314 960 Ft

Becsült fogyasztói ártól

tartalmazza az ÁFA-t
17

4.6 termék 17 vásárlói vélemény alapján

11
5
1
0
0
Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Kialakítás

Kiváló

Egyszerű használat

17 vásárlói vélemény

Modellek

0

Filmezéshez nem ajánlom!

108 cm (43”) 2020.04.05. Rendezés elve: LEON01

Egy kis előszó. A régi síkképcsöves időszakban sok Sony (16:9) tv-m volt. A LED/LCD korszak beköszöntével áttértem a Samsungra főleg az áruk miatt, amit nem bántam meg. Sajnos mikor ha nem most, a 6 éves TV-t (43") kénytelen voltam lecserélni. Sokat keresgéltem, próbáltam minél több infót és adatot begyűjteni mind a két márkáról kb. 150-200 ezer ft körül. Erről a típusról 1 helyen azt olvastam és a vásárlás helyén is azt mondták, hogy ebben a kategóriában ez 2019 felsőkategóriás TV-je. Ez éppen akciós volt (194 e., eredeti ár 250 e.-tól) és 100Hz-es, úgy voltam vele, hogy a kinézett Samsung (155 e.) - ami csupán középkategóriás - között nincs nagy eltérés az árban, ezért a Sony-t vettem meg. A 6 éves TV-mhez hasonlítom. Ez az előélet. Nem volt jó vétel még így sem. Filmnézéshez nem jó, szaggat és akad a képe többnyire oldal irányú mozgásoknál. A hardver alapján tökéletesnek kéne lennie. Több mint 1 hete próbálom beállítani, de a sok lehetőség között nem igazán van különbség. A kevesebb és hatékonyabb állítási lehetőségek többet érnének. Élvezhetetlen egy filmet végignézni! Fénykép nézegetéshez és lassú mozgású 4k demókhoz kiváló. A képe tényleg nagyon szép csak ne mozduljon meg vagy csak ritkán. Ez az első Androidos TV-m, de lehet hogy az utolsó is. Ez a TV 1,5 hét használat után még csak nem is erős középkategória. Sajnos bedőltem az akciónak, mert 250 ezerért biztos nem vettem volna meg és az így lett volna jó. Összességében nekem ez borzasztó nagy csalódás.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Átlagos

Funkciók

Átlagos

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

Átlagos

0

56

0

összességében meg vagyok elégedve

123 cm (49'') 2020.03.06. Rendezés elve: marciKJ

Két hete vásároltuk hosszú válogatás és értékelések olvasgatása után. Egy gyengébb modell lett a befutó (49XG8096), majd egy hihetetlen akció keretében mégis ezt vásároltuk meg a 100Hz miatt. (és az akció időtartama alatt picit olcsóbb is volt, mint az előbbi) Pozitívumok (szerencsére ebből van több, de most mégis kevesebbet írok róluk. Egyszerűen jó a TV, na! :) ): a képe gyönyörű! Élénk színek, jó kontraszt. Egy kis finomhangolás azonban nem árt neki. Az előre beállított képmódok közt is meg lehet találni az ideálisat, de nagyon mellé is lehet nyúlni. Az Android miatt elképesztően (már-már zavaróan) sok beállítási lehetőséget tartalmaz (és ez csak a kép beállítása) Az android sebességére nincs panasz. A Netflix is csak egyszer nem akart eddig elindulni. De az android/alkalmazások-ban kényszerített leállítás hatására újra működik. A keresés hanggal nagyon vicces, a jó felhasználói élményt emeli. A 100Hz-nek még nem láttam előnyét, de ez lehet, hogy csak a "vájtszeműeknek" okoz különbséget. Negatívumok: Röviden, a belső hangrendszer. Már első bekapcsoláskor is feltűnt, mennyire doboz-hangja van. Mélyek nagyon hiányoznak, és a magasak is lehetnének hangsúlyosabbak. Szinte csak középből áll. Egy korábbi értékelés is a hangról panaszkodott, mivelhogy "ezeknek a vékony tv-kbe nem is lehet akkora hangszórót tenni, úgyhogy ezen nem kell meglepődni". Hát, az előd egy 10 éves Samsung UE37C5000 volt, amelyik még talán vékonyabb is, és mégis olyan szép telt hangja van ehhez képest. (Ugyanúgy 2x10W hangszóró van ebben is) Equalizerrel lehet javítani rajta. ÁM AZ A LEGÉRDEKESEBB, hogy a Help-ben található Öndiagnosztika a hangot és a képet is teszteli. No ekkor annyira szép telt dallamok simogatják a füleimet, hogy kétségbeesek. Máskor miért nem szól így? Másik negatívum, (de ez csak nüansznyi, és nem a Sony hibája) a következő. A tv tud adást rögzíteni USB-re. Gondoltam kipróbálom. Legalább 32GB-os USB eszközre van szükség, amire viszont csak akkor tud rögzíteni, ha előtte leformázza. Vagyis egy más adatokkal félig telt pendrive, vagy HDD szóba sem jöhet, azt el akarja formázni. Így ezt a funkciót működés közben nem láttam. Összességében nem bántam meg. Jó kis TV! A hangra megoldás lehet egy hangprojektor beszerzése, vagy házimozi rendszerhez való csatlakozás. Ezeket egyébként az optikai kábelen keresztül be is tudja kapcsolni magának, ami viszont szintén kényelmes!

