Cikk azonosítója : 00172983 / Utoljára módosítva: : 30/03/2017Nyomtatás

DV és Digital8 videók átvitele a számítógépre

  Szerkesztés és megosztás céljára hasznos lehet a videofelvételek átvitele a Sony Handycam készülékről a számítógépre. Mindazonáltal, a Microsoft Windows Vista, Windows 7 és a Windows 8 rendszer nem támogatja a Sony USB folyamatos átviteli funkcióját, így két alternatív mód áll rendelkezésre a DV és Digital8 videofelvételek számítógépre történő átviteléhez.


  1. lehetőség: A PlayMemories Home használata

  2. lehetőség: A Windows Live Fotótár használata


  1. lehetőség: A PlayMemories Home használata

  Videókat importálhat a Sony PlayMemories Home segítségével, ez egy számítógépes alkalmazás, amely lehetővé teszi a fotók és videók könnyű importálását, szervezését és szerkesztését. Ezek megtekinthetők nagy képernyős tévékészüléken vagy más eszközön, megoszthatók az interneten keresztül, vagy lemezre menthetők. Ha még nem rendelkezik ezzel a szoftverrel, itt megtalálja: PlayMemories Home letöltése

  1. Csatlakoztassa a kamkordert egy áramforráshoz - használja a váltóáramú adaptert.
  2. Válassza a Play/Edit [Lejátszás/Szerkesztés] módot a főkapcsoló átkapcsolásával (a részletekért tekintse meg a felhasználói útmutatót).
  3. Válassza a HD vagy a normál felbontást, ha a kamkorder HD (nagy felbontású) képminőségre képes. A menübeállítások a rögzített videók formátumától és az importáláshoz használni kívánt formátumtól függnek. Ha nem biztos a beállítások módosítását illetően, tekintse meg a használati útmutatót. A videókat HD (nagy felbontású) minőségben importálja, amikor HDV formátumban importálja őket, és STD (normál felbontású) minőségben, amikor a videókat DV formátumban importálja. Itt talál egy hasznos táblázatot:

   record import table

  4. Helyezze a felvételt tartalmazó kazettát a kamkorderbe.
  5. Nyissa meg a PlayMemories Home szoftvert a számítógépen.
  6. Csatlakoztassa a kamkordert a számítógéphez, ehhez egy megfelelő kábellel csatlakoztassa a HDV/DV vagy a DV jackdugaszát a számítógép i.LINK bemenetéhez. A statikus töltés által okozott áramingadozások elkerülése érdekében először a számítógépbe csatlakoztassa a kábelt. (Megjegyzés: Az i.LINK-csatlakozás Firewire- vagy IEEE 1394-csatlakozásként is ismert. Ha az Ön számítógépe nem rendelkezik ilyen bemenettel, akkor használja a széles körben hozzáférhető adaptereket és bővítőkártyákat.)

   i.Link cable
   Egy i.LINK-kábel

   i.LINK port
   Egy i.LINK-port
  7. Indítsa el az importálást. Az Import from Tape [Importálás a kazettáról] ablak megjelenik a számítógép képernyőjén.

   Automatikus importáláshoz:
   Ellenőrizze, hogy az Import from the beginning of the tape [Importálás a szalag elejétől kezdve] választógomb van bejelölve, majd kattintson az Import [Importálás] gombra.

   Kézi importáláshoz:
   1. Az eszközvezérlő gombok segítségével jelenítse meg a monitorablakban azt a jelenetet, amellyel az importálást kezdeni kívánja.
   2. Ne feledje bejelölni az Import from the current tape position [Importálás az aktuális szalagpozíciótól kezdve] választógombot, majd kattintson az Import [Importálás] gombra.
  8. Az importálási folyamat leállításához kattintson a Stop Import [Importálás leállítása] gombra. Ha több mint 10 percen át üres a szalag, az importálás automatikusan leáll.

