Xperia: zenéhez ajánljuk

A hétköznapi zenehallgatóktól a vájtfülűekig mindenki felfedezheti, miért tökéletes választás az Xperia a zenerajongóknak.


Hangzásra tervezve

Fedezd fel az Xperia által kínált páratlan zenehallgatási élmény kulcsfontosságú funkcióit és a mögöttük rejlő technológiát.

A világ első olyan okostelefonja, amely 360 Reality Audio hangzást ad vissza a sztereó hangszóróin

Eddig kompatibilis fejhallgató kellett ahhoz, hogy okostelefonon kihasználd a 360 Reality Audio funkciót – ám mostantól a legújabb típusú Xperia készülékek beépített, teljes tartományú sztereó hangszóróin is élvezhető. Úgy elmerülhetsz a téged körülölelő hangtengerben, mintha élő koncerten lennél, vagy az előadó lemezfelvételén ülnél a stúdióban.

Átlagon felüli hardver

Akár a beépített hangszórókon, akár kedvenc fejhallgatódon hallgatod, az Xperia készülékek közelmúltbeli hardveres fejlesztései összességében jelentősen javították a hangminőséget.

Xperia okostelefon zenelejátszó felülete. A telefon beépített hangszóróiból stilizált kék hanghullámok áradnak.
Hallgasd a beépített hangszórókon

Az Xperia telefon előlapjába beépített, teljes tartományú sztereó hangszórók kialakításának köszönhetően nő a hangnyomás, ugyanakkor megszűnik a vibrálás. A hangerő mintegy 40 százalékkal nőtt, és a tisztaság is jobb lett. 

Zenehallgatás fejhallgatóval

Az Xperia okostelefonok már ismerős jellemzője, a 3,5 mm-es jack hangbemenet kiemelkedő hangminőséget kínál. A vezetékes fejhallgatón hallható hangerő mintegy 40 százalékkal nőtt, és a torzítás is csökkent. 

Két Xperia okostelefon képe – az egyiken a zenelejátszó felhasználói felülete látható, míg a másik lefelé néz egy 3,5 mm-es jack dugó mellett
Alakítsd sztereó zeneszámaidat „360 Spatial Sound” hangzásúvá

Jobb hangminőségben szeretnél zenét streamelni? Az új 360 Spatial Sound technológiának köszönhetően az Xperia valós időben képes feljavítani a tömörített fájlokat és a kétcsatornás sztereó számokat, hogy magával ragadó hangélményt nyújtson. A helyi hangfájlokkal és streaming szolgáltatásokkal egyaránt működő technológiával még élvezetesebb a zenei élmény.

A 360 Spatial Sound beállítása

A 360 Spatial Sound beállítása gyerekjáték az Xperia mobilon. Csak lépj be a Hang, majd a Hangbeállítások menüpontba, és a kapcsolóval aktiválhatod a 360 Spatial Sound technológiát.

Hogyan működik a 360 Spatial Sound?

A videóból megtudhatod, hogyan javítja a 360 Spatial Sound a zenei élményt.Az előadók reakciói – zenehallgatás Xperia telefonon

Ugyan ki lehetne alkalmasabb az Xperia készüléken való zenelejátszás elbírálására, mint maguk a felvételt készítő előadók? Megkértük néhányukat, hogy osszák meg velünk a gondolataikat.

A Citizen Queen próbára tette az Xperia mobilt

Nézd meg, mit hozott ki a Citizen Queen amerikai lánycsapat az Xperia zenei képességeiből.

idom hangmintát vesz az Xperia készüléken

A videóból megtudhatod, mi idom véleménye az Xperia hangjáról.A Sony Music Entertainment együttműködésével készült

Az előadók által megálmodott hangzás biztosításához meghívtuk Mark Wildert, a Sony Music Entertainment Battery Studios mastering hangmérnökét, hogy hangolja be és értékelje az Xperia hangszóró és fejhallgató hangminőségét.

Egy hangstúdióban a keverőpult előtt ülő Mark Wilder képe
Ismerd meg a legendás Mark Wildert

A Sony Music Entertainment New York-i Battery Studios stúdiójának senior mastering hangmérnöke, Mark Wilder igazi legenda a hangzás világában. Több mint három évtizedet átívelő karrierje során több mint 3000 albumon dolgozott. 11-szer jelölték Grammy-díjra, és ebből hatot elnyert. Senki sem alkalmasabb az Xperia nyújtotta zenei élmény értékelésére.

„A hangzás színárnyalatokban gazdag, többdimenziós és kitűnő a bázisa.”

Milyen benyomást keltett számodra az Xperia hangzása?


Mark:
Először is a hangzás színárnyalatokban gazdag, többdimenziós és kitűnő a bázisa (jók az alapjai). Az utózengések, a késleltetések és egyéb effektek érvényesülnek és kitöltik a teret. Az összhangzásban lévő egyes szólamok dinamikái áthatóbbak. A ritmikus elemeknél olyan érzésem van, mintha mindegyik szervesen együttműködne, így a zene sokkal izgalmasabb. Ez egy rendkívül muzikális telefon, a hangszóró pedig lenyűgöző élményt ad.

Hatalmas előrelépés ez, ami a hangminőséget illeti. Lejátszáskor a hangszóró kitűnő bázisú, stabil hangzást szolgáltat, minden eddiginél gazdagabb felhangokkal. Élvezet zenét hallgatni a hangszórókból. A fejhallgató-kimenet szintén hihetetlenül jó minőségű. Dinamikus hangzás a teljes hangpalettán – le se akartam állítani, annyira élveztem.

Közelkép egy keverőpultnál álló emberről, aki fejhallgató jack dugóját illeszti be egy Xperia okostelefon 3,5 mm-es csatlakozójába
Az Xperia 1 II okostelefont vizsgáló Mark Wilder képe

Hogy szól a hangszóró?


Mark:
Ami valóban feltűnt ebben az Xperiában, hogy nagyon tiszta a hangja. A részletek, a hangulat, a tér a hangszerek között sokkal tisztább, mint amit bármilyen más mobiltelefonnál hallottam. Több benne az erő, nagyobb hatása van és izgalmasabb. A kisebbektől egészen a hatalmas dinamikai változásokig olyan a dinamika mozgása, mintha egy nagyobb, teljes tartományú hangsugárzó szólna. Ez azért lenyűgöző, mert ez a hang sokkal nagyobb zenei élményt nyújt.

És mi van akkor, ha fejhallgatót használsz a zenehallgatáshoz?


Mark:
Amikor először használtam vezetékes fejhallgatót, nagyon meglepett az Xperia által nyújtott hanghatás. A hangminőség, a tér, a tisztaság, a hangerő – minden sokkal jobban együtt volt, mint amit bármikor tapasztaltam mobiltelefonnál. Én olyasvalaki vagyok, aki Walkman® nélkül nem utazik, és már nagyon vártam azt a napot, amikor utazás közben a zenehallgatáshoz választhatok a Walkman és az okostelefonom között. Azt hiszem, elérkezett ez a nap.

Mit gondolsz a 3,5 mm-es jack dugóról?


Mark:
Szeretem a vezetékes fejhallgató nyújtotta élményt. Így, különös módon, jobban érzem a kapcsolatot. Azt akarom, hogy az erősítés a telefonról érkezzen, és amikor először láttam, hogy a telefonon van fejhallgató-csatlakozó, az mosolyt csalt az arcomra!

Az Xperia nyújtotta akusztikai élmény tökéletesítése

Nézd meg, hogyan dolgozott együtt Mark Wilder és Macumotó Kenicsi, a Sony Corporation hangmérnöke az Xperia hangzáson.