FE 400MM F2.8 GM OSS

Összes műszaki adat és funkció

SEL400F28GM

3 950 000 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
400
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
600
Objektívcsoportok / elemek
17–23 *egy szűrővel
Látószög (35 mm)
6°10'
Látószög (APS-C)
4°10'
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
2,7 m
Maximális nagyítási arány (x)
0,16
Szűrőátmérő (mm)
40,5 (foglalat)
Képstabilizálás (SteadyShot)
Optikai SteadyShot
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
SEL14TC
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
SEL20TC
Napellenző típusa
Kerek alak

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
158,1 x 359 mm
Tömeg
2895 g

A doboz tartalma

  • Sapka (modell): ALC-SH155
  • Elülső objektívsapka: Tartozék
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Kemény tok
  • Objektívszíj
  • Tokpánt
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Innovatív G Master F2.8 szuper telefotó

Ez a nagyblendés szuper teleobjektív bőségesen el van látva a Sony legfejlettebb objektívtechnológiáival, így rendkívüli sebesség, kiváló G Master felbontás és bokeh, valamint professzionális vezérlés és megbízhatóság elérésére képes. Emellett a SEL400F28GM rendkívül könnyű szupertelefotós objektív, amely páratlan szabadságot biztosít a kézi fotózáshoz.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Az új fejlesztésű XD (extrém dinamikus) lineáris motor rendkívül gyors, pontos, csendes autofókuszálást biztosít

Az SEL400F28GM-ben használt XD lineáris motorokat továbbfejlesztettük, hogy azok nagyobb erő kifejtésére legyenek képesek, és hatékonyabbak legyenek, mint a hagyományos típusok, így a legtöbbet hozzák ki a jelen és a jövő kameravázainak gyorsan növekvő sebességéből. A lineáris motor tervét és alkatrészeit alaposan átdolgoztuk, így jelentősen nagyobb hajtóerőt értünk el. Az SEL400F28GM-ben két ilyen motor van, melyek akár 5-ször nagyobb teljesítményre képese a mozgó témák követésekor. Ez azt jelenti, hogy a fejlett kameravázak teljes sebessége kihasználható a legdinamikusabb sportesemények vagy természetfelvételek készítésekor. Az XD motorokat új algoritmusok is támogatják, melyeket kifejezetten ezekhez fejlesztettünk ki, jelentősen növelve a motorok vezérlőjelekre adott válaszsebességét, és csökkentve a késést és instabilitást, amely akkor jelentkezik, amikor egy nagyblendés fókuszobjektív-csoportot kell meghajtani csendesen és rezgésmentesen. 

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Rendkívüli G Master felbontás

A G Master márkát viselő minden objektív rendkívül magas szabványok szerint készül, biztosítva, hogy a kontraszt a rendkívül változatos képek esetén is kiváló legyen egészen a kép széléig. Az optikai három fluorit elemet tartalmaz, melyek segítenek minimalizálni a tengelyirányú kromatikus aberrációt, amely problémát okozhat a nagyblendés optikákban, valamint az oldalirányú kromatikus aberrációt, ami csökkentheti a felbontást a kép periférikus területein. A „colour bleeding” (színátfolyás) is megszűnik, így a legfinomabb részletek is tisztán reprodukálhatók.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Természetes, gyönyörű G Master bokeh

A szférikus aberráció tervezési ciklusban történő gondos ellenőrzése mellett a gyártási fázisban minden objektívet egyenként teszteltünk és beállítottunk, hogy a lehető legjobb bokeh-minőséget érjük el. A 11 lamellás körkörös blendemechanizmus szintén hozzájárul az egyenletes, kör alakú bokeh-k megörökítéséhez. Az SEL400F28GM lehetővé teszi, hogy a fotós a 400 mm-es F2.8-as objektívvel elérhető keskeny mélységélességgel mély, elmosódott hátterű képeket készítsen.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

1,4x és 2,0x telekonverter támogatás nagy képalkotó és autofókusz teljesítménnyel

