2 Modellek
2 Modellek

Típus évszáma

Típus évszáma

189 cm (75”)
XR-75Z9J
189 cm (75”) 
XR-75Z9J

Típus évszáma

  • Ø
215 cm (85'')
XR-85Z9J
215 cm (85'') 
XR-85Z9J

Típus évszáma

  • Ø

Jellemzők

Páva képe 8K képrészletekkel

XR Picture 

Mély, természetes és valódi élményt adó 8K képek. Forradalmi processzorunk emberi perspektívaanalízissel végez keresztelemzést és optimalizálást képelemek százezrein egyetlen szempillantás alatt. A precíz Full Array LED-panellel pedig a képek szinte kiugranak a képernyőből, a feketék mélyek, a fények pedig erőteljesek.

Részletgazdag kép egy virágról, melynek szirmain kivehetők a finom árnyalatok

XR Colour

Az emberi szem számára természetes és gyönyörű színek. A Cognitive Processor XR segítségével az egyedi kijelzőnk szélesebb palettán tudja visszaadni a valósághű színárnyalatokat. A kiterjesztett árnyalattal és telítettséggel élénk, valósághű textúrát láthatsz a virágoknál. Még a sápadtabb árnyalatok is valóságosnak hatnak.

Természetes színeket ábrázoló kép XR Triluminos PRO™ funkcióval

XR Triluminos Pro™

A Cognitive Processor XR segítségével ez a televízió úgy jeleníti meg a színeket ahogy az emberi szem igazán szépségesnek látja. Gazdagabb tónusokkal és telítettséggel rendelkező, szélesebb színpalettát és természetes árnyalatokat, precíz részleteket érzékelhetsz még a sötét jeleneteknél is.

Képernyőn megjelenő képek, extrém kontraszttal és valósághű mélységgel

XR Contrast

Tapasztald meg a lélegzetelállító kontrasztot – pont, mint a való életben. A Cognitive Processor XR az adatok keresztelemzésével javítja a képeket úgy, ahogy az emberi szem fókuszál a valóságos színekre és mélységre. Az XR Contrast Booster révén a fényes területek fényesebbek, a sötét területek sötétebbek – nincs többé sem árnyékban elbújó, sem beégő csúcsfényben elvesző részlet.

XR Contrast Booster 15 logó

XR Contrast Booster 15

A képernyő fénykibocsátásának precíz kiegyenlítésével – egyes részek halványításával, mások felerősítésével – az XR Contrast Booster magasabbra állítja a csúcsfényerőt becsillanáshoz, és alacsonyabbra az árnyékok feketéjéhez. Mivel a fényes területek fényesebbek, a sötétek pedig sötétebbek, a jelenetek valószerűbbnek tűnnek, nagyobb mélységgel és részletgazdagsággal.

Rendkívül részletgazdag képek hegyi virágokról XR HDR Remaster funkcióval

XR HDR Remaster

XR HDR Remaster funkciójának köszönhetően a televízió képes minden egyes objektumot észlelni a képernyőn, kielemezni azok színét, és módosítani a kontrasztjukat, így a látvány még valósághűbb lehet. A BRAVIA XR™ által végzett objektumalapú feldolgozás egészen új szintre emeli a precizitást: beállítja a színárnyalatokat, a telítettséget, a fényerőt, a mozgásvektort, a sávszélességet és más paramétereket. Mindennek köszönhetően hihetetlenül valósághű jelenetek jönnek létre nagyobb mélységekkel, valóságos textúrákkal és természetes színekkel.

Közeli felvétel sasról, 8K részletgazdagságban

XR Clarity

Az XR 8K Upscaling bármilyen tartalom és forrás esetén közel 8K felbontást nyújt. Cognitive Processor XR feldolgozóegységünk rengeteg adatot dolgoz fel, és intelligensen újraalkotja az elveszett textúrákat és részleteket a valósághű látványért. A finom részletek is láthatók – például a madártoll és az élesen kirajzolódó karmok. 

Levél részletgazdag közeli képe 8K XR Super Resolution funkcióval

8K XR Super Resolution

Az XR Super Resolution technológia észleli az egyes objektumokat a képen, és valósághű textúrákat ad vissza a képernyőn. A BRAVIA XR processzor precízen elemzi és feldolgozza az adatokat, és a 8K látványba a 4K felbontásának négyszeresét sűrítve visz mélységet, textúrázottságot és részletgazdagságot a jelenetekbe. 

Tengeri naplemente képe 8K XR Smoothing funkcióval

8K XR Smoothing

Az XR Smoothing funkció lágy és természetes 8K képminőséget ad megtekintéskor, a más tévéken előforduló „sávosodás” nélkül. A jelenetek több ezer tónussal, árnyalattal és gradációval láthatók, így hihetetlenül valóságosnak látszanak.

Kép egy szörfösről, ahol elmosódásmentesen látszanak a részletek is

XR Motion

A sportok és pörgős filmek megjelenítése újabb szintre lépett. A Cognitive Processor XR és XR Motion Clarity™ technológiánk az adatok elemzésével biztosít zökkenőmentes, fényes és tiszta látványt a mozgásoknál is. 