  HIBAELHÁRÍTÁS

  Ha az importálás során a számítógép lefagy vagy nem ismeri fel a kamkordert, húzza ki a kamkorder csatlakozóját, indítsa újra a számítógépet, majd ismételje meg a fenti eljárást az 5. lépéstől. A következők okozhatják ezt a problémát:

  • Váltás a kamkorder VCR HDV/DV és az i.LINK CONV beállításai között a STANDARD SET [Normál beállítások] menüben, egy csatlakoztatott i.LINK-kábellel.
  • A kamkorder STANDARD SET [Normál beállítások] menüjében a REC FORMAT [Felvételi formátum] beállítás módosítása csatlakoztatott i.LINK-kábellel és CAMERA-TAPE [Kamera-Szalag] beállításra állított főkapcsolóval.
  • A kamkorder főkapcsolójának átállítása, miközben a készülék egy i.LINK-kábellel csatlakoztatva van.
  • Olyan számítógép használatának megkísérlése, amely nem támogatja a kamkorder LCD-kijelzőjén látható videojel-formátumot (HDV vagy DV).


  2. lehetőség: A Windows Live Fotótár használata

  A videók a Windows Live Fotótár segítségével is importálhatók. Ezután szerkesztheti, mentheti és megoszthatja azokat a Windows Live Movie Maker segítségével.

  Megjegyzés: A videók nem importálhatók közvetlenül egy analóg kamkorderről (például Video8 vagy Hi8) a számítógépre a Windows Live Fotótár segítségével. Ennek megvalósításához egy analóg rögzítőeszköz meglétére van szükség a számítógépen. Ezek az eszközök az analóg hang- és videojeleket a számítógép által importálható digitális formátumra konvertálják, és széles körben hozzáférhetők.

  1. Csatlakoztassa a kamkordert egy áramforráshoz - használja a váltóáramú adaptert.
  2. Csatlakoztassa a kamkordert a számítógéphez, ehhez egy megfelelő kábellel csatlakoztassa a HDV/DV vagy a DV jackdugaszát a számítógép i.LINK bemenetéhez. A statikus töltés által okozott áramingadozások elkerülése érdekében először a számítógépbe csatlakoztassa a kábelt.
   (Megjegyzés: Az i.LINK-csatlakozás Firewire- vagy IEEE 1394-csatlakozásként is ismert. Ha az Ön számítógépe nem rendelkezik ilyen bemenettel, akkor használja a széles körben hozzáférhető adaptereket és bővítőkártyákat.)

   i.Link cable
   Egy i.LINK-kábel

   i.LINK port
   Egy i.LINK-port
  3. Ha Windows 7 operációs rendszert használ, telepítse a megfelelő illesztőprogramot . Ha számítógépén Windows Vista vagy Windows 8 operációs rendszer fut, folytassa a következő lépéssel.
  4. Kapcsolja be a kamkordert , és helyezze be az átvinni kívánt videoszalagot.
  5. Válassza a Play/Edit [Lejátszás/Szerkesztés] módot a főkapcsoló átkapcsolásával (a részletekért tekintse meg a felhasználói útmutatót).
  6. Ha megjelenik az Automatikus lejátszás párbeszédpanel a kamkorder bekapcsolását követően, válassza a Videó importálása a Windows Live Fotótár segítségével lehetőséget. Ha ehelyett a Videó importálása nyílik meg, ugorjon a következő lépésre.
  7. A Videó importálása oldalon adjon meg egy nevet az új videofájlhoz a Név mezőben. Válassza az Importálandó videó részeinek kiválasztása lehetőséget, majd kattintson a Tovább gombra.
  8. A kamkorder vezérlőgombjai segítségével (vagy a távirányító segítségével) tekerje a szalagot ahhoz a részhez, ahol el kívánja indítani a videó importálását, majd nyomja meg a lejátszás gombot a szalag lejátszásához
  9. A Use the camcorder controls to find the scene you want, and click Import [Használja a kamkorder vezérlőgombjait a kívánt jelenet megkereséséhez, majd kattintson az Importálás gombra] címkével ellátott oldalon kattintson az Import [Importálás] lehetőségre.
  10. A videók importálásának befejezéséhez kattintson a Stop [Leállítás] gombra.
  11. Ismételje meg az 5-7. lépést a videoszalag minden importálni kívánt részéhez.
  12. Miután befejezte a videók importálását, kattintson a Finish [Befejezés] gombra. Az importált videó egyetlen videofájlként mentődik a számítógépre, majd megjelenik a Windows Live Fotótárban.
  13. Ha videót kíván hozzáadni a Windows Live Movie Maker programhoz, hogy szerkeszthesse azt, a Windows Live Fotótárban kattintson a Make [Létrehozás] lehetőségre, majd kattintson a Make a movie [Film készítése] gombra.


