Melyik tévé ideális az Ön számára?

A sok modell és funkció miatt nehéz eldönteni, hogy melyik tévét érdemes megvenni. Engedje meg, hogy segítsünk kiválasztani egy olyan Sony tévét, amelyik a szórakozás teljesen új szintjét kínálja Önnek.

OLED VAGY LCD?

A képernyő típusa szerint

Kétféle képernyőtípus közül választhat: OLED és LCD, melyek különböző jellemzőkkel bírnak. A televíziók terén szerzett szakértelmünknek köszönhetően OLED- és LCD-tévéink is lenyűgöző élményt nyújtanak. 

OLED: Mélyebb árnyék, világosabb élénk területek

OLED-képernyőink több mint 8 millió önálló világítású képpontot tartalmaznak, melyeket precízen és egyenként lehet szabályozni. Mivel minden egyes képpont aktiválható vagy teljesen kikapcsolható, a fény és a sötétség közötti váltakozás a hagyományos képernyőkhöz képest jelentősen javul, és hihetetlenül mély feketéket és káprázatos fényeket eredményez. A Cognitive Processor XR és az egyedi panelvezérlő technológia feljavítja a színt és a kontrasztot a kiemelten valósághű képek megjelenítéséhez. Még pontosabb mélység, textúra és részletek láthatók a sötét jelenetekben, ezért az OLED-tévé különösen jó filmnézéshez.

Papagáj tollászkodik
Széles színspektrum a valósághű árnyalatokért és tónusokért

A Cognitive Processor XR-rel az OLED-tévéink több mint egymilliárd színárnyalatot varázsolnak a képernyőre. A széles színtartományú panellel és a humánközpontú processzorral elemzi a színtelítettségét, tónust és fényerősséget a természetes árnyalatokért és a legfinomabb részletekért.

Két többszínű hal köröz egymás körül, fekete háttérrel
Tiszta fekete szín a valódi mélységért és textúráért

A Cognitive Processor XR™ kielemzi a vizuális információt, és ugyanúgy javítja a képet, ahogyan az emberi szem fókuszál. Így káprázatos fényben vagy mély árnyékban játszódó jeleneteknél sem maradsz le egyetlen részletről sem.

Három dinoszaurusz egy tv-képernyőn, amelyből hanghullámok jönnek, ahol két dinoszaurusz üvölt
Képernyő-hangsugárzó, moziszerű hangzás

A Sony OLED-tévéin az Acoustic Surface Audio+ technológiának köszönhetően a hang közvetlenül a képernyőről jön, így a hang pontosan igazodik a képhez, hogy még jobban elmerülhess a látványban.

LCD: Világos, színes jelenetek

A háttérvilágítással ellátott LCD-televíziók fényerővel töltik meg a képernyőt, így még világos szobában is ragyogó színben élvezhetjük a jeleneteket. A Mini LED és Full Array LED-tévék Cognitive Processor XR technológiával készültek az élethű kontraszt érdekében. Egyedülálló háttérvilágítás-szabályozási technológiáinkkal kombinálva a képernyő megvilágítása pontosan szabályozható, így a jelenetek világosabbak és élethű kontrasztúak lesznek.

Tv-képernyő féloldalról, rajta naplementés part. Alul ugyanaz a kép, de MINI LED-fények jelzik a jelenet megvilágításának módját.
Mini LED

Új Mini LED-tévéink szabályozzák a háttérvilágítás területeit, így a sötét és világos jelenetek is tisztán jelennek meg. A Mini LED-ek kisebbek és sűrűbben helyezkednek el, mint a Full Array LED-ek, így pontosabb vezérlést igényelnek. Mini LED-tévéink pontos háttérvilágítás-szabályozását a Sony XR Backlight Master Drive biztosítja. Így a legjobb és legpontosabb kontrasztot tapasztalhatod, becsillanás nélkül. A jelenetek csodás fényekkel, feketékkel és középtónusokkal telítettek

Gördeszkás egy füstös térben trükköt mutat be – mögötte a háttérvilágítási panel jelzi, hogyan van megvilágítva a jelenet
Full Array LED

Full Array LED-háttérvilágításnál az egész képernyőn találhatók LED-ek. Vagyis a LED-ek ereje és intenzitása pontosabban beállítható a jelenetnek megfelelően. A fény oda kerül, ahol szükség van rá, a sötét részek pedig sötétek maradnak. Az XR Contrast Booster pedig beállítja a fényerőt a magas csúcsfényekhez és a mély feketékhez. Valósághű jelenetek extra mélységgel és részletekkel.