Az opcionális, nagy teljesítményű 1,4x és 2,0x telekonverterek támogatottak 800 mm-es fókusztávolságig (APS-C vázon 1200 mm-rel egyenértékű) legfeljebb F5.6 blendével. A kiváló képteljesítmény és a gyors, pontos autofókusz akkor garantált, ha ezen kiváló telekonverterek valamelyikét használja, melyek biztosítják, hogy az objektív ragyogó G Master képminősége ne romoljon.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Kiváló ellenállás a becsillanással szemben, ami nagy tisztaságot és kontrasztot biztosít

A belső objektívfelületeket a Sony eredeti Nano AR bevonatával látták el, amely hatékonyan küszöböli ki a becsillanást és a szellemképet, így jelentősen javítja a kép tisztaságát és kontrasztját. (1. Nano AR bevonat / 2. Üveg / 3. Átjutó fény)

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Hihetetlenül könnyű, mindössze 2895 gramm

A kifinomult optika figyelemre méltóan kis súlya a három fluorit elemet tartalmazó innovatív optikának köszönhető, mely kevesebb optikai elemet tartalmaz az optikai cső elején. További súlycsökkentő tényező a cső anyagát képező, ellenálló magnéziumötvözet. Az SEL400F28GM mindössze 2895 gramm, így könnyen hordozható és kézben manőverezhető, amit az aktív fotósok nagyra értékelnek. Az ismételt tereptesztek és a profi fotósok által adott értékelések egy olyan kivitelhez vezettek, mely nem orrsúlyos, és mintegy 50%-kal csökkenti a forgatást akadályozó tehetetlenségi nyomatékot az SAL500F40G-hez képest. A pásztázás gyorsabb és pontosabb kézi és egylábú állványos felvételek esetén is. 

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

A por- és nedvességálló kivitel megbízható használatot tesz lehetővé zord körülmények közt is

A por- és nedvességálló kivitel biztosítja a zord körülmények közti kültéri munkához szükséges megbízhatóságot.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

A magnéziumötvözet bőséges használata

A strapabíró magnéziumötvözetet nem csupán az objektívcső külsején és az állványcsatlakozónál használtuk, de a cső belső alkatrészeinél is. Ez az igényes, profi alkalmazások által megkövetelt tartósság mellett alacsony súlyt is biztosít.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső objektívelem fluorbevonatot kapott, ami meggátolja a por és az ujjlenyomatok megtapadását, és megkönnyíti a szennyeződések és ujjlenyomatok letörlését, ha azok mégis az objektív felületére kerülnének.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Erős, könnyű, szénszálas napellenző

A mellékelt napellenző erős, könnyű szénszálból készült belső lemezekkel az optimális fényszabályozás érdekében.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Megnövelt erősségű és megbízhatóságú állványcsatlakozó

Az rögzítő csavarok számát megnöveltük a maximális merevség és tartósság érdekében, ami a profik igényeinek is megfelel.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Mellékelt, doboz stílusú kemény tok

Az objektívet egy doboz stílusú kemény tok védi az ütődésektől és rázkódásoktól a szállítás során.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Teljes idejű DMF

Ha a TELJES IDEJŰ DMF kapcsoló BE állásban van, a manuális fókusz a fókuszgyűrű elforgatásával azonnal bekapcsolódik, még AF-C módban is. Ha az autofókusz hatására a fókusz felvétel közben átáll egy másik témára, a fókuszgyűrű segítségével a fókusz gyorsan visszaállítható a kívánt témára. Ha a felhasználó a kezdeti autofókusz után manuálisan szeretné finomhangolni a fókuszt, a váz kioldógombjának félig lenyomott funkciója kikapcsolható, és az autofókusz egy másik gombhoz rendelhető, így a fókuszgyűrű egyszerűen használható a fókusz végső beállítására a kezdeti autofókusz elérése után. A manuális fókuszra történő azonnali váltás képessége akkor is hasznos lehet, ha a beállított fókusztartomány-korláton kívülre kell fókuszálni.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Beépített optikai képstabilizálás új 3-as móddal