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Gyenge

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Átlagos

Egyszerű használat

Kiváló

5

0

0

Jó képminőség

108 cm (43”) 2020.02.28. Rendezés elve: asdf1234

Az előző TV -m is Sony volt, ezért vettem, mert jó képminőséget szerettem volna. Volt/van másik márkájú TV is a háztartásban és egyiknek sem volt ilyen minőségű képe. A gyors képváltásoknál nem lehet észlelni késlelkedést. A képminőségre nem lehet panasz. Fontos szempont volt még az Android TV rendszer (a Kodi médialejátszó telepíthetősége miatt), illetve hogy bluetooth fülhallgatót lehessen hozzá csatlakoztatni. Az Android rendszer is eléggé gyors. A firmware frissítést nem csinálja meg magától mert nem érzékeli, hogy lenne újabb. Ezt manuálisan USB -ről lehet csak megtenni. Ennek nyilván megvan az oka, emiatt nem is adnék rá negatív értékelést. Ami viszont negatívum, hogy a digitális csatornalistába valami logikátlan sorrendbe rendezi az adásokat, sajnos nem veszi figyelembe a kábelszolgáltató (Digi) által ajánlott sorrendet. Nyilván a szolgáltató küldi a TV -nek a sorrendet, mert más olcsóbb kategóriájú TV -knek ez nem jelent problémát. A csatornalisták manuális utólagos rendezése sem működik. Az ügyfélszolgálat erre egy külső PC -s programot ajánl, amivel lehetne rendezgetni a listát. Ami nekem gondott okozott, hogy külön hálózati adaptere van, ami falra szerelésnél kissé megnehezítette az elhelyezést. Illetve az árazása eléggé magas, nekem csak akciósan érte meg a vásárlása.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Kiváló

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Egyszerű használat

4

0

0

Kitűnő kép, sok funkció

108 cm (43”) 2020.01.16. Rendezés elve: cell07

A képminősége kiváló. Elsősorban PC monitorként használom, kódolás és 2D tervezés, kevés játék és film, és jobb mint az akár kissé drágább monitorok. Az ISP kijelzők hátrányai nem igazán jelentkeznek, az előre definiált megjelenítési módok jól teljesítenek, a feketék kellően mélyek, a mozgás megjelenítés is csak ritkán hibázik. HDR nem túl intenzív a kisebb kontraszt es fénysűrűség miatt, ez engem nem annyira zavar, nem szeretem a túlsagosan erős effekteket, persze másnak kevés lehet. A HDMI2 korlátai azért megvannak, de 4k/60fps megvan 8 biten, és legtöbb esetben elég. 4k HDR filmek 24Hz-en 10 biten mennek cromával, a látvány abszolút csúcs ebben a kategóriában. A menü elég szerteágazó, mivel rengeteg beállítási lehetőség van. Az Android rendszer alapvetően tetszik, néha kicsit lassan tölt be, és csak pár appot lehet telepíteni, ennek mondjuk még nem néztem utána. A távirányító nekem nem jött be, bár önmagában nagyon profi és jók a dedikált gombok, de néhány még elfért volna (például beállítások, kép mód váltás, felhasználói gyorsmenü és hasonlók, sokat kell a menükben keresgélni). A digitális tuner első osztályú, egy ezer éves, majdnem kidobott szobaantennával is bőven jó a vétel, pedig nálunk már kültéri antenna kellene elvileg. A Guide viszont lehetne kissé jobban konfigurálható, ráadásul a forrás beállítást sem jegyzi meg, ha kikapcsolom a tv-t. Remélem ezeket még javítják egy újabb szoftverben. A hang semmi extra, megfelelő egy tvhez. Még egy apróság nem tetszett, és az az asztali láb, amiről a készülék fixen kissé hátrafelé dől. Ennek nem sok értelmét látom, bár nálam úgyis hamarosan fali konzolra kerül. Egyszóval nem bántam meg, csak ajanlani tudom annak, aki kissé több pénzért, de mégsem egy vagyonért keres remek képminőséget.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