MELYIK TÉVÉMÉRET JÓ ÖNNEK?

Képernyőméret alapján

Az ideális méret kiválasztásakor fontos szempontok vannak. Ismerje meg, hogyan választhatja ki a megfelelő tévét az igényei alapján, és hogyan tudja maximalizálni annak méretét. Nem kell hatalmas szoba egy nagyobb tévéhez. A technológiának és a tervezésnek köszönhetően nagyobb képernyője lehet a meglévő helyen is.

Miért fontos, hogy milyen távolról nézi a tévét?
Miért fontos, hogy milyen távolról nézi a tévét?

Napjaink feljavított felbontású 4K tévéi akkor is éles és egyenletes képet adnak, ha közel ülünk, vagy ha nagyobb képernyőt nézünk. Általánosan azt javasoljuk, hogy a tévé magassága legyen a tévé és a megtekintési pozíció közötti távolság kétharmada.

Megtekintési távolság: ①90 cm: 49″ ②100 cm: 55″ ③120 cm: 65″ ④140 cm: 75″ ⑤160 cm: 85″

Többet láthat egy vékonyabb kerettel
Többet láthat egy vékonyabb kerettel

A legújabb tévéink vékonyabb kerettel rendelkeznek, így nagyobb képernyőt is választhat anélkül, hogy megnőne a tévéje mérete. A látvány még lenyűgözőbb lesz, mert a cselekményre összpontosíthat a képernyő körül található keret helyett.

MIT SZOKOTT NÉZNI A TÉVÉN?

Megnézett tartalom alapján

Filmeket moziszerű hanggal, sportot egy stadion hangulatával vagy esetleg adrenalinban gazdag játékokat tele részletekkel. Keresse meg a kívánt tartalomhoz maximális élményt kínáló televíziókat.

Imád filmeket nézni?

A filmekben sok sötét jelent van, ezért fontos, hogy a tévé mély fekete árnyalatokat és ragyogó fényeket tudjon megjeleníteni, hogy a mélység és a részletek életre keltsék a jeleneteket. Az is fontos, hogy összhangban legyen a látvány és a hangzást, mert így még inkább valósághű, moziszerű élményben lehet része.

Három dinoszaurusz egy tv-képernyőn, amelyből hanghullámok jönnek, ahol két dinoszaurusz üvölt
Filmek OLED-tévén

Az OLED több mint nyolcmillió önállóan világító, egymástól függetlenül aktiválódó képponttal fokozza a fény és a sötétség intenzitását, így az OLED-tévéken különösen jól nézhetők sci-fi-, horror- és akciófilmek. Az Acoustic Surface Audio™ technológia a képernyőről jövő hang élményét nyújtja: a hang és a kép teljes összhangba kerül, így a hangokat pontosan onnan hallhatod, ahol a szereplő áll – akárcsak a moziban.

Osztott kép két képernyővel. Osztott kép: egyik oldal jobb fényerővel és kontraszttal. A képernyő mögötti rész is osztott, így látszik, hogy az előtérben lévő képernyő két oldala különbözően van megvilágítva.
Filmek LCD-tévén

Mini LED- és Full Array LED-tévéink az egyedi háttérfény-szabályozás technológiáinkkal még realisztikusabb képet adnak: függetlenül aktiválják a háttérvilágítást és fokozzák a világosabb területek fényerejét. Így egy LCD-tévé jó választás, ha szeretsz világos jeleneteket tartalmazó, például családi és animációs filmeket nézni.

Kedveli a sportot?

A focihoz és a motorversenyekhez hasonlóan gyors sportok nézésekor a legnagyobb problémát az elmosódottság jelenti. Válasszon olyan tévét, amelyik rendkívül éles képet ad, hogy mindent tisztán lásson.

