FE 85 mm F1.4 GM

Összes műszaki adat és funkció

SEL85F14GM

776 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
85 mm
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
127,5 mm
Objektívcsoportok / elemek
8/11
Látószög (35 mm)
29°
Látószög (APS-C)
19°
Maximális blende (F)
1,4
Minimális blende (F)
16
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
AF 0,85 m, MF 0,8 m
Maximális nagyítási arány (x)
0,12x
Szűrőátmérő (mm)
77 mm

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
89,5 x 107,5 mm
Tömeg
820 g

A doboz tartalma

  • Napellenző (ALC-SH142)
  • Első objektívsapka (ALC-F77S)
  • Hátsó objektívsapka (ALC-R1EM)
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

A portrékészítés új dimenziója

A G Master sorozat esetében a piac legfejlettebb technológiáját alkalmaztuk, ami tovább fokozza a méltán elismert Sony G Lens objektív teljesítményét. Ez a típus a G Lens objektívek kifinomult bokeh hatását a felbontás új szintjeivel ötvözi egy igazán kiemelkedő portréobjektív formájában, amely teljes mértékben kiaknázza a jelen és a jövő nagy felbontású fényképezőgépeinek vázában rejlő lehetőségeket.

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Rendkívüli felbontás és bokeh hatás

Kiemelkedő felbontást biztosít még a maximális, F1.4-es blendenyílás esetében is, ami lenyűgöző dimenzionálást biztosít a tárgy számára. A fokozatos, gyönyörű bokeh pedig természetes színeket és kiemeléseket tartalmazó művészi hatást ad a háttérhez. Ez a kivételes kombináció – amely részben az új XA objektívalkatrész-technológiának köszönhető – a vizuális kifejezésmód új dimenzióit tárja fel előttünk.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Természetes, hamis színek nélküli képek

A kromatikus aberráció a felbontást és a bokeh minőséget is ronthatja. Az ED (extraalacsony szórású) lencsetag jelentősen hozzájárul az objektív kiváló optikai teljesítményéhez a tengelyirányú kromatikus aberráció szabályozásával, illetve a lélegzetelállító bokeh tisztaságának, valamint természetes hatásának és színének maximalizálásával.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Kéthelyzetű érzékelők – pontos autofókusz

A megszokott forgásérzékelő mellett egy második érzékelő szolgál az élességállító objektívcsoport pozíciójának érzékelésére. A kettős érzékelőrendszer segítségével rendkívül magas szintű élességállítási precizitás érhető el, hogy a legtöbbet hozhassa ki a továbbfejlesztett fényképezőgép-vázakban rejlő nagy felbontású lehetőségekből. A szükséges teljesítményről és sebességről az RDSSM (Ring Drive Super Sonic wave Motor) meghajtás gondoskodik.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

11 lamella az élettel teli bokeh érdekében

A Sony körkörös blendekialakítása eddig legfeljebb 9 lamellát tartalmazott. Ez az első olyan α objektív, amely 11 lamellát tartalmaz egy körkörös blendekialakításban, amely a lágy, természetes hatású szépség új szintjeire emeli a bokeh hatást.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Kimagasló minőség és kontraszt

A korszerű tükröződésmentes nanokristály-technológia pontos nanoszerkezetű objektívbevonatot hoz létre, amely hatékonyan csökkenti a becsillanást és szellemképképződést eredményező tükröződést, így jelentősen javítja a tisztaságot, a kontrasztot és az általános képminőséget. (1. Tükröződésmentes nanokristály-bevonat / 2. Lencse / 3. Továbbított fény)

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Sokoldalú, ujjmozdulattal végezhető fókuszvezérlés

A hamar változó felvételkészítési helyzetekre adott gyors válaszreakció döntő szerepet játszhat a pillanat megörökítésében. A manuális/automatikus fókusz váltókapcsolója és a fókuszrögzítő gomb elhelyezkedése könnyű hozzáférést biztosít, így sokoldalú, professzionális vezérlést tesz lehetővé számos tárgy és környezet esetében.

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Könnyedén kikapcsolható kattanás videók rögzítéséhez

Míg a fotókat rögzítő fényképészek általában a blendegyűrűn található, kattanó állások által biztosított, fizikailag is érezhető visszajelzést részesítik előnyben, a filmesek inkább a sima, csendes, kattanások nélküli blendeműködtetést kedvelik. Az objektív blendegyűrűjén található, kattanó hanggal kísért vezérlőeszköz könnyedén be- és kikapcsolható, így fotók és videók rögzítéséhez egyaránt megfelelő.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Napellenző-rögzítő és -kioldó

A napellenző-rögzítő mechanizmus megakadályozza a napellenző véletlen leválását a fényképezési helyszínek változtatása során, míg a napellenző-kioldó gomb megkönnyíti a napellenző szükség szerinti eltávolítását és visszahelyezését.

Kép a(z) FE 85 mm F1.4 GM termékről

Magas szintű megbízhatóság mostoha körülmények között is

A megszokott por- és nedvességálló megoldások mellett az objektív és a váz találkozását szigeteléssel láttuk el, amely nagyobb fokú védelmet és megbízhatóságot garantál a kihívást jelentő környezetekben. Magabiztos felvételkészítés kisebb esőben vagy szeles időben is.

Tudj meg többet