FE 135mm F1.8 GM

Összes műszaki adat és funkció

SEL135F18GM

681 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
135
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
202,5
Objektívcsoportok / elemek
10 – 13
Látószög (35 mm)
18゚
Látószög (APS-C)
12゚
Maximális blende (F)
1,8
Minimális blende (F)
22
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,7 m (2,3 ft)
Maximális nagyítási arány (x)
0,25
Szűrőátmérő (mm)
82
Képstabilizálás (SteadyShot)
– (vázba épített)
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
Inkompatibilis
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
Inkompatibilis
Napellenző típusa
Kerek alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
89,5 × 127 mm (3 5/8 × 5 hüvelyk)
Tömeg
950 g (33,6 oz)

A doboz tartalma

  • Sapka (modell): ALC-SH156
  • Elülső objektívsapka: ALC-F82S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

F1.8 135 mm-es prím nagyszerű felbontással, bokeh hatással és AF funkcióval

A Sony legfejlettebb optikai technológiáinak halmozásából egy nagy rekeszű prím teleobjektív született, amely kimagasló felbontást kínál F1.8 esetén is, valamint kifinomult bokeh hatást, amely a G Master sorozat védjegyévé is vált.

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Az XA és a Super ED elemek nagy felbontást nyújtanak F1.8 mellett is

Fejlett optikai rendszerben precízen elhelyezett XA (fokozottan aszférikus), Super ED (extraalacsony szórású) lencsetag és ED lencsetagok hatékonyan korrigálják az aberrációt, miközben egy lebegőfókuszos rendszer ezekkel a korrekciós megoldásokkal együttműködve garantálja az elérhető legnagyobb felbontást egészen a képszélekig, az objektív teljes fókusztartományán.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Nagy, gyönyörű, természetes bokeh

Az XA elemek kivételesen precíz felülete, a szférikus aberráció gondos szabályozása mind a tervezési, mind a gyártási folyamat során, valamint a 11 lamellás, körkörös blende ötvözetének eredménye a lenyűgözően sima, elegáns G Master bokeh, amellyel maradéktalanul kiaknázható a 135 mm-es, F1.8-as objektív kis mélységélessége.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Az ED lencsetagok kiküszöbölik a színhibákat

Egy Super ED (extraalacsony szórású) lencsetag és egy ED lencsetag átgondolt elhelyezése kiegyenlíti a tengelyirányú kromatikus aberrációt, ami gyakori probléma a nagy blendéjű teleobjektíveknél, így a rendszer élessége igazán meggyőző. Ez az összeállítás – a felbontás javításán túl – minimálisra mérsékli a háttérbokeh és az előtéri bokeh színbeszűrődését.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

A nanokristály-bevonat javítja a becsillanással szembeni ellenállást

A Sony eredeti Nano AR bevonattechnológiája hatékony megoldást nyújt, mert megszünteti a becsillanást és a szellemképet okozó belső tükröződéseket, így optimális kontraszt és tisztaság érhető el a legkülönbözőbb felvételi körülmények között is. (1. Nano AR bevonat / 2. Üveg / 3. Átjutó fény)

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Dupla elülső és hátsó XD lineáris motorral működő, gyors, precíz és csendes AF

A Sony innovatív XD (Extreme Dynamic) lineáris motorjai szintén fontos szerepet játszanak; lehetővé teszik a fókusz megtartását mozgó portréalanyokon, színpadi fellépőkön és más, hasonlóan dinamikus témákon – mindezt meggyőző sebességgel, precízen és megbízhatóan, ráadásul csendes és alacsony vibrációjú AF-vezérléssel.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Tartós és könnyű magnéziumötvözet

Az objektívcső váza tartós és könnyű magnéziumötvözetből készül. Az ötvözet szilárdsága segít megőrizni az optimális optikai precizitást és megbízhatóságot, kis sűrűsége pedig az alacsony össztömegben játszik szerepet.

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Por- és nedvességálló, így megbízhatóan működik zord körülmények közt is

Por- és nedvességálló kialakítása megfelelő védelmet nyújt a megbízható működéshez a kihívást jelentő kültéri környezetekben is.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Kiváló válaszidő, valamint finom, lineáris fókuszvezérlés

A fókuszgyűrű Linear Response MF funkciója lehetővé teszi a precíz szabályozást és az azonnali reakciót kézi élességállításnál akár fényképezés, akár videokészítés közben. Az élességállítás lineárisan reagál a fókuszgyűrű elfordulására, így a fényképezőgép pontosan követi a kezelője mozdulatait, mintha mechanikus rendszer volna.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Testre szabható fókuszrögzítő gombok oldalt és felül

Testre szabható fókuszrögzítő gombok találhatók az objektív oldalsó és felső felületén, vízszintes, függőleges és szinte bármilyen tájolású fotózáskor is könnyen és kényelmesen elérhető helyen. Igény szerint az AF és más funkciók is hozzárendelhetők a fókuszrögzítő gombokhoz.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Fókusztartomány-limiter

A fókusztartomány-határoló kapcsolóval (∞ ~ 1,5 m / 2 m ~ 0,7 m) az AF működését adott tartományra lehet korlátozni a maximális AF-sebességhez, valamint a kéretlen tárgyfókusz elkerüléséhez. A Távoli (∞ ~ 1,5 m) beállítás a közepes, a fej és nyak típusú, valamint a teljes alakos portrékhoz illik, a Közeli (2 m ~ 0,7 m) beállítás pedig a közeli arcfotókhoz és a rendkívül közeli részletfotózáshoz ideális

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Fluorbevonatos elülső elem

Az objektív elülső, külső felülete fluorbevonata ellenáll az ujjlenyomatoknak, a pornak, a víznek, az olajnak és más szennyezőknek, és egyszerűbbé teszi a tisztítást is, ha valamilyen szennyeződés mégis a lencsére tapad.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Könnyedén kikapcsolható kattanás videók rögzítéséhez

A blendegyűrű olyan mértékű gyorsaságot és reagálóképességet biztosít, amilyenre a profiknak szükségük van az állóképek és a videók készítéséhez. Blendestop-kapcsoló teszi lehetővé a blendegyűrű ütközőinek igény szerinti aktiválását, illetve kikapcsolását. Az ütközőket bekapcsolva a fotós ujja visszajelzést kap, így könnyebben állíthatja be a gyűrűt állóképek készítésekor. Ha az ütközők ki vannak kapcsolva, a blendegyűrű simán és halkan mozog, így egyenletesen és hang nélkül állítható be filmkészítés közben.

Bővebben

Kép a(z) FE 135mm F1.8 GM termékről

Sokoldalú, ujjmozdulattal végezhető fókuszvezérlés

Fókuszmódválasztó kapcsoló teszi lehetővé a gyors váltást AF (automatikus fókusz) és MF (manuális fókuszbeállítás) mód között a zökkenőmentes, megszakított fotózáshoz.