E 16–55 MM F2.8 G

Összes műszaki adat és funkció

SEL1655G

465 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
APS-C
Gyújtótávolság (mm)
16–55
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
24–82,5
Objektívcsoportok / elemek
12-17
Látószög (35 mm)
-
Látószög (APS-C)
83°–29°
Maximális blende (F)
2,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
9
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,33 m (1,09 láb)
Maximális nagyítási arány (x)
0,2
Szűrőátmérő (mm)
67
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Zoomrendszer
Kézi
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Szirom alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
73 x 100 mm (2 7/8 x 4 hüvelyk)
Tömeg
494 g (17,5 uncia)

A doboz tartalma

  • Napellenző (modell): ALC-SH161
  • Elülső objektívsapka: ALC-F67S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Puha tok
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Gyors, konstans F2.8 zoom

A Sony első 16–55 mm-es (24–82,5 mm Full Frame-nek megfelelő) APS-C zoomobjektívje konstans F2.8 blendével kompakt, ugyanakkor a G Lens objektív sorozatnak megfelelő teljesítményt kínál. Új optikai kivitel gondoskodik a kiváló, széltől-szélig egyenletes felbontásról, és szükség szerint gyönyörű bokeh is rendelkezésre áll. Kompakt, könnyű és a témák széles választékához ideális.

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Kiváló G Lens objektív felbontás

Két AA (továbbfejlesztett aszférikus) és két aszférikus elem nyomja el az aberrációt a kiváló, széltől-szélig egyenletes G Lens objektíves felbontáshoz, ugyanakkor három ED (extraalacsony szórású) üvegelem csökkenti minimálisra a színintenzitás egyenetlenségeit. Az eredmény éles, kristálytiszta részletek és természetes szín a teljes zoomtartományban, bármely fókusztávolságnál.

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Sima, meseszép bokeh

A szférikus aberráció nagy mértékben befolyásolja a bokeh minőségét; a precíz vezérlésének köszönhetően sima, vonzó bokeh születik a fókuszban nem lévő területeken. A 9 lamellás körkörös blende szintén hozzájárul az objektív gyönyörű bokeh-jához. Az éles, fókuszban lévő részletek és a lenyűgöző háttér bokeh kontrasztja mély, impresszív képanyagról gondoskodik.

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Éles kontraszt

A Sony eredeti Nano AR bevonata precíz, szabályos nanostruktúrát hoz létre az objektív felszínén, ami nem befolyásolja a fény továbbítását, ugyanakkor elnyomja a becsillanást és szellemképképződést okozó tükröződést. A belső tükröződés abszolút minimálisra csökken, kiváló képtisztaságot és kontrasztot biztosítva. (1. Tükröződésmentes nanokristály-bevonat / 2. Lencse / 3. Továbbított fény)

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Kompakt, könnyű és fényes

Az optimalizált mechanikai és optikai kivitelnek köszönhetően mindössze 494 g (17,5 uncia) tömegű, kompakt, konstans F2.8 16–55 mm-es (24–82,5 mm Full Frame-nek megfelelő) zoomobjektív. Ez a kiváló minőségű objektív ideális választás a portréktól kezdve a mindennapi pillanatfelvételekig, kompakt E-bajonettes vázzal ötvözve kiemelten mobil, kezelhető rendszert alkotva a fényképezési alkalmazások széles választékához.

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Gyors, precíz AF és követés

Ebben az objektívben a Sony fejlett XD (extrém dinamikus) lineáris motorját alkalmazták, mint a G Master sorozatú objektíveknél. Az XD lineáris motor kihasználja a fényképezőgép-váz sebességpotenciálját, így kiemelt sebességgel és pontossággal akár a gyorsan mozgó témákra is tud követéssel fókuszálni. 

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Testre szabható fókuszrögzítő gomb

A fókuszrögzítő gomb kényelmesen elérhetően, az objektív közgyűrűjén van elhelyezve a fókuszrögzítés könnyű vezérléséhez. A gombot a fényképezőgép menüjén keresztül is testre lehet szabni, amely egyéb funkciók – például a Jobb/Bal szem kiválasztása – hozzárendelését is lehetővé teszi.

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Fókusz üzemmód kapcsoló

Az automata és manuális beállítás közötti azonnali váltást lehetővé tevő fókusz üzemmód kapcsoló különösen előnyös lehet, amikor finom manuális fókuszbeállítást igénylő témákat vagy helyzeteket akarunk megörökíteni.

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Lineáris válaszú MF

A Sony lineáris mozgatású MF funkciója garantálja, hogy a fókuszgyűrű közvetlenül és lineárisan reagáljon a manuális élességállítás finom vezérléséhez. A fókuszgyűrű forgatása közvetlenül jelentkezik a fókusz változásában, így a vezérlés az azonnaliság és a precizitás érzetét kelti.

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Por- és nedvességálló

Por- és nedvességálló kialakítása biztosítja a kültéri munkához szükséges megbízhatóságot kihívást jelentő körülmények között is.

Bővebben

Kép a(z) E 16–55 mm F2.8 G termékről

Fluorbevonatos elülső elem

Az elülső lencsetag fluorbevonata taszítja a vizet, az olajat és az egyéb anyagokat, egyúttal egyszerűbb letörölni a felületéről bármilyen mégis megtapadó szennyezőanyagot és ujjlenyomatot.

Bővebben