Érintett modell

Ez az információ a következő típusokra vonatkozik:

 • SEL2070G

Információ a jelen letöltésről

Megjegyzések:

Előnyök és fejlesztések

 • Támogatja az AF/AE követéssel való folyamatos felvételkészítést legfeljebb 120 kép/másodperc sebességgel, az ILCE-9M3 fényképezőgép-vázzal való használat esetén

Fájlinformáció

Fájlnév

 • Update_SEL2070GV2D.exe

Fájlverzió

 • 02

Fájlméret

 • 4.02 MB (4 221 096 byte)

Kibocsátás dátuma

 • 05-12-2023

Előkészületek

Ellenőrizze az objektív rendszerszoftver-verzióját

Az objektív rendszerszoftver-verziójának ellenőrzéséhez kövesse az alábbi utasításokat. Amennyiben a rendszerszoftver-verzió 01, a frissítést el kell végezni.

 1. A fényképezőgépen válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik az objektív rendszerszoftverének verziószáma.
  Megjegyzés: Amennyiben a QX sorozatot használja, indítsa el a Lens System Software Updater programot a számítógépén, és ellenőrizze az objektívrendszer szoftververzióját a frissítés futtatásával.
  A verziószám a képernyő közepén jelenik meg.

Rendszerkövetelmények

Operációs rendszerek

A objektív rendszerszoftver-frissítésének legújabb verziója a Microsoft Windows operációs rendszerek alábbi verzióival kompatibilis:

 • Windows 11
 • Windows 10

Számítógépes hardver

Az objektív rendszerszoftver-frissítése a következő hardverekkel kompatibilis:

 • Intel- vagy AMD-alapú számítógép (az ARM-alapú számítógépek nem támogatottak)
 • Merevlemez-tárterület: Legalább 200 MB
 • RAM: Legalább 512 MB
  Megjegyzés: Az objektív rendszerszoftverének frissítése előtt kérjük, zárjon be minden futó alkalmazást.

Cserélhető objektíves α fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek

 • A fényképezőgép tápellátása: Teljesen feltöltött akkumulátor vagy a kimondottan az egységhez készült hálózati adapter (külön vásárolható meg)
  Megjegyzés: A frissítés csak akkor végezhető el, ha az akkumulátor töltöttsége legalább (három rovátka). Javasoljuk, hogy használjon teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a kimondottan az egységhez készült hálózati adaptert (külön kapható). Az objektív rendszerszoftverének frissítése előtt vegye le a függőleges markolatot.
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB-kábelekkel nem garantált a frissítés működése.

Fényképezőgéphez tartozó egyéb elemek – műsorsugárzás és -gyártás

 • A fényképezőgép tápforrása: A kimondottan az egységhez készült hálózati adapter
 • A fényképezőgéphez mellékelt USB-kábel
  Megjegyzés: Más USB-kábelekkel nem garantált a frissítés működése.

Letöltés és telepítés

Fontos tudnivaló

 • Az objektív rendszerszoftverét csak akkor lehet frissíteni, ha az objektív csatlakoztatva van az E-csatlakozós vázzal rendelkező fényképezőgéphez. Az objektív rendszerszoftverét másmilyen fényképezőgép használatával nem lehet frissíteni.
 • Csatlakoztassa az objektívet a fényképezőgéphez, mielőtt végrehajtaná az objektív rendszerszoftverének frissítését. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva.
 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használjon teljesen feltöltött akkumulátort, vagy használja a kimondottan az egységhez készült hálózati adaptert (külön kapható). (cserélhető objektíves α fényképezőgép esetén)
 • Az objektív rendszerszoftverének frissítéséhez használja a kimondottan az egységhez készült hálózati adaptert. (Fényképezőgép esetén – műsorsugárzás és -gyártás)
 • Frissítés közben ne vegye ki az akkumulátort a készülékből, mert az áramellátás hirtelen megszakítása miatt a fényképezőgép használhatatlanná válhat.
 • Előzetesen vegye ki a memóriakártyát a készülékből.
 • Ügyeljen rá, hogy az akkumulátor és a hálózati adapter le legyen választva a frissíteni kívánt objektív csatlakoztatása előtt. (Professzionális kategóriájú fényképezőgépeknél)
 • Ne hagyja, hogy a számítógép alvó üzemmódba lépjen. Amennyiben a számítógép alvó módba lép, és a frissítés megszakad, ismételje meg a teljes frissítési folyamatot az elejétől kezdve.
 • Ügyeljen rá, hogy a számítógépen kívül minden egyéb eszköz le legyen csatlakoztatva.

