A tartalomkészítés következő szintje az Xperia és a Videography Pro segítségével

Lehetsz filmkészítő, YouTuber vagy vlogger, az Xperia Videography Pro új szintre emeli tartalmaid minőségét.

Xperia PRO-I a kijelzőjén egy görkorcsolyással és a Videography Pro kezelőfelülettel
Munka a Videography Próval

A Videography Próval az összes szükséges kreatív beállítás elfér a tenyeredben. A Videography Pro interfész a Sony gazdag, video- és filmkamerák gyártásában szerzett szakértelmére támaszkodva lehetővé teszi, hogy a kézi vezérlést az igényeidhez igazítsd, vagy a teljes kényelem érdekében az automatikus üzemmódra hagyatkozz.

Egy filmkészítő tapasztalatai az Xperiával

Az elismert brit filmes, Philip Bloom mondja el gondolatait az Xperia PRO-I-vel való munkáról.Philip Bloom filmkészítő arcképe
Ismerd meg Philip Bloomot

Philip Bloom rendező és filmkészítő főleg a hihetetlen filmes képi világ megalkotásában jeleskedik, függetlenül attól, milyen kamerát használ. DSLR-rel készült filmjeiről, blogjáról és oktatási munkájáról ismert, emellett filmesként és operatőrként is dolgozott a televíziós és mozgóképiparban.

Nagy méretű, 1.0-típusú képérzékelő a kivételes képminőségért

Philip:
Az érzékelő mérete rögtön felkeltette a figyelmem – ez egy 1.0 típusú érzékelő, amely majdnem négyszer nagyobb felületű, mint egy hagyományos mobiltelefon érzékelője. A nagyobb érzékelő pedig kisebb mélységélességre képes. Nagyobb képpontokat kapunk, vagyis több fény jut be, ami azt jelenti, hogy gyenge fényviszonyok között is jobban teljesít. Azáltal pedig, hogy a nagyobb pixelek nagyobb területen helyezkednek el, a kép kevésbé lesz zajos.

Közelkép egy kézről, amint az Xperia PRO-I-t tartja, és videót készít Londonról gyenge fényviszonyok között.
Egy fa levelei éles fókuszban, elmosódott háttérrel, gyalogosokkal és kerékpárosokkal.

Felvételkészítés az Xperiával

Kettős blende a maximális kreativitásért

A fő kamerán két külön blende is rendelkezésre áll. Van az F2.0, amivel az exponálás során mélységélességet kapok, és több fény jut be. De állíthatom F4.0-ra is, tehát kisebb blendére, ekkor nagyobb mélységélesség lesz az eredmény.

A Szem AF a legjobbat hozza ki a témákból

Az elképesztő szem-autofókusz videók esetében követi az állatok szemét. Egészen hihetetlen, ez a funkció tűnt a legizgalmasabbnak, amikor először hallottam róla. A funkció emberek esetében is működik, ha éppen őket szeretnénk lefilmezni.

Az Xperia PRO-I-vel egy macskát videóznak.
Nézd meg a Philippel készült interjút
Egy YouTuber véleménye az Xperiával való munkáról

Csatlakozz Sara Dietschy YouTuberhez, aki próbára teszi az Xperia PRO-I-t .Sara Dietschy YouTuber arcképe.
Ismerd meg Sara Dietschyt

Sara Dietschy a texasi Dallasban él, YouTuber és tartalomkészítő. Több mint 800 000 feliratkozója van saját csatornáján, ahol doku-sorozatokat, technológiai értékeléseket és vlogokat készít és tölt fel. Munkáiban Sara a technológia és a kreativitás határmezsgyéjén mozog, és bemutatja alkotói folyamatát más filmesek, fotósok vagy művészek segítségével.

Kiemelkedő forgatási élmény

Sara:
Az Xperia egy vadonatúj, Videography Pro nevű hordozható megoldást kínál, amely egyesíti mindazokat a funkciókat, amelyekre egy hozzám hasonló, örökmozgó filmesnek szüksége van. Hozzáférhetek különböző objektívekhez, mozifilm-szerű látványt kreálhatok, vagy F2.0 és F4.0 blendék között is válthatok. Automatikus vagy manuális kezelés is lehetséges, ezenkívül az összes beállítás intuitív és érzékeny.

