Érintett modell

Ez az információ a következő típusokra vonatkozik:

 • SEL70200G2

Szükséges letöltések

A fájl letöltése előtt olvassa el ezt a fejezetet.

A frissítés telepítéséhez először le kell tölteni a Sony fényképezőgép-illesztőprogramot. A részletekért tekintse meg a jelen cikk A Sony fényképezőgép-illesztőprogram letöltése című fejezetét.

Információ a jelen letöltésről

Megjegyzések:

Előnyök és fejlesztések

 • Támogatja az AF/AE követéssel való folyamatos felvételkészítést legfeljebb 120 kép/másodperc sebességgel, az ILCE-9M3 fényképezőgép-vázzal való használat esetén

Fájlinformáció

Fájlnév

 • Update_SEL70200G2V2D.dmg

Fájlverzió

 • 02

Fájlméret

 • 2.8 MB (2 833 716 byte)

Kibocsátás dátuma

 • 05-12-2023

Előkészületek

Az objektív rendszerszoftverét csak akkor lehet frissíteni, ha az objektív csatlakoztatva van a fényképezőgéphez. A frissítés megkezdése előtt ne feledje a célobjektívet a fényképezőgép-vázhoz csatlakoztatni. Továbbá mindenképpen kapcsolja ki a fényképezőgépet az objektív csatlakoztatásakor.

Ellenőrizze az objektív rendszerszoftver-verzióját

Az objektív rendszerszoftver-verziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi utasításokat. Amennyiben a rendszerszoftver-verzió 01, a frissítést el kell végezni.
Megjegyzés: Ha a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenik a dátum és idő beállítására szolgáló képernyő, állítsa be azokat a megfelelő értékekre.

 1. A fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik az objektív rendszerszoftverének verziószáma.
  Megjegyzés: Amennyiben a QX sorozatot használja, indítsa el a Lens System Software Updater programot a számítógépén, és ellenőrizze az objektívrendszer szoftververzióját a frissítés futtatásával.
  A verziószám a képernyő közepén jelenik meg.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

Az objektív rendszerszoftver-frissítésének legújabb verziója a következő Macintosh operációsrendszer-verziókkal kompatibilis:

 • macOS 11, 12, 13

Számítógépes hardver

 • Merevlemez-tárterület: Legalább 200 MB
 • RAM: Legalább 512 MB

Cserélhető objektíves α fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek

 • A fényképezőgép tápellátása: Teljesen feltöltött akkumulátor vagy a kimondottan az egységhez készült hálózati adapter (külön vásárolható meg)
  Megjegyzés: A frissítés csak akkor végezhető el, ha az akkumulátor töltöttsége legalább (három rovátka). Javasoljuk, hogy használjon teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a kimondottan az egységhez készült hálózati adaptert (külön kapható). Az objektív rendszerszoftverének frissítésekor vegye le a függőleges markolatot.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB-kábelekkel nem garantált a frissítés működése.

Professzionális fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek – műsorsugárzás és -gyártás

 • A fényképezőgép tápforrása: A kimondottan az egységhez készült hálózati adapter
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel.
  Megjegyzés: Más USB-kábelekkel nem garantált a frissítés működése.

Letöltés és telepítés

Fontos tudnivaló

 • A frissítés előtt kérjük, zárjon be minden egyéb alkalmazást.
 • Frissítés közben ne vegye ki az akkumulátort a készülékből, mert az áramellátás hirtelen megszakítása miatt a fényképezőgép használhatatlanná válhat.
 • Ne hagyja, hogy a számítógép alvó üzemmódba lépjen.
 • Amikor a fényképezőgépet egy számítógéphez csatlakoztatja, ügyeljen rá, hogy csak egy számítógéphez csatlakozzon.
 • Előzetesen vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • Kérjük, még ne csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez.
 • Kérjük, internetkapcsolattal rendelkező számítógépet használjon.

Cserélhető objektíves α fényképezőgépek esetén:

 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használjon teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a kimondottan az egységhez készült hálózati adaptert (külön kapható).
 • Csatlakoztassa az objektívet a fényképezőgéphez, mielőtt végrehajtaná az objektív rendszerszoftverének frissítését. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva.

