FE 600 MM F4 GM OSS

Összes műszaki adat és funkció

SEL600F40GM

4 309 930 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
600
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
900
Objektívcsoportok / elemek
18-24 *Egy szűrővel együtt
Látószög (35 mm)
4° 10'
Látószög (APS-C)
2° 40'
Maximális blende (F)
4
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
4,5 m (14,8 láb)
Maximális nagyítási arány (x)
0,14
Szűrőátmérő (mm)
40,5
Képstabilizálás (SteadyShot)
Optikai SteadyShot
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
SEL14TC
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
SEL20TC
Napellenző típusa
Lekerekített forma

Méret és tömeg

Méretek (Átm. × H)
163,6 × 449 mm (6 1/2″ × 17 3/4″)
Tömeg
3040 g (107,3 oz)

A doboz tartalma

  • Sapka (modell): ALC-SH158
  • Első objektívsapka
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Kemény tok
  • Objektívszíj
  • Tokpánt
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

600 mm-es F4 G Master szupertelefotós objektív

Gyors automatikus élességállítás, lenyűgöző G Master felbontás és bámulatos bokeh – mindez könnyű, jól kiegyensúlyozott, hordozható objektívben. A Sony eredeti XA objektív- és XD lineárismotor-technológiája hozzájárul az optikai és mechanikai csúcsteljesítményhez, amellyel lehetővé válik dinamikus, szemet gyönyörködtető képek rögzítése távolról is. Ideális eszköz sport-, hír- és természetfotózáshoz.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

XD motorok a gyors, precíz és megbízható AF funkcióhoz

Két XD (extrém módon dinamikus) lineáris motor biztosít gyors és precíz AF funkciót, valamint megbízható követést, így képes a legtöbbet kihozni a modern fényképezőgépvázakból, és könnyedén megtartani a pontos fókuszt a villámgyors sportmozzanatokon és természeti témákon. Új vezérlési algoritmus segíti a nagy fókuszpontcsoport gyors és csendes pozicionálását minimális késedelemmel és vibrációval.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Nagy méretű XA elem a minőségi képekért

Az igényes G Master optikai kialakítás rendkívül magas kontrasztot képes rögzíteni a kép széleinél is. Az újonnan kifejlesztett, nagy méretű XA (extrém módon aszférikus) elem és három fluoritos elem szorítja vissza a teleobjektíveknél előforduló kromatikus aberrációt, így lenyűgöző felbontást és részletgazdagságot ér el a teljes képterületen.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Bámulatos G Master bokeh

Amellett, hogy új, rendkívüli felületi precizitású, nagy blendéjű XA (extrém módon aszférikus) elem található bennük, minden egyes objektív külön kalibráción esik át a szférikus aberráció szabályozása érdekében, hogy megvalósulhasson a bámulatos G Master bokeh és a nagy felbontás optimális egyensúlya. A 11 lamellás, körkörös blende tovább fokozza az objektív lágy bokeh effektusának szépségét.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Extra átfogás 1,4×/2,0× telekonverterrel

Kapható hozzá nagy teljesítményű, 1,4-szeres és 2,0-szeres telekonverter. A 2,0-szeres telekonverter az objektív fókusztávolságát 1200 mm-esre (APS-C váz esetén 1800 mm-esre) nyújtja F8 maximális blendenyílással, ugyanakkor megőrzi a kimagasló optikai minőséget, valamint az AF funkció sebességét és precizitását.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Becsillanásmentesség a kiemelkedő tisztaság érdekében

A Sony eredeti Nano AR bevonata, a belső felületek posztóborítása és más tervezési megoldások minimálisra csökkentik a belső tükröződéseket, így az objektív nem hajlamos sem a kép tisztaságát csökkentő becsillanásra, sem a szellemképképződésre. A képalkotás éles és tiszta még előnytelen fényviszonyok között is. (1. Nano AR bevonat / 2. Üveg / 3. Átjutó fény)

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Könnyű és kiegyensúlyozott a könnyed fotózás érdekében

Mindössze 3040 grammos tömege és hibátlan egyensúlya az SEL400F28GM technológiájának felhasználásának köszönhető, és lehetővé teszi a kimagasló optikai teljesítmény minden előnyének kihasználását akár kézből, akár egylábú állványról fotózva is. Kompakt, könnyű, E-bajonettes váz tömegközéppontjának elhelyezkedése ideális a sima és precíz pásztázáshoz. 

