Készíts inspiráló fotókat Xperiával

Összefogtunk profi fotósokkal, hogy megmutassuk, hogyan készíthetsz kiemelt precizitású felvételeket Xperia okostelefonoddal.

Hozd ki magadból a legjobbat a Photography Pro alkalmazással

Legyél a fotózás művészetének mestere a Sony Alpha gépeken található funkciókkal és beállításokkal. Egyszerűen kiválaszthatod a felvételnek megfelelő beállításokat, beleértve a felvételkészítési módot, gyújtótávolságot, zársebességet és expozíciót.

Az Xperia képernyője a Photography Pro interfésszel, melyen egy városi tetőn pózoló modell hölgy képe látható.
Xperia 1 III | Sebesség és ami azon túlmutat
Momoi Kazushi felvételt készít egy hosszú objektívvel felszerelt Sony Alpha sorozatú géppel.
Bemutatjuk: Momoi Kazushi

A több mint 30 éve szabadúszó fotósként dolgozó Kazushi portrékat készít a világ minden tájáról származó emberekről. Több könyvet is írt a fényképezőgépekről, továbbá segített a Sony első Alpha 100 fényképezőgépe és az ahhoz tartozó technikai útmutató fejlesztésében is. Az Alpha fényképezőgépek oktatójaként és fotós kiállítóként Kazushi a portréfotók szakértője, aki bőséges tapasztalattal rendelkezik a Sony technológiája terén.

© Momoi Kazushi. Minden felvételt Momoi Kazushi, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Egy olyan Alpha, amely tényleg elfér a zsebedben

Ha épp nem az Alpha cserélhető objektíves fényképezőgépét használja, Momoi Kazushi szerint az Xperia 1 III tökéletes pótlék. Hogy miért? Megtudhatod ebből a videóból.

Jean Fruth fotós portréja
Bemutatjuk: Jean Fruth

A baseball fotósok doyenje, Jean a Bay Area sporteseményeinek dokumentálásával kezdte, mielőtt a Nemzeti baseball dicsőségcsarnok (National Baseball Hall of Fame) és annak partnere, a La Vida Baseball utazó fotósa nem lett. Non-profit szervezete, a Grassroots Baseball globális szinten promóciózza az amatőr játékot és elismeréssel adózik neki. A Grassroots Baseball: Where Legends Begin (Grassroots Baseball: Ahol a legendák kezdődnek) című könyvét 2019 júniusában adták ki.

© Jean Fruth. Minden felvételt Jean Fruth, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Steven Irby fotós portréja
Bemutatjuk: Steven Irby

A Brooklynban született és Queensben nevelkedett Steven John Irby – avagy Steve Sweatpants (szabadidőnacis Steve) – többek között utcai fotós, kreatív tanácsadó és szárnyait bontogató rendező. A Street Dreams magazin társalapítója és igazgatója, és olyan ügyfelek számára dolgozott, mint a Sony, Nike, Cartier és The New Yorker. 2020-ban New York városa elismerésben részesítette a művészetek és a helyi közössége előmozdítása érdekében végzett tevékenységeiért.

© Steven Irby. Minden felvételt Steven Irby, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Fedezd fel, hogy a sportfotósok és az utcai fotósok miért választják az Xperiát 

Ebben a videóban Jean Fruth és Steven Irby kifejti, hogyan rendelkezik az Xperia 1 III a kihagyhatatlan pillanatok megörökítéséhez szükséges sebességgel.

Weimin Chu fotós portréja
Bemutatjuk: Weimin Chu

Weimin Chu, más néven Thomas Chu, díjnyertes tájképfotós a kínai Csungkingből. A távoli helyszíneken készített tájképeiről és az ott élő emberekről készült felvételeiről ismert fotós munkája során a világ különféle tájain járt már, beleérve Grönlandot, Pakisztánt és Dél-Afrikát. Neki ítélték a fődíjat a National Geographic utazással kapcsolatos 2019-es fotóversenyén, és felkerült a Forbes „30 Under 30” (30 sikeres 30 alatti személy) kínai listájára 2019-ben.