Snowboardosról készült kép elmosódásmentes részletekkel a LED XR X-Motion Clarity™ technológiának köszönhetően

XR Motion Clarity

Egyes képernyőkön a sportjelenetek és a gyors akciójelenetek elmosódva jelenhetnek meg. Legújabb LED XR X-Motion Clarity™ technológiánk azonban gondoskodik az elmosódásmentes, tiszta és fényes képekről. Minden „szempillantást” külön vezérel és hosszában optimalizál a rendszer, szükség esetén feljavítva a fényerőt is – nem maradsz le semmiről.

Az X-Anti Reflection előnyeit külön tv-képernyőkön bemutató képek egy hegyvidéki városról.

X-Anti Reflection

Esetenként a képernyőtükröződés miatt gondot okoz a sötét jelenetek megtekintése világos helyiségekben. Az X-Anti Reflection megoldás csökkenti a nap vagy a lámpa fényének tükröződését, így fényes helyiségben is tiszta fekete árnyalatokat láthatsz, és zavaró elemek nélkül élvezheted a látványt. 

Az X-Wide Angle panel előnyeit külön tv-képernyőkön bemutató képek egy úton haladó autóról.

X-Wide Angle™

A tévét oldalról nézni mostantól ugyanúgy élvezetes, mint középről. A Sony egyedi optikai kialakítása, az X-Wide Angle kijelző a háttérvilágítás vezérlésével minden irányból megőrzi a valódi színeket.

4K/120 fps logó

4K/120 képkocka/mp

A BRAVIA jóvoltából a versenytársak előtt járhatsz. A HDMI2.1 technológia 120 képkocka/másodperces sebességre képes a kompatibilis játékoknál, így előnyben lehetsz a lövöldözős, a teljesítményközpontú és a sportjátékokban, ahol akciódús a látvány. Abszolút zökkenőmentes játékélményben lesz részed a kevesebb mint 6,0 ms jelbemeneti késésnek köszönhetően 4K/120 képkocka/mp mellett, a külön erre a célra szolgáló Játék módban.

Kép egy koncertező énekesről

XR hangpozicionálás

Az érzékelésünkhöz illeszkedő audioélményre képes XR Sound Position elhozza a kép mögötti hang valóságát. A BRAVIA XR 8K televízió keretbe épített magassugárzójának köszönhetően a hang pontosan követi a látványt – valóban lenyűgöző élmény. Az előrefelé néző mélynyomók basszusa erőteljes, bárhol is van a televízió.

Acoustic Multi-Audio™ technológiájú tévékészülékből induló hanghullámok képe

Acoustic Multi-Audio™

Acoustic Multi-Audio technológiánk a keretbe épített magassugárzókat alkalmazva garantálja, hogy a nagy frekvenciájú hangok a jelenet megfelelő pontjából érkezzenek, pontosan a történések helyéről. Az előrefelé néző mélynyomókkal erőteljes basszust kapsz, függetlenül a tévé helyétől. 

Koncerten játszó zenészek képe

XR Surround

A BRAVIA XR jóvoltából bármely nézett tartalom megkapja a surround hangzást. Az XR Surround oldalirányból és vertikálisan hozza létre a surround hangzást, így mennyezeti, illetve felfelé irányított hangsugárzók nélkül is átélheted a 3D hangzást.

A többdimenziós hangzás részletei 3D Surround Upscaling funkció esetén

3D Surround minőségjavítás

A BRAVIA XR jelfeldolgozási technológiájával ez a televízió többdimenziós hangzást tud visszaadni, magával ragadó élményt létrehozva. Élvezd, ahogy körülölel a hangzás nem csupán balról és jobbról, hanem függőlegesen is. A 3D Surround minőségjavításnak köszönhetően a legújabb hangformátumok, például a Dolby Atmos® keltette izgalmas moziélményt élheted át otthonodban, illetve vertikális hangzást élvezhetsz az ezzel nem kompatibilis tartalmaknál.

Google™ TV logó

Google TV

700 000+ film és sorozatepizód közül válogathatsz a különféle streamingszolgáltatásokból az érdeklődésed alapján témák és műfajok szerint.  

Hangvezérlés logó

Hangalapú keresés (Voice Search)

Minden eddiginél gyorsabban megtalálhatod kedvenc tartalmaidat a hangod segítségével. A hangalapú keresés véget vet a bonyolult navigálásnak és a fárasztó gépelésnek – csak kérned kell.

Okostelefonon futó filmet ábrázoló kép

Apple AirPlay / Apple HomeKit kompatibilis

Az Apple AirPlay révén videó és hang továbbítható televízióra iPhone, iPad vagy Mac eszközről. Filmeket és műsorokat nézhetsz az Apple TV, illetve kedvenc alkalmazásaidból vagy akár a Safariból, és fényképeid is megoszthatod az adott helyiségben.