  Megjegyzés: A videók közvetlenül a Windows Live Movie Makerbe is importálhatók, a Windows Live Fotótár használata nélkül. A kamkorder csatlakoztatása után nyissa meg a Windows Live Movie Maker programot, kattintson a Movie Maker gombra, majd kattintson az Import from device [Importálás eszközről] gombra.

  A megfelelő illesztőprogram telepítése (csak Windows 7 esetén)

  Megjegyzés: Ha a számítógépen Windows Vista vagy Windows 8 operációs rendszer fut, erre nem lesz szükség.
  Amint a kamkorder csatlakoztatva van, ellenőriznie kell, hogy a Windows 7 a megfelelő illesztőprogramot választotta-e ki.

  A Windows 7 rendszeren két i.LINK/IEEE 1394 illesztőprogram található: egy új és egy korábbi. A videorögzítéshez a korábbi illesztőprogramot kell használnia. Egyszerűen kövesse ezeket a lépésenkénti utasításokat, hogy meggyőződjön telepített illesztőprogram megfelelőségéről.

  • Kattintson a Start gombra.
  • Kattintson a Vezérlőpult elemre.
  • Kattintson az Eszközkezelő lehetőségre.
   (Megjegyzés: Ha az Eszközkezelő nem látható, kattintson a Nézet: Kategória szerint lehetőségre a Vezérlőpult ablakának jobb felső részén. Ezután kattintson a Nagy ikonok lehetőségre. Most már látható az elemek listája a Vezérlőpulton. Kattintson az Eszközkezelő lehetőségre.)

   device manager
  • Az Eszközkezelőben keresse meg a listában az IEEE 1394 Bus Host Controllers elemet, majd kattintson rá duplán. Megjelenik a 1394 OHCI Compliant Host Controller vagy egy ehhez hasonló. Ha megtalálható a végén a (Legacy) szó, akkor már el is készült a beállítással, egyszerűen lépjen ki, és ugorjon a 2. lehetőség 4. lépésére: A Windows Live Fotótár használata
  • Ezután kattintson duplán a 1394 OHCI Compliant Host Controller lehetőségre. Egy ablak nyílik meg, amelynek címe: 1394 OHCI Compliant Host Controller tulajdonságai
  • Kattintson az Illesztőprogram fülre, majd kattintson az Illesztőprogram frissítése gombra
  • Válassza a Számítógép tallózása az illesztőprogram megkereséséhez lehetőséget, majd válassza az Én választom ki a számítógépemen levő eszközillesztő programok listájából lehetőséget. Ez megjeleníti az illesztőprogramok listáját.
  • Kattintson a 1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy) lehetőségre, majd a Tovább gombra. Válassza azt, amelynek végén a (Legacy) szó látható.
  • Ezzel telepíti a 1394 OHCI Compliant Host Controller (Legacy) vezérlőt, ami után megjelenik a következő üzenet: A Windows sikeresen frissítette az illesztőprogramot.
  • Kattintson a Bezárás gombra, és zárja be a többi megnyitott ablakot is.

  Indítsa újra a számítógépet. Ezután már importálhatja a videót az i.LINK-/FireWire-/IEEE 1394-port segítségével. Folytassa a 2. lehetőség 4. lépésével: A Windows Live Fotótár használata

  HIBAELHÁRÍTÁS

  • Időnként (például a frissítések telepítése után) a Windows 7 visszaválthat az eredeti, 1394 OHCI Compliant Host Controller illesztőprogramra. Ha azt veszi észre, hogy az IEEE 1394 eszköz átvitele lassú, és/vagy a rendszer nem ismeri fel azt, ismételje meg a fenti lépéseket a (Legacy) illesztőprogram újratelepítéséhez.
  • Ha a (Legacy) illesztőprogramra történő átváltás után sem tudja importálni a videókat, a probléma a hardverben lehet. A probléma magával a porttal, a kamkorderrel, a számítógéppel vagy egy sérült kábellel lehet összefüggésben. Próbálja meg lecserélni a kábeleket, vagy - ha lehetséges - használjon egy másik portot.