Az Xperia mindenki számára akadálymentesen elérhető

Az érzékszervek kisegítése

Szeretnénk kisegítő lehetőségeket felvonultató termékeket biztosítani, amelyek egyéni szükségletektől függetlenül lehetővé teszik a szabad kommunikációt mindenki számára. A kisegítő lehetőségek három területére fókuszálunk: Látási segéd – könnyebben láthatóvá teszi a tartalmat, illetve átalakítja hanggá; Hallási segéd – könnyebben hallhatóvá teszi a tartalmat, illetve átalakítja szöveggé; valamint Műveleti segéd – megkönnyíti az Xperia készülék kezelését.

Szemüveget, arcmaszkot és Sony fejhallgatót viselő fiatal nő figyelmesen nézi az Xperia képernyőjét
Kisegítő lehetőségek mindenkinek, bármilyen egyéni szükségletek esetén

Annak biztosítására, hogy a termékeinket és szolgáltatásainkat a lehető legtöbben élvezhessék, kérjük a kisegítő lehetőségeket igénylő személyeket, hogy osszák meg velünk az igényeiket. A tervezési és fejlesztési folyamat során interjúk és használhatósági tesztek formájában visszajelzést kérünk a fogyatékkal élő személyektől, és az így nyert adatok befolyásolják a végleges terméket.

Hallgasd meg a képernyőn látható tartalmat

Kapcsold be a TalkBack funkciót, így érintéssel és hangparancsokkal kommunikálhatsz a telefonoddal ahelyett, hogy olvasnod kellene a képernyőn megjelenő tartalmat.

Élő beszélgetés szöveg formájában

Az Azonnali átírás funkció segítségével könnyebben részt vehetsz a körülötted zajló beszélgetésekben. Képernyőn megjelenő szövegként mutatja az élőbeszédet, figyelmeztet téged, amikor kimondják a neved, és lehetővé teszi, hogy válaszokat gépelhess be a képernyőn, miközben az átírást nézed. 

Értesülj a fontos hangokról

Kapcsold be a Hangértesítéseket, és a telefonod figyelmeztetni fog az otthonodban előforduló fontos zajokra, például ha a füstérzékelő sípolni kezd, megszólal az ajtócsengő, vagy felsír egy kisbaba.

Könnyű vezérlés

A Kisegítő lehetőségek nagyméretű, ikonokon alapuló, képernyőn megjelenő menüje megkönnyíti többek között a készülék lezárását, a hangerő és a fényerősség vezérlését és a képernyőképek készítését.


Logó: GARI (Global Accessibility and Reporting Initiative – kisegítő lehetőségekre vonatkozó globális jelentéstételi kezdeményezés)
Nézz meg minket a GARI oldalain

A GARI (Global Accessibility Reporting Initiative – kisegítő lehetőségekre vonatkozó globális jelentéstételi kezdeményezés) adatbázisa referencia útmutatóként szolgál a fogyatékkal élő (hallás- és látáskárosultak, csökkent végtagfunkcióval élők stb.) mobiltelefon- és táblagép-felhasználók számára. Könnyű és gyors összehasonlítást kínál a telefonokon – beleértve az összes Xperia készüléket – elérhető kisegítő lehetőségekről.

Kisegítő lehetőségek ikonja
Támogató technológiák az Xperia telefonokon

Az általunk kínált okostelefonokban látás-, hallás- és mozgáskorlátozottsággal élőket segítő technológia is elérhető.

A rendelkezésre álló funkciók a termék függvényében változhatnak.
Bizonyos funkcióknál telepíteni kell az alkalmazást a Google Play™ áruházból, a terméktől függően.