Xperia: zenéhez ajánljuk

A hétköznapi zenehallgatóktól a vájtfülűekig mindenki felfedezheti, miért tökéletes választás az Xperia a zenerajongóknak.


Hangzásra tervezve

Fedezd fel az Xperia által kínált páratlan zenehallgatási- és felvételi élmény kulcsfontosságú funkcióit és a mögöttük rejlő technológiát.

Bemutatkozik a Music Pro 
Így használható a Music Pro
Mit gondolnak a profik a Music Pro alkalmazásról
Átlagon felüli hardver

Akár a beépített hangszórókon, akár kedvenc fejhallgatódon hallgatod, az Xperia készülékek közelmúltbeli hardveres fejlesztései összességében jelentősen javították a hangminőséget.

360 Reality Audio az Xperia-készülékeden

Eddig fejhallgató kellett ahhoz, hogy okostelefonon használhasd a 360 Reality Audio funkciót – mostantól azonban mindez a legújabb típusú Xperia készülékek beépített, teljes tartományú sztereó hangszóróin is élvezhető. Úgy merülhetsz el a téged körülölelő hangtengerben, mintha élő koncerten lennél, vagy az előadó lemezfelvételén ülnél a stúdióban.

Egy behunyt szemű nő zenét hallgat az Xperia-készüléke teljes értékű sztereó hangszóróival – a feje körül fényes pontok jelenítik meg a 360 Reality Audio technológiát
360 Reality Audio technológia teljes értékű sztereó hangszórókkal
Egy behunyt szemű nő zenét hallgat fejhallgatóval – a feje körül fényes pontok jelenítik meg a 360 Reality Audio technológiát
360 Reality Audio fejhallgatóval


Az előadók reakciói – zenehallgatás Xperia telefonon

Ugyan ki lehetne alkalmasabb az Xperia készüléken való zenelejátszás elbírálására, mint maguk a felvételt készítő előadók? Megkértük néhányukat, hogy osszák meg velünk a gondolataikat.

A Sony Music Entertainment együttműködésével készült

Az előadók által megálmodott hangzás biztosításához meghívtuk Mark Wildert, a Sony Music Entertainment Battery Studios mastering hangmérnökét, hogy hangolja be és értékelje az Xperia hangszóró és fejhallgató hangminőségét.

Egy hangstúdióban a keverőpult előtt ülő Mark Wilder képe
Ismerd meg a legendás Mark Wildert

A Sony Music Entertainment New York-i Battery Studios stúdiójának senior mastering hangmérnöke, Mark Wilder igazi legenda a hangzás világában. Több mint három évtizedet átívelő karrierje során több mint 3000 albumon dolgozott. 11-szer jelölték Grammy-díjra, és ebből hatot elnyert. Senki sem alkalmasabb az Xperia nyújtotta zenei élmény értékelésére.

„A hangzás színárnyalatokban gazdag, többdimenziós és kitűnő a bázisa.”

Milyen benyomást keltett számodra az Xperia hangzása?


Mark:
Először is a hangzás színárnyalatokban gazdag, többdimenziós és kitűnő a bázisa (jók az alapjai). Az utózengések, a késleltetések és egyéb effektek érvényesülnek és kitöltik a teret. Az összhangzásban lévő egyes szólamok dinamikái áthatóbbak. A ritmikus elemeknél olyan érzésem van, mintha mindegyik szervesen együttműködne, így a zene sokkal izgalmasabb. Ez egy rendkívül muzikális telefon, a hangszóró pedig lenyűgöző élményt ad.

Hatalmas előrelépés ez, ami a hangminőséget illeti. Lejátszáskor a hangszóró kitűnő bázisú, stabil hangzást szolgáltat, minden eddiginél gazdagabb felhangokkal. Élvezet zenét hallgatni a hangszórókból. A fejhallgató-kimenet szintén hihetetlenül jó minőségű. Dinamikus hangzás a teljes hangpalettán – le se akartam állítani, annyira élveztem.

Közelkép egy keverőpultnál álló emberről, aki fejhallgató jack dugóját illeszti be egy Xperia okostelefon 3,5 mm-es csatlakozójába
Az Xperia 1 II okostelefont vizsgáló Mark Wilder képe

Hogy szól a hangszóró?