Professzionális fényképezőgép esetén – műsorsugárzás és -gyártás:

 • A frissítés során használja a kimondottan a egységhez készült hálózati adaptert.
 • Ügyeljen rá, hogy az akkumulátor és a hálózati adapter le legyen választva a frissíteni kívánt objektív csatlakoztatása előtt
 • Az USB-kapcsolat beállításainak ellenőrzése
  Megjegyzés: A Lens System Software Updater ablakában megjelenő utasításoknak megfelelően a fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → USBUSB Connection (USB-kapcsolat) menüpontot, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage (Háttértár) beállítás van-e kiválasztva. Ha nem a Mass Storage (Háttértár) beállítás van kiválasztva, kérjük, válassza ki a Mass Storage (Háttértár) beállítást.

Apple siliconnal rendelkező Mac számítógépek esetében:

Apple silicon processzorral rendelkező Mac számítógépek esetén kérjük, módosítsa a biztonsági házirendet. Az About This Mac (A jelen Mac készülék névjegye) képernyőn látható egy Chip címkével ellátott tétel, mely után fel van tüntetve a chip neve. Tekintse meg a Hogyan módosítható az Apple siliconnal rendelkező Mac számítógépek biztonsági házirendje? című cikket. Intel processzorral rendelkező Mac számítógépek esetén ez a lépés nem szükséges.

A Sony fényképezőgép-illesztőprogram letöltése:

 1. Látogasson el a Sony fényképezőgép-illesztőprogram letöltőoldalára, és töltse le a megfelelő illesztőprogramot:
 2. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 3. A jogi nyilatkozat elolvasását követően kattintson a Download (Letöltés) elemre.
 4. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

A Lens System Software Updater letöltése:

 1. Kattintson a Download (Letöltés) gombra.
 2. A jogi nyilatkozat elolvasását követően kattintson a Download (Letöltés) elemre.
  Megjegyzés: Megkezdődik a Update_SEL70200G2V2D.dmg fájl letöltése.
 3. Mentse el a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).

Miután a fájl sikeresen letöltődött, telepítheti a frissítést.

1. lépés: A Sony fényképezőgép-illesztőprogram telepítése

 1. Zárjon be minden, a számítógépen aktuálisan futó programot.
 2. Kattintson duplán a letöltött Camera_Driver_2110a.dmg fájlra. Ekkor még ne csatlakoztassa a fényképezőgépet.
  Megjegyzés: Ha korábban a számítógéphez csatlakoztatta a fényképezőgépet, válassza le azt az eljárás folytatása előtt.
 3. A rendszer kibontja a Sony fényképezőgép-illesztőprogram telepítőjét.
 4. Kattintson duplán a SonyCameraDriver.pkg ikonjára.
 5. Megnyílik a telepítő képernyője. Kövesse a megjelenő utasításokat.
  Olvassa el a képernyőn megjelenő ismertetőszöveget, és nyomja meg a képernyő jobb alsó részén lévő [Continue] (Folytatás) gombot a folytatáshoz.
 6. A rendszer megkéri, hogy engedélyezze a telepítés elindítását. Adja meg a rendszergazdai fiók jelszavát.
  A képernyő középső részén lévő Password (Jelszó) mezőben adja meg a jelszót, majd nyomja meg a képernyő jobb alsó részén lévő [Install Software] (Szoftver telepítése) gombot.
  Megjegyzések:
  • Ha az operációs rendszer megjeleníti a System Extension Blocked (Rendszerbővítmény letiltva) üzenetet (a tényleges üzenet az operációs rendszer verziójától függően eltérő lehet. Az Extension (Bővítmény) jelen esetben a Sony fényképezőgép-illesztőprogramot jelenti), kattintson az Open Security Preferences (Biztonsági beállítások megnyitása) gombra. Megnyílik a macOS Security & Privacy (Biztonság és adatvédelem) képernyője.
  • Ha az operációs rendszer nem jeleníti meg a System Extension Blocked (Rendszerbővítmény letiltva) üzenetet, a folytatáshoz lépjen a 2. lépéshez.
 7. A macOS 11 és macOS 12 operációs rendszerek esetében a Security & Privacy (Biztonság és adatvédelem) képernyőn nyissa meg a General (Általános) lapot, majd kattintson a kulcs ikonra. Ha a rendszer erre kéri, adja meg a rendszergazdai fiókba való bejelentkezéshez használt jelszót, majd kattintson az Unlock (Feloldás) gombra.
 8. Kattintson az Allow (Engedélyezés) gombra, hogy engedélyezze a rendszer számára a rendszerszoftver betöltésének megkezdését.
 9. A macOS 13 rendszer esetében nyomja meg az Allow (Engedélyezés) gombot a System Settings (Rendszerbeállítások) Privacy & Security (Adatvédelem és biztonság) menüpontja alatt. Ha nem találja az Allow (Engedélyezés) gombot, próbáljon meg lefelé görgetni a képernyőn.
 10. Amennyiben az Allow (Engedélyezés) gombra való kattintás után a rendszer újraindítást kér, indítsa újra a számítógépet, és térjen vissza a frissítési folyamat elejéhez.
 11. Ha a Security & Privacy (Biztonság és adatvédelem) képernyő nem tűnik el, akkor zárja be az ablakot.

