiválaszthatja az új menüben. Emellett új alkalmazásokat adhat hozzá, és átrendezheti a gyakran használt alkalmazásokat.


  Új funkciók


  A Videó/Album/Zenei alkalmazások kombináltan a Médialejátszó alkalmazásba kerültek

  A videók, a fényképek és a zenei fájlok mostantól listázott formában tekinthetők meg a Médialejátszó alkalmazásban.

  A HEVC 100/120 Hz támogatása

  A rendszer támogatja a HEVC 100/120 Hz formátumot az USB-videolejátszás esetén.


  Egyéb változások


  Frissített ikonok a Kezdőképernyőn

  Bizonyos ikonok kialakítása megváltozott, az Időzítő ikon pedig a Főmenü képernyő jobb felső sarkába került.


  További beépítettmikrofon-funkcionalitás

  A mikrofon ikonnak a Főképernyőn és az egyéb képernyőkön történő kiválasztása mostantól a beépített mikrofont aktiválja, a távvezérlőben lévő mikrofon helyett.


  A LED jelzőfény jelzi, ha az „Ok Google” felismerése aktiválva van a beépített mikrofonnál, amikor a televízió be van kapcsolva és Készenléti üzemmódban van.

  A LED jelzőfény sárga villogása mostantól nemcsak készenléti üzemmódban, hanem a televízió bekapcsolt állapotában is jelzi, ha az “Ok Google” használata észlelhető a beépített mikrofonon.


  Hozzáadott Átadás üzemmód

  Az Átadás üzemmód tömörített hangfájlokat képes átvinni hangrendszerekre és hangsugárzópanelekre.
  MEGJEGYZÉS: Amikor az Átadás üzemmód be van kapcsolva, előfordulhat, hogy a tv gombhangjai vagy a hangos válaszok nem lesznek hallhatók, illetve a beépített mikrofon hangfelismerési hatékonysága alacsonyabb lehet.


  A Preferált műhold opciónál megjelennek a szolgáltatók nevei

  A TV-Menüben a Preferált műhold alatt eddig megjelenő elemek helyett a szolgáltatók nevei jelennek meg a könnyebb azonosítás érdekében.


  A továbbiakban nem támogatott funkció


  A teletext rögzített megjelenítési funkciója el lett távolítva

  Eltávolítása került a (Teletext oldaltartás) funkció, mely a távvezérlő (Bemenet) gombjának megnyomásával volt használható a teletext megjelenítése közben.


  *Az iPhone, iPad, Mac, AirPlay és HomeKit az Apple Inc. bejegyzett védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és más országokban.