Mark:
Ami valóban feltűnt ebben az Xperiában, hogy nagyon tiszta a hangja. A részletek, a hangulat, a tér a hangszerek között sokkal tisztább, mint amit bármilyen más mobiltelefonnál hallottam. Több benne az erő, nagyobb hatása van és izgalmasabb. A kisebbektől egészen a hatalmas dinamikai változásokig olyan a dinamika mozgása, mintha egy nagyobb, teljes tartományú hangsugárzó szólna. Ez azért lenyűgöző, mert ez a hang sokkal nagyobb zenei élményt nyújt.

És mi van akkor, ha fejhallgatót használsz a zenehallgatáshoz?


Mark:
Amikor először használtam vezetékes fejhallgatót, nagyon meglepett az Xperia által nyújtott hanghatás. A hangminőség, a tér, a tisztaság, a hangerő – minden sokkal jobban együtt volt, mint amit bármikor tapasztaltam mobiltelefonnál. Én olyasvalaki vagyok, aki Walkman® nélkül nem utazik, és már nagyon vártam azt a napot, amikor utazás közben a zenehallgatáshoz választhatok a Walkman és az okostelefonom között. Azt hiszem, elérkezett ez a nap.

Mit gondolsz a 3,5 mm-es jack dugóról?


Mark:
Szeretem a vezetékes fejhallgató nyújtotta élményt. Így, különös módon, jobban érzem a kapcsolatot. Azt akarom, hogy az erősítés a telefonról érkezzen, és amikor először láttam, hogy a telefonon van fejhallgató-csatlakozó, az mosolyt csalt az arcomra!

Az Xperia nyújtotta akusztikai élmény tökéletesítése

Nézd meg, hogyan dolgozott együtt Mark Wilder és Macumotó Kenicsi, a Sony Corporation hangmérnöke az Xperia hangzáson.

Próbálj ki egy zenei szolgáltatást díjmentesen az Xperia jóvoltából

Bizonyos Xperia modelleknél díjmentes próbaidőszakot vehetsz igénybe a TIDAL-on plusz az egyik zeneszolgáltatónál – Amazon Music, 360 by deezer vagy nugs.net –, így tökéletes lehetőséged van arra, hogy megtapasztald a 360 Reality Audio világát.

TIDAL
360 Reality Audio és TIDAL logók
3 hónapig ingyenes TIDAL

Aktiválás az előre telepített alkalmazással

Az új TIDAL-előfizetők 3 hónapig ingyen kapják a TIDAL Hi-Fi szolgáltatást, beleértve a 360 Reality Audio élményt, ha kiválasztott Xperia modelleket vásárolnak.

Amazon Music, 360 by deezer és nugs.net
A 360 Reality Audio, az Amazon Music Unlimited, a nugs.net és a 360 by deezer logója
Élvezd az Amazon Music, a 360 by deezer vagy a nugs.net ingyenes próbaverzióját

My Sony-regisztráció szükséges

Bizonyos Xperia-típusok mellé 3 hónapos díjmentes próbaidőszakot vehetsz igénybe a 360 by deezer vagy a nugs.net szolgáltatásnál, illetve 4 hónapos díjmentes próbaidőszakot az Amazon Music jóvoltából. Mindhárom támogatja a 360 Reality Audio technológiát, így megtapasztalhatod ezt a valóban egyedi, magával ragadó hangzást. 

Hogyan vehetem igénybe a díjmentes próbaidőszakomat a zeneszolgáltatóknál?

Az alábbi egyszerű lépésekkel könnyedén igényelheted a díjmentes próbaidőszakod a következő szolgáltatóknál: Amazon Music, 360 by deezer vagy nugs.net.

Részvételi feltételek

A 360 Reality Audio technológiára vonatkozó díjmentes próbaidőszak-kupon használatához regisztrálnod kell a megadott zeneszolgáltatók egyikénél.

A kupon 3 hónapos díjmentes próbaidőszakra jogosít fel a 360 by deezer vagy a nugs.net szolgáltatásban, vagy egy 4 hónapos díjmentes próbaidőszakra az Amazon Music jóvoltából. Az ajánlat 2023. március 31-ig érvényes.

A kupon csak a zeneszolgáltatások új fiókjainál érvényes, több fiókot pedig nem lehet létrehozni.

A zeneszolgáltatásoknál bankkártyát vagy más fizetési módot kell megadni.

A 3 hónapos (az Amazon Music esetében 4 hónapos) díjmentes próbaidőszak lejártával a szolgáltatás automatikusan megújul, melynek költségét levonják.

A zeneszolgáltatáshoz internetkapcsolat szükséges.