Termék képe
Objektív bal oldali nézete
Objektív felülnézete
Objektív jobb oldali nézete
ZV-E10 objektívvel
11 mm F1.8 APS-C prímobjektív fotókhoz és videókhoz

Az ultraszéles képeket biztosító 11 mm (35 mm Full Frame egyenértékű: 16,5 mm) gyújtótávolsággal és a nagy F1,8 maximális blendenyílással ez az objektív mindössze 181 g súlyú. Tökéletesen illik a kompakt APS-C vázakhoz, így bárhol lenyűgöző fotókat és videókat készíthetsz. Két lineáris motorral rendelkezik a gyors és pontos AF-hez, amely fotóknál és videóknál is használható.

Kompakt 11 mm F1.8 fotókhoz és videókhoz

Videó

APS-C E-bajonett logóképe

Sony α E-bajonettes fényképezőgépekhez csatlakoztatva az APS-C E-bajonettes objektívek nagyszerű teljesítményt biztosítanak.

E 11 mm F1.8  fotógaléria
Éjszakai kép
Mély, kifejező bokeh

Az F1,8-as maximális blendenyílásnak köszönhetően a mély, lenyűgöző képeken rendkívül kifejező bokeh érhető el. A 0,12 méteres minimális fókusszal és 0,2x maximális nagyítással egyenletesen defókuszált háttérrel készíthetők közeli felvételek. A precízen szabályozott szférikus aberráció és a 7 lamellás körkörös blende nagyban hozzájárul az objektív által kínált gyönyörű bokeh-hatáshoz.

Csigalépcső képe
Nagy felbontás az ultraszéles, 11 mm-es látómezőben

A legmodernebb optika egyenletesen nagy felbontást biztosít egészen a kép széléig. A három aszférikus tag optimális elhelyezése ideálisan korrigálja a térgörbületet, így biztosítva a kiváló felbontás megőrzését a teljes képmezőben, még maximális blendenyílásnál is. Három ED (extraalacsony szórású) üvegtag hatékonyan elnyomja a kromatikus aberrációt és a színbeszűrődést a kiváló képminőség érdekében.

Egy modell kiveszi a fényképezőt a táskából
Kompakt és könnyű a rendkívüli szabadságért

Kompakt méretének és kis súlyának köszönhetően az objektív tökéletesen passzol APS-C vázakhoz. A kiváló mobilitás és a könnyű kezelhetőség nagyszerű, ha hosszan kell kézből vagy markolattal fotózni. A szférikus és aszférikus tagok innovatív kombinációja lenyűgöző optikai teljesítményt nyújt egy mindössze 66 x 57,5 mm-es és mindössze 181 g-os objektívben. 

A lineáris motorok illusztrációja
A fejlett AF maximalizálja a váz sebességpotenciálját

A két lineáris motor lenyűgözően gyors és precíz autofókuszt és követést biztosít a nagy blendéjű objektívnek fotóknál és videóknál is. Az AF és a követés annyira dinamikus, hogy a használt váz teljes sebességpotenciálja kihasználható, így még a gyorsan vagy szabálytalanul mozgó témák is csendesen és megbízhatóan rögzíthetők.

Sokoldalú eszköz videókészítők számára

A 11 mm-es látószöggel és a nagy F1,8-as blendenyílással könnyen megörökíthetők a dinamikus témák egy pazar háttér előtt, gyönyörű bokeh-hatással. A fejlett optikai kialakítás minimalizálja a látószögváltozást a videóknál. Ez az egyedülálló ultraszéles objektív lehetővé teszi az elülső szűrők használatát is, ami extra kreatív rugalmasságot biztosít a legkülönbözőbb helyzetekben.

Illusztráció és kép a por- és nedvességálló kialakításról és gombokról
Kiváló kezelhetőség és megbízhatóság

Kis mérete ellenére az objektív kiemelkedő kezelhetőséget és megbízhatóságot kínál. A lineárisan reagáló MF azonnali kézi fókuszálást biztosít, míg a fókuszrögzítő gomb és a fókuszmód-kapcsoló további sokoldalú fókuszvezérlést biztosít. A kihívást jelentő kültéri körülmények közötti maximális megbízhatóság érdekében pedig hatékony por- és nedvességálló kivitellel rendelkezik.

Az objektívfelépítés ábrája
Objektívfelépítés 

Lenyűgöző optikai teljesítményt biztosít a Sony gépekhez, és precíz kialakításának köszönhetően számos alkalmazáshoz sokoldalú és megbízható használatot nyújt.

[1] Aszférikus objektív  [2] ED (extraalacsony szórású) üveg 

Az SEL11F18 modulációátviteli függvénye
MTF diagram 

Az MTF függvény írja le, hogy az objektív mennyire adja vissza a részleteket; mérőszáma a közeli vonalak közti kontraszt nagysága.

[1] Kontraszt (%)  [2] Az objektív optikai középpontjától mért távolság (mm)  [3] Max. blende  [4] F8 blende  [5] Térbeli sűrűség  [6] 10 vonalpár/mm  [7] 30 vonalpár/mm  [8] Radiális értékek  [9] Tangenciális értékek

Közelkép a videózáshoz használt ILME-FX6-ról
A Sony objektívek előnyei videókészítésnél

Ismerd meg az E-bajonettes Sony objektívek által kínált négy egyedi előnyt. A Sony objektívek és fényképezőgépek kombinációja javítja a videókészítés élményét.

Objektívvezérlés
A gombot és kapcsolót kiemelő termékkép

[1] Fókuszgyűrű  [2] Fókuszrögzítő gomb  [3] Fókuszmódváltó

E 11 mm F1.8  kompatibilitás

Az alábbi hivatkozásra kattintva további részleteket olvashatsz az objektív-, illetve házkompatibilitásról.

Műszaki adatok és funkciók

  • Nagy blendéjű, nagylátószögű APS-C prímobjektív fotókhoz és videókhoz egyaránt

  • Nagy F1.8 maximális blende a mély, lenyűgöző bokeh-hatás érdekében

  • Három ED (extraalacsony szórású) üvegelem a kiváló képminőség érdekében

  • Két lineáris motor a csendes, megbízható AF-követéshez

  • Kompakt és könnyű kialakítás a fokozott hordozhatóságért és kezelhetőségért

Minimális fókusztávolság
0,15 m (AF), 0,12 m (MF)
Maximális nagyítási arány (x)
0,13 (AF), 0,20 (MF)
Szűrőátmérő (mm)
55
Tömeg
181 g
A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről