Cikk azonosítója : S700024210 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018

A VAIO helyreállítása a VAIO Care 6 szoftverrel

Jelen cikk érintett termékei és kategóriái

A VAIO Care szoftver 6-os verziójának segítségével a számítógép visszaállítható az eredeti gyári beállításokra.

FIGYELMEZTETÉS: A számítógépre feltelepített/felmásolt minden program és adat, valamint minden egyéni beállítás elveszik! Az eljárás során lehetőség van az adatok lementésére. A Sony nem garantálja a biztonsági mentés után a személyes adatok hibátlan visszaállíthatóságát.

FONTOS:
 • Ez a típus nem igényel külön rendszerhelyreállító lemezt. A helyreállításhoz szükséges adatok egy külön partíción helyezkednek el a merevlemezen. Ennek ellenére javasoljuk, hogy készítsen egy külön rendszerhelyreállító lemezt.
 • Ha az operációs rendszer nem indul el, és már a hibaelhárítási lépéseket is sorra vette, akkor a rendszerhelyreállítás végrehajtásához a számítógép bekapcsolása után nyomja meg az F10-et (amikor a VAIO logó megjelenik), vagy a számítógép kikapcsolt állapotában nyomja meg az ASSIST gombot.
 • Ajánlott bedugni a hálózati adaptert, hogy menet közben ne szakadjon meg az áramellátás. 
 • A külső eszközöket (pl. nyomtató, hálózati kábel, fényképezőgép, külső merevlemez, pendrive) ajánlott leválasztani a számítógépről.

A rendszer helyreállításához járjon el az alábbiak szerint:
 1. Zárjon be minden nyitott programot.
 2. Kattintson a Start gombra, majd a Programok elemre.
 3. A Programok menüben kattintson a VAIO Care mappára, majd kattintson a VAIO Care elemre.
  MEGJEGYZÉS: Ha a rendszer rendszergazdai jelszót kér, vagy ha megjelenik a Felhasználói fiókok felügyelete ablak, akkor írja be a megfelelő jelszót, majd kattintson az Igen gombra.
 4. A VAIO Care ablakban kattintson a bal oldali panelen található Recovery& restore [Helyreállítás és visszaállítás] gombra.
 5. A Recovery & restore [Helyreállítás és visszaállítás] menüpont alatt kattintson a Recovery [Helyreállítás] lehetőségre.
 6. A Recovery [Helyreállítás] ablakban kattintson a Recover computer [Számítógép helyreállítása] lehetőségre.
 7. A VAIO Care ablakban kattintson a Yes [Igen] gombra.
  MEGJEGYZÉS:
  A számítógép ekkor újraindul.
 8. A VAIO Care Rescue ablakban kattintson a Start recovery wizard [Helyreállítás varázsló indítása] lehetőségre.
 9. A "Do you need to rescue your data?" [Szeretné lementeni az adatait?] ablakban kattintson a Yes, I'd like to rescue my data [Igen, szeretném lementeni az adataimat] gombra.
  MEGJEGYZÉS: Ha a számítógépen nincsenek olyan adatok, amiket szeretne lementeni, akkor kattintson a Skip Rescue [Mentés kihagyása] gombra, és ugorjon a 15. lépésre.
 10. Csatlakoztasson egy külső tárolóeszközt a számítógéphez (pl. pendrive-ot vagy külső merevlemezt).
 11. A Select Rescue type [Mentés típusának kiválasztása] ablakban kattintson az Easy rescue [Egyszerű mentés] lehetőségre.
  MEGJEGYZÉS: Ha szeretné saját kezűleg kiválasztani, hogy mely fájlokat mentse le a rendszer, akkor kattintson a Custom Rescue [Egyedi mentés] lehetőségre, majd járjon el a képernyőn megjelenő utasítások szerint.  MEGJEGYZÉS:
  A szoftver automatikusan felismeri az adatokat.
 12. Válassza ki, hogy melyik meghajtóra szeretné elmenteni az adatokat, majd kattintson a Next [Tovább] gombra. MEGJEGYZÉS: Ezen a képernyőn megtekintheti, hogy mennyi szabad helyre van szükség az adatok lementéséhez.
 13. A Confirm options and start rescue [Beállítások ellenőrzése és a mentés megkezdése] ablakban kattintson a Start Rescue [Mentés megkezdése] gombra.  MEGJEGYZÉS: A mentés aktuális állapotáról egy folyamatsáv ad tájékoztatást.
 14. A Rescue has completed successfully [A mentés sikeresen befejeződött] ablakban kattintson a Next [Tovább] gombra.
 15. Az "Are you sure you want to start recovery?" [Biztos, hogy megkezdi a helyreállítást?] ablakban válassza a Yes, I'm sure [Igen, megkezdem] lehetőséget, majd kattintson a Start Recovery [Helyreállítás megkezdése] gombra.  MEGJEGYZÉS: A különböző alkalmazások aktuális állapotáról egy állapotjelző ablak ad tájékoztatást. Önnek itt nincs semmi dolga. A folyamat akár 2 órát is igénybe vehet, miközben a számítógép többször is újraindulhat.
 16. A Recovery complete [Helyreállítás kész] ablakban kattintson a Restart [Újraindítás] gombra.
  MEGJEGYZÉS:
  A számítógép ekkor újraindul.
 17. A rendszerhelyreállítás befejezéséhez végezze el az operációs rendszer beállítását a képernyőn megjelenő utasítások szerint.