Az új Sony Xperia 1 III és az Xperia 5 III készülékekben debütál a világ első zoom telefotó objektívje, Dual-PD szenzorral és egyéb különleges fotózási funkciókkal ötvözve, 4K HDR OLED 120Hz képfrissítési arányú kijelzővel

ucrMfAK5W

A világ első, zoom telefotó objektívvel rendelkező okostelefonjai, Dual PD szenzorral ötvözve

Valós idejű Eye AF emberi és állati szemekhez, újonnan fejlesztett valós idejű követés[i] a gyors, pontos és folyamatos autofókuszért az összes objektívvel

20 képkocka/másodperc sebességű sorozatfelvételi mód zajcsökkentéssel még gyenge fényviszonyok mellett is a BIONZ X™ jóvoltából

Vadonatúj mesterséges intelligencia által vezérelt magas felbontású zoom technológia

‘Basic Mode’-dal kiegészített és továbbfejlesztett Photography Pro funkció

A világ első 4K HDR 120Hz képfrissítési rátával rendelkező Gorilla® Glass Victus kijelzője[ii]

A teljes hangskálát lefedő sztereó hangszórók, melyek az előző készülékhez képest 40 százalékkal hangosabbak[iii]

Új és javított Game Enhancer funkció – új hangszínszabályzó, optimalizált V.C mikrofon és magas felbontású hangrögzítési lehetőség

A világ első okostelefonjai, melyet élethűen adják vissza a 360 Reality Audio hangzást hangszórókon keresztül, és közvetítik az alkotó szándékát[iv]

Vadonatúj 360 Spatial Sound hangzás a magával ragadó zenei élményért

Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G Mobile Platform

Megnövelt akkumulátor-élettartam (4500mAh), a 30W-os tartozék töltővel 30 percen belül 50 százalékos töltöttség is elérhető – az akkumulátor akár 3 évig is kitart[v]

Az AlphaTM fényképezőgépek professzionális technológiái

Az Xperia 1 III-at és az Xperia 5 III-at az Alpha fényképezőgépek mérnökeivel együttműködve tervezték meg, így rendelkeznek a széria piacvezető autofókusz technológiájával. Mindkét készülék gyors, pontos és folyamatos autofókuszt biztosít mindegyik objektívvel, és kompatibilis a valós idejű Eye autofókusszal. Az Xperia 5 III tárgykövetési technológiával is rendelkezik, így a fotósok mozgó alanyokat is nagy pontossággal tudnak megérinteni, pusztán a képernyő megérintésével.

Az Xperia 1 III készülékben kifinomult funkciók széles választéka található, amelyek nagy segítséget nyújtanak tökéletességre törekvő fotósok számára. A tárgykövetés immáron valós idejű, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legnagyobb kihívást jelentő helyzetekben is pontos fókusszal tudják rögzíteni a mozgó alanyokat. A mesterséges intelligencia által vezérelt algoritmusok és a 3D iToF szenzor felméri a távolságot az alanytól, így a valós idejű követési funkció pontosan érzékeli az alanyt, és fókuszban tartja hirtelen elmozdulás esetén is.[vi]

Ezen felül mindkét készülék folyamatos autofókuszt biztosít, amely másodpercenként 60 AF / AE műveletet végez el, így a felhasználók rendkívüli pontossággal, fókusszal és ideális expozícióval rögzíthetnek 20 képkockát másodpercenként.[vii]Ez a teljesítmény a professzionális sportkamerákéhoz hasonlítható, mint például az Alpha 9 széria. Először a sorozat történelmében, a BIONZ X™ processzor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyenge fényviszonyok mellett is sorozatfelvételeket tudjanak készíteni olyan zajcsökkentési teljesítmény mellett, melyek a korábbi modelleknél elképzelhetetlen volt.

A zoom telefotó objektív túlszárnyalja az elvárásokat

Mindkét készülék kulcsfontosságú funkciója a világon elsőként elérhető zoom telefotó objektív, ami a Dual PD szenzorral ötvözve akár 105 milliméteres fókusztávolságot is biztosíthat, melyet a Dual PDAF szenzor gyors autofókusz funkciója egészít ki. A 70 és 105 milliméteres objektívek közötti váltás során a fókusz pillanatokon belül átáll, így minden gyönyörű részletet pontosan rögzít.

A fotósok tovább bővíthetik kreatív lehetőségeiket a 16, 24, 70 és 105 milliméteres fókusztávolságok segítségével[viii], így lenyűgöző kompozíciókat alkothatnak, legyen szó tájképekről, portrékról[ix] vagy állatokról. Mindkét készülék a korábbi készülékekhez hasonlóan kifejezetten az Xperia okostelefonokhoz kialakított ZEISSTM optikai eszközökkel rendelkeznek. A ZEISSTM T* borítás a becsillanások csökkentésével járul hozzá a tökéletes rendereléshez és kontraszthoz.

Kreatív lehetőségek tárháza

Az újgenerációs Xperia készülékek új, mesterséges intelligencia által vezérelt, rendkívül nagy felbontású zoommal rendelkeznek. A Sony által használt mesterséges intelligencia feljavítja az adott kép részleteit és felbontását, így biztosítva a kompromisszumok nélküli pontosságot.

Elődjeihez hasonlóan az Xperia 1 III és az Xperia 5 III egyaránt rendelkezik Photography Pro funkcióval, melyet professzionális fotósokkal együttműködve alkottak meg, és magába foglalja az Alpha-sorozat számos manuális irányítási lehetőségét, ideértve az ISO-t, a zársebességet, az EV indikátort, a RAW támogatást és egy dedikált zárgombbal (melynek dombornyomott verziója kizárólag az Xperia 1 III készüléken elérhető). Az idei készülékek fő újdonsága a ’Basic Mode’ a Photography Pro funkción belül, mely gyors hozzáférést tesz lehetővé számos, könnyedén használható fotós eszközhöz, mind például az érintéses zárgomb, a portrétájolás, a művészi bokeh effektus, és a panoráma.

Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III a legújabb FlawlessEye™[x] támogatással bíró Optical SteadyShot™ funkcióval is rendelkezik, mely ötvözi a képszenzor megnövelt olvasási sebességét a Sony eredeti algoritmusával az optikai képstabilizációért, amely rendkívül letisztult és rezgésmentes videót eredményez.

Nagy képernyő a mozi szerelmeseinek

Az új Xperia készülékek a mozi szerelmeseinek minden vágyát teljesítik, legyenek akár úton, vagy az otthon melegében. Az Xperia 1 III egy 6.5”-ös 21:9 CinemaWideTM 4K HDR OLED, 120 Hz-es képfrissítési rátájú kijelzővelivaz Xperia 5 III pedig lenyűgöző 6.1”-es 21:9 CinemaWide™ HDR OLED 120 Hz-es képfrissítési rátájú kijelzővel rendelkezik.

A felhasználók a Creator Mode segítségével úgy tekinthetik meg kedvenc tartalmaikat, ahogy alkotóik megálmodták azokat. A CineAlta által kialakított OLED kijelző gyári beállításainak köszönhetően rendkívül pontos színreprodukciót biztosít, amely a hollywoodi produkcióknál is használt professzionális Sony színmonitorok teljesítményét tükrözi. Ezen felül mindkét készülék 10-bitesnek megfelelő (8-bit 2-bites élesítéssel) megjelenítéssel rendelkezik, mely sávozás nélkül is képes számtalan színt megjeleníteni, és BT.2020 színskálát is támogatja.

Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III egyedülálló, az érzékekre ható audiovizuális élményt biztosít. Elődjeihez hasonlóan a két készülékben X1™ képfeldolgozó processzor található, mely a BRAVIA HDR remaster technológia segítségével minden tartalmat gyönyörű, kifejező és minden korábbinál élethűbb formában jelenít meg, a nagyobb kontrasztnak, színvilágnak és tisztább képnek köszönhetően. A Sony Pictures Entertainmenttel való együttműködés eredményeként a felhasználók továbbra is élvezhetik a magával ragadó, többdimenziós Dolby Atmos® hangzásvilágot.

Győzelemre fel!

A játékosok fontos előnyökhöz juthatnak az Xperia 1 III és Xperia 5 III készülékek kiváló fejlesztéseivel. A megszokott 21:9 képaránynak köszönhetően a felhasználók rögtön belevethetik magukat az akcióba[xi], ráadásul az új és javított, 120Hz-es frissítési rátával rendelkező kijelzőnek[xii] köszönhetően – mely mostantól az 1-es és 5-ös szériák tartozéka –, a tisztább képfeldolgozás miatt a gyorsabban mozgó tárgyak is követhetőbbé válnak, amely gördülékenyebb játékmenetet eredményez. A 240Hz-es elmosódás csökkentő[xiii]kiegészítő szintén azt erősíti, hogy a kijelző egy hihetetlenül gyors, másodpercenként 240 képfrissítésre alkalmas, elmosódásoktól mentes, kristálytiszta teljesítményre képes. A szintén 240Hz-es érintéses érzékelési sebesség ugyancsak biztosítja, hogy minden a felhasználók irányításának megfelelően történjen, ami döntő előnyt jelenthet számukra a versenyhelyzetben.

Mindkét modell esetében új funkció a fehéregyensúly beállításának lehetősége, mellyel csökkenthető a szem megterhelése, ezáltal hosszabb játékidőt engedhet meg magának a felhasználó. Az új L-y növelő (alacsony gammaszint növelő) segítségével láthatóbbá válnak az ellenfelek a kép sötétebb részeinek szabályozásával, miközben a funkció a világosabb területeket megóvja a túlexponálástól.

A kiváló látványvilág és a magával ragadó hangzásbéli élmény ötvözése kulcsfontosságú az Xperia 1 III és az Xperia 5 III esetében. A 3.5 mm-es jack aljzatba a játékosok könnyedén csatlakoztathatják kedvenc fejhallgatójukat, és minimális késleltetéssel megtapasztalhatják az új modellek funkcióinak hallható előnyeit. A vadonatúj hangszínszabályozó lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy irányítsák, növeljék vagy csökkentések a hangokat, például a lépéseket és a lövéseket, ezzel meghallják ellenfeleik közeledését és előttük reagáljanak[xiv]. A csapatok esetében pedig az új, optimalizált videokonferencia mikrofon segíti a kommunikációt, mégpedig azzal, hogy csökkenti a háttérzajt a felhasználó által választott headset típusa[xv] alapján.

A megrögzött játékosok immáron újra átélhetik legnagyobb sikereiket a nagy sebességű videórögzítésnek köszönhetően, mely akár 120 képkocka/másodperccel[xvi] képes felvételt készíteni. A visszajátszás rögzítő automatikusan rögzít előre 30 másodpercet a játékmenetből, így a felhasználók könnyedén visszatekerhetik és kiválaszthatják a kulcsmomentumokat, győztes pillanatokat, majd online megoszthatják barátaikkal és versenytársaikkal.

A kompromisszummentes játékélményt a beépített hőelnyelő teljesítményszabályozó biztosítja. A telefonrendszerek közvetlen áramellátása ugyanis az akkumulátor feltöltése helyett csökkenti a készülékek hőterhelését és elkerüli a túlmelegedést.

Professzionális filmfelvételi lehetőségek

A „CineAlta” által támogatott Cinematography Pro rendkívül gazdag eszköztárt biztosít a történetmeséléshez a lassított mozgóképalkotással. Mindez egy 4K HDR 120 képkocka/másodperces lassított felvétel rögzítő funkcióval[xvii] válik elérhetővé, mely 24 képkocka/másodperc esetében akár ötszörös lassításra is képes. A 21:9-es képarány 24/25/30/60 képkocka/másodperc sebesség esetén is növeli a filmszerű kifejezésmódot. A nyolc különböző színkezelési beállítás lehetővé teszi, hogy a felhasználó teljesen megváltoztassa a jelenetek hangulatát a különféle mozgóképes stílusok alkalmazásával, melyek a fejlett történetmesélés elengedhetetlen eszközei. A Sony egyedülállóan intelligens szélszűrő technológiája a díjnyertes hangelválasztó technológiát használja a szél által okozott zajok csökkentésére a tisztább hangfelvétel érdekében.

A két készülék új funkciói közt megtalálható számos filmkészítők számára kialakított kezelőfelületi fejlesztés is. A felhasználók a saját munkafolyamatuk magabiztos kezelésének érdekében könnyedén tudják ellenőrizni, mennyi szabad memória és felvételi idő áll rendelkezésükre. Visszakereshetik, milyen beállításokat alkalmaztak az adott felvételen, így később használhatják azokat más projektek esetén. A felvételek paraméterei között megtalálható a felbontás, a képkockasebesség, a nézet, az objektív, a stabilizátor, a fehéregyensúly és ISO beállítások, a zárszög és a zársebesség, a fókusz, valamint a hangszint. Ezt kiegészíti a felvételek áttekintésének és rendszerezésének lehetősége, mellyel a felhasználó egy egyszerű mozdulattal lejátszhatja a klipeket telefonja kijelzőjén.

Zenelejátszás az előadó szándéka szerint

A filmrajongók kiszolgálásán túl az új Xperia modellek a hangzás terén is magával ragadó élménnyel szolgálnak, köszönhetően a Sony Music Entertainment közreműködésének. Az egyedi hardverdekódoláson túl az újonnan fejlesztett hangszóró-virtualizáló által az Xperia 1 III és Xperia 5 III modellek a világ első okostelefonjai, melyek képesek visszaadni a 360 Reality Audio hangját a hangszóróikon keresztülvii. A hallgatók olyan autentikus hangzást kapnak, mely kizárólag koncerteken és stúdiókban tapasztalható, vezetékes vagy vezeték nélküli sztereó hangszórókon keresztül egyaránt. Ráadásul az új TIDAL előfizetők három hónap ingyenes TIDAL Hi-Fi-t streaming-hozzáférésben részesülnek, ha bármelyik modellt megvásárolják, beleértve a 360 Reality Audio élményt is.

Amennyiben a hangforrás kétcsatornás sztereó, színre lép az új 360 Spatial Sound funkció, mely valós időben képes az Xperia 1 III és Xperia 5 III eszközökön található sztereó zeneszámokat magával ragadó hangélménnyé virtualizálni. A zenehallgatás élményét növelő technológia a helyi hangfájlokkal és streaming-szolgáltatókkal is kompatibilis.

A kiemelkedő minőségű zene a teljes fokozatú sztereó hangszórokon és a 3.5 mm-es jack aljzaton csatlakoztatott vezetékes vagy vezeték nélküli fejhallgatókon egyaránt élvezhető. A teljes fokozatú sztereó hangszórok a telefon elülső oldalán találhatók, így képesek hatékonyan reprodukálni a hangteret. Az Xperia 1 III exkluzív fejlesztése, hogy a hangszórók 40 százalékkal erősebbek[xviii], mint elődjeik[xix] voltak. Mindez az új hangszóródoboz kialakításnak köszönhetően jöhetett létre, melyet a hangnyomás javítására és a rezgés megszüntetésére terveztek. A hangkimeneten keresztüli hangerő (a 3,5 mm-es jack csatlakozón keresztül) szintén körülbelül 40 százalékkal javult, miközben a hangminőség is fejlődött, ráadásul kevesebb az észlelhető torzítás a maximális kimeneti szint közelében.

Az Xperia 1 III és Xperia 5 III okostelefonok a nagyfelbontású és vezeték nélküli hangzáson túl továbbra is szolgálnak DSEE Ultimate[xx] funkcióval, mely a Sony mesterséges intelligencia technológiájának felhasználásával javítja a digitális zenefájlok minőségét, ideértve az audio- és videostreaming-szolgáltatókat. Automatikusan, valós időben javítja a hangfrekvenciát és a dinamikus tartományt, minden egyes zeneszámot közel nagyfelbontású szintre skáláz fel.

Elképesztő sebesség

Az 5G és a Wi-Fi kapcsolódás, valamint a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G mobilplatform ötvözésével az új generációs Xperia készülékek új szintre emelik az okostelefonok teljesítményét. Ez a Qualcomm® Kryo™ 680 processzornak köszönhető, mely az előző generációnál 25%-kal nagyobb teljesítményt tesz lehetővé, valamint a Qualcomm® Adreno™ 660 grafikai processzornak, mely 35%-kal gyorsabb grafikai renderelésre teszi képessé az eszközöket.

