Cikk azonosítója : 00282997 / Utoljára módosítva: : 13/03/2024Nyomtatás

TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás: szerkessze a tv-csatornák listáját az okostelefonjáról!

  Tekintse meg a jelen cikk jobb felső sarkában lévő, „A jelen cikk érintett termékei és kategóriái” című részt annak ellenőrzéséhez, hogy a mobilalkalmazás támogatja-e az Ön tv-modelljét.

  Országok, ahol elérhető a TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás


  Mi az a TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás, és honnan tölthetem le azt?

  A Sony TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazása lehetővé teszi, hogy a telefonja használatával szerkessze, rendezze és rendszerezze az összes műholdas vagy kábeles tv-csatornáját. Mostantól átrendezheti, átnevezheti vagy törölheti a tv-csatornákat, mindössze az okostelefonján végzett néhány érintéssel!

  A TV Channel Editor for BRAVIA az Android OS/iOS operációs rendszert futtató mobileszközökhöz érhető el.

  Kattintson a megfelelő gombra alább a TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás Android vagy iOS rendszerhez készült verziójának letöltéséhez.

  TV Channel Editor for BRAVIA app - Google Play
   
   TV Channel Editor for BRAVIA - App Store

  A TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás használata

  1. lépés: A mobilalkalmazás csatlakoztatása a tv-jéhez

  2. lépés: A mobilalkalmazás használata a tv-csatornák listájának szerkesztéséhez


  Gyakori kérdések (GyIK) a TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazással kapcsolatban

  Több csatornalistám is van. Mindegyiket szerkeszthetem?

  A telepített műsorsugárzási profiljai külön lapok alatt jelennek meg a mobilalkalmazásban. Például külön lapokkal rendelkezhet a Satellite (Műholdas) és a Cable/Terrestrial (Kábeles/földfelszíni) csatornáival kapcsolatban, az alábbi képernyőképen látható módon. Váltson a lapok között a különböző csatornalisták szerkesztéséhez. A rendszer minden módosítást elment, amikor kilép az alkalmazásból.

  Satellite (Műholdas) és Cable (Kábeles) lapok az alkalmazásban


  Nem tudom csatlakoztatni az alkalmazást a tv-hez

  A tv-m frissítve lett a legújabb firmware-verzióra

  Ha a tv-je a legújabb firmware-verziót használja, az alkalmazás Wi-Fi-n keresztül csatlakozik a tv-hez.

  Ha az alábbi, csatlakoztatási hibával kapcsolatos üzenetek bármelyike megjelenik az alkalmazásban: „Failed to connect” (Nem sikerült csatlakozni), „Connection lost” (A kapcsolat megszakadt) vagy „Channel editing suspended” (A csatornák szerkesztése felfüggesztve), kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket:

  A Wi-Fi-kapcsolati problémák elhárítása

  A tv-m még nem lett frissítve a legújabb firmware-verzióra

  Minden esetben azt javasoljuk, hogy tartsa naprakészen a tv-je firmware-jét [magyar]. Ha a tv-jén továbbra is a korábbi firmware fut, az alkalmazás Bluetooth-on keresztül csatlakozik a tv-hez.

  Ha az alábbi, csatlakoztatási hibával kapcsolatos üzenetek bármelyike megjelenik az alkalmazásban: „Connection failed” (Sikertelen csatlakozás), „Connection to... lost” (A(z) ... készülékkel való kapcsolat megszakadt) vagy „Channel editing suspended” (A csatornák szerkesztése felfüggesztve), kövesse az alábbi hibaelhárítási lépéseket:

  A Bluetooth-kapcsolati problémák elhárítása


  Miért nem jelennek meg az alkalmazásban végzett csatornalista-módosítások a Műsorfüzetben/Elektronikus műsorkalauzban?

  A TV Channel Editor for BRAVIA alkalmazásban végzett módosításoknak a megerősítésük után normál esetben azonnal meg kell jelenniük a Műsorfüzetben/Elektronikus műsorkalauzban. Azonban időnként némi időt vehet igénybe, amíg a csatornalista frissül. Kérjük, várjon, és később ellenőrizze újra.


  Miért van szüksége a mobilalkalmazásnak helymeghatározási jogosultságokra?

  Ha a mobilalkalmazásban helymeghatározással kapcsolatos engedélykérés jelenik meg, az azt jelenti, hogy olyan régebbi firmware-verziót használó tv-hez csatlakoztatja az alkalmazást, amely csak Bluetooth-on keresztül képes biztosítani az alkalmazás használatát. Ilyen esetben az alkalmazás Bluetooth használatával csatlakozik a tv-hez, és a legtöbb elérhető operációsrendszer-verzió esetében a felhasználónak engedélyeznie kell a helymeghatározást a Bluetooth működése érdekében. Ha azonban a tv-jén megtörténik a szoftverfrissítés, amely lehetővé teszi a Wi-Fi-n keresztüli csatlakoztatást, a továbbiakban nem kell a Bluetooth-t használnia.