2. lépés: Indítsa el a Lens System Software Updater programot

 1. Kattintson duplán a letöltött Update_SEL70200G2V2D.dmg fájlra. Ekkor még ne csatlakoztassa a fényképezőgépet.
 2. Kattintson duplán az asztalon megjelenő Update_SEL70200G2V2D mappára.
 3. Kattintson duplán a LensSystemSoftwareUpdater ikonjára.
 4. A kernelbővítmény betöltéséhez egy üzenetpanelen engedélyezni kell, hogy az alkalmazás elvégezhesse a szükséges módosításokat. Adja meg a rendszergazdai fiók jelszavát.
 5. Elindul a Lens System Software Updater program.

  Megjegyzések:
  • Ha a rendszer nem áll készen a frissítés megkezdésére, egy hibaüzenet jelenik meg. Végezze el a megfelelő műveleteket az üzenet alapján, majd kattintson ismét duplán a LensSystemSoftwareUpdater ikonjára.
  • Ha a You need to restart your computer (Újra kell indítania a számítógépét) üzenet jelenik meg, indítsa újra a számítógépet, majd kattintson ismét duplán a LensSystemSoftwareUpdater ikonjára.
  • Ha a You need to install Sony Camera Driver (Telepítenie kell a Sony fényképezőgép-illesztőprogramot) üzenet jelenik meg, végezze el az 1. lépésben ismertetett eljárást, majd kattintson ismét duplán a LensSystemSoftwareUpdater fájlra.
  • Ha a Check the Security & Privacy setting (Ellenőrizze a biztonsági és adatvédelmi beállításokat) üzenet jelenik meg, végezze el az 1. lépés című fejezet 7., 8. és 9. lépését, majd indítsa újra a számítógépet, és kattintson ismét duplán a LensSystemSoftwareUpdater fájlra.
 6. Kapcsolja be a fényképezőgépet, és csatlakoztassa azt a mellékelt USB-kábellel a számítógéphez. Ekkor megjelenik az USB-kapcsolati képernyő a fényképezőgépen.
 7. Kattintson a Next (Következő) gombra a Lens System Software Updater programban. A Lens System Software Updater ablaka megjelenik a számítógépen, a fényképezőgép kijelzőjén pedig a Follow computer instructions. (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint.) üzenet látható.
  Megjegyzés: Innentől kezdve addig ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, amíg az objektív rendszerszoftver-frissítése be nem fejeződik. A fényképezőgép modelljétől függően néhány percbe is beletelhet, amíg a képernyőn változás történik.
  • Számítógép
   A verzióképernyő megtekintése
  • Fényképezőgép
   Follow computer instructions (Járjon el a számítógépen megjelenő utasítások szerint) képernyő
  Hibaelhárítás:
  • Ha a The update is not available for your model (A frissítés nem érhető el az Ön modelljéhez) üzenet jelenik meg, ellenőrizze, hogy a telepíteni kívánt objektívrendszerszoftver-fájl megfelelő-e a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektívhez. Amennyiben a helyes objektívrendszerszoftver-frissítő fut, zárja be a frissítőt, válassza le az USB-kábelt, kapcsolja ki a fényképezőgépet, és lépjen vissza a 2. lépéshez.
  • Ha a Could not find camera with the lens for this update mounted. (Nem található az ehhez a frissítéshez való objektívvel rendelkező csatlakoztatott fényképezőgép.) üzenet jelenik meg, ellenőrizze, hogy szerepel-e a fényképezőgép a Relevant Products (Releváns termékek) szakaszban, illetve hogy csatlakoztatva van-e a fényképezőgép a számítógéphez USB-kábelen keresztül.
 8. Kattintson a Next (Következő) gombra a Lens System Software Updater programban. A képernyő bal alsó részén megjelenik a jelenlegi verzió és a frissítés utáni verzió. Ha az objektív jelenlegi rendszerszoftver-verziója 02, a frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish (Befejezés) gombra, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy csatlakoztassa újra a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.
  • Frissítés szükséges
   A képernyő bal alsó részén látható [Current Version] (Jelenlegi verzió) résznél a(z) 01 verzió jelenik meg, a [Version after the update] (Frissítés utáni verzió) résznél pedig a(z) 02 verzió jelenik meg.
  • Nincs szükség frissítésre
   A képernyő bal alsó részén látható [Current Version] (Jelenlegi verzió) és [Version after the update] (Frissítés utáni verzió) résznél a 02 verzió jelenik meg.
 9. Győződjön meg róla, hogy a Current version (Jelenlegi verzió) 01, és kattintson a Next (Következő) gombra. Ekkor megkezdődik az adatátvitel a fényképezőgépre (a művelet kb. 10 másodpercig tart).
  Megjegyzés: Frissítés közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 10. Az adatátvitel befejezése után a következő képernyő jelenik meg:
  A frissítési képernyő futtatása
  Kattintson a Finish (Befejezés) gombra.
 11. Ekkor megkezdődik a frissítés, és megjelenik a fényképezőgép kijelzőjén az állapotjelző sáv (körülbelül 90 másodpercig).
 12. A frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor a Lens update complete (Az objektívfrissítés elkészült) üzenet jelenik meg a fényképezőgépen. Amennyiben a QX sorozatot használja, a frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor eltűnik a QX sorozat képernyője.
 13. Húzza ki az USB-kábelt.
  Megjegyzés: A frissítés elkészülte után kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, helyezze vissza akkumulátort vagy csatlakoztassa újra a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.