Az okos kapcsolódás az Xperia mélytanulási technológiájával – mely a Sony neurális hálózati könyvtárát használja – elemzi a Wi-Fi jeleket, és megjósolja a közeljövőben várható kapcsolódási problémákat. Az Xperia 1 III és Xperia 5 IIIa csatlakozás előtt felméri az elérhető Wi-Fi minőségét, így a felhasználó többé nem ütközik olyan hálózatokba, melyek nem működnek. Amennyiben gondot jelez a Wi-Fi kapcsolat minőségével, a telefon adatforgalmát használja helyette[xxi].

4500mAh kapacitású akkumulátorral mindkét okostelefon elegendő energiával rendelkezik ahhoz, hogy egész napig kitartsanak,miközben számos töltési funkció segít maximalizálni a kényelmet és meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát. Ha gyorsan fel kell töltenünk az akkumulátort, mindössze 30 perc elegendő ahhoz, hogy elérje az 50 százalékos töltöttségi szintet a mellékelt XZQ-UC1 töltőn keresztül. Továbbá az Xperia adaptív töltése az akkumulátor élettartamát (az előző modellek két éve után) három évre növeli mindkét modell esetében. Az Xperia adaptív töltés funkciója figyelemmel követi a telefont a töltés ideje alatt, hogy megbizonyosodjon arról, az akkumulátor ne töltődjön túl.

Végül az Xperia 1 III vezeték nélküli töltést és akkumulátor megosztó funkciót kínál,lehetővé téve a készülék vezeték nélküli töltőhöz csatlakoztatását, mely így kényelmesen feltölti az akkumulátort. Az akkumulátor megosztással a telefon más eszközök töltőpadjaként is használható.

Letisztult kialakításban és praktikus funkciók

Az Xperia 1 III és Xperia 5 III készülékeket rendkívül strapabíróra tervezték. Az Xperia 1 III a kiváló minőségű összetevőket merész és jellegzetes kialakítással ötvözi. A hátlapon lévő matt üvegtől kezdve egészen a masszív fémkeretig, a készülékek a forma és a funkció ellenállhatatlan keverékei. A kijelzőn a Corning® Gorilla® Glass Victus ™ található, amely az eddigi legkeményebb Gorilla® Glass képernyő, mind a leejtési, mind a karcolási teljesítmény terén. Mindeközben a kompakt unokatestvérének tekinthető Xperia 5 IIIhátulján Corning® Gorilla® Glass 6™ látható, a kijelző pedig elegáns tükörüveg kivitellel és erős fémkerettel rendelkezik. A nyugodt használat fenntartása érdekében mindkét modell IP65/68[xxii] víz- és porvédelemmel bír.

A több feladatot egyszerre intéző felhasználók számára mindkét eszköz újdonságokkal készül a többablakos funkciók terén. A felugró ablak funkció használatával a felhasználók könnyedén kezelhetik az újabb feladatokat, majd visszatérhetnek ahhoz, amit korábban végeztek.

Nem utolsó sorban, ha a felhasználók párosítják eszközüket a Sony fejhallgatóival[xxiii], a Side Sense menüben képesek hozzáférni a „Sony | Headphones Connect” alkalmazáshoz a gyors kapcsolódás érdekében.

[i]A valós idejű követés csak az Xperia 1 III eszközön érhető el. A fényképezési körülményektől függően előfordulhat, hogy az alany nem érzékelhető.

[ii]Csak az Xperia 1 III készülékre vonatkozik. A 120 Hz-es frekvencia-meghajtó akkor működik, ha az elmosódás-csökkentési beállítás bekapcsolt állapotban van. A kijelző frissítési rátája a tartalomtól és az alkalmazás specifikációjától függően változhat.

[iii] Az Xperia 1 II készüléknél 40 százalékkal erőteljesebb hangszórók kizárólag az Xperia 1 III okostelefonon találhatók.

