Cikk azonosítója : 00192316 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018Nyomtatás

Hogyan hangolhatom be és hangolhatom újra Sony Android tv-készülékemet (Több antennára vonatkozó műholdas útmutató)?

  Ez egy lépésenkénti útmutató egy max. négy antennás (LNB) műhold alapszintű hangolásának elvégzéséhez.

  FONTOS: Mielőtt megkezdi a hangolási eljárást, szüksége lesz a műholdas rendszer alapvető adataira (például melyik műholdat veszi, illetve milyen módon történik a jel továbbítása a műholdas antennától a tv-hez). Ezek az információk a műholdas antenna üzemeltetőjétől, illetve a műsorsugárzást végző szolgáltatótól szerezhetők be.

  Az alábbi eljárás minden Sony Android tv-készülékre érvényes. Ugyanakkor a tévétípustól függően a távvezérlő és a menü interfész elrendezése kis mértékben eltérő lehet.

  Ha bármikor további segítségre van szüksége, további információkat talál tv-készüléke beépített Súgóútmutatójában, vagy látogasson el a tv-készülékéhez tartozó támogatási weboldalra.

  Távvezérlő iránygombjai Távvezérlő iránygombjai
  Használja a nyílgombokat a TV menüjében való navigáláshoz. Az egyes opciók kiválasztásához nyomja meg a „plusz” gombot. Ez a távirányítója Menu (Menü) területének közepén található kör alakú gomb.

  1. Kapcsolja be a tv-készüléket, és győződjön meg arról, hogy a műholdas antenna kábelét megfelelően csatlakoztatta a tv-készülékhez.
  2. Nyomja meg a távvezérlő [HOME (FŐMENÜ)] gombját.
  3. Válassza a Settings (Beállítások) → Channel Setup (Csatornabeállítás)Digital Setup (Digitális beállítás) Satellite Set-up (Műhold beállítása) → Digital Satellite Tuning (Digitális műholdhangolás) lehetőséget.

   Settings (Beállítások)

   Csatornabeállítás

   Digitális beállítások
  4. Ha a rendszer a következőt kérdezi: Do you want to start Auto Tuning? (El kívánja indítani a Digitális műholdhangolást?), válassza a Yes (Igen) lehetőséget.

   Hangolás indítása
  5. Válassza a Fixed antenna or DiSEqC (Rögzített antenna vagy DiSEqC) lehetőséget, majd a Next (Következő) opciót.

   Rögzített antenna vagy DiSEqC
  6. Ebben a lépésben a rendszer arra kéri, hogy válasszon két műholdas csatornalista közül: Preferált műhold vagy Általános műhold.

   Preferált vagy Általános műhold

   • A Preferred Satellite (Preferált műhold) pont tartalmaz egy csatornalistát a kiválasztott tartalomszolgáltatótól, illetve a csatornahangolást elősegítő, alapvető paramétereket.
   • A General Satellite (Általános műhold) pontban a kiválasztott műholdas antenna valamennyi csatornája látható. A vételi és hangolási paraméterek az alapértelmezett beállításokat használják, és előfordulhat, hogy módosítani kell a berendezés típusának megfelelően.

   • MEGJEGYZÉS: Néhány paraméter módosítása elvégezhető a Preferált műhold hangolása során, az összes paraméter módosítása az Általános műhold hangolása esetén lehetséges. A használandó beállításokra vonatkozó speciális információkkal kapcsolatban egyeztessen tartalomszolgáltatójával és a műholdas antennarendszer üzemeltetőjével.

   Ha a Preferred Satellite (Preferált műhold) lehetőséget választja:

   1. Megjelenik a szolgáltatók listája. Válassza ki a preferált műholdas szolgáltatóját.
   2. Most elkezdődik a műholdas hangolás. Ha befejeződik, megjelenik egy értesítés.

   Ha a General Satellite (Általános műhold) lehetőséget választja:

   1. Először válassza a Satellite 1 (1-es műhold) lehetőséget
    Preferált vagy Általános műhold
   2. Győződjön meg arról, hogy az 1-es műhold BEKAPCSOLT állapotban van.
   3. Scan Type (Keresés típusa) opciót állítsa Full (Teljes) értékre.
   4. Lépjen a Satellite Selection (Műhold kiválasztása) menüpontra, és válassza ki a műholdat a listából.
   5. Lépjen az LNB Configuration (LNB konfigurációja) menüpontra, és állítsa a DiSEqC Control (DiSEqC vezérlés) lehetőséget A opcióra, majd erősítse meg.
    Preferált vagy Általános műhold
   6. Most megjelennek a Jelerősség és a Jelminőség oszlopok. Ezeknek a MAX érték közelében kell lenniük. Ez azt jelzi, hogy a rendszer veszi a műhold jelét, és elkezdheti a csatornahangolást.

    MEGJEGYZÉS: Ha az oszlopok alacsony jelet mutatnak, vagy egyáltalán nem mutatnak jelet, módosítania kell a hangolási paramétereket (általában a LNB Voltage (LNB feszültség) és/vagy a DiSEqC control (DiSEqC vezérlés) opció a LNB configuration (LNB-konfiguráció) menüpontban, illetve polarization (polarizáció) a Transponder settings (Transzponder beállítások) között). Ha rendelkezésére áll a jelerősség és a jelminőség, máris megkezdheti a csatornahangolást.

   7. Állítson be egy második műholdat ugyanilyen módon, de a DiSEqC Control (DiSEqC vezérlés) opció értékét B lehetőségre állítsa az LNB Configuration (LNB-konfiguráció) menüpontban. Ismételje meg, ha be kíván állítani 3-as műholdat (DiSEqC C) és/vagy 4-es műholdat (DiSEqC D) is.

    Preferált vagy Általános műhold
    Preferált vagy Általános műhold

   8. Lépjen vissza a műholdak képernyőjére, ehhez nyomja meg a távvezérlő [RETURN] (Visszatérés) gombját.

    Preferált vagy Általános műhold

   9. A hangolás megkezdéséhez válassza a Start (Indítás) lehetőséget.

    FONTOS: Két vagy több műhold teljes keresése-hangolása akár egy órán keresztül is eltarthat.

    Preferált vagy Általános műhold
    Preferált vagy Általános műhold

    MEGJEGYZÉS: A cikkben szereplő képernyő-felvételek csak segítségként szolgálnak. A tévén ténylegesen megjelenő képernyő némiképp különbözhet ezektől – függően a tartózkodási helyétől, a készülék típusától és a firmware verziójától.