A Sony bemutatja a világ legkisebb és legkönnyebb[i] nagylátószögű zoomobjektívét, a G-Master FE 16-35mm F2.8 GM II-t, amely az elismert G Master™ képminőséggel és a fejlett nagysebességű AF-fel rendelkezik

Ennek a második generációs nagylátószögű zoomobjektívnek a bevezetésével, valamint az F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkező standard és teleobjektívek második generációjával a Sony továbbfejleszti a teljes Alpha rendszert.

FE 16-35mm F2.8 GM II _1.jpg

2023. augusztus 29. A Sony bejelenti a G Master™ FE 16-35mm F2.8 GM II nagylátószögű zoomobjektívet, amely egy 35 mm-es, full-frame α™ (Alpha™) E-bajonettes objektív, és amely 16 mm-től 35 mm-ig terjedő gyújtótávolságokat fed le, a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel.

Az FE 16-35mm F2.8 GM II kielégíti a nagy teljesítményű objektíveket kereső fotósok és videósok igényeit, és a G Master egyedülálló ábrázoló erejével és nagy sebességű AF (autofókusz) segítségével teljes mértékben kihasználható a fejlett Sony fényképezőgép vázak nagy teljesítménye. Emellett a világ legkisebb és legkönnyebb súlyávali optimális a gyors és rugalmas fényképezéshez.

A nagylátószögű zoomobjektív bővítésével F2,8 maximális rekesznyílású második generációs[i] zoomobjektív, valamint standard (24-70 mm) és teleobjektív (70-200 mm) válik elérhetővé. Ezek az objektívek, amelyek a világ legkönnyebb objektívjei[ii], kiváló felbontási teljesítménnyel rendelkeznek, tovább erősítve az Alpha rendszert, gazdag és változatos fényképezési környezetet teremtve.

 

A világ legkisebb és legkönnyebb nagy felbontású F2.8 nagylátószögű zoomobjektíve

A rendkívül nagy felületi pontosságú XA (extrém aszférikus) lencsét hatékonyan elrendező új optikai kialakításnak köszönhetően az FE 16-35mm F2.8 GM II a teljes zoomtartományban nagy felbontást ér el F2,8 maximális rekeszértékkel. Ezt a korábbinál nagyobb szabadságfokkal rendelkező aszférikus forma kialakítása teszi lehetővé. A lenyűgöző G Master bokeh mellett a nagylátószögű objektív a teljes zoomtartományban kiemelkedő közelkép-teljesítményt, 0,22 m-es minimális felvételi távolságot és 0,32x-es maximális nagyítást kínál. Továbbá a Sony eredeti Nano AR Coating II bevonata elnyomja a szellemképeket és a becsillanásokat, hogy tiszta képek készülhessenek még akkor is, ha erős fényforrás kerül a képbe. Ez a világ legkisebb és legkönnyebb nagylátószögű zoomobjektívje, amelynek teljes hossza 111,5 mm, tömege pedig körülbelül 547 g, ami körülbelül 20%-kal könnyebb[iii], mint az előző modellé.

 

Kiemelkedően gyors és pontos AF, amely a fejlett vázakból is kihozza a lehető legtöbbet

Az FE 16-35mm F2.8 GM II a legújabb XD (extrém dinamikus) linear motorokkal rendelkezik, csendes, állóképekhez és filmekhez egyaránt alkalmas AF-et ér el, és akár kétszer olyan gyors, mint a hagyományos modellekiv. Még az olyan nagy képkockasebességű videóknál is, ahol a fókusz eltolódása észrevehető, az alany nagy pontossággal követhető. Az α1 fényképezőgépvázzal kombinálva nagy sebességű[iv], akár 30 kép/mp-es sorozatfelvételek készíthetők gyors, pontos és csendes fókuszálással.

 

Működőképesség és megbízhatóság mind az állóképek, mind a filmek kényelmes felvételéhez

Az FE 16-35mm F2.8 GM II kényelmes kezelhetőséget, valamint kiváló állókép- és filmfelvételi teljesítményt kínál, amely megfelel a professzionális és haladó amatőr felhasználók igényeinek. Azáltal, hogy a korábbi modellekhez képest csökkentett a fókuszlégzés videofelvétel közben, kiváló minőségű képkifejezés érhető el a látószög ingadozása nélkül. Ezenkívül elnyomja a súlypont mozgását a zoomolás során, és stabil felvételkészítést tesz lehetővé, így kényelmesen készíthetők felvételek gimbal segítségével. A kezelhetőséget olyan funkciókkal is javították, mint a be- és kikapcsolható rekeszgyűrű, valamint a két fókusztartó gomb, amelyekhez a fényképezőgép vázáról rendelhető a kívánt funkció.

Az elülső objektívre fluorbevonatot helyeztek, így az annak felületére tapadó szennyeződések könnyen eltávolíthatók. A por- és fröccsenésálló kialakítás lehetővé teszi, hogy a kamera biztonságosan használható legyen akár a szabadban is[v], így nagyobb szabadságot biztosítva a fényképezéshez.

 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 16-35mm F2.8 GM II szeptembertől lesz elérhető nagyjából 2700 eurós áron. A készüléket a Sony számos hivatalos márkakereskedőjénél lehet majd megvásárolni Európában.

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között. A Sony európai fotográfiai központja 22 nyelven érhető el, és részletesen ismerteti a termékhíreket, a versenyeket és az egyes országok Sony eseményeinek naprakész listáját.

 

Az új FE 16-35mm F2.8 GM II termékvideója: https://youtu.be/Qxwt_e_xZLYTovábbi információ az FE 16-35mm F2.8 GM II-ről: https://www.sony.hu/electronics/fenykepezogep-objektivek/sel1635gm


[i] A 2023. augusztusi termékbejelentésnél. Az autofókuszt támogató, teljes full-frame F2,8 16-35 mm-es zoomobjektívekhez képest. Sony felmérés.

[ii] Standard zoomobjektív “FE 24-70mm F2.8 GM II” / Telephoto zoomobjektív “FE 70-200mm F2.8 GM OSS II”

[iii] A 2023. augusztusi termékbejelentésnél. Sony felmérés.

[iv] Az ”FE 16-35mm F2.8 GM”-hez viszonyítva

[v] Az α1-gyel: “Hi+” sorozatfelvételi mód. Hatékony 1/125 mp vagy nagyobb zársebességnél.

[vi] Nem garantáltan 100%-ig por- és nedvességálló.

 

 

 

 

 

Kapj híreket a postafiókodba

A "Feliratkozás" gombra kattintással megerősítem, hogy elolvastam és elfogadtam a következőt: Adatvédelmi politikája.