Chromecast built-in logó

Chromecast built-in

A Chromecast segítségével kiváló minőségben jelenítheted meg a kedvenc videóid, játékaid és alkalmazásaid a mobilkészülékedről a Chromecast built-in funkcióval rendelkező tévéken. Elég rákoppintanod a Cast gombra az Android- vagy iOS-eszközöd képernyőjén, és máris szupernagy méretben élvezheted a kívánt tartalmat. Továbbítsd a tartalmat, aztán nyugodtan böngéssz tovább a telefonodon vagy táblagépeden.

Smart Remote-tal irányított, összekapcsolt készülékek képe

Intelligens távvezérlő

Az összes csatlakoztatott készüléked vezérelheted okostávvezérlőnkkel. Az egyetlen gombnyomással elérhető, igény szerinti videószolgáltatás másodpercek alatt elhozza neked a tévéműsorokat és a filmeket. 

Hátsó megvilágítású távirányító képe nappali és esti környezetben

Háttérvilágításos távvezérlő 

Elegáns, hajszálcsíkos mintázatú, szálcsiszolt alumínium távvezérlőnk belesimul a kezedbe, és harmonizál a nappali berendezésével. Az integrált háttérfény jóvoltából a sötétben is látod a gombokat, ami ideális, ha módosítanád a hangerőt vagy a beállításokat az esti filmnézéskor. 

Kép a 3 irányú többpozíciós állványról

3 irányú többpozíciós állvány

A 3 irányú többpozíciós állvány által kínált szabványos beállítás a képre fókuszál, a keskeny beállítás a kisebb polcokhoz megfelelő, a hangprojektor beállítás pedig ideális a hangrendszeredhez.

Közeli kép a sima felületről

Tükörsima fémfelület

A prémium kivitelű fémes perem rendkívül keskeny, így a szemed természetesen a képre fókuszál, nem pedig az azt körülvevő dolgokra.

A tévé hátoldalát és a kábelek elrendezését megjelenítő kép

Kábelek kezelése

A kábeltartók elrejtik a vezetékeket, és letisztult megjelenést kölcsönöznek a televíziónak bármilyen irányból. 

A Living Decor koncepciót bemutató nappali képe

Élő dísztárgy 

A Living Decor koncepciónkkal a televízió az élettér fontos részévé válik a képernyőn megjelenő művészet, személyes fotók, képernyőkímélő témák és órafunkciók megjelenítésével.

A fény- és színérzékelő előnyeit mutató képernyő képe

Fény- és színérzékelő

Amikor a helyiségben a fényforrás tónusa módosul, például vált a hideg és a meleg tónus között vált, a tv-kép színei ennek megfelelően változnak, természetellenes hatást keltve. Ez a tévé RGB-fényérzékelővel rendelkezik, amely optimalizálja a kép színeit és fényerejét a fényforrással és a helyiség berendezésével összhangban. 

Acoustic Auto Calibration logója

Acoustic Auto Calibration

Mindegy, hol ülsz, ez a tévé érzékeli a pozíciódat, és úgy optimalizálja a hangokat, hogy ugyanolyan hangminőségben élvezhesd a tartalmakat, mintha pont szemben ülnél a tévével. A hang változhat a szobai környezet függvényében. A függönyök például elnyelik a hangot, míg a tévé elé helyezett tárgyak megzavarhatják a hangterjedést, és csökkenthetik a hangzás minőségét. Ez tévé észleli a tárgyakat, és feljavított, az adott helyiséghez optimalizált hangzást biztosít.

Netflix Calibrated Mode logó

Netflix Calibrated Mode

Ezt a beállítási módot kifejezetten azért terveztük, hogy tévén is ugyanolyan képminőségben élvezhesd a Netflix-tartalmakat, mintha a tévéstúdiók profi kijelzőit néznéd. A Netflix Calibrated Mode hűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és szándékát. 

IMAX Enhanced logója

IMAX funkciókkal ellátott

Ez a Sony 4K okostelevízió IMAX Enhanced tanúsítvánnyal rendelkezik, vagyis nagy pontosságú képre és hangra optimalizálták. Még lenyűgözőbb otthoni élményben lehet részed az IMAX Enhanced képmóddal, mely teljes mértékben kiaknázza az összes IMAX Enhanced újrakevert tartalmat.

Dolby Vision® és Dolby Atmos® logó

Dolby Vision® és Dolby Atmos® 

A mozizás élménye otthon. A Dolby Vision® életre kelti a jeleneteket az autentikus tévézési élményért, a Dolby Atmos® pedig lenyűgöző surround hangzással tölti be a helyiséget. 

Kép, amelyen látszik a BRAVIA CORE™ alkalmazásban elérhető film

BRAVIA CORE™

Rengeteg mozifilm jár a készülék mellé, amelyek csak rád várnak. A BRAVIA XR technológia, a Pure Stream és az IMAX Enhanced funkció révén minden tartalom lejátszásakor lélegzetelállító a látvány és nagyszerű a hangminőség.