PRÉMIUM KOMPAKT

RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel

DSC-RX100M4
Kép a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről

344 736 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
Képek a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről
Képek a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről
Képek a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről
Képek a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről
Képek a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről
Képek a(z) RX100 IV – A sebesség mestere memóriához csatlakoztatott, 1.0 típusú, rétegelt CMOS-érzékelővel termékről

Jellemzők

A ZEISS® Vario-Sonnar® T* objektív magas minőségű képet eredményez

A nagy átmérőjű ZEISS Vario-Sonnar® T* 24-70 mm-es F1.8-2.8 objektív akár 24 mm-es nagy látószögű felvételkészítést is lehetséges. A fényes, F2,8 maximális blende a telefotó végén lehetővé teszi a fényképezőgép-rázkódás és bemozdulási elmosódás nélküli fotózást, illetve gyönyörű háttérlágyítással ellátott fényképek (például portrék) készítését. A ZEISS T* bevonat csökkenti a szellemképek előfordulását és a becsillanást.

20,1 megapixeles (tényleges), 1.0 típusú Exmor R® CMOS-érzékelő

A világ első 1.0-ás típusú, DRAM-chippel rendelkező, egymásra helyezett CMOS-képérzékelője akár negyvenszeres szuperlassításra és akár 1/32000 mp-es, az ember számára nem érzékelhető szupergyors zársebességre képes. A kibővített áramkör nagyobb jelfeldolgozási kapacitást és akár ötször gyorsabb adatolvasást tesz lehetővé, mint a hagyományos modellek.

BIONZ X™ a páratlan részletgazdagság és textúra érdekében

A digitális fényképezőgépek az érzékelőjük által befogott fényt alakítják át digitális képekké. Mivel az átalakítást lehetővé tevő motor legalább olyan fontos, mint az objektív és az érzékelő, az RX 100 IV a nagy sebességű BIONZ X processzort tartalmazza, mely több természetes részletet, valósághűbb képeket, gazdagabb árnyalatkülönbségeket és alacsonyabb zajszintet eredményez fényképek és videók rögzítése során.

Szuperlassított felvételek, maximum 40 x

Az üzemmódválasztó tárcsa segítségével válassza ki a HFR opciót, és hozzon létre a másodperc töredékéig tartó mozdulatokat is megörökítő szuperlassított videókat. Válassza ki a mozgó tárgy sebességhez illeszkedő felvételkészítési képkockasebességet a következők közül: 960/1000 képkocka/mp, 480/500 képkocka/mp vagy 240/250 képkocka/mp (NTSC/PAL). A képminőség 240/250 képkocka/mp esetén csaknem Full HD, 480/500 képkocka/mp és a Quality Priority (Minőségprioritás) üzemmód választása esetén pedig HD. Az utólagos indítás üzemmód lehetővé teszi a MOVIE gomb megnyomását megelőző 2 vagy 4 másodperc rögzítését, így semmiképp sem marad le a legfontosabb pillanatról.

1/32000 mp. sebességű torzításmentes zár

Az 1/32000 mp. sebességű torzításmentes zár minimálisra csökkenti a „gördülő zár” jelenség által okozott képtorzítást. A megdöbbentően nagy zársebesség magas blendebeállítás mellett háttérlágyítást alkalmazó fotók készítését is lehetővé teszi, akár különösen fényes viszonyok között is, legfeljebb 19 Fé-vel .

Akár 16 képkocka/mp sorozatfelvétel csökkentett elsötétedéssel

Az új szupergyors képérzékelőnek köszönhetően – és a magas, 20,1 megapixelnyi pixelszám ellenére – a fényképezőgép nagyobb olvasási sebességet nyújt, így akár 16 képkocka/mp sebességgel is képes sorozatfelvételt készíteni. Így a gyorsan elillanó szép pillanatokat vagy a pillanatnyi arckifejezéseket is megragadhatja.