3. lépés: Győződjön meg arról, hogy az objektív rendszerszoftver-verziója 02

 1. A fényképezőgépen válassza a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik az objektív rendszerszoftverének verziószáma.
  A verziószám a képernyő közepén jelenik meg.
  Megjegyzés: Apple silicon processzorral rendelkező Mac számítógépek esetén a frissítési eljárás befejezése után ajánlott visszaállítani a biztonsági házirendet az eredeti beállításra. Intel processzorral rendelkező Mac számítógépek esetén ez a lépés nem szükséges. Szükség esetén tekintse meg a Hogyan módosítható az Apple siliconnal rendelkező Mac számítógépek biztonsági házirendje? című cikket.

Kérdések és válaszok

A frissítés nem megy végbe

Ha a monitor több mint 2 percig fekete, kövesse az alábbi lépéseket a hiba elhárításához:

 1. Húzza ki az USB-kábelt a számítógépből.
 2. Távolítsa el az akkumulátort vagy a hálózati adaptert a fényképezőgépből, várjon pár percet, majd helyezze be újra az akkumulátort vagy csatlakoztassa a hálózati adaptert.
 3. Indítsa újra a számítógépet.
 4. Kapcsolja be a fényképezőgépet és végezze el újból a telepítési eljárást.

A rendszerszoftver-frissítő elindítása után a verzió ellenőrzésére szolgáló képernyő nem jelenik meg, és a Failed to update (A frissítés sikertelen volt) üzenet látható.

Ilyen esetben előfordulhat, hogy korábban a System Software Update Helper (Rendszerszoftver-frissítő segéd) illesztőprogram segítségével frissítette a fényképezőgépét, és nem távolította el azt a szoftvert:

 1. Töltse le ismét a System Software Update Helper (Rendszerszoftver-frissítő segéd) szoftvert, és távolítsa el az illesztőprogramot a letöltött fájl Uninstaller (Eltávolító) mappájában lévő eltávolítóeszközzel.
 2. A System Software Update Helper (Rendszerszoftver-frissítő segéd) illesztőprogram eltávolítása után kattintson duplán a Update_SEL70200G2V2D.dmg fájlra a frissítés újraindításához.