12

0

0

Tökéletes kép, kissé zavaros kezelhetőség

108 cm (43”) 2020.01.08. Rendezés elve: gyászhuszár

Karácsony után vettem ezt a típust, hosszas tesztek és mérlegelés után. Az XG83-as típus a 108 cm-es képátmérőjű mezőny csúcsa, nemcsak relatív (a Sonyk közül), de abszolút értelemben is (az árukeresőn). Ez az árban is kifejeződik, de akcióban vettem, így már megérte. Érdemes megnézni, szerintem az OLED nyújtotta minőség alatt ez a típus nyújtja az abszolút minőséget ma a LED-LCD technikában. A kép tehát számomra tökéletes, a médialejátszó és szolgáltatások dettó. A hangzás "persze" korlátozott, mint minden más okos tévé esetében is. Nem kell vájtfülűnek lenni ahhoz, hogy valaki percek alatt kiábránduljon a hangzásból, akármelyik üzemmódban (Zenei, Beszéd, Film stb.) is. A marketingnek ezen a ponton nem érdemes hinni, akármilyen elektronikai kapcsolás, beépített hangtechnika sem tud érdemben segíteni a szűkös méretek, a konstrukció hiányosságain. Aki lapos tévét vesz, és nem totálisan igénytelen, úgyis összeköti egy külső audiorendszerrel. Az élvezhető hangzásnak megfelel akár egy amúgy gagyinak számító, '90-es évekbeli, villogó ledes minihifi is, de érdemesebb persze egy tisztességes, klasszikus hifi rendszerre kötni (értsd: normális kábelek, FET-es vagy tranzisztoros integrált sztereo erősítő, és minőségi hangfalak). A készülék nem tökéletes sajnos, de ez nem a minőséget érinti szerencsére, inkább a kezelhetőséget, a menü struktúráját és a korántsem felhasználóbarát távirányítót. A kivitelezés, a szálcsiszolt alumínium keret is nagyon tetszik; elegáns és időtálló a design. Részletesebben a hiányosságok: 1. Ma sajnos tendencia, és ez alól a Sony sem kivétel, hogy a mellékelt használati útmutató nagyjából semmire sem használható. Amit bárki kitalálhat intuitíve és/vagy tudja már, az szerepel a leírásban, de egy sor más funkció és tudás nem. Sokáig tartott például, amíg az agresszíven "támadó" Google Play filmajánlásokat inaktiválni tudtam, de eltartott egy ideig az is, amíg sikerült megtalálni a bedugott pendrive tartalmait. 2- Egyszerűen döbbenetes az, hogy a pendrive-ok tartalmához nem lehet hozzáférni a távirányító bal felső, bemenet választó gombjával (ami a külső bemenetek - pl. HDMI - között tallóz). Ez akármelyik konkurens tévénél alap. Eltelt pár nap, mire kiderült: az android tv rendszerében, a "Videók"-nál találhatók a pendrive-on lévő filmfájlok. Maga az Android rendszere egyszerű, de megszokást igényel. (Tévedés ne essék: nem vagyok dilettáns a témában vagy teljesen outsider és túl "idős", de ezek tényleg nem egyértelműek.) 3. A távirányító is lehetne egy kicsit egyszerűbb, egyértelműbb, de vállalom, hogy míg a fentiek objektív hiányosságok, ez a része már szubjektív. Összességében elégedett vagyok, és ha ez a Sony TV is kitart addig, ameddig az előző, még FD Wega CRT Sony tv-m (közel 20 év), akkor elégedett leszek. Csak és kizárólag a tartósság, megbízhatóság lesz az, ami eldönti a kérdést: Sony-vásárló maradok-e vagy sem.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Átlagos

