7 alulértékelt zenei fesztivál

aminek rajta kell lennie a bakancslistáján

Ha Ön a zenei fesztiválok nagy rajongója, biztosan hallott már a Coachella fesztiválról a kaliforniai Indio izzasztó sivatagjaiban rendezett összes zenei fesztivál őséről. És biztosan ismeri a washingtoni Sasquatch Festival rendezvényt is, amely a nagyszerű zene mellett az elképzelhető leglátványosabb naplementéket is biztosítja.

Most, hogy a nyár vége közeledik, vajon ez a zenei fesztiválok szezonjának végét is jelenti? Nem egészen.

Számos őszi fesztivál van, amelyet érdemes felvenni a listára. Ha valami újat keres (és valami olyasmit, ami még nem folyik a csapból), érdemes megnéznie ezt az öt kevésbé ismert 2015-ös őszi zenei fesztivált a világ különböző pontjain.

1. The Social Festival

Főbb előadók:

Richie Hawtin, Seth Troxler, Jackmaster, Jamie Jones, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, Nic Fanciulli.

Helyszín:

Kent, Egyesült Királyság

Dátum:

2015. szeptember 12.

Ár:

45 angol font egy normál jegy

A Londontól mindössze egy órára található, igazán jellegzetes zenei fesztivál a legtöbb megafesztiválnál sokkal meghittebb hangulatot képes varázsolni. Több mint valószínű, hogy itt akár 3 méternél közelebb is kerülhet a kedvenc előadójához, és nem 100 sorral hátrébb van tőle. És legyünk őszinték, amikor azért fizet, hogy élő zenét lásson, akkor nem utolsó szempont, hogy tényleg lássa is a kedvencét.

A Social Festival Kent város helyi területével együttműködésben helyben előállított élelmiszereket kínál (mert semmi sem megy jobban a jó zenéhez, mint a jó étel). A fesztivál által kínált szórakoztatás messze túlmutat a zenei fellépéseken: búcsúi „mutatványosok” és kirakodóvásár színesíti a kínálatot a koncertek között.

2. Life is Beautiful

Főbb előadók:

Stevie Wonder, Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Duran Duran, Hozier, Weezer, Major Lazer, Death Cab for Cutie, Brandon Flowers, Kygo

Helyszín:

Las Vegas

Dátum:

2015. szeptember 25-27.

Ár:

255 $ a 3 napos normál belépőre

A Las Vegas belvárosában megrendezett Life is Beautiful fesztivál a legfantasztikusabb listavezetők némelyikével büszkélkedhet (hello, Stevie Wonder és Imagine Dragons !). A fesztivál 11 háztömbön keresztül zajlik, és 4 hatalmas színpadot kínál, így biztosan fantasztikus lesz a buli. De a lenyűgöző program még nem minden. Ínyencek, figyelem. A Culinary Village finom ételeket kínál az ország legjobb séfjeitől és helyi népszerű éttermekből. Ha pedig megszomjazna, az Alchemy Garden szolgál fel rafinált koktélokat, bort és sört.

A nagyszerű zenék és a nagyszerű étel párosítása általában magától értetődő a népszerű zenei fesztiválok esetében, de ami ezt a fesztivált igazán egyedivé teszi, az a The Learning Series program, amely olyan társadalmi újítókat, üzleti vezetőket, aktivistákat, technológiai szakembereket és művészeket mutat be, akik másokat is beavatnak a szebb életet célzó törekvéseikbe.

3. Landmark Music Festival

Főbb előadók:

Drake, The Strokes, alt-J, CHVRCHES, Ben Howard, Chromeo, Band of Horses, Miguel, The War on Drugs, TV on the Radio, George Ezra

Helyszín:

Washington D.C.

Dátum:

2015. szeptember 26-27.

Ár:

2 napos normál belépő – 200 $

A Washington D.C.-ben, a West Potomac Parkban megrendezett Landmark Music Festival egy országos kampány része, amelynek célja a National Mall helyreállításával kapcsolatos tudatosság növelése és adományok gyűjtése. Íme egy zenei fesztivál egy igazán jó ügy szolgálatában.

Így miközben a The Strokes zenéjére táncol, jó érzés töltheti el, hogy ezzel a 40 éve nem felújított National Mall helyreállításához is hozzájárul.

