FE 20MM F1.8 G

Összes műszaki adat és funkció

SEL20F18G

413 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
20
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
30
Objektívcsoportok / elemek
12-14
Látószög (35 mm)
94
Látószög (APS-C)
70
Maximális blende (F)
1,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
9
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,19 m (AF), 0,18 m (MF)
Maximális nagyítási arány (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Szűrőátmérő (mm)
67
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Szirom alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
73,5 × 84,7 mm
Tömeg
373 g

A doboz tartalma

  • Napellenző (típus): ALC-SH162
  • Elülső objektívsapka: ALC-F67S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Puha tok
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Kompakt, nagy felbontású 20 mm F1.8 prímobjektív

A Sony legújabb optikai technológiája lenyűgöző felbontást biztosít saroktól sarokig a maximális F1.8 blendénél egy nagy blendéjű, nagylátószögű prímobjektívben. A rendkívül kompakt objektív egy E-bajonettes vázzal kiváló AF-teljesítményt, vezérelhetőséget és megbízhatóságot nyújt nagyon sokféle fotózási helyzetben.

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Kiváló saroktól sarokig terjedő felbontás F1.8-tól

Az innovatív optikai kialakításban található két AA (továbbfejlesztett aszférikus) tag minimalizálja az aberrációt, és kiváló felbontást biztosít saroktól sarokig az objektív legszéleseb F1.8 blendéjétől.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Egyenletes és természetes háttérelmosás (bokeh)

A szférikus aberráció precíz szabályozása mellett, mely jelentős hatással van a háttérelmosás minőségére, az FE 20mm F1.8 G egy 9 lamellás körkörös blendével biztosítja a G Lens objektívekre jellemző sima, egyenletes háttérelmosást és természetes csúcsfényeket.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Realisztikusan renderelt pontforrások

Két AA- (továbbfejlesztett aszférikus) és három ED- (extraalacsony szórású) üvegtag minimalizálja a szagittális becsillanást, hogy pontos legyen a pontszerű fényforrások reprodukálása, színátfolyás nélkül.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Kiváló AF-sebesség, precizitás és követés

A két XD (eXtreme Dynamic, vagyis rendkívül dinamikus) lineáris motor könnyen lépést tart a Sony nagysebességű fényképezőgépvázaival, és teljes mértékben kihasználja azok AF-sebességét, precizitását és követési képességét. Az új vezérlési algoritmusok az objektív nagy fókuszcsoportjának sima és késleltetés nélküli mozgatásával biztosítják a dinamikus, néma és alacsony rezgésű autofókuszt.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Kompakt és könnyű a fokozott mobilitásért és kezelhetőségért

A fejlett optikai kialakítás két AA-tagot tartalmaz, melyet egy finomított mechanikai rendszer támogat egy mindössze 373 gramm tömegű G Lens objektívben. Fokozott mobilitást kínál a kompakt, E-bajonettes vázak használatakor, és jól használható gimballal vagy kiegészítő markolattal. Az FE 20mm F1.8 G egy sokoldalú objektív, mely nagyon sokféle fotózási és filmkészítési igényt kielégít.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Kiváló teljesítmény közelképeknél, még szelfiknél is

Amellett, hogy a 20 mm kiváló fókusztávolság a szelfikhez, az objektív minimális fókusztávolsága mindössze 0,19 méter AF módban, és csak 0,18 méter kézi fókuszálásnál. Kiválóan használható gimballal és markolattal, akár szelfik készítéséhez, akár más témáknál.

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Nano AR bevonat az éles kontrasztért

A Sony eredeti Nano AR bevonata precíz, szabályos nanoszerkezetet hoz létre az objektív felületén, amely nem befolyásolja a fényáteresztést, de elfojtja a visszatükröződéseket, amelyek a becsillanást és szellemképképződést okozhatnak. A belső tükröződéseket abszolút minimumra csökkenti, ezáltal kiemelkedő tisztaságot és kontrasztot biztosít. (1. Nano AR bevonat / 2. Üveg / 3. Áteresztett fény)

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Por- és nedvességálló

Por- és nedvességálló kialakítása biztosítja a kültéri munkához szükséges megbízhatóságot kihívást jelentő körülmények között is.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Természetes, lineáris manuális fókuszbeállítási működés

A lineáris mozgatású MF funkció garantálja, hogy a gép közvetlenül és lineárisan reagál a fókuszgyűrű mozgatására a kézi élességállítás finom vezérlése érdekében. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés azonnali és precíz élmény.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Testre szabható fókuszrögzítő gomb

Az ideálisan elhelyezett fókuszrögzítő gomb leegyszerűsíti a fókuszrögzítés vezérlését, valamint a fényképezőgép-vázról elérhető menü számos funkciójához is hozzárendelhető.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Elülső elem fluorbevonattal

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

Könnyű váltás a manuális és az autofókusz között

Az automata és manuális beállítás közötti azonnali váltást lehetővé tevő fókusz üzemmód kapcsoló különösen előnyös lehet, amikor finom manuális fókuszbeállítást igénylő témákat vagy helyzeteket akarunk megörökíteni.

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

A kapcsolható ütközőjű blendegyűrű

A profi helyzetekben elvárt gyors reakció mellett a blendegyűrű tartalmaz egy kapcsolót is, amely be- vagy kikapcsolja az ütközőket. Bekapcsolva pontos visszajelzést ad állóképeknél, kikapcsolva pedig folyamatosan, némán állítható filmfelvételkor.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

30 mm-rel egyenértékű APS-C vázaknál

Az objektív kiválóan használható kisebb APS-C formátumú vázakkal is, mivel széles, 30 mm-es fókusztávolságot biztosít (full frame formátummal egyenértékű). A 30 mm kiváló városi pillanatképekhez, vagy akár a táj megörökítéséhez túrázás vagy hegymászás közben. A SEL20F18G az APS-C és a full frame felhasználóknak is kifejezetten ajánlott.

Kép a(z) FE 20mm F1.8 G termékről

A Sony filmes technológiája támogatja a profi filmkészítést

A filmkészítésnél nagyon hasznos egyebek mellett az objektív XD lineáris motorjai által biztosított gyors, precíz AF és követés, az ultraszéles, 20 mm-es látószög a full frame vázak esetén (30 mm az APS-C vázaknál vagy Super 35 látószög-beállításnál), a nagy fényerejű F1. 8 maximális blende, a kompakt és könnyű kialakítás, valamint a kiváló teljesítmény közelképeknél. Az objektív kis mérete és könnyűsége mellett a belső fókusz kialakítása kényelmessé teszi a kompakt gimballal vagy markolattal történő vlogoláshoz és más helyzetekben.

Tudj meg többet

Sokféle szűrőt lehet ráhelyezni

Számos más ultranagy látószögű objektívvel ellentétben az objektívre körkörös polárszűrőket lehet helyezni a tájképfotózáshoz, ND-szűrőket a filmekhez, és más típusú szűrőket is, így az irányítás valóban a felhasználó kezében van.

Tudj meg többet