FE C 16–35 MM T3.1

Összes műszaki adat és funkció

SELC1635G

3 092 958 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
16-35
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
24-52,5
Objektívcsoportok / elemek
13-16
Látószög (35 mm)
107゚– 63゚
Látószög (APS-C)
83–44°
Maximális blende (F)
T3.1 (F2.8)
Minimális blende (F)
T25 (F22)
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,28 m
Maximális nagyítási arány (x)
0,19
Szűrőátmérő (mm)
-
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Zoomrendszer
Kézi és motoros állítás is
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Szögletes forma, rögzített típus

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
118,5 × 147 mm (4 3/4 × 5 7/8”)
Tömeg
1390 g

A doboz tartalma

  • Első objektívsapka: ALC-F82S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Puha tok
  • Zoomegység csatlakozófedél, zoomegység tartalékcsavar
Placeholder

Jellemzők

Kép: videófelvételek csodálatos bokeh-hatással

Filmszerű képek gyönyörű bokeh hatással

Tapasztald meg a filmszerű felvételek szépségét a Sony G objektívek kivételes, a kép sarkaiban is jelentős felbontásával. Megbízható T3.1 (F2.8) nagy blende a szélestől a telefotóig terjedő látószöggel – lélegzetelállító háttérbokeh és mélység.

Kép: érzékeny manuális kezelés

Gyorsan reagáló kézi vezérlés 

Fókusz-, zoom- és blendeállítás gördülékenyen, megbízható precizitással. Parfokális optika és precíz vezérlőgyűrűk teszik rugalmassá és megismételhetővé a filmfelvételeket nagy formátumban (pl. VENICE, PXW-FX9 és tükör nélküli Alpha esetén).

Kép: rendkívül sokoldalú kezelés

Rendkívül sokoldalú vezérlés

Az ismerős kézi vezérlés mellett a levehető szervóegységgel elérhetők a legújabb, csak Sony E-bajonettes rendszereken működő filmes eszközök is. Használd a gyors és precíz autofókuszt pillanatfotózáshoz, vagy az erőteljes szervós zoomot, az átélezést és a blendevezérlést – közvetlenül a gépen, távvezérléssel vagy akár okostelefonról a kreativitásért és a hatékonyságért.

Kép: felbontás és bokeh új magasságokban

Felbontás és bokeh új magasságokban

Ez az objektív két Sony XA (extrém aszférikus) elemet tartalmaz, melyek felületi pontossága 0,01 mikron. Az objektív gondosan elnyomja a nagylátószögű zoomobjektívekben előforduló torzítást, valamint az asztigmatizmust és a térgörbületet is. Az XA (extrém aszférikus) elemek hatékonyan kiküszöbölik a nem igazán vonzó, hagyma típusú bokeh-t, így a fókuszon kívüli területeken csodálatos bokeh alakul ki.

További részletek

Kép: tisztaság és kontraszt bármilyen fényviszony mellett

Tiszta és kontrasztos képek bármilyen fénynél

A Sony által kínált eredeti Nano AR bevonat az egyenletesen magas kontraszt és élesség érdekében visszaszorítja a tükröződéseket, amelyek becsillogást vagy szellemképképződést okozhatnak ellenfényes, illetve egyéb, kihívást jelentő fényviszonyok között. Kialakítása a beeső fény széles szögtartományában gátolja a becsillanást, így nagyobb szabadságot biztosít a képbe foglalás és a komponálás során, különösen nagylátószögű fókusztávolságoknál. (1. Nano AR bevonat / 2. Üveg / 3. Átjutó fény)

További részletek

Kép: 11 lamella fokozza a bokeh szépségét

A 11 lamella fokozza a bokeh szépségét

A Sony eredeti 11 lemezes körkörös blendéje még jobb minőségű bokeh effektust kínál. Módosítottuk a formát és az anyagokat a kerek forma megtartásához, és szigorú körkörösségi szabványokat alkalmaztunk, hogy az objektív kompromisszumok nélküli, csodálatos bokeh-t kínáljon.

További részletek

Kép: pontos, érzékeny manuális fókuszbeállítás

Precíz és gyorsan reagáló manuális fókuszálás

A Linear Response MF sima, késedelem nélküli manuális fókuszálást tesz lehetővé az operatőrök és a kamerakezelők számára a pontos, magától értetődő fókuszállításhoz. A fókuszgyűrű nagy, 140 fokos elfordulása finomabb szabályozást enged, távjelzései pedig segítik az egységes fókuszt többszöri felvételkor.

Kép: további lehetőségek tartalomkészítők számára

További lehetőségek a tartalomkészítők számára

Az SELC1635G szabványos 0,8 mm-es fogaskereket és 114 mm-es objektívátmérőt kínál, így számos különféle tartozékkal kompatibilis – a matte boxtól a követőfókuszos rendszerekig. A zoomgyűrű forgásiránya megfordítható a bizonyos fotós objektívekhez szokott tartalomkészítők kényelme érdekében.

Kép: levehető zoommotor

Levehető szervós zoom

A mellékelt szervóegység kényelmes érintéses vezérlést biztosít a zökkenőmentes, fokozatos zoomhoz lassan zajló drámai vagy promóciós videókhoz. A szervós és a kézi vezérlés közti váltás az objektívegység gombjával történhet, és szervós beállítás esetén zoomolhatsz a kamera fogantyújának vagy markolatának zoomjával is. A szervót akár le is veheted, ha szeretnéd.

Kép: gyors, pontos AF és AE

Gyors, pontos AF és AE

Az SELC1635G teljes mértékben támogatja az FX9 Full Frame kamera Enhanced Hybrid fázis-/kontrasztérzékelős autofókusz (AF) és automatikus expozíció (AE) képességét. Ez az áttörést jelentő technológia lehetővé teszi, hogy a kép komponálására összpontosíts, miközben a gép és az objektív zökkenőmentesen együttműködve fókuszban tartja a témát kis mélységélesség mellett.

Kép: gyors, pontos autofókusz

Gyors és pontos autofókusz

Két piezoelektromos DD-SSM (Direct Drive SuperSonic Motor) megoldás mozgatja a lebegőfókuszos rendszert. A szabadalmaztatott Sony kialakítás két független fókuszelemcsoportot mozgat a gyors, precíz és csendes mozgás érdekében. Ez ideálissá teszi az autofókusz használatához a fotózás mellett videofelvétel közben is.

További részletek

Magas szintű megbízhatóság mostoha körülmények között is

Az objektív kialakítása por- és nedvességálló, így jól védve, megbízhatóan működik a kihívást jelentő környezetben is. Biztonságos fényképezés enyhe esőben és szeles időben is.

További részletek