[iv] Ez a funkció jelenleg elérhető a TIDAL szolgáltatónál. Harmadik fél feltételei, számlája és díjai vonatkozhatnak. A szolgáltatás elérhetősége piaconként változhat. A Strategy Analytics SpecTRAX szolgáltatása által minősített, mely több mint 18 500 okostelefon jelenlegi hangspecifikációit ellenőrizte. Érvényes: 2021. április 14-én.

[v]A Sony Corporation teszteredményei, és az azonos típusú akkumulátort és USB-töltést használó használati profil alapján. Az akkumulátor élettartama használati körülményektől függ.

[vi] A pontosság a környezeti tényezőktől függően változhat. Teljesítménykorlátozások előfordulhatnak.

[vii] A maximális számítás a felvételi körülményektől függ. Az akár másodpercenkénti hatvanszoros kalkulációra képes AF/AE elérhető a 24 mm-es, 16 mm-es, 70 mm-es és 105 mm-es lencsén, melyek 30 képkocka/másodperc sebességű AF/AE-re képesek.

[viii] 35 milliméterrel egyenértékű formátum.

[ix]Mindkét modell sokoldalú négylencsés opcióval ellátott - 16, 24, 70, 105 mm

[x] Az Optical SteadyShot ™ elérhető a Photography Pro alkalmazásban, 24, 70 és 105 mm gyújtótávolságra. A FlawlessEye ™ a Photography Pro alkalmazásban érhető el a 24 mm-es lencséhez.

[xi] A játék specifikációjától függően előfordulhat, hogy a játék nem 21:9 képarányban jelenik meg.

[xii] A funkció tartalomtól, játék elérhetőségétől és kompatibilitástól függően változhat. Ez a funkció a „Game Enhancer" menüpontban állítható be. A 120 Hz-es frissítési ráta fekete kereteket beillesztő funkcióval rendelkezik.

[xiii] A funkció tartalomtól, játék elérhetőségétől és kompatibilitástól függően változhat. Ez a funkció a „Game Enhancer" menüpontban állítható be

[xiv] A funkció tartalmától, játék elérhetőségétől és kompatibilitásától függően változhat.

[xv]Csak akkor működik, ha a 3,5 mm-es jack aljzathoz csatlakozik.

[xvi] Csak akkor működik, ha a Game Enhancer frissítési ráta beállítása meghaladja a 120Hz-et, vagy amennyiben a „Performance First” beállítás van használatban. A nagy sebességű, akár 120 képkocka/másodperces felvétel 720p felbontásnál érhető el.

[xvii] Kizárólag nagylátószögű lencsével működik.

[xviii] A funkció hatása a környezettől és a tartalomtól függően változhat. Teljesítménykorlátozások előfordulhatnak.

[xix] Az Xperia 1 II modellhez viszonyítva.

[xx] Nagy felbontású kompatibilis (külön megvásárolható) fejhallgató szükséges a nagy felbontású audióhoz közelítő hangforrások élvezetéhez.

[xxi] Az okos kapcsolódás elérhetősége országtól, szolgáltatótól és felhasználói környezettől függően változhat.

[xxii]Az eszköz víz- és porálló, így a felhasználóknak nem szükséges aggódniuk, ha eláztak vagy vízzel szeretnék letakarítani a készüléket – ettől függetlenül minden bemenetnek és csatlakoztatott eszköznek zárva kell lennie. Ne helyezze a készüléket teljes mértékben víz alá, tengervízbe, sós vízbe, klóros vízbe vagy alkoholhoz hasonló folyadékba. A felelőtlen használat a garancia elvesztésével járhat. A készüléket az Ingress Protection rating IP65/68-as szabványa által tesztelték. További információkért látogasson el a https://support.sonymobile.com/global-en/dm/waterresistant/ weboldalra. Az eszköz védőborítás nélküli töltővel rendelkezik, az USB portnak teljesen száraznak kell lennie a töltés megkezdéséhez.

[xxiii] A fejhallgató esetében szükséges, hogy kompatibilis legyen a “Sony | Headphones Connect” okostelefonos alkalmazással.

Kapj híreket a postafiókodba

A "Feliratkozás" gombra kattintással megerősítem, hogy elolvastam és elfogadtam a következőt: Adatvédelmi politikája.