Készíts inspiráló fotókat Xperiával

Összefogtunk profi fotósokkal, hogy megmutassuk, hogyan készíthetsz kiemelt precizitású felvételeket Xperia okostelefonoddal.

Hozd ki magadból a legjobbat a Photography Pro alkalmazással

Legyél a fotózás művészetének mestere a Sony Alpha gépeken található funkciókkal és beállításokkal. Egyszerűen kiválaszthatod a felvételnek megfelelő beállításokat, beleértve a felvételkészítési módot, gyújtótávolságot, zársebességet és expozíciót.

Az Xperia képernyője a Photography Pro interfésszel, melyen egy városi tetőn pózoló modell hölgy képe látható.
Xperia 5 IV | Légy kreatív. Válaszd a kompakt megoldást.
Ippei és Janine fotós pár vízparti portréja
Bemutatjuk Ippei és Janine fotós párosát

Ippei és Janine Tokióban élő fotós házaspár, akiknek a specialitása a mozifilmes hatású fotózás, amellyel természetes és érzelemgazdag életstílusképeket készítenek, valamint közvetlenül is dolgoznak párok és családok megbízásából. Fotóik több tucat kiadványban és számtalan hirdetési kampányban szerepeltek világszerte.

© Ippei & Janine Photography. Minden felvételt Ippei és Janine, két profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 5 IV készülékkel készült.

Xperia 5 IV | Légy kreatív. Válaszd a kompakt megoldást.
Xperia 1 IV | Minden a sebesség
Pierre Lambert portréja, ahogy kihajol egy ablakon, kezében egy kamerával
Ismerd meg Pierre Lambertet

Pierre Lambert egy szenvedélyes fotós és filmes, aki beutazza a világot, és megörökíti azokat a jeleneteket, amiket lát maga előtt. Népszerű Instagram- és YouTube-csatornáin keresztül másokat is arra inspirál, hogy kövessék saját fotós és kalandos álmaikat, miközben körbeviszi az embereket a világon, és tippeket és útmutatókat kínál Tokió utcáitól Indonézia strandjaiig. 

© Pierre Lambert. Minden felvételt Pierre Lambert hivatásos fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 IV készülékkel készült.

Nézd meg, hogyan örökíti meg a varázslatot Pierre

Bármilyen is legyen a környezet, a Sony Xperia 1 IV egy olyan eszköz, amivel Pierre minden pillanat varázslatát meg tudja örökíteni. Mondjuk, miért.

Kohki Yamaguchi portréja egy épület előtt
Ismerd meg Kohki Yamaguchit

Kohki Yamaguchi egy tokiói fotós és videós, aki Tokió legnagyobb fotós közösségének, a @discovertokyo-nak az alapítója. Több mint 300 000 Instagram-követője és 60 000 YouTube-feliratkozója van, így munkája összehozza az embereket, miközben megosztja Tokió szépségét. 

© Kohki Yamaguchi. Minden felvételt Kohki Yamaguchi hivatásos fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 IV készülékkel készült.

Ha a pillanat elérkezik, készen állok

A Sony Xperia 1 IV segít Kohkinak emlékezetes felvételeket készíteni, és a hétköznapi jeleneteket filmszerűvé és inspirálóvá varázsolni.

Philip Edsel portréja
Ismerd meg Philip Edselt

Philip Edsel texasi díjnyertes fotós és kreatív igazgató. Mozgásban lévő embereket örökít meg, legyen szó divatról, fitneszről vagy portréfotózásról. Ihletét pedig a klasszikus művészetből, a modern designból és a potenciális energiából meríti, és a legújabb technológiát használja az önkifejezéshez.

© Philip Edsel. Minden felvételt Philip Edsel hivatásos fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 IV készülékkel készült.

Közelről és személyesen

Ebben a videóban Philip elmagyarázza, hogy az Xperia 1 IV profi kamerafunkciói hogyan segítik őt abban, hogy megörökítse az alanyok emberi mivoltát és intenzitását.

Xperia 1 IV | Minden a sebesség
Xperia PRO-I | A kamera
Namiki Takashi fotós portréja
Ismerd meg Namiki Takashit

Takashi több mint 30 éve professzionális fotós, és a Sony Alpha-szemináriumok oktatója is. Szenvedélye a természet, különösen a virágok fotózása, és számos magazinban publikált már ilyen témájú munkákat.

© Takashi Namiki. Minden felvételt Namiki Takashi, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia PRO-I készülékkel készült.

Elsősorban kamera, másodsorban okostelefon

Ebben a videóban Namiki Takashi elárulja, hogy mi teszi az Xperia PRO-I készüléket a hozzá hasonló tapasztalt Alpha-felhasználók számára tökéletes másodlagos kamerává, valamint ideális választássá a kezdők számára.

