Cikk azonosítója : 00173014 / Utoljára módosítva: : 30/03/2021

DV és Digital8 formátumú videók átvitele Mac típusú számítógépre

  Az Apple iMovie szoftverének segítségével videókat vihet át kazettás Handycam eszközéről Mac típusú számítógépére szerkesztés, tárolás vagy megosztás céljából.
  Ha Windows rendszert használ, kérjük, olvassa el útmutatónkat a videokamerán található videók PC-re való átviteléről .

  Az iMovie a következőkből képes importálni:

  • DV
  • DVCAM
  • DVCPRO
  • HDV


  A videó Mac típusú számítógépre való átvitelére a legtöbb Handycam kazettás videokamera esetében az iMovie szoftver segítségével nyílik lehetőség. Az Apple weboldalán megnézheti, hogy kompatibilis-e a kamerája az iMovie szoftverrel .

  Mielőtt megkezdené az átvitelt, megtekintheti kazettáinak tartalmát az iMovie szoftverrel, és eldöntheti, hogy mely videoklipeket kívánja importálni.

  1. Csatlakoztassa Handycam videokameráját a számítógéphez a kamera kábelével. Lehet, hogy szükség lesz a kamera beállításainak módosítására. Ha nem található számítógépén FireWire port, akkor helyette használhatja a Thunderbolt portot. Ehhez azonban szüksége lesz egy Apple Thunderbolt – FireWire adapterre vagy egy Apple Thunderbolt kijelzőre.
  2. Kapcsolja be a Handycam videokamerát, és állítsa azt VCR vagy VTR módra.
  3. Kattintson számítógépén az Import (Importálás) lehetőségre az eszköztárban

   Import button on toolbar
  4. Válassza ki Handycam videokameráját a számítógép képernyőjén megjelenő Cameras (Kamerák) oldalsávból.
  5. Megjelenik a kazetta jelenlegi helyén lévő kép.
  6. Ekkor megtekintheti a képernyőn a videó előnézetét. Helyezze az egérmutatót az Import (Importálás) ablak tetején látható előnézet fölé. A lejátszást, szüneteltetést és visszatekerést a képernyőn megjelenő vezérlőelemekkel indíthatja el. (A lejátszást a szóköz billentyűvel is elindíthatja.) 

   Image
  7. Ekkor készen áll az importálásra. Létrehozhat egy új eseményt, és beleteheti a videoklipeket, vagy hozzáadhatja őket egy meglévőhöz. Válassza ki, illetve hozza létre az eseményt az Import to (Importálás ide) előugró mező segítségével.

   Choosing event to import
  8. Keresse meg a kazettán azt a helyet, ahol el szeretné kezdeni az átvitelt, majd kattintson az Import (Importálás) lehetőségre.
  9. Az iMovie ekkor megkezdi a videó átvitelét, és mindaddig folytatja is az átvitelt, amíg le nem állítja a Stop Import (Importálás leállítása) vagy a Close (Bezárás) lehetőségre való kattintással. Ha semmit nem tesz, akkor az átvitel csak akkor marad abba, amikor a kazetta lejátszása leáll, vagy megtelik a merevlemez. A videó átvitele normál lejátszási sebességgel történik.
  10. Az importálás leállításával és elindításával befolyásolhatja, hogy a kazetta mely részeit importálja. Az importálás leállított állapotában a lejátszás vezérlőelemeinek segítségével tekerhet előre vagy vissza a videó megtartani kívánt részeihez.