Sara Dietschy szabadtéri környezetben saját magát filmezi markolattal, külső mikrofonnal és vlogmonitorral felszerelt Xperia PRO-I készülékkel.
Közelkép a vlogmonitorral felszerelt Xperia PRO-I okostelefonról, amelyen Sara Dietschy videofelvételei láthatók.
Érj el még jobb eredményeket a Vlog Monitorral

Rengeteg tartozékkal fel tudom szerelni: ez itt felül egy külső mikrofon, többfunkciós markolat, amellyel nagyítani és kicsinyíteni tudok, valamint egy hordozható vlogmonitor. Ez remek, hiszen ennek köszönhetően használhatom a hátsó kamerákat, miközben továbbra is láthatom magam. Őrület, hogy mindezt egy telefonnal veszem fel, mert úgy fest, akár egy mozifilm. Lenyűgöző!

Monó mikrofon és szélzajszűrő a kiemelkedő hangzásért

Azt gondolhatnánk, egy YouTuber számára főleg a kép a lényeg, és ez így is van. De a hang is ugyanolyan fontos. A rossz minőségű hang nagyon zavaró.

Az Xperia kapott egy harmadik egyirányú mikrofont, amely olyan hatást kelt, mintha a helyszínen lennél a szereplővel. Intelligens szélzajszűrővel felszerelt hangforrás-szeparátorral is rendelkezik. Vagyis, a fejlesztők rájöttek, hogyan iktassák ki a tiszta hang legnagyobb ellenségét, a szelet.

Közelkép az Xperia PRO-I kameraobjektívjeiről és a monó mikrofonról.
Sara Dietschy egy városban saját magát veszi fotós markolattal felszerelt Xperia PRO-I készülékkel.
Optikai képstabilizáló a rázkódásmentes felvételekért

Az eszköz Sony Alpha fényképezőgépeimhez hasonlóan optikai képstabilizálóval rendelkezik. Így biztos lehetek benne, hogy a felvétel sima lesz, és nem fog remegni. A rázkódó videofelvételek mindig nagyon zavaróak.

Nézd meg a Sarával készült interjút
Mit mond egy vlogger az Xperia videós tulajdonságairól?

Tudd meg, mit mond a vlogger AUXOUT az Xperia PRO-I-vel való tartalomkészítésről.A vlogger AUXOUT arcképe
Ismerd meg AUXOUT-ot

A Tokióban élő AUXOUT hétvégenként filmezéssel és fotózással foglalkozik, szenvedélye pedig a „filmes vlogok” készítése, amely során filmszerűen veszi fel mindennapi élményeit.

A Videography Pro leegyszerűsíti a felvételkészítést

AUXOUT:
A hagyományos okostelefonos kameraalkalmazások nagyon egyszerűek és bárki számára könnyen kezelhetők, de a profik és a kamerákat jól ismerők számára frusztráló lehet a használatuk. A Videography Próval lesz a leghatékonyabb az okostelefonos videókészítés. Egyszerűen használható, és lehetővé tette, hogy a helyzetnek megfelelően gyorsan megváltoztassak olyan beállításokat, mint az ISO vagy a képkockasebesség. Egyetlen értintéssel átválthatok AUTO üzemmódra, ez pedig kötetlenebb felvételkészítéskor különösen jól jön.

Közelkép az Xperia PRO-I okostelefon videóbeállításait végző személyről
Nő a tengerparton a lábával vizet fröcsköl.

Felvételkészítés az Xperiával

Rögzítsd az érzelmeket 120 képkocka/mp-es felvételkészítéssel

Őszintén szólva a 120 képkocka/mp-es 4K-felvétel is meglepett. A pillanatok alatt zajló, nehezen követhető jelenetek 5-szörös lassításban érzelmes képkockákká válnak.

A kompakt fényképezőgép tökéletes helyettesítője

Elképesztő, hogy egy okostelefon képes helyettesíteni azt a kompakt digitális fényképezőgépet, amelyet korábban pótkameraként magammal hordtam.

A „kreatívok” közül sokan nagyon kényesek a végeredmény minőségére, még magánjellegű tartalmak esetén is. Ezért úgy gondolom, az Xperia PRO-I fő kameraként nagyszerű szolgálatot tesz majd nekik is.

Kép egy naplementében a tengert figyelő nő sziluettjével.

Felvételkészítés az Xperiával

Nézd meg az AUXOUT-tal készült interjút


Tekints meg néhány válogatott, Xperia készülékkel felvett tartalmat 

Szeretnéd látni, mi történik, ha az Xperia és a Videography Pro profi alkotók kezébe kerül? Pillants bele a következő rövidfilmekbe, és meríts belőlük ihletet.Rövidfilm Philip Bloom rendezésében

Fedezd fel London nevezetességeit és hangjait Philip Bloom bájos filmjével, amelyet teljes egészében egy Xperia PRO-I készülékkel készített.


Filmszerű vlog AUXOUT-tól

AUXOUT Japánban a Nyulak szigetére kalauzol el minket csodálatos, filmszerű vlogjában, amelyet az Xperia PRO-I segítségével készített.