A Lens System Software Updater letöltése:

 1. Ügyeljen rá, hogy rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználóként legyen bejelentkezve.
 2. Kattintson a fenti Download (Letöltés) gombra.
 3. A jogi nyilatkozat elolvasását követően kattintson a Download (Letöltés) elemre.
 4. Megkezdődik a Update_SEL2070GV2D.exe fájl letöltése.
 5. Mentse a fájlt a számítógép asztalára (ajánlott).
  Megjegyzés: A Microsoft Edge alapértelmezett beállításai mellett a rendszer a frissítőfájlt a Downloads (Letöltések) mappába menti. A Start képernyőn kattintson az Asztal csempére, majd az Intéző segítségével keresse meg a letöltött fájlt a Downloads (Letöltések) mappában.

Miután a fájl sikeresen letöltődött, telepítheti az objektív rendszerszoftver-frissítését.

1. lépés: Indítsa el a Lens System Software Updater programot

 1. Zárjon be minden aktuálisan futtatott programot a számítógépen.
 2. A Lens System Software Updater program elindításához kattintson duplán a letöltött Update_SEL2070GV2D.exe fájlra.

  Megjegyzés: Megjelenik a Lens System Software Updater ablaka.
 3. Kapcsolja be a fényképezőgépet. Ha a fényképezőgép már bekapcsolt állapotban van, kapcsolja ki, majd kapcsolja be ismét.
  Megjegyzés: A Lens System Software Updater programban megjelenő utasításoknak megfelelően válassza ki a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → USB Connection (USB-kapcsolat) menüpontot a fényképezőgépen, és ellenőrizze, hogy a Mass Storage (Háttértár) opció van-e kiválasztva. (A QX sorozat használata esetén ez a lépés nem szükséges.) Ha nem a Mass Storage (Háttértár) beállítás van kiválasztva, kérjük, válassza ki a Mass Storage (Háttértár) beállítást.
 4. Előzetesen vegye ki a memóriakártyát a készülékből. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez a mellékelt USB-kábel segítségével.
  Megjegyzés: Ha hibaüzenet jelenik meg a számítógép képernyőjén, próbálkozzon a következőkkel.
  • Válassza le az USB-kábelt a fényképezőgépről, majd csatlakoztassa vissza az USB-kábelt.
  • Ha a számítógépnek van másik USB-portja, csatlakoztassa az USB-kábelt egy másik USB-porthoz.
 5. Ellenőrizze, hogy az (USB-ikon) látható-e a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában, a tálcán.
  Megjegyzés: Ha az (USB-ikon) nem jelenik meg a tálcán, folytassa a következő lépéssel.
 6. Kattintson a Next (Következő) gombra a Lens System Software Updater programban. A Lens System Software Updater ablaka megjelenik a számítógépen, a fényképezőgép kijelzőjén pedig a Follow computer instructions (Járjon el a számítógép képernyőjén megjelenő utasítások szerint) üzenet látható.
  Megjegyzés: Ezután mindaddig ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, amíg az objektív rendszerszoftverének frissítése be nem fejeződött. A képernyő-módosítások elvégzése a fényképezőgép típusától függően több percig is eltarthat.
  • Számítógép
   A verzióképernyő megtekintése
  • Fényképezőgép
   Follow computer instructions (Járjon el a számítógépen megjelenő utasítások szerint) képernyő
  Hibaelhárítás:
  • Ha a The update is not available for your model. (A frissítés nem érhető el az Ön modelljéhez.) üzenet jelenik meg, ellenőrizze, hogy a telepíteni kívánt objektívrendszerszoftver-fájl megfelelő-e a fényképezőgéphez csatlakoztatott objektívhez. Amennyiben a helyes Lens System Software Updater fut, zárja be a frissítőt, válassza le az USB-kábelt, kapcsolja ki a fényképezőgépet, és lépjen vissza a 1. lépéshez.