Nézd meg közelebbről Takashi munkáját

Ebben a videósorozatban Takashi néhány olyan gyönyörű képet mutat be, amelyet az Xperia PRO-I készülékkel készített. Ezáltal betekintést nyújt abba, hogyan érte el ezeket a figyelemre méltó eredményeket.

Dane Isaac fotós portréja
Ismerd meg Dane Isaacet

A New Yorkban élő Dane Isaac reklám-, portré- és utcai fotós, aki a fűszereiről híres Grenada szigetéről származik. Az építészeti háttérrel rendelkező Dane a fényt és a teret használja fel, hogy erőteljes portrékat készítsen témáiról. Fontosnak tartja a hitelességet, és ezt igyekszik is átadni munkáiban.

© Dane Isaac. Minden felvételt Dane Isaac, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia PRO-I készülékkel készült.

A pillanat érzelmének megragadása 

Mindig állj készen az alkotásra – ez Dane Isaac mottója, és ezért viszi magával az Xperia készülékét mindenhova. Nézd meg ezt a videót, amelyből kiderül, mi nyűgözte le őt az Xperia PRO-I készülékben.

Kültéri kép Qianli Zhang fotósról, aki egy állványon lévő hosszú objektíves fényképezőgéppel készül egy felvétel készítésére.
Ismerd meg Qianli Zhangot

Qianli Zhang egy Kínából származó utazási és utcai fotós, akit a munkája a világ összes tájára eljuttatott. A National Geographic Travel Photo Contest győztese, aki könyveket is publikált az utazási fotózásról, és ő az alapítója a Beyond the Photo nevű online fotósképző programnak.

© Qianli Zhang. Minden felvételt Qianli Zhang, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia PRO-I készülékkel készült.

Elengedhetetlen eszköz utazási fotósoknak 

Ebben a videóban Qianli Zhang bemutatja, hogy az Xperia PRO-I hordozhatósága és stabil képminősége hogyan érvényesül, amikor a szabadban dolgozik.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia @SonyXperia
Kék parkát és sapkát viselő férfi néz a homokos bozótosra, a távolban fákkal
TaiTai.LIVE.WILD

A TaiTai.LIVE.WILD egy közösségi platform, amelyet egy férj és feleség alkotta csapat működtet, akiknek közös szenvedélyük a távoli hegyvidéki régiók vad szépségének megörökítése.

Kevin Kurpiers

A délnyugat-németországi Fekete-erdőből származó Kevin utazási, portré- és tájképfotós, aki mindenhol inspirációt talál, ahol csak jár.

Légifelvétel egy tó partján fekvő városról szürkületkor, úttal, felhőkarcolókkal és lenyugvó nappal
Éjszakai felvétel egy zöld sarki fényről a sötét égen, világítótoronnyal és tengerrel alatta
Arnúlfur

Az interneten That Icelandic Guy néven ismert Arnúlfur egy Sony Alpha-fotós és -filmes, akinek munkái a természet iránti szeretetét tükrözik.

Chris Burkard

A kiváló felfedező, fotós, előadó és szerző Chris célja, hogy munkájával inspirálja az embereket a természeti környezet megbecsülésére és megőrzésére.

Hóval körülvett tó fákkal és hegyekkel a háttérben
Xperia PRO-I | A kamera
Xperia 1 III | Sebesség és ami azon túlmutat
Momoi Kazushi felvételt készít egy hosszú objektívvel felszerelt Sony Alpha sorozatú géppel.
Bemutatjuk: Momoi Kazushi

A több mint 30 éve szabadúszó fotósként dolgozó Kazushi portrékat készít a világ minden tájáról származó emberekről. Több könyvet is írt a fényképezőgépekről, továbbá segített a Sony első Alpha 100 fényképezőgépe és az ahhoz tartozó technikai útmutató fejlesztésében is. Az Alpha fényképezőgépek oktatójaként és fotós kiállítóként Kazushi a portréfotók szakértője, aki bőséges tapasztalattal rendelkezik a Sony technológiája terén.

© Momoi Kazushi. Minden felvételt Momoi Kazushi, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Egy olyan Alpha, amely tényleg elfér a zsebedben

Ha épp nem az Alpha cserélhető objektíves fényképezőgépét használja, Momoi Kazushi szerint az Xperia 1 III tökéletes pótlék. Hogy miért? Megtudhatod ebből a videóból.

Jean Fruth fotós portréja
Bemutatjuk: Jean Fruth

A baseball fotósok doyenje, Jean a Bay Area sporteseményeinek dokumentálásával kezdte, mielőtt a Nemzeti baseball dicsőségcsarnok (National Baseball Hall of Fame) és annak partnere, a La Vida Baseball utazó fotósa nem lett. Non-profit szervezete, a Grassroots Baseball globális szinten promóciózza az amatőr játékot és elismeréssel adózik neki. A Grassroots Baseball: Where Legends Begin (Grassroots Baseball: Ahol a legendák kezdődnek) című könyvét 2019 júniusában adták ki.

