FE 24mm F1.4 GM

Összes műszaki adat és funkció

SEL24F14GM

569 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
24
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
36
Objektívcsoportok / elemek
10 – 13
Látószög (35 mm)
84゚
Látószög (APS-C)
61゚
Maximális blende (F)
1,4
Minimális blende (F)
16
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,24 m
Maximális nagyítási arány (x)
0,17
Szűrőátmérő (mm)
67
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Napellenző típusa
Szirom alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
75,4 x 92,4 mm
Tömeg
445 g

A doboz tartalma

  • Napellenző (modell): ALC-SH154
  • Elülső objektívsapka: ALC-F67S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Döbbenetes, F1.4-es felbontás mobil prímobjektívben

A csúcstechnológiának köszönhetően a G Master teljesítménye kifinomult, a felbontása egyenletesen magas, a bokeh-k pedig lágyak és természetesek még a legnagyobb, F1.4-es blende mellett is. Az objektív kompakt, és kategóriájában a legkönnyebb, így maximalizálja az E-bajonettes hordozhatóság előnyeit. Emellett gyors, precíz AF-meghajtást is biztosít, valamint csúcsszintű vezérlést és megbízhatóságot, ezért kiváló választás a profi fotósok számára.

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Kiváló felbontás a kép teljes területén

A G Master szigorú követelményeit is kielégítő optikai kialakításba foglalt két XA (extrém aszférikus) elem nagy felbontást biztosít a teljes képterületen. A három ED (extraalacsony szórású) lencsetag pedig hatékonyan fojtja el a kromatikus aberrációt. Ez az innovatív optikai kialakítás minimalizálja a szagittális becsillanást, így a pontszerű fényforrások pontosan reprodukálódnak.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Az ED lencsetagok kiküszöbölik a színhibákat

Az objektív optikai útjába gondosan beépített három ED (extraalacsony szórású) üveg lencsetag minimalizálja a sugár-, az oldalirányú és a kromatikus aberrációt, így optimális élességet biztosít a kép egészén.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

A csúcstechnológiás optikai kialakítás hűen adja vissza a pontszerű fényforrásokat

A két precíziós XA-elemet magában foglaló, csúcstechnológiás optikai kialakítás megszünteti a szagittális becsillanást, amely a nagyblendés objektívek gyakori hibája. A szagittális becsillanás az a jelenség, amikor a pontszerű fényforrások képe természetellenes módon elkenődik, hasonlóan, mint egy kitárt szárnyú madár, és amely főként a kép széleinél jelentkezik. A pontszerű fényforrások természetes reprodukciója különösen fontos olyan jelenetek fotózásakor, amelyeken például csillagok vagy városi fények láthatók.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

A nanokristály-bevonat javítja a becsillanással szembeni ellenállást

Az eredeti Nano AR bevonattechnológia hatékony megoldást nyújt, mert megszünteti a becsillanást és a szellemképképződést okozó belső tükröződéseket, így optimális kontraszt és tisztaság érhető el a legkülönbözőbb felvételi körülmények között is. (1. Nano AR bevonat / 2. Üveg / 3. Átjutó fény)

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Kompakt és könnyű kialakítás

Az új optikai kialakítás két XA-elemmel, (melyek egyike az első objektíven található) csökkenti az objektív egészének átmérőjét. Így az újonnan kifejlesztett DDSSM (Direct Drive SSM) fókuszmeghajtó rendszerrel kombinálva figyelemreméltóan kis súly – mindössze 445 gramm – érhető el. Az objektív csökkentett mérete és súlya miatt tökéletesen illeszkedik a kompakt E-bajonettes vázakhoz.

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

A 11 lamella fokozza a bokeh szépségét

Az objektív blendéje 11 lamellát tartalmaz, ami az α objektívekre jellemző. A kör alakú kivitel szinte tökéletesen kör alakú blendét hoz létre, még akkor is, ha az objektívet 1 vagy két osztással alacsonyabbra állítják, és így gyönyörű, kerek bokeh érhető el egyszerűen. Ez hozzájárul a lágy, sima háttérbokeh-hoz is, amely kiválóan kiemeli a témát.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

A nagy teljesítményű DDSSM-et újraterveztük és optimalizáltuk az objektívhez

Az átalakított, nagy teljesítményű DDSSM (Direct Drive SSM) fókuszvezérlő rendszer hozzájárul a kisebb mérethez és tömeghez, és eközben kb. háromszor nagyobb tolóerőt biztosít, mint az előző rendszer. Az új DDSSM rendszer megnövelt ereje gyorsabb, precízebb, csendesebb automatikus fókuszálási képességet biztosít, így kiemelkedő teljesítményt nyújt álló- és mozgóképek készítésekor is.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Könnyedén kikapcsolható kattanás videók rögzítéséhez

A blendegyűrű olyan mértékű gyorsaságot és reagálóképességet biztosít, amilyenre a profiknak szükségük van az állóképek és a videók készítéséhez. A BE/KI kapcsolóval a blendegyűrű ütközői igény szerint be vagy kikapcsolhatók. Az ütközőket bekapcsolva a fotós ujja visszajelzést kap, így könnyebben állíthatja be a gyűrűt állóképek készítésekor. Ha az ütközők ki vannak kapcsolva, a blendegyűrű simán és halkan mozog, így egyenletesen és hang nélkül állítható be filmkészítés közben.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Egyenletes, rugalmas kezelés

A fókuszrögzítő gomb testreszabható a fényképezőgépváz menüjéből. A felhasználó közvetlenül hozzáférhet a fókuszrögzítő gombhoz rendelt másodlagos funkcióhoz, amely lehet például a „Rácsvonalak”, mellyel ellenőrizhető a kompozíció tájfotózáskor, vagy a „Fehéregyensúly”, amellyel a fehéregyensúly az aktuális fényviszonyokhoz igazítható, vagy különleges hangulat teremthető.

Tudj meg többet

Magas szintű megbízhatóság mostoha körülmények között is

A fókuszgyűrű gumianyaga még alacsony hőmérsékleten is könnyűvé teszi a vezérlést, a napellenzőzár gomb megakadályozza a napellenző véletlen leválását szállítás közben, a por- és nedvességálló kialakítás pedig javítja a megbízhatóságot és a kültéri használat lehetőségeit.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Sokoldalú, ujjmozdulattal végezhető fókuszvezérlés

A fókuszmód kapcsoló lehetővé teszi az autofókusz és a manuális fókusz változó körülményeknek megfelelő gyors váltását.

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Fluorbevonatos elülső elem

Az első elem fluorbevonata ellenáll az ujjlenyomatoknak, a pornak, a víznek, az olajnak és a sárnak, és egyszerűvé teszi a tisztítást, ha ilyen anyagok mégis az objektív felületére kerülnének.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 24mm F1.4 GM termékről

Kiváló válaszidő, valamint finom, lineáris fókuszvezérlés

A fókuszgyűrű lineáris válaszú manuális fókuszt tartalmaz, mellyel finom manuális fókuszvezérlés valósítható meg. A fókuszgyűrű forgatásakor a fókusz lineárisan változik, így a manuális fókusz gyorsan és pontosan vezérelhető.

Tudj meg többet