Tisztán látszó sport OLED-tévén
Sport OLED-tévén

Az OLED-tévét sok millió független megvilágítású képpont jellemzi, mely rendkívül éles képet nyújt. Még a gyors mozgást megjelenítő sportoknál is csak minimális utóképet vagy elmosódottságot fog látni. 

Motionflow és X-Motion Clarity
Sport LCD-tévén

Keresd a Sony XR Motion Clarity™ technológiáját, amely fekete képkockák beillesztésével csökkenti az elmosódottságot. Független panelvezérlővel optimalizálja a fénykibocsátást, hogy a kép tiszta legyen és ne csökkenjen a fényerősség.

① Kép XR Motion Clarity-vel
② Kép XR Motion Clarity nélkül

Szeret játszani?
Perfect for PlayStation®5

A BRAVIA XR™ tévék kiválóan működnek a PlayStation®5 konzollal. A BRAVIA XR és a PS5™ együtt hihetetlen élményt nyújt a lenyűgöző képpel és hanggal – azt fogod érezni, mintha a cselekmény közepében lennél.

Győztes lehetsz 4K/120 kép/mp-es látvánnyal

A HDMI 2.1-ben meghatározott 4K/120 fps zökkenőmentes és tiszta mozgással biztosít dinamikus játékélményt.

Zökkenőmentes játékmenet, problémamentes vezérlés

Azonnal kezdhetsz. Csatlakoztass egy HDMI-kábelt, és a BRAVIA XR észleli, amikor egy konzol csatlakozik, és automatikusan átvált játék üzemmódba. A játékélmény gyors és zökkenőmentes lesz.

A X-Reality PRO előnyét mutató tévéadás
Tévéműsorokat, híreket és hasonlókat szokott nézni?

Bár egyre népszerűbbek a 4K tévék, néhány tévéműsort és híradót még mindig kevesebb mint 2K felbontással sugároznak. Keresd az XR 4K-minőségjavítást kínáló tévéket, melyek a Sony egyedi adatbázisával feljavítják az alacsony felbontású tartalmakat közel 4K-ra.

Alkalmazásokat szeretne használni?

Fedezz fel új filmeket és műsorokat – ajánlásaink az általad korábban nézett tartalmakra és az érdeklődési körödre építenek. A lejátszási listádhoz közvetlenül a telefonodról is hozzáadhatsz adatokat, így az ajánlások mindig naprakészek lehetnek. A Google Play révén több mint 7000 alkalmazás és játék érkezik a tévédre.

BRAVIA TV, a képernyőn a Venom c. film
BRAVIA CORE

Rengeteg mozifilm vár rád a tévéden található BRAVIA CORE alkalmazásban. Akár 2 évig korlátlanul streamelhetsz filmeket, és kiválaszthatsz akár 10 filmet is a többszáz friss mozisláger és klasszikus kasszasiker közül.

Férfi dolgozik filmes vágóasztalnál
Creator Calibrated Mode

A BRAVIA XR tévék Creator Calibrated Mode üzemmódja optimalizálja a képbeállításokat a Netflix- és a BRAVIA CORE-tartalmak esetén. A Netflix Adaptive Calibrated Mode lehetővé teszi, hogy a Netflix tartalmait a szoba fényviszonyainak megfelelően nézd.

HANG A KÉPERNYŐBŐL, MINT A MOZIBAN

Hangélmény alapján

Ha valóban lenyűgöző élményt keres, a hangnak és a képnek passzolnia kell. Válasszon a képernyőből hangot sugárzó tévét, mivel ennél amit hall, az onnan jön, ahonnan jönnie kell. Ez különösen fontos nagy tévéknél, ahol a hang forrása távol lehet a képernyő közepétől.

OLED: Merüljön el a képpel együtt mozgó hangban

A Sony által kifejlesztett Acoustic Surface Audio technológiával a képernyő vibrál, a hang követi a cselekményt, és onnan jön, ahonnan jönnie kell. 

LCD: A képernyőről érkező hang az akció középpontjába repíti 

A Sony Acoustic Multi Audio technológiával úgy tűnik, mintha a hang közvetlenül a képernyő közepéről érkeznek, szoros összhangban a képekkel.