© Jean Fruth. Minden felvételt Jean Fruth, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Steven Irby fotós portréja
Bemutatjuk: Steven Irby

A Brooklynban született és Queensben nevelkedett Steven John Irby – avagy Steve Sweatpants (szabadidőnacis Steve) – többek között utcai fotós, kreatív tanácsadó és szárnyait bontogató rendező. A Street Dreams magazin társalapítója és igazgatója, és olyan ügyfelek számára dolgozott, mint a Sony, Nike, Cartier és The New Yorker. 2020-ban New York városa elismerésben részesítette a művészetek és a helyi közössége előmozdítása érdekében végzett tevékenységeiért.

© Steven Irby. Minden felvételt Steven Irby, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Fedezd fel, hogy a sportfotósok és az utcai fotósok miért választják az Xperiát 

Ebben a videóban Jean Fruth és Steven Irby kifejti, hogyan rendelkezik az Xperia 1 III a kihagyhatatlan pillanatok megörökítéséhez szükséges sebességgel.

Weimin Chu fotós portréja
Bemutatjuk: Weimin Chu

Weimin Chu, más néven Thomas Chu, díjnyertes tájképfotós a kínai Csungkingből. A távoli helyszíneken készített tájképeiről és az ott élő emberekről készült felvételeiről ismert fotós munkája során a világ különféle tájain járt már, beleérve Grönlandot, Pakisztánt és Dél-Afrikát. Neki ítélték a fődíjat a National Geographic utazással kapcsolatos 2019-es fotóversenyén, és felkerült a Forbes „30 Under 30” (30 sikeres 30 alatti személy) kínai listájára 2019-ben.

© Weimin Chu. Minden felvételt Weimin Chu, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Tökéletes választás a tájképek fotózásához 

Fedezd fel, hogy Weimin Chu szerint az Xperia 1 III miért különösen értékes eszköz, amikor távoli helyszíneken és kihívást jelentő környezetben szeretnél felvételeket készíteni.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia
@SonyXperia
Távoli felvétel anyáról és gyermekéről élénk színű kabátban, sűrű erdőn át vezető köves ösvényen.
Ippei és Janine 

Ippei és Janine egy Tokióban élő fotós páros, akik a természetes és érzelemdús kültéri életstílus-képeikről és családi fotózási stílusukról ismertek.

Hsiang Li (Rookie)

A Sony Taiwan égisze alatt dolgozó fotós, Hsiang Li (Rookie) régebben postai kézbesítőként dolgozott, és azokat a személyeket és jeleneteket örökítette meg, amelyekkel munkája során találkozott. 

Kilátás egy hosszú, egyenes útra, mindkét oldalán mezőkkel, a távolban pedig a tengerrel.
Közelkép egy magányos sárga és piros tulipánról, piros tulipánokkal körülvéve
Albert Dros

A hivatásos holland tájképfotós, Albert a Sony Imaging hivatalos nagykövete, és munkáit már a TIME, a National Geographic és az Adobe is bemutatta.

Xperia  1 III | Sebesség és ami azon túlmutat
Xperia 1 II | Gyorsaságra tervezve
Nick Didlick képe
Bemutatjuk: Nick Didlick

A több mint 40 éve hivatásos fotósként dolgozó Nick készített felvételeket olimpiákon, Stanley-kupa döntőin, a Super Bowlon és számos más eseményen, több mint 60 országban. Sportfotóiról híres fotósként elnyerte a Reuters „Az év újságírója” díját, valamint a kanadai „National News Paper Award” díjat, továbbá kétszer is jelölték a Pulitzer-díjra.

© Nick Didlick. Minden felvételt Nick Didlick, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült.

A jelenet életre keltése Nick Didlick és az Xperia segítségével

Ebben a videóban Nick az Xperia 1 II gyorsfotózási funkcióiról beszél, valamint arról, hogyan használja ki ezeket a mozgás szépségének megörökítéséhez.

Ira Block képe
Bemutatjuk: Ira Block

A tájképfotós Ira több mint 40 éven át utazott a világban a National Geographic megbízásából, és több mint 30 történetet dolgozott fel 10 országban vezetett expedíciói során. Szibériától Ázsiáig, Dél-Amerikától a Sarkvidékig – objektívjén keresztül lenyűgöző tájakat örökített meg. Nagyjából 350 000 követője van az Instagramon.

© Ira Block. Minden felvételt Ira Block, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült. 