© Weimin Chu. Minden felvételt Weimin Chu, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 III készülékkel készült.

Tökéletes választás a tájképek fotózásához 

Fedezd fel, hogy Weimin Chu szerint az Xperia 1 III miért különösen értékes eszköz, amikor távoli helyszíneken és kihívást jelentő környezetben szeretnél felvételeket készíteni.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia
@SonyXperia
Távoli felvétel anyáról és gyermekéről élénk színű kabátban, sűrű erdőn át vezető köves ösvényen.
Ippei és Janine 

Ippei és Janine egy Tokióban élő fotós páros, akik a természetes és érzelemdús kültéri életstílus-képeikről és családi fotózási stílusukról ismertek.

Hsiang Li (Rookie)

A Sony Taiwan égisze alatt dolgozó fotós, Hsiang Li (Rookie) régebben postai kézbesítőként dolgozott, és azokat a személyeket és jeleneteket örökítette meg, amelyekkel munkája során találkozott. 

Kilátás egy hosszú, egyenes útra, mindkét oldalán mezőkkel, a távolban pedig a tengerrel.
Közelkép egy magányos sárga és piros tulipánról, piros tulipánokkal körülvéve
Albert Dros

A hivatásos holland tájképfotós, Albert a Sony Imaging hivatalos nagykövete, és munkáit már a TIME, a National Geographic és az Adobe is bemutatta.

Xperia  1 III | Sebesség és ami azon túlmutat
Xperia 1 II | Gyorsaságra tervezve
Nick Didlick képe
Bemutatjuk: Nick Didlick

A több mint 40 éve hivatásos fotósként dolgozó Nick készített felvételeket olimpiákon, Stanley-kupa döntőin, a Super Bowlon és számos más eseményen, több mint 60 országban. Sportfotóiról híres fotósként elnyerte a Reuters „Az év újságírója” díját, valamint a kanadai „National News Paper Award” díjat, továbbá kétszer is jelölték a Pulitzer-díjra.

© Nick Didlick. Minden felvételt Nick Didlick, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült.

A jelenet életre keltése Nick Didlick és az Xperia segítségével

Ebben a videóban Nick az Xperia 1 II gyorsfotózási funkcióiról beszél, valamint arról, hogyan használja ki ezeket a mozgás szépségének megörökítéséhez.

Ira Block képe
Bemutatjuk: Ira Block

A tájképfotós Ira több mint 40 éven át utazott a világban a National Geographic megbízásából, és több mint 30 történetet dolgozott fel 10 országban vezetett expedíciói során. Szibériától Ázsiáig, Dél-Amerikától a Sarkvidékig – objektívjén keresztül lenyűgöző tájakat örökített meg. Nagyjából 350 000 követője van az Instagramon.

© Ira Block. Minden felvételt Ira Block, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült. 

A tájképek mesteri fotózása Ira Block és az Xperia segítségével 

Ebben a videóban Ira kiemel néhányat az Xperia 1 II speciális fotós funkciói közül, amelyek segítenek megörökíteni a városok és a természet csodáit.

Momoi Kazushi képe
Bemutatjuk: Momoi Kazushi

A több mint 30 éve szabadúszó fotósként dolgozó Kazushi portrékat készít a világ minden tájáról származó emberekről. Több könyvet is írt a fényképezőgépekről, továbbá segített a Sony első Alpha 100 fényképezőgépe és az ahhoz tartozó technikai útmutató fejlesztésében is. Az Alpha fényképezőgépek oktatójaként és fotós kiállítóként Kazushi a portréfotók szakértője, aki bőséges tapasztalattal rendelkezik a Sony technológiája terén.

© Momoi Kazushi. Minden felvételt Momoi Kazushi, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült.

