Cikk azonosítója : 00192334 / Utoljára módosítva: : 12/07/2018Nyomtatás

Hogyan hangolhatom be és hangolhatom újra Sony Android tv-készülékemet (Egy antennára vonatkozó műholdas útmutató)?

  Ez egy lépésenkénti útmutató az egyantennás (LNB) műhold alapszintű hangolásának elvégzéséhez.

  FONTOS: Mielőtt megkezdi a hangolási eljárást, szüksége lesz a műholdas rendszer alapvető adataira (például melyik műholdat veszi, illetve milyen módon történik a jel továbbítása a műholdas antennától a tv-hez). Ezek az információk a műholdas antenna üzemeltetőjétől, illetve műsorsugárzást végző szolgáltatótól szerezhetők be.

  Az alábbi eljárás minden Sony Android tv-készülékre érvényes. Ugyanakkor a tévétípustól függően a távvezérlő és a menü interfész elrendezése kis mértékben eltérő lehet.
  Ha bármikor további segítségre van szüksége, további információkat talál tv-készüléke beépített Súgóútmutatójában, vagy látogasson el a tv-készülékéhez tartozó támogatási weboldalra.

  Távvezérlő iránygombjai Távvezérlő iránygombjai
  Használja a nyílgombokat a tv menüjében való navigáláshoz. Az egyes opciók kiválasztásához nyomja meg a „plusz” gombot. Ez a távirányítója Menu (Menü) területének közepén található kör alakú gomb.

  1. Kapcsolja be a tv-készüléket, és győződjön meg arról, hogy a műholdas antenna kábelét megfelelően csatlakoztatta a tv-készülékhez.
  2. Nyomja meg a távvezérlő [HOME (FŐMENÜ)] gombját.

  3. Lépjen a kezdőképernyő alján található Settings (Beállítások) menübe.
   Távvezérlő iránygombjai

  4. Válassza a Channel Setup (Csatornabeállítás)Digital Setup (Digitális beállítások)Satellite Set-up (Műhold beállítása) → Digital Satellite Tuning (Digitális műholdhangolás) lehetőséget.

  5. Ha a rendszer a következőt kérdezi: Do you want to start Auto Tuning? (El kívánja indítani a Digitális műholdhangolást?), válassza a Yes (Igen) lehetőséget.
  6. Ki kell választania a műholdas antenna konfigurációját. 
   Az Antenna Configuration (Antenna konfigurációja) menüpontban válasszon a Fixed antenna (Rögzített antenna) , DiSEqC vagy a Single cable (Egy-kábeles)terjesztés lehetőségek közül, majd válassza a Next (Következő) opciót.
  7. Ebben a lépésben a rendszer arra kéri, hogy válasszon két műholdas csatornalista közül: Preferált műhold vagy Általános műhold.

   • A Preferred Satellite (Preferált műhold) pont tartalmaz egy csatornalistát a kiválasztott tartalomszolgáltatótól, illetve néhány a csatornahangolást elősegítő, alapvető paramétert.
   • A General Satellite (Általános műhold) pontban a kiválasztott műholdas antenna valamennyi csatornája látható. A vételi és hangolási paraméterek az alapértelmezett beállításokat használja, és előfordulhat, hogy módosítani kell a berendezés típusának megfelelően.

   Azt javasoljuk, hogy válassza a Preferred Satellite (Preferált műhold) lehetőséget.
  8. A következő lépésben a szolgáltatók listája látható. Válassza ki a műholdas szolgáltatóját.
   MEGJEGYZÉS: Ha nem találja a listában az Ön által preferált szolgáltatót, lépjen vissza az előző oldalra, és válassza a General Satellite (Általános műhold) lehetőséget a 7. lépésben leírtak szerint.

  9. Most beállíthatja a hálózati paramétereket, ehhez válassza ki a műholdat a listából. Az általános beállításokhoz tartsa meg az alapértelmezett beállításokat.

   MEGJEGYZÉS: Néhány paraméter módosítása elvégezhető a Preferált műhold hangolása során, az összes paraméter módosítása az Általános műhold hangolása esetén lehetséges. A használandó beállításokra vonatkozó speciális információkkal kapcsolatban egyeztessen tartalomszolgáltatójával és a műholdas antennarendszer üzemeltetőjével.
  10. Válassza a Start (Indítás) lehetőséget.

  A televízió most megkezdi a hangolást. A folyamat befejezéséhez akár egy óra hossza is szükséges lehet a kiválasztott konfigurációtól függően.