Cikk azonosítója : 00254175 / Utoljára módosítva: : 28/12/2020

Miért homályos a szöveg a tv-készüléken, amikor 120 Hz-es 4K-jelet kap egy másik eszköztől?

  A tv-készülék Játék/Grafika üzemmódban történő használatakor videofeldolgozási szoftverhiba állt fenn. A Sony tv-szoftverfrissítésének 6.0414-es verziója megoldotta ezt a problémát.

  Hogyan tölthetem le a legújabb szoftverfrissítést az Android TV-mre?

  A szoftverfrissítések automatikus letöltéséhez ügyeljen rá, hogy a tv-készüléke Frissítések automatikus keresése vagy Automatikus szoftverletöltés beállítása BEKAPCSOLT állapotban legyen. Így a letöltés automatikusan elindul, amint frissítés válik elérhetővé a készülékéhez. Ha a beállítás KI van kapcsolva, manuálisan kell ellenőriznie, hogy vannak-e elérhető frissítések a tv-készülékéhez.

  Letöltheti a frissítést a tv-modellje letöltési oldaláról, és manuálisan telepítheti azt.

  Letöltöttem a legújabb szoftverfrissítést, de továbbra is elmosódott a szöveg a tv-készüléken 4K 120 Hz-es jelbemenet esetén.

  A 4K 120Hz-es jelek támogatása egy viszonylag új tv-funkció, melyet elsősorban videotartalmakhoz és nem állóképekhez fejlesztettek ki. A 120 Hz-es frissítési sebesség előnyei – például a sima és ugrálásmentes videókép – ennél fogva a tv-készülék Játék/Grafika üzemmódban való használata esetén a legszembetűnőbbek.

  Állóképek megjelenítésekor ajánlott a kimeneti készülék jelbeállítását 4K 60 Hz-re állítani az optimális képfeldolgozás érdekében.