A fényes XGA OLED Tru-Finder™ a művészi fényképezés érdekében

A nagy kontrasztú, visszahúzható elektronikus képkereső (EVF) 2359 ezer képpontnak megfelelő felbontást nyújt. A megdöbbentően magas felbontás és az önmegvilágítás révén a legapróbb részletek is láthatóvá válnak, így Ön a precíz komponálásra koncentrálhat. Az EVF keresőoptikáját ZEISS T* bevonattal kezeltük, mely csökkenti a nem kívánt tükröződést, így a képkereső saroktól sarokig tiszta képet biztosít.

Vezérlőgyűrű a speciális fényképezéshez

A kényelem érdekében az objektívre szerelhető vezérlőgyűrű segítségével professzionális módon alkalmazhat kézi beállításokat, például kiválaszthatja a zársebességet, a blendét és egyéb elemeket a még kreatívabb vezérlés érdekében – ismét egy funkció, mely ideális választássá teszi ezt a fényképezőgépet a komoly fényképészek számára.

180 fokban kihajtható LCD kijelző a rugalmas kompozíciókhoz

A nagy felbontású 3.0 típusú, dönthető képernyő tökéletes a szelfikészítéshez, illetve a problémás, fej felett vagy alacsony szögből fényképezett képek komponálásához. Alacsony/magas felvételkészítési pozícióban használva rugalmasabban készíthet kreatív kompozíciókat.

Gyors AF-reagálás, a meghatározó pillanatok rögzítéséhez

A fényképezőgép gyors, intelligens AF-funkciót is tartalmaz, mely nagy sebességű, rendkívül pontos kontrasztérzékelős automata fókuszt használ. Az α7 sorozatban használt AF-rendszer továbbfejlesztésével kialakított funkció a felesleges lencsemozgás minimálisra csökkentése, az AF-tartomány előrejelzése és az objektív meghajtójának gyorsítása révén éri el a fókuszt, így kisebb válaszidőt biztosít, hogy Ön a leggyorsabban elillanó pillanatokat is megragadhassa.

Közvetlen 4K videofelvétel egyedül a fényképezőgép segítségével

Az RX100 IV magas precizitású 4K videoadatok rögzítésére is képes. A pixel binning és sorátugrás nélkül működő adatolvasás ezenfelül megdöbbentő precizitású, moirét és színeltéréseket nem tartalmazó 4K képeket biztosít.

Egyetlen érintéssel okostelefonokhoz és tabletekhez csatlakoztatható

Képek és videók azonnali átvitele Android™ okostelefonra vagy tabletre a fényképezőgép egyetlen odaérintésével – a beépített Wi-Fi® és NFC™ (Near Field Communication, rövid hatótávolságú kommunikáció) funkciónak, valamint a letölthető Imaging Edge Mobile alkalmazásnak köszönhetően. Egyetlen érintéssel aktiválható a Smart Remote Embedded alkalmazás is, melynek segítségével a fényképezőgép mobilkészülékről távvezérelhető, illetve elindítható/leállítható a videofelvétel.

További részletek

A PlayMemories Camera Apps (PMCA) támogatása

Élvezze a különféle funkciókkal folyamatosan bővülő fényképezőgépet. Válasszon a PlayMemories Camera Apps alkalmazások széles köréből, amelyek távvezérlést, kép- és videoeffekteket és még sok minden mást kínálnak. Az alkalmazásokat a PC vagy a fényképezőgép saját Wi-Fi® kapcsolata segítségével egyszerűen telepítheti.

Részletek

A széles ISO-érzékenységi tartománynak köszönhetően szinte bárhol fényképezhet

A fényképezőgép érzékenysége akár az ISO 12800 értéket is eléri, így rendkívül gyenge fényben is éles képeket készíthet. Az Auto ISO üzemmód automatikusan megállapítja a legmegfelelőbb beállítást, de Ön manuálisan is meghatározhatja az érzékenységet, így akár a rendkívül alacsony ISO 80 értéket is választhatja. Az Auto ISO-beállítás használata mellett alsó zársebesség-határértéket is megadhat.