4. Austin City Limits

Főbb előadók:

Foo Fighters, Drake, The Strokes, Florence + the Machine, The Weeknd, Disclosure, DeadMau5, Bassnectar, alt-J, Hozier

Helyszín:

Austin, Texas

Dátum:

2015. október 2-4. (első hétvége) és 2015. október 9-11. (második hétvége)

Ár:

250 $ a 3 napos normál belépőre

Az Austin City Limits (ACL) a texasi Austin egyik legnagyobb rendezvénye, amelyre idén két különböző hétvégén kerül sor. A fesztivál több mint 140 együttesből álló eklektikus válogatást vonultat fel nyolc különböző színpadon.

Érdemes megemlíteni, hogy a legtöbb együttes mindkét hétvégén fellép, a Strokes és az Alabama Shakes (csak az első hétvége), illetve a Florence + the Machine és a Modest Mouse (csak a második hétvége) kivételével.

5. Treasure Island

Főbb előadók:

The National, DeadMau5, Robyn & La Bagatelle Magique, CHVRCHES, The War on Drugs, Azealia Banks, Father John Misty STS9, Run the Jewels, Panda Bear, Gorgon City

Helyszín:

San Francisco

Dátum:

2015. október 17-18.

Ár:

169,50 $ 2 napos normál belépőre

Ha meghittebb zenei fesztiválra vágyik, a Treasure Island Music Festival (TIMF) az Ön választása. A maximálisan 15 ezer ember befogadására alkalmas helyszínével ez az egyik legkisebb zenei fesztivál, ami azt jelenti, hogy kisebb a tömeg, és értékesebben töltheti el az időt a kedvenc előadóival.

Kérdezze meg bármelyik fesztiválozót, a válasz ugyanaz lesz: nincs rosszabb, mint mikor két kedvenc előadó koncertjei ütköznek egymással. A TIMF azért igazán remek, mert egy egyszerű kétszínpados megoldás. Mikor az egyik koncert véget ér a Hídszínpadon (Bridge Stage), csak sétáljon át az Alagútszínpadhoz (Tunnel Stage) a következőre. Egyetlen hangról sem fog lemaradni.

6. Pitchfork Music Festival Paris

Főbb előadók:

Beach House, Björk, Deerhunter, Ratatat, Run the Jewels

Helyszín:

Párizs, Franciaország

Dátum:

2015. október 29-31.

Ár:

120 euró a 3 napos normál belépőre

A Paris Pitchfork Music Festival fantasztikus helyszín az összes kedvenc zenei stílusához, a technótól kezdve a house zenéig, a rockig, sőt az akusztikus popzenéig, minden zenei ízlést kielégít. Ez a fesztivál a világ minden részéről érkező, független és underground művészek sokszínű válogatását kínálja. A Chicago magazin európai megfelelője, a Pitchfork Paris hű marad a magazin kiválasztási és kritikai elveihez, így a színpadra is ennek megfelelően válogatják össze az előadókat.

A fesztivált a Grande Halle de la Villette épületben, egy korábbi vágóhídon, azóta kulturális központtá alakított helyen rendezik meg. Merítsen a kultúrából, és finomítsa tovább a zenei palettáját Párizs történelmi szempontból egyik legfontosabb részén.

7. Voodoo Music + Arts Experience

Főbb előadók:

Florence + the Machine, Jack Ü, Modest Mouse, Alesso, Girl Talk, Ozzy Osbourne (featuring Geezer Butler, Tom Morello és Slash), Jane’s Addiction, Santigold, Zac Brown Band, deadmau5

Helyszín:

New Orleans

Dátum:

2015. október 30. és november 1. között

Ár:

195 $ a 3 napos normál belépőre

Vegyítsük Amerika leginkább kísértetjárta városát és néhány gyilkos dallamot, és máris megvan a tökéletes Halloween hétvége. A Voodoo Fest hűen tükrözi New Orleans egyedi kultúráját és kísérteties hangulatát. A zenei fesztivál három különböző színpadot kínál: Le Carnival – helyszín performanszok számára: indie zene és underground burleszk- és cirkuszi számok; Le Flambeau – a helyi zenei életnek szentelt terület; és Le Ritual – az országos szintű húzónevek és a mainstream előadók számára kialakított színpad.

Mondanunk sem kell, hogy erre az eseményre érdemes Halloween-jelmezzel is készülni. Álljon készen a spontán utcabálokra. Ez a város soha nem alszik.