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Por- és nedvességálló kialakítás

Por- és nedvességálló kialakítása biztosítja a kültéri munkához szükséges megbízhatóságot kihívást jelentő körülmények között is.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Merev magnéziumötvözetből készült közgyűrűelemek

Nagy szilárdságú magnéziumötvözet teszi erősebbé a közgyűrűt, az állványrögzítést és a legfontosabb belső elemeket, így kettős előnyt biztosít: a gép kivételesen tartós, tömege pedig kisebb. Mindkét jellemző megkönnyíti a fotózást kihívást jelentő felvételkészítési helyzetekben és környezetekben.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Könnyű szénszálas napellenző

Ez a könnyű és tartós, szénszálas napellenző posztóborítású belső felületet kapott, amely a képminőséget esetleg rontó, nemkívánatos fény kizárásával maximalizálja a képminőséget.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Merev, tartós rögzítőkialakítás

A profi felhasználás kihívásainak való megfelelés jegyében a rögzítő csavarjainak száma nőtt, ami más fejlesztésekkel együtt garantálja a maximális szilárdságot és megbízhatóságot.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Láda jellegű, saját hordtok

A külön formatervezett, láda jellegű hordtáska védi az objektívet szállítás közben az ütődésektől és a rázkódástól.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Teljes idejű DMF

Ha a FULL TIME DMF kapcsoló bekapcsolt (ON) állásban van, a gép automatikusa aktiválja a manuális élességállítást a fókuszgyűrű mozgatásakor, még AF-C módban is. Ez a funkció alkalmas a fókusz korrigálására, ha például az autofókusz rossz témát fog be. Nagyszerű megoldást kínál a fókusz finomítására is a kezdeti – félig lenyomott kioldógombbal aktivált – automatikus fókuszbeállítás után.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

3 módú optikai SteadyShot

Optikai képstabilizálás könnyíti az éles képek készítését kézben tartott géppel, szupertelefotós fókusztávolságok esetén is. A MODE 2 ideális stabilizálást kínál pásztázó felvételekhez, a MODE 3 pedig fejlett képkeresős stabilizálást biztosít, amely megkönnyíti a dinamikus sportpillanatokról és a vadvilág történéseiről készített felvételek komponálását. 5 tengelyes stabilizálás érhető el a kompatibilis α vázak esetében.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A lineáris mozgatású MF funkció garantálja, hogy a gép közvetlenül és lineárisan reagál a fókuszgyűrű mozgatására a kézi élességállítás finom vezérlése érdekében. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés azonnali és precíz élmény.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Négy testre szabható fókuszrögzítő gomb

Programozható fókuszrögzítő gombok találhatók a gép négy pontján, így bármilyen tájolás esetén könnyen hozzáférhetők. A fókuszrögzítő gombokat a fényképezőgép menüjén keresztül is testre lehet szabni, amely egyéb funkciók – például az Eye AF – hozzárendelését is lehetővé teszi.

Tudj meg többet

Sokoldalú funkciógyűrű

A sokoldalú, kényelmes funkciógyűrűvel előre beállított fókuszpontra, hozzárendelt funkció vezérlésére vagy funkció nélküli állapotra lehet váltani a módválasztón keresztül.

Azonnali fókusz előre beállított pontra

Az előre meghatározott fókuszpont SET gombbal történő mentését követően a funkciógyűrű forgatásakor a gép azonnal az előre meghatározott fókuszpontra vált, ha a PRESET mód aktív. Ez ideális módja a fókuszpontok előzetes megadásához – például a gyorsan zajló sporttevékenységek esetében. Az AF és az MF módban egyaránt működik, és független a fókusztartomány-limiter beállításaitól is.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Gördülékeny motoros élességállítás

Ha a funkciógyűrű módkapcsolója FUNCTION állásban van, és a motoros élességállítási funkció van hozzárendelve, a gyűrű forgatásának hatására az objektív zökkenőmentesen a megadott irányban módosítja a fókusztávolságot az elforgatás mértékével arányos sebességgel. A motoros élességállítás hasznos a filmkészítés közbeni gördülékeny pull-fókusz effektushoz.

Gyors váltás a full frame és az APS-C felbontás között 

Ha a funkciógyűrű módkapcsolója FUNCTION állásban van, és az APS-C/full frame kapcsolófunkció van hozzárendelve, a funkciógyűrű elfordításával azonnal váltani lehet az APS-C és a full frame látószög között (ezt a legújabb α9 szoftververzió támogatja).

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Foglalat becsúsztatható szűrőhöz

A szűrőfoglalat szabványos 40,5 mm-es ND és egyéb szűrőtípusokat képes fogadni, valamint a külön kapható VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrőt. A VF-DCPL1 cirkuláris polárszűrő az optimális effektus érdekében az objektívre szerelve is elforgatható.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Strapabíró, sokoldalú állványrögzítő

Az objektív állványrögzítője csapágyazott a fokozott tartósság és a sima elfordulás érdekében. Emellett 90°-os kattanásos ütközők is vannak, amelyeket be (ON) és ki (OFF) lehet kapcsolni a felhasználó igényének megfelelően: az ON a biztos és gyors 90°-os pozicionálást szolgálja, az OFF pedig kisebb ellenállást és zökkenőmentes elfordulást eredményez.

Kép a(z) FE 600 mm F4 GM OSS termékről

Fókusztartomány-limiter a gyorsabb élességállítás érdekében

Fókusztartomány-limiter kapcsoló segítségével korlátozni lehet az objektív automatikus élességállítási tartományát 4,5 és 15 méter közé, 15 méter és a végtelen közé, illetve engedélyezni lehet az automatikus élességállítást a teljes tartományon, korlátok nélkül. Ez felgyorsíthatja az automatikus élességállítást egyes helyzetekben azzal, hogy kizárja az objektív fókuszálását a céltartományon kívüli térrészekre.

Tudj meg többet