Kreatív kényelmet kínáló Egyéni gomb

Az egyéni (C) gombra 40 lehetséges funkciót programozhat be, hogy a fényképezőgép képességeit a lehető legjobban az Ön saját felvételkészítési stílusához igazítsa. A gombra beállított gyakran használt funkciót vagy kedvenc beállítást bármikor gyorsan előhívhatja. A kívánt elemhez egyetlen érintéssel, könnyedén férhet hozzá, így intuitívabb módon használhatja fényképezőgépét.

Dual Rec állóképkészítés videofelvétel közben

Készítsen 17 megapixeles fotókat videorögzítés közben. Ezzel a fényképezőgéppel megkapó minőségű fotókat készíthet akár videofelvétel közben is. Az új Automatikus Dual Rec kioldási funkciónak köszönhetően a fényképezőgép képes automatikusan fotózni videofelvétel közben. Válasszon a magas/standard/alacsony Automatikus Dual Rec kioldási frekvenciabeállítások közül.

Számos továbbfejlesztett zárfunkció

Számos zárral kapcsolatos funkciót továbbfejlesztettünk. Az önkioldó funkció mostantól például támogatja expozíciósorozatok készítését, így ezt a hasznos opciót akkor is igénybe veheti, ha nem tudja saját maga kioldani a zárat. Az expozíciósorozat mostantól ráadásul kilenc felvételt tartalmaz.

Fényerőfigyelés

Ez a funkció növeli a kép fényerejét: rendelje hozzá egy testre szabható gombhoz, így egyszerűen hozzáférhet, amikor például csillagos égboltot vagy más sötét jelenetet fényképez.

MF Assist és Csúcsérték funkciók a fókusz finomítása érdekében

Ezen funkciók segítségével úgy állítja be a fókuszt, ahogy csak akarja. A Manual Focus (MF) Assist kinagyítja a fókuszban lévő területet, így precízebb beállítást tesz lehetővé, míg a Csúcsérték funkció az Ön által választott színnel jelöli ki a legélesebb vagy legjobban fókuszban lévő területet, így eldöntheti, hogy van-e szükség a fókusz további beállítására.

A követő AF segít kihasználni a fotózási lehetőségeket

A Követő AF aktiválásához egyszerűen nyomja le félig a kioldógombot. Ez az üzemmód úgy állítja be az AF célkeretének méretét, hogy az illeszkedjen a tárgy méretéhez, ezzel javítva a követési teljesítményt, hogy Ön a lehető legjobban kihasználhasson minden kínálkozó fényképezési lehetőséget.

Válassza a professzionális minőségű XAVC S vagy AVCHD videofelvételt

Az XAVC S formátum különösen a komoly videofilmesek számára hasznos, mivel alacsony tömörítésű, magas minőségű videókat biztosít, melyek még rendkívül sok mozgást tartalmazó jelenetek esetén is csupán minimális zajt mutatnak. Az egyszerű szerkesztést és megosztást az AVCHD formátum segíti. A fényképezőgép akár 100 Mb/s bitsebességen történő 4K videofelvételt, valamint Full HD képkészítést lehetővé tevő 4K kodeket alkalmaz.

Professzionális használatot támogató videofunkciók széles skálája

Számos videorögzítési funkció áll rendelkezésre: például a Képprofil (mely alapvető paraméterek, például a kromogén effektusok és a gradációbeállítás módosításával határozza meg a videó hangulatát), S-Log2 gamma (mely kibővíti a felvétel dinamikatartományát, ezzel csökkenti a világos részek túlexponálását és az elsötétülést), TC/UB, Felvételvezérlés, Kettős videorögzítés stb.

