Cikk azonosítója : 00275447 / Utoljára módosítva: : 09/03/2022Nyomtatás

Új szoftverfrissítés érhető el: megoldás az elmosódott vagy pixeles tv-képre (2022. február)

  Az időszakosan tapasztalható pixelesedési vagy elmosódottsági probléma megoldása

  A Sony 2022. februárjában megkezdte egy új szoftverfrissítés kiadását, mely megoldja a CI+ modul használatával történő televíziózás esetén időszakosan előforduló pixelesedést vagy elmosódottságot (a jelenség makroblokkosodásként is ismert). Ha időnként különálló, négyzet alakú pixelek jelennek meg a tv-képernyőn, kérjük, kövesse a jelen cikkben ismertetett lépéseket az új szoftverfrissítés beszerzéséhez.

  Megjegyzés: A szoftverfrissítés kiadása fokozatosan történik, és az elérhetővé válás pontos ideje a tévétípus függvényében eltérő lehet.


  1. lépés: Ellenőrizze az érintett tévétípusokat

  A pixelesedési probléma az alábbi tévétípusok esetén fordulhat elő, különösen ha CI+ modulos okoskártyát használ a televíziózáshoz. Győződjön meg róla, hogy az Ön által használt televíziósorozat szerepel az alábbi listában:

  • 2021-es Sony Android TV-k: X80J, X81J, X82J, X85J, X89J, X90J, X92J, X93J, X94J, X95J, A80J, A83J, A84J, A90J és Z9J sorozat
  • 2020-as Sony Android TV-k: XH90 és XH92 sorozat

  Hogyan tudhatom meg, hogy CI+ modult használok-e?


  2. lépés: Frissítse a tv-készüléke szoftverét

  Ha az Automatically check for update (Frissítések automatikus keresése) beállítás engedélyezve van a tv-készülékén, automatikusan megkapja a frissítést.

  TIPP: Az alábbi lépések elvégzése esetén azonnal letöltheti a szoftverfrissítést, amint az elérhetővé válik az Ön által használt típushoz:

  Lépjen a Settings (Beállítások) → System (Rendszer) → About (Névjegy) → System Software update (Rendszerszoftver-frissítés) → Software update (Szoftverfrissítés) menüpontra.
   

  Másik megoldásként letöltheti a frissítést egy USB flash meghajtó használatával.