  Miért van szüksége a mobilalkalmazásnak kameraengedélyekre?

  Azért kell megadnia a kamerával kapcsolatos engedélyeket az alkalmazás számára, hogy az használhassa a kamerát a tv-jén megjelenő QR-kód beolvasásához.


  Miért szükséges, hogy a mobileszköz ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz legyen csatlakoztatva, mint a tv?

  A mobileszközének (pl. okostelefonjának) és a tv-jének a TCP/IP-kapcsolat létrehozása érdekében kell ugyanahhoz a Wi-Fi-hálózathoz csatlakoznia.


  A mobilalkalmazás régebbi verzióját használom. Így is csatlakoztathatom az alkalmazást a tv-hez?

  Előfordulhat, hogy nem tudja csatlakoztatni az alkalmazást a tv-hez, ha a tv-re telepített firmware nem támogatja az alkalmazás Bluetooth-on keresztüli csatlakoztatását. Azt javasoljuk, hogy a tv-firmware és a TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás legújabb verzióját használja.

  Kattintson a megfelelő gombra alább a TV Channel Editor for BRAVIA mobilalkalmazás legújabb, Android vagy iOS rendszerhez készült verziójának letöltéséhez.

  TV Channel Editor for BRAVIA app - Google Play
   
   TV Channel Editor for BRAVIA - App Store

  A tv-m a tv-firmware egy régebbi verziójával rendelkezik. Így is csatlakoztathatom az alkalmazást a tv-hez?

  Igen, az alkalmazás észleli a korábbi verziójú tv-firmware-t, amikor beolvassa a tv-n megjelenő QR-kódot az okostelefonjával. Létrehozhatja a kapcsolatot Bluetooth segítségével Wi-Fi helyett. Azonban minden esetben azt javasoljuk, hogy töltse le a tv-hez készült legújabb firmware-verziót. Ha régebbi firmware-verziójú tv-hez csatlakozik, a mobilalkalmazás átirányítja a Bluetooth használatára, az alább leírtak szerint:

  1. A mobileszközével olvassa be a tv-n megjelenő QR-kódot a csatlakoztatáshoz.
  2. Érintse meg a „Connect via Bluetooth” (Csatlakoztatás Bluetooth-on keresztül) lehetőséget.
  3. Érintse meg a „While using the app” (Az alkalmazás használata közben) vagy az „Only this time” (Csak most) lehetőséget, hogy engedélyt adjon a TV Channel Editor for BRAVIA számára az eszköz helyinformációinak elérésére.
  4. Érintse meg az „Allow” (Engedélyezés) gombot, hogy engedélyezze a TV Channel Editor for BRAVIA számára a közeli eszközök keresését, az azokhoz való csatlakozást, illetve azok hozzávetőleges helyének megállapítását.
  5. Ha megjelenik a „TV Channel Editor for BRAVIA wants to turn on Bluetooth” (A TV Channel Editor for BRAVIA szeretné bekapcsolni a Bluetooth-t) felugró üzenet, érintse meg az „Allow” (Engedélyezés) gombot.
  6. Válassza ki a tv-je nevét a „Connect to your TV” (Csatlakoztatás a tv-jéhez) menü alatt megjelenő listából az okostelefonjával való párosítás érdekében. A tv neve a tv „Install and open the app” (Alkalmazás telepítése és megnyitása) képernyőjén látható. A Bluetooth-párosítási kérelem a tv-képernyőn és a mobilalkalmazásban is megjelenik. Ügyeljen rá, hogy a párosítási kód (pl. „410211”) azonos legyen a két párosítási kérelem esetében. Válassza a PAIR (PÁROSÍTÁS) lehetőséget az okostelefonján és a tv-jén a párosítási kérelem elfogadásához. Egyik készüléken sem kell megadnia a párosítási kódot.
  7. Ha az alkalmazás és a tv csatlakoztatása megtörtént, a tv-jén megjelenik a „You are connected!” (Megtörtént a csatlakoztatás!) képernyő.

  FONTOS: Kérjük, ne lépjen ki a tv-jén megjelenő „You are connected” (Megtörtént a csatlakoztatás) képernyőről, miközben a mobileszközén szerkeszti a csatornalistát. Máskülönben a kapcsolat megszakadhat.