FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Összes műszaki adat és funkció

SEL100F28GM

724 999 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t

Objektív műszaki adatai

Tartóelem
Sony E-bajonett
Formázás
35 mm-es Full Frame
Gyújtótávolság (mm)
100
35 mm-esnek megfelelő gyújtótávolság (APS-C)
150
Objektívcsoportok / elemek
10-13 *az APD elemet kivéve
Látószög (35 mm)
24°
Látószög (APS-C)
16°
Maximális blende (F)
F2.8 (T5.6)
Minimális blende (F)
F20 (T22)
Blendelamellák
11
Körkörös blende
Igen
Minimális fókusztávolság
0,85 m (a „0,85 m – ∞” pozícióban); 0,57 m (a „0,57 m – 1,0 m” pozícióban)
Maximális nagyítási arány (x)
0,14 (a „0,85 m – ∞” pozícióban); 0,25 (a „0,57 m – 1,0 m” pozícióban);
Szűrőátmérő (mm)
72
Képstabilizálás (SteadyShot)
Optikai SteadyShot
Telekonverter kompatibilitás (x1.4)
-
Telekonverter kompatibilitás (x2.0)
-
Napellenző típusa
Kerek alakú, bajonettzáras

Méret és tömeg

Méretek (Sz x Ma x Mé)
85,2 x 118,1 mm
Tömeg
700 g

A doboz tartalma

  • Sapka (modell): ALC-SH147
  • Elülső objektívsapka: ALC-F72S
  • Hátsó objektívsapka: ALC-R1EM
  • Táska
Placeholder

Jellemzők

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Példa G Master felbontásra és bokeh-ra

A G Master sorozathoz illeszkedő objektív rendkívüli felbontást és lélegzetelállítóan lágy, sima bokeh-t nyújt, amely ideálisan emeli ki a fókuszban lévő témát. Az innovatív optikai apodizációs elemet és az új, 11 lamellás blendét tartalmazó optikai kivitel következetesen magas teljesítményt nyújt a teljes képterületen. 

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

A felbontás hű a G Master névhez

Ez a szférikusaberráció-kompenzációval, ED (extraalacsony diszperziójú) üveggel és aszférikus elemekkel ellátott objektív rendkívüli felbontással és élességgel büszkélkedik, amely teljesíti a szigorú, 50 sor/mm-es MTF-követelményt, mely a G Master optikai kivitel alapja. Az élesség az egész képterületre kiterjed.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Kimagasló minőség és kontraszt

A Sony eredeti tükröződésmentes nanokristály bevonata csökkenti a becsillanást és szellemképképződést okozó zavaró tükröződéseket, különösen háttérfény esetén. Az eredmény egyenletesen magas kontraszt és tisztaság mélyfekete színekkel a lehető legkülönfélébb felvételkészítési helyzetekben. (1. Tükröződésmentes nanokristály-bevonat / 2. Lencse / 3. Továbbított fény)

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

A bokeh nem lehet ennél szebb

A kifejezetten a rendkívül sima, természetes bokeh-hoz tervezett objektív egy egyedülálló optikai apodizációs elemet és egy új tervezésű, 11 lamellás, körkörös blendét tartalmaz, az erős fényeket pedig csak minimális mértékben torzítja a periférián. Minden objektívet egyedileg finomhangolnak, így biztosítva a legmagasabb G Master szabványok teljesülését.

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Apodizáció a verhetetlen bokeh-hoz

Az optikai APD elem egy speciális típusú szűrő, amelynek fényáteresztő képessége fokozatosan csökken a periféria felé haladva. Ez a pontfényforrások széleit halványítja, így kivételesen sima és szép bokeh-t hoz létre a háttérben és az előtérben is, miközben a dupla él effektusokat az abszolút minimálisra mérsékli.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Gyönyörű fények a periférián

Míg az objektív a bokeh-ra fekteti a fő hangsúlyt, úgy tervezték, hogy minimalizálja a vignettálást, amely torzíthatja a világos geometriát a kép szélein. A pontfényforrások képét következetesen körkörös bokeh övezi az egész képen, így például a leveleken átszűrődő vagy azokról visszaverődő napfény nyugodt eleganciával jelenik meg.

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

A 11 lamella fokozza a bokeh szépségét

A Sony eredeti, körkörös blendekialakítása 11 lamellásra bővült, ami még tökéletesebb kör alakot eredményez. Az új kialakítás és az új anyagok biztosítják, hogy a blende nyitva és leállítva is majdnem kör alakú marad, a szigorú körkörösségi szabványoknak köszönhetően pedig kompromisszumok nélkül elérhető az STF bokeh teljes szépsége.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Menjen közelebb, és fedezze fel a részleteket

Mivel ennek az objektívnek az egyik fő jellegzetessége a bokeh, biztosítottunk hozzá egy kapcsolót a makrógyűrűn, amely az objektív hatótávolságát a makró tartományba terjeszti ki, ahol a bokeh nagyszerű effektusokat nyújt. A makró mód 0,57 méteres minimális fókusztávolságot biztosít 0,25-szörös maximális nagyítással, a felbontási teljesítmény csökkenése nélkül.

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Az autofókusz, amellyel az alkotásra koncentrálhat

A DDSSM (Direct Drive SSM) fókuszmeghajtó rendszer gyors, precíz és csendes autofókuszálást tesz lehetővé. A gyors, diszkrét autofókusznak köszönhetően a felhasználó a bámulatos állóképek és filmek készítésére összpontosíthat. Ez az objektív a kontraszt-AF-et és a fókuszsíkos fázisérzékeléses AF-et is támogatja, így ideálisan illeszkedik a modern, nagy teljesítményű Sony kameratestekhez.

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Fejlett működtető szerkezetek a nagy sebességhez és precizitáshoz

A DDSSM (Direct Drive SSM) egy eredeti Sony piezoelektromos motorral közvetlenül állítja be a fókuszgyűrűt. A nagy precizitású fék pontosan vezérli a fókuszgyűrűt, így a lehető legnagyobb fókuszpontosságot éri el. Ugyanakkor csendes is, így ideálisan alkalmazható vadon élő állatok fotózásához és filmezéséhez. A manuális fókusz is simán és érzékenyen működik.

Tudj meg többet

Tiszta, elmosódásmentes képek állvány nélkül is

A beépített optikai SteadyShot képstabilizálás maximális tárgyélességet tesz lehetővé alacsonyabb zársebességeken is. A 100 mm-es, középtávú telefotó-objektívbe épített képstabilizálás igazi előny a profi fotósok és az amatőrök számára is. A második generációs α7 vázak további 5-tengelyes stabilizálást biztosítanak.

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Professzionális kezelés és vezérlés

Az állóképek és filmek készítését speciális funkciók javítják, többek közt egy blendegyűrű , egy blendegyűrű-forgókapcsoló, egy fókuszrögzítő gomb, egy AF/MF fókuszválasztó kapcsoló és egy széles fókuszgyűrű a biztonságos, kényelmes vezérléshez.

Tudj meg többet

Kép a(z) FE 100mm F2.8 STF GM OSS termékről

Magas szintű megbízhatóság mostoha körülmények között is

A bajonettzárnál elhelyezett gumitömítő gyűrűn túl az objektív egész kialakítása por- és nedvességálló, ami extra védelmet és megbízható működést biztosít zord környezetekben is. Biztonságos fényképezés kisebb esőben vagy szeles időben is.

Tudj meg többet