Remote Camera Control (Fényképezőgép-távvezérlés) támogatása

A fényképezőgépet egy USB-porton át a számítógéphez csatlakoztatva elérhetővé válik a Remote Camera Control (Fényképezőgép-távvezérlés) funkció, melynek segítségével a számítógépről készíthet fotókat vagy módosíthatja a fényképezőgép beállításait. Ehhez mindössze le kell töltenie a Remote Camera Control (Fényképezőgép-távvezérlés) alkalmazás egy, a PC által támogatott verzióját.

Kompatibilitás: iMovie, Final Cut Pro X

Ez a termék kompatibilis a Final Cut Pro X és iMovie szoftverekkel.

Imaging Edge™ Remote, Viewer és Edit

Fejlessze fényképezését az Imaging Edge asztali alkalmazások segítségével. A „Remote” alkalmazással távvezérelhető a fényképezés; a „Viewer” segítségével pillanatok alatt megtekintheti, értékelheti és kiválaszthatja nagy képtárak fényképeit; az „Edit” segítségével pedig a RAW-adatokból kiváló minőségű fotókat készíthet. Hozza ki a legtöbbet a Sony RAW-fájljaiból, és kezelje hatékonyabban felvételeit.

További részletek

Műszaki adatok

Az RX100 IV a mozgásban lévő, komoly fényképészek számára készült: az Ő céljaikat szolgálja az új memóriakapcsolt, egymásra helyezett CMOS-érzékelő, mely hipermodern szuperlassításra, 1/32000 mp.-es szupergyors zársebességre, 4K rögzítésre és még számos másra képes. A funkciók egyedülálló együttesével rendelkező készülék azon profi fotósok számára is ideális választás, akik cserélhető objektíves gépük kiegészítésére keresnek fényképezőgépet.
  • 20,1 megapixeles8, 1.0-ás típusú, egymásra helyezett CMOS-képérzékelő DRAM-chippel

  • ZEISS® Vario-Sonnar® T* 24-70 mm objektív F1,8-2,8 blendeértékkel

  • BIONZ X processzor a tökéletes részletességű képekért és a zajcsökkentésért

  • Akár negyvenszeres szuperlassított felvétel

  • Torzításmentes zár – 1/32000 mp.-es szupergyors zársebesség

Érzékelő típusa
1.0 típusú (13,2 mm x 8,8 mm) Exmor RS® CMOS-érzékelő, 3:2 képarány
Pixelek száma (valódi)
20,1 megapixel
ISO érzékenység (állókép) (ajánlott expozíciós index)
Auto (ISO 125–12800, választható alsó/felső határértékkel), 125 / 160 / 200 / 250 / 320 / 400 / 500 / 640 / 800 / 1000 / 1250 / 1600 / 2000 / 2500 / 3200 / 4000 / 5000 / 6400 / 8000 / 10000 / 12800 (ISO80/100-ig bővíthető); Többképes NR: Automatikus (ISO 125–12800), 200 / 400 / 800 / 1600 / 3200 / 6400 / 12800 / 25600
ISO érzékenység (film)
Automatikus (ISO 125-ISO 12800, választható felső/alsó határral), 125 / 160 / 200 / 250 / 320 / 400 / 500 / 640 / 800 / 1000 / 1250 / 1600 / 2000 / 2500 / 3200 / 4000 / 5000 / 6400 / 8000 / 10000 / 12800

A doboz tartalma

Akkumulátorkészlet (NP-BX1), AC-UB10C/UB10D hálózati adapter, Mikro USB-kábel, Csuklópánt, Használati útmutató

A Sony nem csupán izgalmas élményeket nyújtó termékeket, szolgáltatásokat és tartalmakat kínál, hanem célja az is, hogy tevékenységei során zéró környezeti lábnyomot hagyjon hátra Tudjon meg többet a Sonyról és a környezetvédelemről

Értékelések

A felhasználók véleménye