A beépített optikai képstabilizálás leegyszerűsíti az éles képek kézi készítését. A pásztázó felvételekhez készült 2-es mód mellett az SEL400F28GM egy új 3-as módot is biztosít, melynek speciális algoritmusa egyszerűbb képkomponálást tesz lehetővé mozgó témák felvétele esetén. A 3-as mód optimális stabilizálást biztosít a dinamikus, kiszámíthatatlan sportesemények követéséhez és felvételéhez. Az 5 tengelyes képstabilizálás akkor érhető el, ha az SEL400F28GM-et egy α vázzal használják, amely vázon belüli képstabilizálást biztosít.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Lineáris válaszú MF

A fókuszgyűrű lineáris válaszú manuális fókuszt tartalmaz, mellyel finom manuális fókuszvezérlés valósítható meg. A fókuszgyűrű forgatásakor a fókusz lineárisan változik, így a manuális fókusz gyorsan és pontosan vezérelhető.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Testre szabható fókuszrögzítő gombok négy helyen

Az objektívcsövön négy helyen található fókuszrögzítő gomb, hogy a funkció minden felvételi helyzetben könnyen elérhető legyen. A fókuszrögzítő gombok a kameraváz menüjén keresztül testre szabhatók, így a felhasználó által választott funkció rendelhető hozzájuk: Például Eye AF.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Első alkalommal funkciógyűrűvel ellátva

Az SEL400F28GM egy új funkciógyűrűt tartalmaz, amely egy kapcsolóval kiválasztható PRESET (fókusz előbeállítás) és FUNCTION beállítást tesz lehetővé. A kameraváz menüjén keresztül a FUNCTION módhoz olyan funkciók rendelhetők, mint a Power Focus. 

Power Focus

Ha a funkciógyűrű választókapcsoló FUNCTION állásban van, és a funkciógyűrűt elforgatjuk, a fókusz egyenletesen változik a funkciógyűrű elforgatásának mértékében. Ez egyenletes fókuszváltást tesz lehetővé filmfelvételek esetén.

Előbeállított fókusz

A SET (BEÁLLÍTÁS) gomb használható a kívánt fókuszpont kezdeti memorizálásához. Ha ezt követően a mód kapcsolót a PRESET (ELŐBEÁLLÍTÁS) pozícióba kapcsoljuk, akkor a fókuszgyűrű bármely irányú elforgatásával a fókusz azonnal a memorizált pontra állítható. Ez nagy előnyt jelent a sportfelvételek és a gyorsan változó helyzetek fotózásakor, mert lehetővé teszi a fókusz előre történő beállítását, majd azonnali előhívását, biztosítva, hogy a döntő pillanat megörökítése tökéletes legyen. Ez a funkció autofókusz és manuális fókusz használatakor is elérhető, és a fókusz a beállított tartománykorlátokon kívülre is állítható vele.

APS-C/Full Frame választás

Ha a funkcióválasztó kapcsoló FUNCTION állásba van kacsolva, a funkciógomb forgatásával lehet váltani az APS-C és a full-frame látószögek között. 

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Ejtős szűrőfoglalat

Az SEL400F28GM tartalmaz egy szűrőfoglalatot, melybe ø 40,5 mm-es ND és más típusú szűrők, valamint az opcionális VF-DCPL1 beejthető cirkuláris polárszűrő helyezhető. Az objektívbe helyezett VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrő forgatásával a kívánt polarizálást lehet elérni.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Sokoldalú, tartós állványcsatlakozó

Az állványgallérgyűrű csapágyakkal van ellátva, melyek sima forgatást és nagy megbízhatóságot biztosítanak. Az állványgallérgyűrű 90 fokos ütközőket is tartalmaz, valamint egy kapcsolót, amely igény szerint aktiválja vagy kioldja az ütközőket. Ha az ütközők aktiválva vannak, egyszerűvé válik a vízszintes és a függőleges kamerairány közti váltás. Kioldott ütközőkkel akkor érdemes dolgozni, ha egyenletes, alacsony ellenállású forgatásra van szükség.

Kép a(z) FE 400 mm F2.8 GM OSS termékről

Fókusztartomány-limiter

A fókusztartomány-limiter kapcsolóval korlátozott fókusztartomány választható ki, ha a lehető leggyorsabb fókuszálásra van szükség. Három beállítás áll rendelkezésre: TELJES, 7 m – 2,7 m, és ∞ – 7 m.

Tudj meg többet