E 15 mm F1.4 G termékképe
E 15 mm F1.4 G bal oldalról
E 15 mm F1.4 G felülről
E 15 mm F1.4 G jobb oldalról
Alpha 6600 fényképezőgépre helyezett E 15 mm F1.4 G képe
Alpha 6400 fényképezőgépre helyezett E 15 mm F1.4 G képe
Látványos renderelés és bokeh F1.4 G Lens objektívben

A lenyűgöző G Lens rendereléssel és kifejező F1,4 bokeh-hatással ez a 15 mm (35 mm Full Frame egyenértékű: 22,5 mm) nagylátószögű prímobjektív dinamikus perspektívákat biztosít. Akár állóképeket, akár videót készítesz, a kiváló kezelhetőség és AF-teljesítmény kompakt, könnyű hordozhatósággal párosul a sokoldalúság érdekében.

Csodás és mély bokeh egy széles F1.4 G Lens objektívben

Videó

APS-C E-bajonett logóképe

Sony α E-bajonettes fényképezőgépekhez csatlakoztatva az APS-C E-bajonettes objektívek nagyszerű teljesítményt biztosítanak.

E 15 mm F1.4 G  fotógaléria
Tengerparti sziklaképződmény képe
Csodálatos G Lens felbontás teljes blendenyílástól

A három aszférikus tagot tartalmazó optikai kialakítás hatékonyan korrigálja a térgörbületet és az aberrációt, így az objektív széles, 15 mm-es látómezejében még teljes F1,4-es blendeértéknél is kiemelkedő felbontást biztosít. Egy ED (extraalacsony szórású) üvegtag és egy Super ED üvegtag tovább csökkenti a kromatikus aberrációt és hatékonyan csökkenti a periférikus színbeszűrődést.

Kép sárga virágokról
Lélegzetelállító bokeh F1.4 mellett

Az objektív nagy F1.4-es blendenyílása gyönyörű bokeh-t tesz lehetővé, amelyet tovább fokoz a precízen szabályozott szférikus aberráció és a 7 lamellás körkörös blende. A 0,17 méteres minimális fókusszal és 0,15x maximális nagyítással közel kerülhetsz a témához és mély háttérbokeh-t készíthetsz. A lenyűgöző közelképes teljesítmény fotóknál is videóknál is előnyös.

Kezében fényképezőt tartó férfi képe
Kompakt és könnyű az új alkotói szabadságért

Kis méretének és súlyának köszönhetően az objektív tökéletesen passzol kompakt APS-C vázakhoz. Az aszférikus tagok előnyeit maximálisan kihasználó kialakítás és a rövid, tükör nélküli belső távolság lenyűgöző teljesítményt nyújt egy mindössze 66,6 x 69,5 mm méretű és 219 g súlyú objektívben. Remek választás nagylátószögű tájképekhez, épületekhez, belső terekhez és általában pillanatképekhez.

A lineáris motorok illusztrációja
A fejlett AF kiaknázza a váz sebességpotenciálját

A két lineáris motor lenyűgözően gyors és precíz autofókuszt és követést biztosít a nagy blendéjű objektívnek fotóknál és videóknál is. Az AF és a követés annyira dinamikus, hogy a használt váz teljes sebességpotenciálja kihasználható, így még a gyorsan vagy szabálytalanul mozgó témák is megbízhatóan rögzíthetők.

Kifejező eszköz videókészítők számára

A belső fókuszmechanizmusnak köszönhetően, amely az objektív hosszúságát állandóan tartja fókuszálás közben, az objektív könnyen kezelhető sokféle helyzetben. A konzisztens súlypont azt is jelenti, hogy a gimbal kiegyensúlyozása könnyebb. Az objektív kis mérete és alacsony súlya fontos előnyöket biztosít a kezelés terén. A fejlett optikai kialakítás minimalizálja a látószögváltozást a videóknál.

Az E 15 mm F1.4 G termékképei, jobb és bal oldalról
Kiváló kezelhetőség és megbízhatóság

A fókuszgyűrű lineárisan reagáló manuális fókuszálást biztosít, mely úgy reagál, mint a mechanikus fókusz. Tovább van egy blendegyűrű ki- és bekapcsolható fokozatkattanással az intuitív blendeállításhoz, egy fókuszrögzítő gomb és egy fókuszmódváltó a sokoldalú fókuszvezérléshez. A kihívást jelentő kültéri körülmények közötti maximális megbízhatóság érdekében ez a masszív objektív por- és nedvességálló.

Az objektívfelépítés ábrája
Objektívfelépítés 

A Sony G Lens kialakítása nagyszerűen ötvözi a nagy felbontást és a csodás háttérbokeht, így segítve a művészi vízió kibontakozását.

[1] Aszférikus objektív  [2] Super ED-üveg  [3] ED- (extraalacsony szórású) üveg

Az SEL15F14G modulációátviteli függvénye
MTF diagram 

Az MTF függvény írja le, hogy az objektív mennyire adja vissza a részleteket; mérőszáma a közeli vonalak közti kontraszt nagysága.

[1] Kontraszt (%)  [2] Az objektív optikai középpontjától mért távolság (mm)  [3] Max. blende  [4] F8 blende  [5] Térbeli sűrűség  [6] 10 vonalpár/mm  [7] 30 vonalpár/mm  [8] Radiális értékek  [9] Tangenciális értékek

Közelkép a videózáshoz használt ILME-FX6-ról
A Sony objektívek előnyei videókészítésnél

Ismerd meg az E-bajonettes Sony objektívek által kínált négy egyedi előnyt. A Sony objektívek és fényképezőgépek kombinációja javítja a videókészítés élményét.

Objektívvezérlés
Az E 15 mm F1.4 G termékképe, bal oldalról.

[1] Fókuszgyűrű  [2] Blendegyűrű  [3]  Blendeindex  [4] Fókuszmódváltó  [5] Fókuszrögzítő gomb

Az E 15 mm F1.4 G termékképei, jobb oldalról

 [6] Blendekapcsoló 

Az E 15 mm F1.4 G  kompatibilitása

Az alábbi hivatkozásra kattintva további részleteket olvashatsz az objektív-, illetve házkompatibilitásról.

Egyes fényképezőgépvázak esetén szoftverfrissítésre lehet szükség a funkciók teljes körű használatához.

Műszaki adatok és funkciók

  • Csodálatos G Lens felbontás teljes blendenyílástól

  • Lélegzetelállító bokeh F1.4 mellett

  • Kompakt és könnyű az új alkotói szabadságért

  • A fejlett AF kiaknázza a váz sebességpotenciálját

  • Por- és nedvességálló kialakítás

Minimális fókusztávolság
0,20 m (AF), 0,17 m (MF)
Maximális nagyítási arány (x)
0,12 (AF), 0,15 (MF)
Szűrőátmérő (mm)
55
Tömeg
219 g
A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről