Cikk azonosítója : 00192351 / Utoljára módosítva: : 23/09/2021

Hogyan hangolhatom be és hangolhatom újra Sony LCD tv-készülékemet (Analóg/Kábeles/Földfelszíni útmutató)?

  MEGJEGYZÉSEK:

  • Az alábbi eljárás minden Sony LCD televíziónkra érvényes (a Sony Android tv-készülékek kivételével). Ugyanakkor a tévétípustól függően a távvezérlő és a menü interfész elrendezése kis mértékben eltérő lehet.
  • Ha bármikor további segítségre van szüksége, bővebb információkat talál tv-készüléke beépített Súgóútmutatójában, ehhez látogasson el a tv-készülékéhez tartozó támogatási weboldalra.
  • A navigáláshoz használja a távvezérlő alábbi gombjait.
    
   Távvezérlő iránygombjai Távvezérlő iránygombjai
   Használja a nyílgombokat a tv menüjében való navigáláshoz. Az egyes opciók kiválasztásához nyomja meg a „plusz” gombot. Ez a távirányítója Menu (Menü) területének közepén található kör alakú gomb.

  Analóg hangolás

  1. Nyomja meg a távvezérlő MENU (MENÜ) vagy HOME (FŐMENÜ) gombját.

   Kép

  2. Válassza az alábbi lehetőségek közül azt, amely a legnagyobb mértékben egyezik a tv-készülékén található menüstruktúrával:

   A opció
   Használja a távvezérlő nyílgombjait, és válassza a Settings (Beállítások)Analogue Setup (Analóg beállítás)Analogue Auto Tuning (Analóg automatikus hangolás)vagy az Auto Tuning (Automatikus hangolás) lehetőséget.  

   Kép


   B opció
   Használja a távvezérlő nyílgombjait, és válassza a Settings (Beállítások)System Settings (Rendszerbeállítások) vagy a Set-up (Beállítás)Channel set-up (Csatornabeállítás)Analogue Setup (Analóg beállítás)Analogue Auto Tuning (Analóg automatikus hangolás) vagy az Auto Tuning (Automatikus hangolás) lehetőséget.

  3. Ha a rendszer a következőt kérdezi: Do you want to start Auto Tuning? (El kívánja indítani az Automatikus hangolást?), válassza a Yes (Igen) lehetőséget, és erősítse meg a Kép gombbal.
  4. A televízió most megkezdi a hangolást. Amint az befejeződik, megjelenik egy megerősítő üzenet.

   

  Digitális hangolás

  1. Győződjön meg arról, hogy az antennakábelt megfelelően csatlakoztatta a tv-készülékhez.
   Az alábbi ábrán példaként egy földfelszíni/kábeles csatlakozásokat szemléltető kép látható. További részletekkel kapcsolatban vagy az antennacsatlakozásra vonatkozó további információkért olvassa el a televízióhoz mellékelt útmutatót.

   Kép
    

  2. Kapcsolja be a televíziót.

  3. Nyomja meg a távvezérlő MENU (MENÜ) vagy HOME (FŐMENÜ) gombját.
   Kép

  4. Válassza az alábbi lehetőségek közül azt, amely a legnagyobb mértékben egyezik a tv-készülékén található menüstruktúrával:

   A opció
   Használja a távvezérlő nyílgombjait és válassza a Settings (Beállítások)Digital set-up (Digitális beállítás)Digital Auto Tuning (Digitális automatikus hangolás) vagy az Auto Tuning (Automatikus hangolás) lehetőséget.

   Kép

   B opció
   Használja a távvezérlő nyílgombjait, és válassza a Settings (Beállítások)System Settings (Rendszerbeállítások) vagy a Set-up (Beállítás)Channel set-up (Csatornabeállítás)Digital set-up (Digitális beállítás)Digital Auto Tuning (Digitális automatikus hangolás) vagy az Auto Tuning (Automatikus hangolás) lehetőséget.

   Kép

  5. Ha a rendszer a következőt kérdezi: Do you want to start Auto Tuning? (El kívánja indítani az Automatikus hangolást?), válassza a Yes (Igen) vagy az OK lehetőséget, és erősítse meg a Képgombbal.

   Kép

  6. Válasszon az Antenna (Antenna) vagy a Cable (Kábel) lehetőségek közül.
   Ha az Antenna (Antenna) lehetőséget választja, megkezdődik az automatikus hangolás az antennához.

  7. Ha az előző lépésben a Cable (Kábel) lehetőséget választotta, megjelenik a kábeles hangolás menü.
   A tartalomszolgáltatójától kapott, speciális hálózati paraméterektől függően manuálisan beállíthatja a következőket: Scan Type (Keresés típusa), Frequency (Frekvencia) vagy Network ID (Hálózati azonosító).

   Ha nem kapott ilyen jellegű információkat, javasoljuk, hogy használja az alapértelmezett beállításokat:

   Scan type (Keresés típusa): Quick scan (Gyorskeresés)
   Frequency (Frekvencia): Auto (Automatikus)
   Network ID (Hálózati azonosító): Auto (Automatikus)
   Operator (Operátor): Válassza ki a tartalomszolgáltatója nevét a listából

   Ha a keresés nem találja meg az összes csatornát vagy egyáltalán nem talál csatornát, megpróbálhatja a módosítani a Scan Type (Keresés típusa) beállítását Full scan (Teljes keresés) lehetőségre.
   FONTOS: Ha a tv-készülék hangolásához a Full scan (Teljes keresés) opciót választja, a művelet végrehajtása akár egy óránál hosszabb ideig is eltarthat.

   MEGJEGYZÉS: Ha nem boldogul a kábeles hangolási eljárással, érdeklődjön a szolgáltatójánál, mivel előfordulhat, hogy az egyes szolgáltatók különböző beállításokat használnak.

  8. Folytassa a Start (Indítás) opció kiválasztásával.

  9. A televízió most megkezdi a hangolást. Amint az befejeződik, megjelenik egy megerősítő üzenet.