  • Ha a Could not find camera with the lens for this update mounted. (Nem található az ehhez a frissítéshez való objektívvel rendelkező csatlakoztatott fényképezőgép.) üzenet jelenik meg, ellenőrizze, hogy szerepel-e a fényképezőgép a Relevant Products (Releváns termékek) szakaszban, illetve hogy csatlakoztatva van-e a fényképezőgép a számítógéphez USB-kábelen keresztül.
 7. Kattintson a Next (Következő) gombra a Lens System Software Updater programban. A képernyő bal alsó részén megjelenik a jelenlegi verzió és a frissítés utáni verzió. Ha az objektív jelenlegi rendszerszoftver-verziója 02, a frissítés nem szükséges. Ebben az esetben állítsa le az USB-kapcsolatot, kattintson a Finish (Befejezés) gombra, kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, tegye vissza az akkumulátort és/vagy csatlakoztassa újra a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.
  • Frissítés szükséges
   A képernyő bal alsó részén látható [Current Version] (Jelenlegi verzió) résznél a(z) 01 verzió jelenik meg, a [Version after the update] (Frissítés utáni verzió) résznél pedig a(z) 02 verzió jelenik meg.
  • Nincs szükség frissítésre
   A képernyő bal alsó részén látható [Current Version] (Jelenlegi verzió) és [Version after the update] (Frissítés utáni verzió) résznél a 02 verzió jelenik meg.
 8. Győződjön meg róla, hogy a Current version (Jelenlegi verzió) 01, és kattintson a Next (Következő) gombra. Ekkor megkezdődik az adatátvitel a fényképezőgépre (a művelet kb. 5 másodpercig tart).
  Megjegyzés: Frissítés közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.
 9. Az adatátvitel befejezése után a következő képernyő jelenik meg:
  A frissítési képernyő futtatása
  Kattintson a Finish (Befejezés) gombra.
 10. Ekkor megkezdődik a frissítés, és megjelenik a fényképezőgép kijelzőjén az állapotjelző sáv (körülbelül 60 másodpercig).
 11. A frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor a Lens update complete (Az objektívfrissítés elkészült) üzenet jelenik meg a fényképezőgépen. Amennyiben a QX sorozatot használja, a frissítési folyamat akkor fejeződik be, amikor eltűnik a QX sorozat képernyője.
 12. Kattintson az lehetőségre (USB-ikon) a számítógép képernyőjének jobb alsó sarkában, a tálcán az USB-kapcsolat megszakításához.
  Megjegyzés: Ha az (USB-ikon) nem jelenik meg a tálcán, folytassa a következő lépéssel.
 13. Húzza ki az USB-kábelt.
  Megjegyzés: A frissítés elkészülte után kapcsolja ki a fényképezőgépet, vegye ki az akkumulátort és/vagy húzza ki a hálózati adaptert, helyezze vissza akkumulátort vagy csatlakoztassa újra a hálózati adaptert, majd kapcsolja be a fényképezőgépet.

2. lépés: Győződjön meg arról, hogy az objektív rendszerszoftver-verziója 02

 1. A fényképezőgépen válassza a Menu (Menü) → Setup (Beállítás) → Version (Verzió) menüpontot.
 2. Megjelenik az objektív rendszerszoftverének verziószáma.
  A verziószám a képernyő közepén jelenik meg.

Kérdések és válaszok

A frissítés nem megy végbe

Ha a monitor több mint 10 percig fekete, kövesse az alábbi lépéseket a hiba elhárításához:

 1. Húzza ki az USB-kábelt a számítógépből.
 2. Távolítsa el az akkumulátort vagy a hálózati adaptert a fényképezőgépből, várjon pár percet, majd helyezze be újra az akkumulátort vagy csatlakoztassa a hálózati adaptert.
 3. Indítsa újra a számítógépet.
 4. Kapcsolja be a fényképezőgépet és végezze el újból a telepítési eljárást.