A tájképek mesteri fotózása Ira Block és az Xperia segítségével 

Ebben a videóban Ira kiemel néhányat az Xperia 1 II speciális fotós funkciói közül, amelyek segítenek megörökíteni a városok és a természet csodáit.

Momoi Kazushi képe
Bemutatjuk: Momoi Kazushi

A több mint 30 éve szabadúszó fotósként dolgozó Kazushi portrékat készít a világ minden tájáról származó emberekről. Több könyvet is írt a fényképezőgépekről, továbbá segített a Sony első Alpha 100 fényképezőgépe és az ahhoz tartozó technikai útmutató fejlesztésében is. Az Alpha fényképezőgépek oktatójaként és fotós kiállítóként Kazushi a portréfotók szakértője, aki bőséges tapasztalattal rendelkezik a Sony technológiája terén.

© Momoi Kazushi. Minden felvételt Momoi Kazushi, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült.

A megfelelő pillanat megörökítése Momoi Kazushi és az Xperia segítségével 

Ebben a videóban Kazushi az Xperia 1 II speciális fotós funkcióiról – például a Szem AF funkcióról és a 20 képkocka/másodperces sorozatfelvételről – beszél, hogy lélegzetelállító portrékat készíthess.

Ogawa Akiyo képe
Bemutatjuk: Ogawa Akiyo

Népszerű kisállatfotósként a legkülönfélébb állatokkal szerzett ismeretei birtokában Akiyo mostanáig már több mint 30 000 állatot fotózott. Tartott Alpha-fotósképzéseket, számtalan saját fotósprojektet vezetett Japánban, emellett kisállatos naptárak, képeslapok és katalógusok képeire vonatkozó fotós megbízásokat teljesít.

© Ogawa Akiyo. Minden felvételt Ogawa Akiyo, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült.

Kifejezések megörökítése állatokhoz való Szem AF és 20 képkocka/másodperces sorozatfelvétel funkcióval 

Ebben a videóban Akiyo elmondja, miért ajánlja az Xperia 1 II készüléket minden kisállat-tulajdonosnak.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia
@SonyXperia
Árnyékos utcai látkép
Billy Ha 

A hongkongi születésű és az USA-ban nevelkedett Billy arra fókuszál, hogy mindegyik fotója elmeséljen egy történetet, és élvezi a különféle kompozíciókkal és perspektívákkal való kísérletezést a munkái során.

Tobias Hägg

A svéd fotós és videós, Tobias Hägg (a közösségi oldalakon „Airpixels”) szenvedélyes rajongója a tájképeknek, a kalandozásoknak és a kültéri felvételeknek.

A hóból kiálló, kis fa, háttérben a kelő nappal
Tó vizén tükröződő fáj és hegyek.
Tiffany Nguyen

A kalandos utazásokra specializálódott, dél-kaliforniai fotós, Tiffany az új helyek felfedezéséből és a számára ismeretlen kultúrák megtapasztalásából merít ihletet.

Xperia 1 II | Gyorsaságra tervezve
Xperia 5 II | Gyors és kompakt
Ippei és Janine portréja vízparti helyszínen
Bemutatjuk Ippei és Janine fotós párosát

Ippei és Janine Tokióban élő fotós házaspár, akiknek a specialitása a mozifilmes hatású fotózás, amellyel természetes és érzelemgazdag életstílusképeket készítenek, valamint közvetlenül is dolgoznak párok és családok megbízásából. Fotóik több tucat kiadványban és számtalan hirdetési kampányban szerepeltek világszerte.

© Ippei & Janine Photography. Minden felvételt Ippei és Janine, két profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 5 II készülékkel készült.

Fedezd fel, hogy a családfotósok miért választják az Xperiát 

Megtudhatod, hogy Ippei és Janine miért javasolja az Xperiát az energiával és kifejezőerővel teli, spontán családi felvételek készítéséhez.

Nézd meg ezt a videót, ha kíváncsi vagy további gyerekfotózási tippekre 

Megtudhatod, hogyan készíthetsz természetes és hangulatos képeket a gyermekeidről – kezdve azzal, hogy miként tudod elfeledtetni velük a fényképezőgépet, egészen addig, hogy miként fotózhatod ugyanazt a jelenetet különféle nézőpontokból.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia
@SonyXperia
Kép az égboltról, két-két épület között felfelé fotózva
Crissibeth Cooper 

A New York-i Crissibeth kreatív fotóit a lenyűgöző, precízen megkomponált képek jellemzik, melyeket gyakran az építészeti elemek és a városképek inspirálnak. 

Laurent Derossi

A Párizsban élő Laurent Derossi neves városi és utazási fotós különös szenvedéllyel viseltetik az otthonának tekintett város iránt.

Párizsi utca robogóval és pocsolyával
Xperia 5 II | Gyors és kompakt