A megfelelő pillanat megörökítése Momoi Kazushi és az Xperia segítségével 

Ebben a videóban Kazushi az Xperia 1 II speciális fotós funkcióiról – például a Szem AF funkcióról és a 20 képkocka/másodperces sorozatfelvételről – beszél, hogy lélegzetelállító portrékat készíthess.

Ogawa Akiyo képe
Bemutatjuk: Ogawa Akiyo

Népszerű kisállatfotósként a legkülönfélébb állatokkal szerzett ismeretei birtokában Akiyo mostanáig már több mint 30 000 állatot fotózott. Tartott Alpha-fotósképzéseket, számtalan saját fotósprojektet vezetett Japánban, emellett kisállatos naptárak, képeslapok és katalógusok képeire vonatkozó fotós megbízásokat teljesít.

© Ogawa Akiyo. Minden felvételt Ogawa Akiyo, profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 1 II készülékkel készült.

Kifejezések megörökítése állatokhoz való Szem AF és 20 képkocka/másodperces sorozatfelvétel funkcióval 

Ebben a videóban Akiyo elmondja, miért ajánlja az Xperia 1 II készüléket minden kisállat-tulajdonosnak.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia
@SonyXperia
Árnyékos utcai látkép
Billy Ha 

A hongkongi születésű és az USA-ban nevelkedett Billy arra fókuszál, hogy mindegyik fotója elmeséljen egy történetet, és élvezi a különféle kompozíciókkal és perspektívákkal való kísérletezést a munkái során.

Tobias Hägg

A svéd fotós és videós, Tobias Hägg (a közösségi oldalakon „Airpixels”) szenvedélyes rajongója a tájképeknek, a kalandozásoknak és a kültéri felvételeknek.

A hóból kiálló, kis fa, háttérben a kelő nappal
Tó vizén tükröződő fáj és hegyek.
Tiffany Nguyen

A kalandos utazásokra specializálódott, dél-kaliforniai fotós, Tiffany az új helyek felfedezéséből és a számára ismeretlen kultúrák megtapasztalásából merít ihletet.

Xperia 1 II | Gyorsaságra tervezve
Xperia 5 II | Gyors és kompakt
Ippei és Janine portréja vízparti helyszínen
Bemutatjuk Ippei és Janine fotós párosát

Ippei és Janine Tokióban élő fotós házaspár, akiknek a specialitása a mozifilmes hatású fotózás, amellyel természetes és érzelemgazdag életstílusképeket készítenek, valamint közvetlenül is dolgoznak párok és családok megbízásából. Fotóik több tucat kiadványban és számtalan hirdetési kampányban szerepeltek világszerte.

© Ippei & Janine Photography. Minden felvételt Ippei és Janine, két profi fotós készített. Minden felvétel Xperia 5 II készülékkel készült.

Fedezd fel, hogy a családfotósok miért választják az Xperiát 

Megtudhatod, hogy Ippei és Janine miért javasolja az Xperiát az energiával és kifejezőerővel teli, spontán családi felvételek készítéséhez.

Nézd meg ezt a videót, ha kíváncsi vagy további gyerekfotózási tippekre 

Megtudhatod, hogyan készíthetsz természetes és hangulatos képeket a gyermekeidről – kezdve azzal, hogy miként tudod elfeledtetni velük a fényképezőgépet, egészen addig, hogy miként fotózhatod ugyanazt a jelenetet különféle nézőpontokból.

Különféle fotósok az Instagramon: #TravelByXperia
@SonyXperia
Kép az égboltról, két-két épület között felfelé fotózva
Crissibeth Cooper 

A New York-i Crissibeth kreatív fotóit a lenyűgöző, precízen megkomponált képek jellemzik, melyeket gyakran az építészeti elemek és a városképek inspirálnak. 

Laurent Derossi

A Párizsban élő Laurent Derossi neves városi és utazási fotós különös szenvedéllyel viseltetik az otthonának tekintett város iránt.

Párizsi utca robogóval és pocsolyával
Xperia 5 II | Gyors és kompakt