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

40

0

0

Jó tv

108 cm (43”) 2020.01.02. Rendezés elve: Peter 06

Egy hete használom, Samsung 3 d tv lett cserélve, Samsung belépő szintű q led tv szerettem volna, de néztem egy videót mind a két tv n és a Sony n akadas mentes volt film Menüben is gyorsabb a Sony Viszont a távirányító nem áll a kezemre de mikrofonos YouTube keresés tökéletes Ami fura hogy az adapter a tv kívül helyezték el. És nem kicsi Összeségében meg vagyok elégedve Mindenkinek ajánlom aki nem a méretre hanem a minőségre megy

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Kiváló

Funkciók

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

6

0

0

123 cm (49'') 2019.12.30. Rendezés elve: Otsi

3 D-s tv-vét szerettem volna, de azért ez is jó lett.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Egyszerű használat

Átlagos

0

8

0

képminőség, dizájn

108 cm (43”) 2019.12.29. Rendezés elve: Bpali

Gyönyörű kép, szép dizájn. Android rendszer használható. Csatlakozási lehetőségek megfelelőek. Rengeteg beállítási lehetőség mind a kép mind a hang számára.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

1

0

0

Jó funkciok

108 cm (43”) 2019.12.23. Rendezés elve: Sony 83

Igaz csak pár napja vásároltam, de majdnem tökéletes.

Képminőség

Hangminőség

Kiváló

Funkciók

Átlagos

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

0

5

0

Nagyon jó képminőség

123 cm (49'') 2019.12.22. Rendezés elve: Luppa01

2 hete vettem és eddig meg vagyok elégedve vele. Nem számítottam arra, hogy a falra rögzíthetőséget szolgáló menetek nem középen vannak, ezért a TV készülék magasabbra került, mint szerettem volna.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Dizájn

Egyszerű használat

0

4

0

Jó kezelő

123 cm (49'') 2019.12.20. Rendezés elve: OtsiFirst

3D-s tévét szerettem volna, de ezt kaptam. Szép, és nagyon jó a képe.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Kiváló

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Egyszerű használat

0

3

0

Funkció hiba

123 cm (49'') 2019.12.19. Rendezés elve: apumisi

Android 8 frissítés beüzemelést követően USB kulcsról megtörtént, a Chanel programlista letöltése nem működik, inaktív. A leírtak alapján próbálkoztam többször.Ügyfél szolgálattal ajánlata, hogy gyári alapértékre állítást követően, talán aktív lesz, nem sikerült, változatlanul inaktív. Az USB 32G és 32es fatrendszerre formatált

Képminőség

Hangminőség

Funkciók

Átlagos

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

0

0

0

Kiváló ár/érték arány

123 cm (49'') 2019.12.04. Rendezés elve: Ádám45

Egy hónapja vettem alapvetően a szolgáltatások miatt, de a képminőségben is hatalmas ugrás volt az előző Tv-hez képest, ami egy 2014-es SONY volt. A magas képfrissítés és a 4k-ra felskálázó elektronika az alacsonyabb felbontású jelforrásokat is jelentősen feljavítja.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Átlagos

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

Kiváló

0

0

0

kiváló képminőség és hangzás

108 cm (43”) 2019.12.02.

egy napja használom TÖKÉLETES!!! egyszerü kezelés,gyors menü ,első osztályu kép és hang minőség

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Kiváló

Funkciók

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

2

0

0

Kiváló kép, jó beszédfelismerő

108 cm (43”) 2019.10.10. Rendezés elve: Xicota

A Sony 25 éves szülinapi akciójában vásároltam a készüléket. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Focit és forma1-et sport módban szoktuk nézni, a filmeket Cinema Home módban, így nagyon meg vagyunk elégedve a kép minőségével. A beépített hangfelismerőt a gyerekek használják, így nem kell a betűket egyesével bepötyögni youtube-ozáskor.

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

0

0

0

Nagyon természetes, gyönyörű kép.

108 cm (43”) 2019.10.04. Rendezés elve: Gyur

Számomra a képminősége volt a legfontosabb. Na most ez bejött!

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Kiváló

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

1

0

0

Kiváló képminőség

123 cm (49'') 2019.09.18. Rendezés elve: Oliverke

Gyönyörű éles a kép, ragyogóak a színek, könnyű kezelhetőség

Képminőség

Kiváló

Hangminőség

Funkciók

Dizájn

Kiváló

Egyszerű használat

5

0